אני די בטוח שכולנו מסכימים שעוד יבואו ימים פחות טובים ועדיין לא עשינו כלום, אבל אפשר גם להיות מרוצים ממה שנעשה עד כה ומההבטחה שזה מייצר.
המצב טוב, לא צריך להתנצל על זה.
ברור למה, השאלה אם ההצלחה עם כל שחקן שלא יהיה שהוא יעלה למגרש, יכולה להמשיך לנצח. או, במילים אחרות, האם היא יכולה להצליח עם מרטין, דומינגז, פראן, פאטי ופאו ויקטור?
דווקא חושב שאם אמבפה ייעדר, ריאל לא תיפגע. עזוב את היכולת בקלאסיקו, האיזון איתו נפגע גם בלי קשר לכמה שערים הוא מבקיע.
אבל את מה ששאלת אפשר לשאול את זה על כל קבוצה בכל שנה. אני לא מסתכל שנייה על הלבנים, אלא עלינו - אם קובארסי/איניגו נפצעים יש את דומינגז, אם האהבל (אהבאלדה?) נפצע יש את מרטין, ואם ראפיניה/לאמין נפצעים יש את פראן טורס והשאריות של פאטי. אותי זה מדאיג.
בול.
אז יעשו שמירה משולשת על ויניסיוס, אז מי יבקיע? ג’וד?
נחיה ונראה.
בהגנה - אריק, ואחרי הפגרה אראוחו חוזר. יש גם את פורט שיכול לשחרר את קונדה להיות בלם. זה לא כזה נורא.
בהתקפה יש בעיה. אני מאמין שאולמו ישחק בשמאל אם צריך.
שום דבר לא בטוח, ויכולים להיפצע לנו 5 שחקנים במשחק הבא. אבל כשאני מסתכל על מצב הסגל הנוכחי, יש לנו יתרון ברור מבחינה כמותית שמאפשרת רוטציות.
תחשוב על זה - גם אם אנצ’לוטי רוצה, אין לו 5 חילופים לעשות במשחק. אלא אם כן הוא מכניס שחקנים שלא ראו דשא עד כה.
מה זה תקופה גרועה לעומת עשור אבוד, שברובו היה לנו את השחקן הכי גדול בהיסטוריה?
תקופה פחות טובה יכולה לנבוע בגלל גל פציעות, כושר לא טוב של שחקני מפתח, שופטים שנקראו לצו 8, או טעויות של המאמן. בניגוד למאמנים קודמים, אני יודע שהמאמן הנוכחי ידע להתמודד עם מה שיגיע - כמו שהוא התמודד עם סיטואציה נוראית מול אוסאסונה כשהחליט לזרוק את המשחק לפח.
שום דבר לא בטוח, אבל גם לא צריך להיות סתם פסימיים.
זה עבד להם בעונה שעברה, ועוד עם חוסלו לפרקים. הרבה תלוי ביכולת של ויניסיוס לשחק כדורגל ולא להיות הילד הניג’ס שהוא (*).
מתנצל שאני לא רוקד משמחה. כאב גב איום.
אני מסכים עם זה מאוד בקישור ובתקווה שבהגנה עוד חודש ככה. בהתקפה אנחנו בקאדר קצר. לא כמותית, אלא איכותית.
(*) - אם כי מגיעה לו הערכתי על הגינוי של הקריאות הגזעניות כלפיי לאמין וראפיניה.
אני מדבר בשם עצמי, וקודם כל אני לא נביא, אני רק יכול לפרש את מה שאני רואה עכשיו ובעבר, אני מסכים איתך וכותב את זה בצער רב, שאם תהיה התמוטטות של ברצלונה, רוב אוהדי ה"בר מצווה" של ברצלונה יתקעו לו סכין בגב.
אני לא. ואני חושב שאני יכול לכתוב את זה בשם כולנו, פליק החזיר לנו את הכבוד האבוד אחרי כל מה שנרמס לנו בשנים האחרונות. זה כבר הישג שאי אפשר היה למחוק אותו.
אבל לצערי אתה צודק לגבי האוהד הממוצע. לצערי אם לא נזכה באליפות וזה מינימום, אני בהחלט ובצער רב יכול לראות את החבורה של הסוסיוס בברצלונה מקטרים על זה.
מדבר בשם עצמי - אני לא פסימי, ממש ממש לא. אני פשוט…ממתין לשלב מתקדם יותר בעונה.
אני מאוד מרוצה מהעבודה של פליק, והקבוצה תחתיו, עד עכשיו. ואין לי ולו מילת ביקורת אחת (טוב, למעט אאא"פ, אבל זה אצלי בראש) כלפיי המצב הנוכחי של הקבוצה. להיפך.
אבל לא הגענו עדיין לשליש עונה, ורצים בכל מיני מקומות דיבורים על 08/09. אפשר לא להיות בארסה מאניה, וגם לא לראות שחורות. הכל טוב.
שמח מאוווווווד מהשבוע האחרון ומפתיחת העונה, אבל פשוט יודע שכבר חוויתי מאניה כזו בעבר, ולא תמיד היא לא נגמרה בדיפרסיה.
לא אמרתי לרגע שלא צריך להתענג על התקופה ולהתנצל שטוב.
גם מותר להצדיע לו על 11 המשחקים הראשונים ולזכור לו את זה לנצח.
מה שאני כן אומר זה שצ’אבי גם ניצח את ריאל 4-0 וזה שפליק כרגע מצליח מאוד ונראה שיש לו פתרון להכל לא אומר שזה יהיה לנצח.
שוב,
קרדיט מלא על מה שהיה עד עכשיו, אבל ממתין עם קשירת הכתרים לפחות עד אמצע העונה.
זה עובד להם גם השנה, רק שהשנה אנחנו צוברים נקודות בקצב גבוה.
בוא, אריק לא יותר גרוע מבלם ממוצע בליגה. לא יקרה כלום אם ישחק פה ושם יחד עם המבוגר האחראי קוברסי וייזהר מאדום.
ויש גם את אופציית פורט+קונדה.
מה יש לריאל אם מיליטאו נפצע?
בינתיים אנחנו עם ממוצע של יותר מ 3 שערים למשחק. אני בסדר עם זה.
את החיוך של טיטי.
והגנה מתפקדת.
סיימתי עכשיו צפייה חוזרת במשחק, כדי לראות מה פספסתי או מה התעוות מהאדרנלין של המשחק, הנה המסקנות:
הדבר שהכי בלט הפעם זה שריאל הייתה נורא חלשה. בשידור חי זה הרגיש שהם מצליחים להוות סכנה בכל פעם וללחוץ אותנו בצורה מסוכנת, אבל בפועל מלבד מהלך אחד של ויניסיוס בדקה ה-21 הם לא היו במשחק במחצית הראשונה. זה רק הרגיש ההיפך בגלל שהמשחק לא מפסיק בכל פעם שהם בנבדל.
הם הגיעו בלי תכנית משחק מפורטת ועושה רושם שבנו על זה שלהעיף את הכדור קדימה מול קו ההגנה הגבוה שלנו זה מספיק. שום הנעת כדור, שום תחכום, שום סבלנות. רק זורקים את הכדור קדימה.
אין לי מושג מה עבר לאנצ’לוטי בראש כשהציב את בלינגהאם בימין, אבל זה פשוט לא היה נחוץ.
ואלוורדה מספיק טוב כדי לעקוב אחרי ריצות של באלדה, מצד שני האנגלי היה רחוק מדי מויניסיוס ואמבפה.
לא רוצה לדמיין את בלינגהאם מגיע לקבל כדור ואז משחרר את הלחץ ומוציא את השניים קדימה.
במחצית השנייה הם בכלל קרסו. פרנקי נכנס, שני החלוצים הפסיקו לעבוד הגנתית ובארסה בעצם השתלטו על המשחק. הכניסה של מודריץ’ עוד החזירה אותם טיפה אבל זה כבר היה מאוחר מדי וגם הייתה חרב פיפיות מכיוון שטשואמני(היחיד שתיפקד אצלם) יצא ומרכז המגרש נשאר חשוף לחלוטין. הכניסה של אולמו הייתה תגובה מושלמת של פליק והספרדי מצא את עצמו חופשי כמה וכמה פעמים מאחורי קו הקישור של ריאל עם חופש מוחלט.
לא מזמן כתבתי הודעה על איך סגנון המשחק של פליק מחזיר אותי אחורה, אז המשחק נגד ריאל כבר באמת היה חותמת. בעולם של שחקני כנף שנדבקים לקו, פליק הכניס את ימאל וראפיניה פנימה, השתמש בכנף רק לסירוגין כשהאחריות מוטלת על המגנים להצטרף והעמיס את האמצע עם 6-7 שחקנים מול רביעיית הקישור ממול. הבלמים היו צריכים להתחיל להגיב לעומס הזה(שוב, כתוצאה מהעובדה ששני החלוצים הפסיק ללחוץ) וככה בעצם נוצר השער הראשון והשני.
גם כאן, מהצד השני זה הזכיר לי את המשחק הראשון של מוריניו כמאמן ריאל שלא העריך נכון את יחסי הכוחות. אני משער שבפעם הבאה שניפגש, אנצ’לוטי ישחק בצורה דומה יותר למה שהוא רגיל בצ’מפיונס. בלוק נמוך בלי הכדור עם בלינגהאם מקדימה כדי לעזור במרכז המגרש.
מילה אחרונה אני אתן שוב פרגון לקסאדו.
התרשמתי ממנו במהלך המשחק, אבל התלהבתי ממנו אפילו יותר הפעם. כמעט ולא איבד את הכדור, שיחק סבלני, דחף קדימה כשהיה צריך, שמר על הכדור מול לחץ של שחקנים ברמה גבוהה מאוד והיה בלתי ניתן להחלפה בתרומה ההגנתית. איזה קלאסיקו לבחור הזה. כיף לראות.
אני רק מקווה שהמשחק הזה על נבדל הוא לא תוכנית המשחק היחידה שיש לפליק.
אני חושש מאוד שאפשר לעשות את זה במשחקים בודדים אבל מתישהוא קבוצות ילמדו את זה. ובפעם הבאה ריאל תהיה קטלנית יותר.
אני גם מתקרב לגיל שהלב שלי כבר לא יעמוד בזה יותר.
באיירן שיחקו מול זה הרבה יותר טוב.
מן הסתם יהיו דרכים לשבור את זה, אבל לפחות יש לך בסיס לעבוד איתו ומשם רק להשתפר בין אם לשפר את הטקטיקה או להגיב ליריבה.
הדבר הכי בולט אצלנו זה שאנחנו לוחצים במערך דמוי יהלום כמעט. זה משאיר שטח באגפים איפה שקו הקישור שלנו. מי שתשחק על השטחים האלה/דרך השטחים האלה, ותמצא משם מוסרים מיומנים, תצליח לסכן אותנו.
מה שקורה עם בארסה העונה הוא לחלוטין מופרע. גורם לגמרי לפקפק במה צ׳אבי עשה ומה יכל לעשות עם אותם שחקנים בדיוק.
אני מסכים שהמשחקים מול באיירן וריאל יכלו ללכת לכל כיוון, אבל הם לא הלכו, וזה רגעים שיכולים לבנות קבוצה ובטחון. בלי הגול ההוא של ראמוס, מי יודע אם כל הטירוף המיסטי של ריאל באלופות היה בכלל מתחיל.
ובלי קשר, גם אם המשחקים מול ריאל ובאיירן היו נגמרים אחרת, מה שבארסה עושה בעשרת המחזורים הראשונים אלו דברים שלא ראינו המון שנים. האינטנסיביות, המשחק ההתקפי, הרעב.
יש משהו בקבוצה הזאת שמזכיר לי טיפה את ליברפול בתחילת דרכו של קלופ. ההרכב לא מושלם אבל הרעב והקצב האדיר כרגע הופכים את בארסה לחיית טרף שיריבותיה לא יודעים איך לאכול אותה.
פליק בינתיים זה בינגו אדיר ואני אוכל את הכובע בגאון בינתיים (ומקווה להמשיך לאכול).
רק למען הגילוי הנאות מול פדרי, אני לפני כמה חודשים אמרתי @Eyal שאני מיואש מפדרי בגלל הפציעות וחושב שצריך למכור אותו, לא בגלל שאני חושב שהוא לא שחקן עם פוטנציאל אדיר אלא בעיקר בגלל האי יכולת שלו להחזיק מעמד בריא.
רק תחשבו אם אני הייתי המאמן… פליק לא חשב כמוני וכולנו רואים מה התוצאה.
פדרי שחקן מדהים.
כשהוא כשיר הוא הקשר הכי טוב שיש לנו .
גם פרנקי הראה שהוא יותר מראוי לקבל הרכב. מחצית ראשונה על הפנים ומאוד מסוכנת מצד ריאל. מחצית שנייה פרנקי נכנס ואנחנו רומסים 4:0. מקווה שיאריך חוזה (על כל המשתמע מכך: שכר, רצון להשאר בקבוצה וכו׳).
אמשיך להילחם על הכבוד של פדרי - כי, כידוע, המלחמה הזו שווה ועושה המון אלפי קילומטרים מפה לילד ולפליק - גם אם ייפצע שוב ושוב.
מה שיש לו ברגליים, ובין האוזניים, זה משהו שאין להרבה שחקנים. מה הוא והצוותים הרפואיים והמקצועיים יעשו עם זה? נשאר רק לגלות. אבל הבחור יהיה רק בן 22 בסוף נובמבר, ואם לא יקרוס פיזית, יש לנו לפחות עשור עם ילד שיש מצב טוב שזו לא נקודת השיא שלו. אפילו לא קרוב.
הלוואי.
בגלל זה אתה אא"א
אתה מבין יותר ממני כנראה. אני כבר הרמתי דגל לבן. שמח לאכול את הכובע.
בקיצור, im a beliver
אני לא מבין יותר ממך, אני פשוט כנראה אוהב את פדרי יותר ממך. שזה…הגיוני, כי ענייני טעם ריח.
לא חסרים מקרים בהם טעיתי, ובגדול. פשוט מאמין ובעיקר מקווה שזה לא יהיה המצב עם פדרי.