מחזור 11: 4:0 ענק ענק ענק בקלאסיקו בברנבאו (לבנדובסקי 2X, לאמין, ראפיניה)

תגידו סתם מסקרן אותי1 12 נבדלים זה נורמלי?

ואו זה ממש העתק לתמונה ההיא מהקלאסיקו ההוא אם מסי חוגג שער בברנבאו והקהל שלהם מאחורה מקלל אותו…

מה אני אגיד לכם, כדורגל זה דבר מצחיק. שנים אוהדי ריאל חגגו בצד עם “אמרנו לכם” בקשר לזה שהיה לנו מזל עם דור זהב מהלה מאסיה. אז מה קרה? התנהגנו כמו ריאל. קנינו שחקנים, מלא, קיבלנו בראש ובסוף פשטנו רגל.

רק שחזרנו לשורשים, חזרנו להיות ברסה. הקנאים לא צודקים, תאמינו בתהליך. קסאדו זה לא מזל. גם לא קובארסי, גם לא ימלא, גם לא גאבי ועוד ועוד שיעלו.

הייתי שמח לכתוב תגובה נורמלית אבל אני אחכה שהמנהלים פה יעזרו לי לשחזר סיסמא כי אני כותב מהפלאפון הישן שלי ואני מצטער -אחריי שאתה עובר לאייפון אי אפשר לחזור לשום דבר אחר.

רק משהו אחד קטן - דקה שניה במשחק, ויניסיוס עשה לחץ על קובארסי שלא הצליח למסור טוב והילד החרא מברזיל כרגיל התחיל חגיגות עם הקהל בהתרסה. כמה חיכיתי לסוף המשחק מאותו הרגע…תחזיר תחזיר את האף שלך מהשמיים. גאבי עלה בדיוק להגיד לו שאנחנו פה ואנחנו לא הולכים לשום מקום. שילך עכשיו להלהיב את הקהל שלו.

00:30 בלילה, מתעורר באפיסת כוחות אחרי שנרדמתי במחצית, אמרתי שנשים את הראש רק לכמה דקות אבל העייפות של הימים האחרונים הכריעה…איזה מחצית פספסתי.

הקדמה:
יש לי 2 ילדים, אחת בת 4 ותינוק בן 7 חודשים שבנוהל הרגיל מתעוררים בלילה אז מיום שלישי האחרון הם גם החליטו להיות חולים ביחד.
כבר 5 ימים ו-4 לילות שאני נע בין התרוצצות אחרי ילדים עם חום מנוזלים עם כאבי גרון ואוזניים לבין לילות ללא שינה כי כל רגע מישהו אחר מהם מתעורר מסיבה אחרת ולא נרדם, ממוצע שינה של 4 שעות ביממה לא ברצף והעייפות מכרעת.

את באיירן ראיתי דרך הפלאפון עם תינוק על הידיים, מחצית ראשונה מלאה ושנייה בהתעפצות על הספה, ההפסקה במחציות אולי עוזרות לשחקנים אבל לא לי.

חוזרים לאתמול:
21:53 הצלחתי לצאת מהחדר שינה אחרי שהתינוק נרדם והילדה עם האישה ישנות בחדר של הילדה.

כל הסלון לעצמי, הצלחתי לראות מחצית שבה שוב פליק הראה שהוא קוסם וה-אאאה"פ רק גדל!!
קאסדו ופדרי שולטים במרכז במגרש, איניגו וקובה מרכז הגנה שמי חשב עליו בכלל.
הלחץ הגבוה שלנו זה פחד אלוהים אבל איכשהו עובד ורק באלדה ממשיך להיות הכי חלש בסגל.

את השנייה כאמור לא ראיתי אז עד שאצפה בשידור החוזר מעבר לתקציר בלילה לא ארחיב.

ברגע שאתפנה לחזור לחיים מתלבט איזה חולצה חדשב לקנות

Visca Barca! כיף לחזור להנות ממך, כיף לראות אותם מתמרמרים :smiling_imp:

לפני המשחק הזהרתי מהדקה ה-60, זו שנפלנו בעונה שעברה פעמיים.

זו הדקה שמסמלת את ההבדל בשינוי בכושר הגופני של הקבוצה. לא רק לרעתנו, אלא כי זו הדקה שממנה ריאל מדריד תמיד יותר חזקה ורעננה.

מדהים איך פליק ניטרל את הפערים האלו עם חילופים במקום וטקטיקה מטורפת. איזה קוסם משוגע יש לנו על הקווים.

ומשפט על היריבה: קבוצה שלא מאמינה בסגל שלה מלבד 13 השחקנים הפותחים שנשחקים לא רק בעמדה שלהם, אלא בעמדות אחרות רק כי אין אמונה בשחקנים המחליפים שלה, מול קבוצה שתשחק גם בהרכב שלישי ועדיין תצליח לצמצם את הפערים הפיזיים.

כשאני קורא הודעות ברשת על זה שניצחנו אבל הם בסוף יחגגו עם התואר, כאילו החגיגות שלנו ושל השחקנים כאילו זכינו בצ׳מפיונס, לא שוות הרבה, זה רק ממחיש את ההבדל בגישה, ההבדל שעשה אותנו אוהדי ברצלונה ואותם אוהדי ריאל מדריד:

להנות מהרגע, להעריך את הרגע, את הדרך, ולא רק את התוצאה הסופית. כי אם הם היו מנצחים 4-0 אבל מפסידים את התואר, הם היו משכיחים מהזיכרון את רגעי האושר האלה?

(מתוך הקבוצה ממים של ברצלונה בפייסבוק)

קודם כל זה חבורה של צבועים , רק להזכיר לך שלפני כמה שנים הם הגיעו ועשו מולנו תיקו (בארסה של אנריקה) בקאמפ נואו, הם חגגו את זה כאילו הם זכו בטראבל. זה רק דוגמה קטנה.

להזכיר עוד דבר, אותם אלו שחושבים שהם יזכו באליפות השנה גם חשבו שאתלטי יהיו מעלינו בטבלה ופליק יעזוב בינואר לטובת צאבי.

הם שנה וחצי שרים לנו על הקבר וקוברים אותנו לועגים לנו ומזלזלים בנו, היום מותר לנו לשמוח לאידם. שאף אחד לא יתביש בזה.

עדיין הם יכולים לעשות קמאבק בליגה ולזכות באליפות והם עדיין פיבורטים באלופות. זה תחרות שלהם (זה מחמאה לריאל).

אבל עכשיו תורנו לשמוח.

לקח לי זמן אבל הנה שלי,
יש כל-כך הרבה מה לומר, מאיפה מתחילים?

מרגיש שעלינו על אולימפוס קטן(‘‘קטן’’), וכבר בא לכתוב הודעות סיכום עונה.
זה כנראה האופוריה שפליק יצטרך להתמודד איתה עכשיו, כי אחרי שהוא התמודד בהצלחה כבירה עם המבחנים הראשונים של העונה, צפויה ירידת מתח לקראת שבועות שבהן נצטרך להיכנס מחדש לשוחות ולהרוויח את המעמד הזה כל שבוע מחדש.

אני עוד מחכה עם ה’‘אמרנו לכם’’ ועם מציאת שלל הציטוטים המצחיקים על ברצלונה מחברינו לפורום.
מאותה סיבה. ברור שאנחנו במסלול הנכון, אבל עוד לא עשינו כלום.
מה שכן? ברמה המקצועית, פליק לקח את אותו סגל, מינוס לא מעט שחקנים פצועים, מינוס מחנה אימונים נורמלי, מינוס גונדואן שחצי מאוהדי בארסה לא הבינו איך לעזאזל משחררים אותו ופלוס אולמו אחד שהיה חשוב לכולם להגיד כמה הוא רכש לא שווה ויקר, וזרק את כל התיאוריות שהסגל של בארסה לא מספיק טוב לפח.
הבעיה לא בצ’אבי? נראה שהבעיה הייתה באבוהבו בצ’אבי.

מה עוד על פליק? מלכודת הנבדל.
מלכודת הנבדל נעלמה מהנוף של הכדורגל בשנים האחרונות משתי סיבות: היא מסוכנת בטירוף ושחקנים הפכו כאלה אתלטיים שאין בה צורך כשאפשר פשוט ללחוץ גבוה ואז לרוץ מהר להגנה. בשביל מה להסתכן בחצי מגרש להשכרה?
למה היא חזרה? אולי בגלל הואר שמונע טעויות, אולי בגלל שכדורגל זה עניין מחזורי, אולי בגלל שזו טקטיקה שתואמת בלמים ספרדים איטיים שטובים עם הכדור.
צריך לתת קרדיט ראשוני לאונאי אמרי שהחזיר את הטקטיקה הזו לקדמת הבמה באסטון וילה בעונה שעברה(גם הוא עשה את זה עם בלם ספרדי טכני), ועכשיו פליק מחזיר את זה לקדמת הבמה הכי גדולה בעולם. בפאקינג קלאסיקו, בברנבאו, מול ההתקפה הכי מפחידה באירופה.

אני כותב ספציפית על מלכודת הנבדל כי הדבר הזה נראה כמו מה שמגדיר אותו ואותנו. ומה שמגדיר אותנו זה אולי הטקטיקה הכי ''ביצים גדולות" שיש על המגרש.
כשאתה עושה את הדבר הזה בהצלחה, ההרגשה היא שהכל קטן עלייך. נראה לי שבטוויטר הם קוראים לזה “אנרגיית זין גדול”. נשמע מתאים.
פליק משחק עם מלכודת נבדל ויהי מה. באיירן, ריאל.
‘‘שהן ידאגו מאיתנו’’ הוא בעצם אומר.
זה לא חסר חורים ברמה הטקטית אבל יש פה בעצם אמירה שמחדירה מנטליות אחרת לקבוצה ומשפיעה על צורת המשחק בכל הרמות. השחקנים לוקחים את הביטחון מהיישום של הדבר הזה לכל שאר הפעולות במשחק.

לבנדובסקי. לעזאזל, איזו עונת רנסנס.
אולי אני טועה אבל אני לא זוכר משחק אחד טוב שלו אצלנו מול יריבה גדולה. הפולני היה מדהים היום.
התרומה שלו לשבירת הלחץ צריכה להיות מוערכת כראוי. הוא היה משמעותי היום ליכולת של בארסה למצוא את ה’‘שחקן השלישי’’ בזכות משחק מאוד מדויק ומהיר עם הגב לשער. והוא גם כבש צמד כמו בוס.
גם כאן אפשר לראות את ההשפעה של פליק שהפך את לבנדובסקי מהקו הראשון שלנו במשחק הלחץ, לקשר דה פאקטו שלא מבזבז אנרגיה שאין לו ברדיפה אחרי הבלמים והתרחקות ממרכז העניינים.
הדבר הבודד הזה צריך להיות שיעור ללא מעט מאמני כדורגל איך מוצאים דרך יצירתית להשתמש בשחקן טוב עם חסרונות ספציפיים.

עוד כמה קטנות:

• אמרתי בתחילת השבוע שאם פניה יהיה טוב מול באיירן וריאל, אז יהיה קשה להוציא אותו מההרכב.
    פניה לא שימושי מול לחץ גבוה, אבל בתור שוער הוא היה טוב. צריך לקרות מיני אסון בשביל ששצ’סני יכנס להרכב בזמן הקרוב.

• מישהו זוכר שאמרו שאין לנו קישור אחורי? שקסאדו וברנאל אוברייטד? שפדרי לא יכול לרוץ מספיק?
    סבבה…
    פדרי וקסאדו היו נהדרים השבוע, וכשפרנקי הצטרף למגרש
    השחקנים של ריאל בכלל התחילו לסבול מהקישור שלנו.

*האמת? ימאל במשחק די חלש.
נמנע מלקחת את מנדי לאחד על אחד, לקח כמה החלטות לא נכונות במצבים שהיה אפשר לייצר מהם משהו קונקרטי, החמיץ מצב מצוין בתחילת המשחק. אבל היי, נתן גול.
לפי המדד של ריאל עכשיו הוא סוף סוף שחקן של 150 מיליון יורו. אולי אפילו מותר להשוות אותו למסי סוף סוף.

אולי זה מוזר, אבל גם עם המשחק הטוב של פנה, זה עדיין לא משנה את דעתי. הוא שוער בינוני במקרה הטוב. משחק אחד טוב ככל שהיה לא ישנה את דעתי.

הוא כבר שיחק שנה שעברה פלוס השנה וזה היה המשחק היחיד שאני חושב שאפשר להגיד שהוא נתן לנו נקודות. אם אני זוכר טוב, לונין למשל בריאל, שנה שעברה הביא את הערך המוסף ועשה עבודה טובה בריאל (משום מה רק שהוא פוגש את ברצלונה הוא לשמחתנו לא משחק טוב)

לא יודע אם דובר אבל החדות של לבנדובסקי להחליט לבעוט בשער הראשון מחוץ לרחבה ולפינה במקום להתקדם ולנסות לעבור או להתקדם ולתת ללונין זמן לסגור אותך.

מתי פעם אחרונה ראיתם שחקן באחד על אחד מול שוער בועט מ-18-17 מטר

שער חכם של חלוץ חד

דרך אגב ראיתי תקציר בOne אני רוצה לתקן את עצמי, לראפיניה היה משחק חלש במחצית הראשונה, בשניה הוא פרח.

לא רק גול ובישול, אלא היה צריך לקבל בישול נוסף על לבה שהחטיא ובהחטאה השניה של לבה הוא היה גם מעורב … נוסיף את זה עוד גול ובישול (שהוא חטף אותו בדרך ללאמין) .

מבחינתי הוא בקלות מצטיין החודש בברצלונה. צריך כבר להיות די הייטר שלו בשביל להתעלם מזה.

ועכשיו, כשהעניינים קצת נרגעו, אפשר לדבר קצת בהיגיון רגע?
עוד לא השגנו כלום. עברנו משהו כמו שליש עונה, גג, והדברים עוד יהתפכו וישתנו כמה וכמה פעמים.
שנתיים וחצי אחורה, הייתה רביעייה על האפס על ריאל מדריד ותחושה (לפחות אצלי) של משהו מיוחד שעומד להגיע. והוא אכן הגיע, אם מחשיבים אפרוריות, מקובעות ותלישת שערות כמשהו מיוחד.
אבל, וזה אבל גדול מאוד מאוד, אי אפשר להתעלם ממה שפליק עושה במועדון, כשאנחנו רק בסוף אוקטובר, ועם סגל במצב כזה.

וכשמישהו ירצה לתאר מה פליק עשה פה, לפחות בינתיים, בלי לנסות להסביר כל מיני דברים מופשטים ולא ברורים כמו מארק קסאדו ופדרי, או העובדה שקובארסי ואיניגו גורמים ל-RFA וכריסטנסן לחשוש למעמדם (מי חשב?), שידבר על הדברים הבאים שניתן אשכרה לכמת:

• ראפיניה, עם 10 שערים ו-13 בישולים בכל העונה שעברה. עכשיו, בסוף אוקטובר, הוא עם 10 ו-9.
  • לבנדובסקי, השחקן הגמור, עם 17 כיבושים. בעונה שעברה עם 26.

מישהו רוצה להמר שהם ייעצרו פה?

ככה זה כשהם לא משחקים לבד, ועם קבוצה מאחוריהם ואיתם.

המטרות הכי גדולות של פליק כרגע הן השילוב מחדש ומאפס של אולמו, גאבי ופרנקי, בלי לפגוע במרקם שנבנה פה, הורדת השחקנים לקרקע אחרי ריאל ובאיירן, ושמירה על הרמה. לא בהכרח של התוצאות, אלא של היכולת, הכושר הגופני והרצון.

אני ראיתי את זה הפוך ממך.
בעיני זה היה הימור מסוכן מדי והיה נכון יותר להיכנס לרחבה ולהגיע לעמדה טובה יותר.

נראה לי ששוער טוב יותר מלונין היה לוקח את זה אבל מי אני שאתווכח עם אחד החלוצים הטובים של השנים האחרונות.

מצד שני שוער היה יכול להתמודד עם חלוץ מזדקן באחד על אחד יותר טוב.

שתיכם צודקים. מה אכפת לנו. זה נכנס…

אבל למה הוא לא הצליח לדפוק להם מניטה…

חושב שחדות וגאונות היא דווקא לעשות מה שלא מצפים ולהצליח, לקרוא את הסיטואציה כפי שהיא ולא לעשות כמצופה.

הרי אחוז גדול מהחלוצים היו באמת מתקדמים לתוך הרחבה ואף מנסים לעקוף אבל גם מסתכנים בצמצום המרווח בינהם לבין השוער וצמצום זוויות השער.

דווקא ההחלטה לבעוט מרחוק מדוייק לפינה היא גאונית ( גאונית כל עוד הצליחה כמובן, אם היה מחמיץ היינו כועסים)

אהבתי את הנקודה הזאת כי הרגשתי משהו דומה באותו הרגע.
כבר חשבתי שזה הולך החוצה כי ''למה לבנדובסקי לא מתקרב עוד טיפה?", אבל לבנדובסקי אחד הגולרים הגדולים בהיסטוריה, והוא ראה את הפינה פתוחה לחלוטין.
זה כל מה ששחקנים כאלה צריכים.

לא מבין מה יש לדון בהחלטה הזאת. לבנדובסקי הוכיח שבמצב כזה הוא יעשה את הגול, אבל כשהשער ריק הוא יבעט לקורה.

אני כל הזמן מחפש את ההבדלים בין הפליק-טים לפפ-טים. הדבר העיקרי שחסר לי זה שולה המוקשים של צוד.

בפפ-טים היו לנו 2 מנטרות:

הראשונה היא שהשלם גדול מסך חלקיו ואצל פליק אני חושב שזה לגמרי מה שקורה.

השנייה הייתה שאנחנו מנצחים ומפסידים באותה דרך, אבל לפחות עד עכשיו אצל הפליק-טים זה לא נכון. אנחנו מנצחים ב-11 ומפסידים ב-10.

יש פה מהלך מאוד חכם של פליק שאומר “אין לנו הגנה מספיק חזקה אז נתפוס אותם בנבדל ונתפלל לטוב”. התפילות עבדו אבל זו לא באמת שיטה ברת קיימא. צריך לטפל בבעיות ההגנתיות שלנו כי גם מול באירן וגם מול ריאל יכולנו לחטוף 2 שערים מוקדמים ולאבד את המשחק.

מאוד הופתעתי לטובה מאיניאקי פניה אבל אסור לטעות: זה היה רחוק מלהיות משחק מושלם שלו. קריאת המשחק שלו היא נוראית וחוסר ההחלטיות ביציאה מובילה לשה שהוא כל הזמן מאחר.

בשלושת המשחקים האלה מאוד התאכזבתי מלאמין ימאל. יש פה עומס גדול מידיי עליו ואיזה חוסר צניעות מעצבן ואגואיזם. בדברים האלה צריך לטפל.

מי שהיו מדהימים זה פדרי וקסאדו.

מודה שלא הבנתי את העניין עם ה-11 וה-10.

michael-scott-the-office

פדרי של השנה בינתיים עולה אפילו על הציפיות המוגזמות שלי ממנו. יסלח לי אאא"פ, אבל הוא בטופ של השחקנים הכי אהובים עליי בברצלונה הנוכחית (יחד עם הפאקינג אראוחו), רק שהשנה הוא גם לגמרי מצדיק את זה, ליותר ממשחק אחד פה ושם.

ואסאדו? שרק יהיה בריא. הוא לגמרי בדרך המהירה לטופ של הרשימה הנ"ל.

פודקסט מאוד מעניין על פליק וברצלונה והקלאיסקו

מומלץ.

בטח תזהו את הבחור שבאמצע :slight_smile: