אור אהבתי ממש, ואני בגדול מסכים עם החלוקה,אבל יש לי כמה הסגות בנוגע לבחירת האנשים והמאמנים, וחלק מהקונטקסט:
-
אם הייתי צריך לייצר הבדל מאוד מהותי בין צ’אבי הרנדדס לעומת אלונסו ופפ הוא שהשניים האחרונים הלכו “לראות עולם” כשזה נוגע לסגנונות של כדורגל. אני גם לא חושב שבהכרח צ’אבי יכול להצליח עם מערכת תומכת, אין שום ערובה לכך.
-
אני לא יכול להגיד שגם לואיס אנריקה מאמן שיכול להצליח עם התמיכה הנכונה. אוסיף ואומר שאנשי המקצוע סיבוב נחשבים מהטובים באירופה. עוזר המאמן שלו בבארסה אונסואה היה מצויין, ורפא האחראי כושר שלו הוא הסיבה למספר הפציעות הנמוך בקבוצות שלו. האם הוא הצליח במקום הוא שהוא לא בארסה? האם מעטפת טובה אומרת שהוא צריך לקבל גם את כל השחקנים שהוא רוצה?
-
יש כמה מאמנים שהם בעיניי “משניי מציאות” שפשוט משנים את הלך הרוח כשהם דורכים במועדון ללא תלות בשום דבר. קלופ כזה, אלונסו מסתמן ככזה, איפלו מוריניו (אני לא ממש מחבב אותו) הוא כזה. הייתי רוצה להגיד שגם פפ עומד בקטגוריה בעיקר בזכות השינוי החד בברצלונה בעונתו הראשונה, והשינוי הכללי בסיטי, אבל קשה לי שלא להתייחס לאספקט הכלכלי. אומנם היו לא מעט שינויים אירגוניים סביבו, אך נראה שפליק הוא גם כזה.
-
וואלוורדה צריך תמיכה כמו הרבה מאמנים, אבל יש לו מגבלות ברורות. זה מאמן שגם אם הקבוצה תעבוד מצויין פיזית, הוא רגיל להתנהל רק עם סגל קצר. זו בעיה של לא מעט מאמנים ספרדיים שמאבדים גובה כשהם משחקים ביותר משני מפעלים כי הם לא רגילים לנהל סגל עמוק.
-
מי שאנחנו לא מדברים עליו מספיק בגלל כישלון במועדון שתמיד נועד להרוס את עצמו הוא אונאי אמרי. פה מדובר לחלוטין על מאמן שעושה המון דברים נכון, ובהינתן המעטפת הוא יכול להגיע רחוק. לא סתם סביליה שלו הייתה הסטורית והוא השאיר אחאיו בסיס מעולה הלאה. כל כך חבל שהוא בחר להתנסות בעולם של קבוצות העל דווקא בפריז, ואני שמח בשבילו שדברים מתחברים לו בוילה.
@EHUD אשמח אם תעלה את הזוית שלך בעיניין לגבי גז’ארדו