מחזור 11: 4:0 ענק ענק ענק בקלאסיקו בברנבאו (לבנדובסקי 2X, לאמין, ראפיניה)

תשמע אבל גם דבר כזה צריך לגבות בנתונים ובצבירת נקודות זה יותר חזק מ"למראית עין". אני ראיתי אשתקד קבוצה שפתחה את העונה קשה וספגה שערים כל הזמן אבל כן ניסתה קצת ללחוץ גבוה ואפילו לשחק עם קישור מודרני. חטפנו גול מאלמריה בדקה השנייה בגלל לחץ גבוה. ראיתי קבוצה שבגלל הפציעות של אדר מיליטאו וטיבו קורטואה בעיקר ואולי לאור העזיבה של קארים בנזמה הייתה קצת אחרת. לא משחקת טוב אבל לא אדישה כזו.

אשתקד בחצי הראשון של העונה ריאל מדריד איבדה 9 נקודות, קרי מאזן 15-3-1 - 48 נקודות. בחצי השני עשינו 47 נקודות ויכולנו להוריד את הרגל מהגז אחרי הבטחת האליפות אבל גם לא היו לנו יותר מדי פאנצ’רים.

לפני עשור אגב זה היה הפוך לחלוטין, שוב לא מבחינת המספרים, קבוצה שדרסה כל מה שזז עד ינואר עם 22 ניצחונות רצופים שנשארו שורה בוויקיפדיה ובספר שלי. בתקופת זינדין זידאן איבדנו את הליגה בחצי הראשון כבר ב-2017/18. עונה קודם לכן זה בעיקר סגל עצום עם מחליפים כמו חאמס ואיסקו ומוראטה, ולתת לכריסטיאנו רונאלדו לנוח. ריאל בחצי הראשון של 2016-17: השיגה 46 נקודות מתוך 57, מאזן 14-4-1, שלוש תוצאות תיקו רצופות. בחצי השני השגנו 47 נקודות

אני לא חושב שיש כאן עניין במודע וכשקוטלים שחקן בתקשורת ובעיתונות וכדומה הוא רוצה להגיב אין אחד שזה עובר לידו גם לא מאמן שנמצא באליטה 30 שנה. אתה מתחיל לשמור כוחות עם רוטציות וכדומה ואחרי שאתה מוביל ובטח לא במחזור הראשון של העונה נגד מאיורקה או בשלישי נגד לאס פלמאס.

בגדול, מעבר לעניין הקו הגבוה יש לנו עוד חיסרון בכך שימאל וראפיניה מקבלים אחריות גדול יותר בקו הראשון של הלחץ(בגלל שלבנדובסקי לא מסוגל), וזה משאיר את המגנים שלנו ואת הקו האחורי עם פחות עזרה.

מצד אחד הלחץ הזה הוא חלק בלתי נפרד מהקו הגבוה מצד שני ויניסיוס ואמבפה אלה לא שחקנים שאתה משאיר עם פחות משני שחקנים עליהם, ואז הלחץ והקו הגבוה כבר בעצם לא שווים.
מצד שני, ריאל מתקשה יותר מהרגיל בבניית משחק שלהם ללא קרוס, ובלי רודריגו רוב הסכנה שלהם תתרכז באגף שמאל.

פליק צריך להחליט היום בין ‘‘גאנג הו’’ לבין זהירות וואלורדיאנית(כן, טבעתי מונח חדש הרגע על שמו של האגדה) עם הרבה סימני שאלה בכל מקרה.
לא מסוג הימים שאתה מקנא במאמן של ברצלונה.

ההרכב של ריאל מדריד -

אין הפתעות, למעט עבור מי שחשב שמודריץ’ יפתח.

שמישהו מהמנהלים יתן לו באן בבקשה.

אפשר גם לעשות אותי מנהל ואני אדאג לזה.

מעניין מה לאמין יוכל לעשות מול מנדי.
מנדי חזק ומהיר וקשה לעבור. מצד שני טיפש וחסר טכניקה לחלוטין. אני חושב שכדאי ללאמין לעזוב את הקו מדי פעם ולעזור בקישור, ושמנדי ישמור איזורית מול אף אחד.

ההרכב של ברצלונה -

אאא"פ פותח, ובכך גורם להרכב מול באיירן לחזור על עצמו גם בקלאסיקו.

ימתינו על הספסל - פרנקי, גאבי ואולמו.

מה קורה איתך? אאאאא’'פ.
אני אוהב אותך אהבת אמת פרמין.

אני חושב שצריך להמתין ליריבה קשה יותר בשביל להעריך אם ברצלונה הנוכחית יכולה ללכת עד הסוף

איפה ג’פרן? :sob::sob::sob:

ראפיניה במשחק בינוני גול ובישול אבל הוא לוקאס ואסקז לעניים.

אני יגיב שאני היה פחות שיכור.

אבל תודה לך פליק!

האמת? לא יודע. באמת לא יודע.

לא יודע מאיפה להתחיל, לא יודע איך לסיים, לא יודע למה להתייחס. באתי עם חשש גדול לסטירה שתוריד אותנו לקרקע אחרי באיירן, ונכנסתי למשחק עם תקווה לתיקו וסטטוס קוו בפסגה.

בחיים לא דמיינתי את זה.

לא דמיינתי תיאום הגנתי מושלם ומשוגע במלכודת נבדל. שוב ושוב ושוב ושוב. בקו הגנה שכולל את באלדה, כן? לא דמיינתי מסירה (!!!) מדוייקת (!!!) של באלדה (!!!) לראש של לבנדובסקי. לא דמיינתי משחק ענק ענק ענק של קונדה וקסאדו, בתוספת לחימה אינסופית של פדרי, קובארסי ואיניגו. לא פנטזתי על 2 החמצות משוגעות לחלוטין של לבנדובסקי, שיגרמו לו להישאר “רק” עם צמד. ובעיקר לא חשבתי, באף עולם, שפנייה ידפוק פה, דווקא פה, את משחק חייו.

התודות לאמבפה, והיכולת שלו לא לזהות מלכודת נבדל גם עם משקפת, בתוספת החמצות שבחיים לא קורות לו. התודות הנוספות לאנצ’לוטי, שהקריב מחצית שלמה את בלינגהאם כדי לשמור אישית את באלדה. ב-א-ל-ד-ה. התודות לוויניסיוס על ויניסיוסיותו. מגיעות לכל מיני אנשים כל מיני תודות.

אבל המשאית של הצל"שים?

להאנזי פאקינג פליק.

עם סגל מפורק, ללא רוטציות בהתקפה ובהגנה, עם 4 קשרים שחזרו עכשיו מפציעות, עם מינוס בבנק, ואחרי 3-4 חודשי עבודה במועדון - הוא מרים פה חתיכת קבוצה. החזיר את פדרי וראפיניה לחיים, ועוד איזה חיים, הרים את איניגו, שיחרר את לבנדובסקי, וגילה את מארק אסאדו שמאיפה לעזאזל הדבר הזה הגיע???
לא טיקי טאקה, אבל זה לא מעניין. זו קבוצה שמחה, זו קבוצה אטרקטיבית, זו קבוצה קטלנית. זו, לפני ואחרי הכל -
קבוצה.

כן, גם אם בסיום העונה לא יתווסף אפילו גביע אחד לארון.

4:0. בקלאסיקו. בברנבאו.

לא דמיינתי.

מזמן לא שמעתי את זה. ואחרי כל מופע השחצנות של ריאל מדריד אני חושב שמגיע לי ולנו קצת להטריל:

Madrid se quema

אני לא מתרגש כי זה עניין חולף, עוד רגע מגיעות הקבוצות האלו שלא פותחות רגליים ועושת חיים קשים…
ממש עוד שנייה…
עוד רגע…

אמממ… מישהו ראה אותם? באיירן? ריאל?

הכי גבוה שיש. בודדנו אותם על 9 בעיטות לשער, רק 4 מהן למסגרת.

אני לא זוכר מי הגיב אחרי באיירן שהוא מבואס שהכדורגל שלנו ישיר מדי.

חוץ מהגול השני (שגם בו כדור ארוך לבאלדה היה המפתח של ההתקפה) כל הגולים שלנו הגיעו מהתקפות מאוד קצרות. זה כלי מדהים שאני מאוד מקווה שהביקורת עליו לא תגיד בהמשך, כי כפי שציינתי - הפפ טים נחלשה כשוויתרה עליו לחלוטין.

כשמגיע אז מגיע - כל הכבוד, איזה מאמן ענק יש לכם. שומרים חכם מאחורה, יוצאים כמו שצריך קדימה, רגע אחד מישהו נרדם והנה כדור עומק גאוני. וזה לא שפדרי מסר או לאמין ימאל אלא ילד אחר שעושה את צעדיו היותר ראשונים. שוב לא יכול להגיד ש"שמחתי" או משהו קרוב לזה, אני אוהד ריאל מדריד, את רוברט לבנדובסקי אני בטח לא מחבב אבל השער של לאמין ימאל כן מרגש באיזושהי צורה. ראפינייה היה נראה, נראה כבר כמה שבועות כמו שילוב של רונאלדיניו-ניימאר-רונאלדו-פנומנו בשיאם.

אחרי הפגרה ברצלונה יצאה לשלושה משחקים די קשים.

מסתבר שהיום פגשנו את היריבה הכי קלה. היחידה שלא כבשה!

מזל טוב @real madrid

אוקי אני ינסה לדבר מקצועית

פנה נתן לשם שינוי משחק טוב.

פליק לדעתי עד המשחק היום, אם יש לי ביקורת קטנה שלדעתי הוא שמרן עם החילופים.

אבל בקלאסיקו הזה, הוא תיקן את זה, חילוף ראשון נהדר במחצית עם פרמין ופרנקי שנתן מחצית שניה טובה מצידו (אא"א תסלח לי) שהפעם לא היה טוב. ואחרי זה החילוף של קסאדו שלדעתי הוא הבין שהשופט הולך להשתגע עם צהובים, ולאסאדו היה כבר צהוב ולמרות בישול נהדר של קסאדו. החילוף היה מוצלח ובזמן.

יש לנו קבוצה נהדרת צעירה בלי גלאקטיקוס ואמבפות… מאמן נהדר אפשר להספיק עם הצניעות ולהודות בזה סוף סוף.

כתבתי בפרטי ל @Ariel לפני שנה הוא היה מאלו שהאמינו בלבה. קרדיט.

הפולני נראה בכושר שיא. אבל חבל על שתי ההחטאות רק לדמיין … אני חזיר מידי שאני מאוכזב?

ראפיניה במשחק בינוני עם בישול (צריך לתת לו קרדיט שהוא גם חטף ובישל ללאמין) ושער טיפוסי ששלח את ואסקז לחפש את הכדור בשער חחח

מחצית ראשונה שיחקנו באש, אומנם זה משום מה עבד בשתי המשחקים, אבל אני מקווה שפליק ימצא דרך לעשות לזה סוף.

תענוג. כל מה שרציתי זה תיקו לפני ופחדתי מהם נגמר שאני מאוכזב ששוב לא דפקנו להם מניטה… . לא אכפת לי תארים וגביעים הכדורגל המרגש הזה יותר חשוב מכל תואר…

אבל לא נתנגד לאיזה אליפות נכון?

מלכודת הנבדל שלנו גאונית, אבל עושה לי התקפי לב. במיוחד כשהקוון לא מרים את הדגל ישר אלא מסתמך על ואר.
בפורום השכן יורדים על מבאפה, ובצדק, אבל באספקט הזה אנחנו מובילים את אירופה בפער עצום. גם קיין נפל בזה והוא לא טיפש.

עוד בפורום השכן מתפלאים איך הקישור האתלטי שלהם לא דרס את הקישור הרך שלנו. לא ראיתי שום דבר רך . פרמין זה רך? קסאדו? פדרי כבר מזמן לא רך, עושה הגנה מצוין. החבר’ה נמוכים , אבל הם מספיק מהירים ולא מפחדים להיכנס לעימותים עם אף אחד.

בהתקפה לאמין ברח ממנדי כמו שציפיתי, אבל היה לו משחק די חלש. הגול היה יפה ומרגש, אבל לונין היה צריך לקחת.

פנייה עם הכדור זה מתכון לצרות, אבל הוא היה מעולה כשוער פרופר. ההצלה מהקו בדקות הראשונות הייתה וואו, למרות שבסוף היה נבדל.
אני מקווה שפליק ימצא שיטה איך להניע כדור מאחורה בלי למסור לשוער.

כואב לי הראש.

אולי זו הבירה

אולי זה הצעקות

אולי זה האובך מכל הסופ"ש

אולי זה כי אני מקבל הרגשה שאני לא מבין כלום בענף הזה.

אני לא יודע מה ראיתי בכלל, אבל אולי שווה לנסות לחבר נקודות. בואו נראה:

1. אולי שווה לקנות חולצה שלו, כי אני בכנות התאהבתי. מאיזה כוכב אתה קסאדו? שני משחקים שהוא המנוע של הקבוצה, המשלים לפדרי. זוכרים שדיברנו על דאבל פיבוט? יש פה אשכרה דאבל פיבוט ומנהלי משחק. איך פליק יצר דבר כזה?

2. אם מישהו היה אומר לכם שאיניגו מרטינז עבר לפני שנתיים לסעודיה במקום לבארסה הייתם מופתעים? הבלם האיטי וחמום המוח שאמור להיות עמוק ברוטציה פשוט ניהל מלכודת נבדל היסטרית ועוד בישל לראפיניה. מכל הרגעים בתחילת המשחק שלכולם רעדו הרגליים, הבאסקי היה במשחק.

3. אם כבר ראפיניה, אז אני לא אמהר להגיד שהוא לא הגיע, פשוט היו מוכנים אליו. האחד על אחד שלו מוגבל והוא פורח בשטח. אם לא יתנו לו לברוח- ישתקו אותו. לוקאס התמודד איתו יפה עד שבחר להציל את המולדת. לוקאס עלה, ראפיניה קיבל שטח וסיים עם שער ובישול. אין הפתעות.

4. לבה ממשיך להזכיר לנו מי הוא היה בגרמניה, קונדה גם מזכיר לנו שכבר כמה שנים שהוא חלק מחוליית ההגנה הטובה בספרד.

5. אפשר בכנות להגיד שלאמין לא הגיע וכפה כמה מהלכים שטותיים כדי להיכנס בכוח. אבל כמו הלחץ של קובארסי, ואיבוד הראש של פרמין לפעמים זה המחיר של לשחק עם צעירים.

6. מה נגיד על פנייה? לפחות למשחק אחד כולנו נשנה תזונה לכובעים? הבן אדם החליט שהוא ניאו מהמטריקס.

7. מה נגיד על פליק? כואב לי הראש רק שאני מתחיל לחשוב עליו. איך זה קורה? מה כל מיוחד בפרוייקט הזה. הלחץ הגבוה? מלכודות הנבדל? הבילד אפ המהיר? אמונה? פוסיטיביות? למה הכדורגל שלו עובד? 12 נבדלים מול הקבוצה האחרונה באירופה שתנסה לשחק מולם ככה. מה קורה פה?

מים, תה לגרון, דקסמול קולד ונקווה שנצליח לישון לילה שלם. לפחות יש לנו עוד שעה.