מחזור 11: 4:0 ענק ענק ענק בקלאסיקו בברנבאו (לבנדובסקי 2X, לאמין, ראפיניה)

הנה הוא מגיע, המאבק הגדול הראשון לעונה - הוויכוח המסורתי בין אוהדי אוהדי ברצלונה לאוהדי ריאל מדריד לגביי מי נדפקה יותר בקלאסיקו.

מתרגשים?

ברצלונה מגיעה למשחק במצב רוח מרומם לאחר 12 שערי זכות ב-3 המשחקים האחרונים, כששיאם היה ב-4:1 על באיירן במחזור האחרון של הצ’מפיונס. משחק בו ברצלונה השתיקה הרבה מבקרים ופקפקנים, גם מקרב אוהדיה שלה, לפחות עד מחר.
אצל הבלאוגרנה ישנם כמה שחקנים ביכולת שיא לקראת הקלאסיקו הזה - ראפיניה הלא בן של מאזינייייווו, שמגיע אחרי שלושער מול הבווארים, אסאדו שיהיה חייב לענות מתישהו מאיפה לעזאזל הקריצו אותו, פדרי ילד הפלא הדרוזי, קונדה שמעלים את העונה הראשונה הבעייתית שלו ואת הצרפתיות הבעייתית עוד יותר שלו, ובאלדה. סתם נו…אצלו מדובר ביכולת שיא שלילי. של מוח. ויכולת מסירה. ומיקום.

מכיוון שבשער (סעמק), בהגנה ובהתקפה ההרכב די נעול, נשאר לדבר רק על החוליה הנשכחת על ידי המאמנים הקודמים שם באמצע. האנזי פליק התאושש מפתיחת העונה מלאת הפציעות שלו בקישור, ובחוליה הזו עומדים לרשותו, שימו לב: קסאדו, אולמו, גאבי, פרנקי, פדרי וכמובן - אני אוהב אותך פרמין. מדובר בכאב ראש חיובי, אבל כזה שיכול להתפתח די בקלות לכאב ראש שלילי, אם חלוקת הדקות לא תנוהל נכון. מי יפתחו מחר? אפשר להניח שפדרי ואסאדו, כאשר ההתלבטות לגביי משלים השלישייה תהיה בין אאא"פ לאולמו. אלא אם גאבי ייכנס במישהו באימון המסכם. אי אפשר לדעת איתו.

מעבר למצב בטבלה (והאפשרות לנוע בין הפרש 6 ל-0), ברצלונה תגיע למשחק הזה במטרה קודם כל להמשיך ביכולת הטובה, בעיקר ההתקפית, וביכולת התפילה שקו ההגנה הגבוה לא יחטוף סטירות אינספור מהטיסנים של מדריד. הכי חשוב - ברצלונה מגיעה לקלאסיקו הזה כדי להציב עובדה לגביי המיקום והמעמד שלה בכדורגל הספרדי והאירופאי.

איזו עובדה? נגלה מחר.

במדריד העיניינים מתחילים להסתדר להם, אחרי קאמבק מספר 3838383883374748489 באלופות, הפעם מול דורטמונד הווינרית. אמבפה אומנם עדיין לא נקלט באופן מלא במועדון הלבן, אבל גם אם לא - זה לא הופך אותו ללא מסוכן. וגם אם כן - עדיין יש את ויניסיוס שינסה לעשות שמות בקונדה (איזה קטע שאין הפעם אראוחו בצד ימין של ההגנה. ויניסיוס בטח ירגיש מוזר).

הלבנים יחסרו את קורטואה, ואת הצלע השלישית על אותה עמדה בהתקפה, רודריגו, מה שדווקא אולי יגרום להם לעלות בהרכב מאוזן יותר.

הסגל של ברצלונה:

ייעדרו -

אריק “אז סגרנו שאסור להשתמש בידיים?” גרסיה, מארקי מארק ברנאל, RFA, מאטס וההום שיטר.

טוב נו…וגם פראן.

הסגל של ריאל מדריד:

ייעדרו -

קרבאחל, קורטואה, רודריגו ובטח שכחתי עוד מישהו. אה…כן…אלאבה.

הרכבים משוערים:

1000099412

1000099424

לא יודע מה אתכם, אני מתרגש.
אולי בגלל שלא ציפיתי לכלום מהעונה הזאת, ופתאום אנחנו נראים מצוין עם אותם שחקנים בדיוק ומבקיעים בצרורות ומובילים את הטבלה.
מרגיש לי שאפשר לעשות את זה.

נראה שהמאצ’אפ בין ההגנות להתקפות הולך בבירור לטובת ההתקפות, בשני הצדדים. אני מצפה למשחק עם הרבה שערים ומהפכים, ומי שתבקיע יותר, תנצח.

לשופט סאנצ’ס מרטינז יש רקורד כמעט זהה כששפט את שתי הקבוצות, כולל רקורד זהה ב 6 קלאסיקות ששפט עד כה. בחירה טובה.

במחצית השנייה האנזי הראה שהוא לא מתבייש להוריד את קו ההגנה כדי למנוע מהיריבה לשחק על מתפרצות. מעניין יהיה לראות כמה גבוה נשחק מחר.

מצטרף להתרגשות. אין לדעת איך יגמר המשחק מחר, אבל אני מצפה למשחק טוב שלנו.

זה קלאסי מתכון לשיברון לב.

אני קונה תיקו.

ספוילר אלרט, אנחנו או הם נקלל את השופט מחר.

הרגיש לי כאילו לא ניצחנו המון זמן בברנבאו ואז בדקתי וגיליתי שה4-0 ההוא היה רק לפני שנתיים וחצי. חתיכת רכבת הרים עברנו מאז בכל המישורים…

אחרי שני קלאסיקו בעונה שעברה שבאנו עם 0 ציפיות ויצאנו מיואשים, אי אפשר שלא להתרגש הפעם באמת לקראת מחר. מרגיש לי שפליק לא ישנה כלום מההרכב שפתח מול באיירן ולא בטוח שייתן לאחד הקשרים שלנו שחזרו מפציעה לפתוח ישר בקלאסיקו. אם זה אכן המצב, מקווה שפרמין באמת יתאים למשחק מהסוג הזה.

ריאל תתן לנו את הכדור בשונה מבאיירן ולא תשחק עם קו הגנה כל כך גבוה אבל כן ההגנה שלהם מספיק רכה העונה בשביל שנוכל לעשות להם צרות. מקווה שיהיה מיס מאץ’ בין ראפינייה ללוקאס ושבאלדה יתאפס על עצמו לפחות מחר כדי שנוכל לתת דגש אמיתי באגף היותר בעייתי שלהם.

ובבקשה בלי שטויות בהגנה, אנחנו יודעים מצוין כמה ריאל ניזונה מפאניקה הגנתית ואחרי החזרה הגנרלית מול באיירן זה המבחן האמיתי להתמודדות עם לחץ מאסיבי שלבטח יגיע אם נשכיל לעלות ליתרון.

קצת אופטימי שאפשר לעשות את זה. ויסקה בארסה!!!

הייתי מעדיף שאולמו יפתח ופרמין יכנס מחצית שנייה. אולמו נותן לנו אלמנטים שפרמין עדיין לא מסוגל, אבל האחרון הוא ווינר בנשמה והייתי רוצה אותו על הדשא בדקות ההכרעה.

כבר כתבתי לירדן (מנדייטה) השבוע שבירכתי אותו ליום הולדת שנחזור לקלל אחד את השני בקלאסיקו (“אין לך מושג” הוא כותב לי כל פעם ואני עונה לו - אז למה אתה ממשיך לשאול את דעתי אחרי משחקים) ובהמשך נחזור להיות חברים.

בלי קשר לתוצאה של המשחק היום אני חושב שברצלונה של החודשיים הראשונים היא התגשמות כל החלומות של אוהד. מרגשת, מלהיבה, מנצחת ודורסת, צעירה - בכל הרכב, בכל מגרש היא משחקת את הכדורגל שלה וכן מותר שפה ושם יהיה לה קצת מזל, נגד באיירן מינכן בדקות מסוימות. אני חושב שמי שמסמל אותה יותר מכולם זה ראפינייה. אם לגבי לאמין ימאל השלמנו עם העובדה שהוא קוסם שיאמלל אותנו שנים ארוכות הרי שאצל ראפינייה אני לפחות חשבתי שזה ייגמר מתישהו. או.קיי זו רק ויאדוליד, או.קיי זה עוד מחזור, תיכף הגרף יתיישר, המספרים יסתדרו ולא. גם ברצלונה צולחת אתגר אחר אתגר, בית וחוץ, היא לא מבזבזת אנרגיות.

אני חושב שבניגוד לריאל מדריד אם ברצלונה גם תפסיד היום חלילה זה בטח לא יפיל אותה לריצפה. לא שהקבוצה שלי לא יודעת להתקאמבק, אבל אחרת. כן מזהה אצלכם חיסרון בעמדת השוער כמובן, ואולי קו ההגנה הגבוה הזה הוא סקסי ומתאים לברצלונה הגדולה אבל זה קצת הימור, טיפה. כמובן שגם ויניסיוס יכול לעשות צרות וקונדה גם בעונה אדירה לא יכול להסתדר לבד.

אגב אני חושב שזה לא כל כך משנה פרמין לופס או דני אולמו לטעמי שניהם שחקנים שעובדים קשה על המגרש, עם הצטרפות מדהימה מקו שני ואולמו רק חזר לכשירות, הוא יוכל לעזור כמו פרנקי בשלב מאוחר יותר. מדהים יהיה לראות את קסאדו. קרלו אנצ’לוטי מפחד לתת לקאנטראנוס לשחק בגביע המלך והאנסי פליק עם הרבה וובוס.

יצא לי לעבור ככה על כל הקלאסיקוס האחרונים ובכלל ובגדול כאוהד ריאל מאז שנת 2000 בערך נהניתי מעט מדי. ליגת האלופות בשפע אבל במשחקים הישירים? הפאסיו, משחק האליפות של כריסטיאנו בקאמפ נואו, גמר גביע ודי (וכן יש את המשחק ב-2006/07 עם השער של ראול אחרי שלוש דקות שאזכור לנצח בעונת הקאפלו). היסטורית הקבוצה הביתית פייבוריטית אבל כבר מאז עידן רונאלדיניו ואפילו לפניכן - ברצלונה עושה בברנבאו מה שהיא רוצה.

דבר אחרון, אני כבר אוטוטו בן 32, היום אבא שלי שיהיה בריא לנצח - חוגג מסיבת הפתעה ליום הולדת 70 (התאריך המקורי היה שבוע שעבר) ואני מקריב כמעט את כל המשחק, לא הייתה שאלה בכלל. אבל הפואנטה שלי: גם כשריאל הייתה באשפתות, אפילו למשל ב-2018-19 כשכריסטיאנו איננו וברצלונה חולמת על טרבל, וגם מנגד כשהיריבה לא ממש בשיאה - המשחקים האלה תמיד גורמים לי לפרפרים בבטן, זה לא עובר…

זה לא ברור שריאל מדריד נראית כמו שהיא נראית בגלל העדפה של שמירת רגליים ואנרגיות על חשבון תוצאות ויכולת?

כשיש חובה לנצח , כמו בקלאסיקו הזה, אז השחקנים חוסכים כוחות פחות. ככה זה כל שנה מחדש באותה תקופה, גם עם אנצ׳לוטי וגם עם זידאן. מדהים איך שוכחים מזה שנה אחרי שנה.

אני מקווה שפליק יעשה הפתעה. להזכירם את סיפור פפ והחלוץ והחלוץ המזויף לפני הטניס

https://www.leave-mark.com/כללי/חלוץ-מזויף/

יום לפני הטניס, ריאל מדריד יושבת על התחת של ברצלונה, אם ריאל מנצחת, המרוץ נפתח לחלוטין. משחק בברנבאו, ואז פפ עושה את זה

אני מתגעגע אליו (גם למסי)

ההפתעה של פליק: פראן פותח ודופק שלושער :joy::joy::joy:

תיזהרו שהההפתעה לא תהיה ג’רארד מרטין בתפקיד מגן ‘‘מזויף’’.

אני מרגיש שפליק עושה לנו תרגיל בהסתפקות במועט עם מרטין.

חושבים שבאלדה גרוע? חחח בואו אני אראה לכם מה זה גרוע כדי שתלמדו להעריך אותו.

למה פליק צריך להתחכם? להיפך, הוא צריך לגרום למכונה שלו לתקתק בעקביות.

לדעתי ההתחכמויות של פפ היו אוברקיל, ובלא מעט קלאסיקוס זכור לי שזה קצת פגע בשטף המשחק שלהם.
בנוגע למשחק ההוא, היה נגמר טניס גם במערך הרגיל.

הוא כבר שחקן מזויף, אז מה זה בשבילו להינעל על עמדה אחת?

מה יש לשמור כוחות בדרבי נגד אתלטיקו מדריד שאם היינו מנצחים בו ועוד דקה אחת של ריכוז זה הצריך - היינו מצמצמים את הפער לנקודה? זה שהקבוצה משאירה את החלוץ של סלטה ויגו באחד על אחד מול טיבו קורטואה פעמיים תוך שבע דקות כשהוא ממחצית המגרש? לקבוצה יש “ניתוקים” כמו שהוא קורא לזה. אני ראיתי גם פרצופים של שחקנים אובדי עצות. לא הכל תכנון או “בידיים” של ריאל מדריד. כמובן שגם השחקנים קצת עצלנים. עם זינדין זידאן היינו נוראיים בהתקפה אבל הגנתית זה היה יחסית יציב בזכות קאסמירו. זה נראה שבורוסיה דורטמונד בחצי הראשון עשו 2 מ-2 אבל שטוטגאגט הגיעה מולינו להמון-המון מצבים.

אור צודק וזה בא לידי ביטוי בלחץ הגבוה של ריאל. ריכוז הוא גם משהו שנע בפיקים והרבה שחקני הגנה סובלים מאיבוד קשב וזה המצב של הרבה משחקני ריאל ובארסה. הדרך לעזור להגנה וההתקפה הוא שימוש בלחץ גבוה של שחקני התקפה, הבעיה? לחץ גבוה גובה מחיר פיזי ומנטלי כי אתה לא יכול להישאר באינטנסיביות כזאת לאורך כל העונה.

ההבדל בין בארסה לריאל שגם בתקופות של אינטנסיביות נמוכה בחצי הראשון של העונה, היא עדיין יכולה לנצח משחקים רעים שלה בזכות פער איכותי, בארסה לא.

הרבה השתנה מנטלית בבארסה, אבל היא עוד לא נתקלה במשוכה כמו ריאל מדריד.

מה הקשר מזימה וקנוניה? בחירת מילים לא מדויקת… אור צודק לגמרי בכך שזו טקטיקת ניהול סרגל המאמצים של הקבוצה שלכם שמביאה אתכם כבר מעל עשור לרמה הכי גבוהה שלכם בחודשים הבאמת קריטיים של העונה. לקחת את המחמאה של אור והפכת אותה לאיזו תיאוריית קונספירציה.

ערכתי את התגובה שלי עם בחירת מילים נכונות יותר - תכנון או החלטה. אני ראיתי שבוע אחר שבוע שחקנים מתוסכלים שלצד העצלנות שלהם לא יודעים מה לעשות. דווקא פתיחת העונה הנהדרת של ברצלונה יכולה לגרום לכם להבין למה קרלו אנצ’לוטי נראה “בצל”.
רוצה לומר: הקצב הנמוך שלנו עלה לנו בהפסד לליל שאו.קיי היא לא מכבי חיפה אבל אלה משחקים שהיינו מנצחים על אוטומט, תמיד, ונקודות שעלולות להיות חסרות במאבק על השמינייה - > בסוף יגיעו עוד שני משחקים. כנ"ל לגבי הדרבי אנחנו עוד עלולים לבכות על איבוד הנקודות הזה שהגיע בדיוק אחרי שברצלונה השמיטה נקודות.

לגבי הלחץ הגבוה שאין לנו: רודריגו כן עושה, ג’וד בלינגהאם כן. קיליאן אמבפה עצלן ואפילו במשחקים הראשונים לא עושה - ‘מותר לו’. ויניסיוס עושה פעם באף פעם. ראפינייה ולאמין ימאל לוחצים יותר…

קחו מצב הפוך - פותחים משחקים בסערה, ברצלונה לדעתי כבשה שער תוך 20 דקות איזה שש פעמים - מגיע השני והשלישי ואפשר לתת לכוכבים לנוח. פעם אחת זה לא יעבוד כמו נגד אלאבס, ברוב המקרים זה יספיק כדי לשמור על היתרון.

הנקודה העיקרית שלי היא - לא באתי לעצבן אף אחד אני פשוט חולק על אור שהוא אחלה - שאתם סלחניים לטעמי יתר על המידה כלפי ריאל מדריד\קרלו אנצ’לוטי. זה אפילו לא המצב בטבלה כי או.קיי אנחנו עם 80% הצלחה. גם בלי טוני קרוס ולמרות שכולם כיף להם בצד שמאל - אין סיבה שריאל מדריד תשחק כל כך רע. אני רוצה ודורש מהקבוצה שלי יותר ומותר לי. שיחקנו עד עכשיו משחק וחצי מאתגרים באמת בלחץ. גם בהרכב הנוכחי יש לנו כל כך הרבה שחקנים טובים שהם מהטובים בעולם, מפלצות פיזיות ואתלטיות. אנחנו לא מממשים כלום מהפוטנציאל שלו זה לא רק קיליאן שצריך כביכול זמן להתחבר.

אוקיי, מקבל את הניסוח המתוקן ומבין אותך. זה לא משנה את העובדה שמדובר בניהול סרגל מאמצים שבסופו של דבר מביא לכם את הצ’מפיונס, וזה קורה אפילו ביודעין או שלא ביודעין - השחקנים שלכם מרשים לעצמם להתאמץ פחות בחצי הראשון של העונה. לא בטוח בכלל שהסגל הנוכחי יקבל בחיוב מאמן שידרוש 200% כבר עכשיו, זה לגמרי איזשהו שינוי פילוסופייה שצריך להיעשות בקבוצה ולא בהכרח רק קרלו אשם.