אני ראיתי את זה הפוך ממך.
בעיני זה היה הימור מסוכן מדי והיה נכון יותר להיכנס לרחבה ולהגיע לעמדה טובה יותר.
נראה לי ששוער טוב יותר מלונין היה לוקח את זה אבל מי אני שאתווכח עם אחד החלוצים הטובים של השנים האחרונות.
אני ראיתי את זה הפוך ממך.
בעיני זה היה הימור מסוכן מדי והיה נכון יותר להיכנס לרחבה ולהגיע לעמדה טובה יותר.
נראה לי ששוער טוב יותר מלונין היה לוקח את זה אבל מי אני שאתווכח עם אחד החלוצים הטובים של השנים האחרונות.
מצד שני שוער היה יכול להתמודד עם חלוץ מזדקן באחד על אחד יותר טוב.
שתיכם צודקים. מה אכפת לנו. זה נכנס…
אבל למה הוא לא הצליח לדפוק להם מניטה…
חושב שחדות וגאונות היא דווקא לעשות מה שלא מצפים ולהצליח, לקרוא את הסיטואציה כפי שהיא ולא לעשות כמצופה.
הרי אחוז גדול מהחלוצים היו באמת מתקדמים לתוך הרחבה ואף מנסים לעקוף אבל גם מסתכנים בצמצום המרווח בינהם לבין השוער וצמצום זוויות השער.
דווקא ההחלטה לבעוט מרחוק מדוייק לפינה היא גאונית ( גאונית כל עוד הצליחה כמובן, אם היה מחמיץ היינו כועסים)
אהבתי את הנקודה הזאת כי הרגשתי משהו דומה באותו הרגע.
כבר חשבתי שזה הולך החוצה כי ''למה לבנדובסקי לא מתקרב עוד טיפה?", אבל לבנדובסקי אחד הגולרים הגדולים בהיסטוריה, והוא ראה את הפינה פתוחה לחלוטין.
זה כל מה ששחקנים כאלה צריכים.
לא מבין מה יש לדון בהחלטה הזאת. לבנדובסקי הוכיח שבמצב כזה הוא יעשה את הגול, אבל כשהשער ריק הוא יבעט לקורה.
אני כל הזמן מחפש את ההבדלים בין הפליק-טים לפפ-טים. הדבר העיקרי שחסר לי זה שולה המוקשים של צוד.
בפפ-טים היו לנו 2 מנטרות:
הראשונה היא שהשלם גדול מסך חלקיו ואצל פליק אני חושב שזה לגמרי מה שקורה.
השנייה הייתה שאנחנו מנצחים ומפסידים באותה דרך, אבל לפחות עד עכשיו אצל הפליק-טים זה לא נכון. אנחנו מנצחים ב-11 ומפסידים ב-10.
יש פה מהלך מאוד חכם של פליק שאומר “אין לנו הגנה מספיק חזקה אז נתפוס אותם בנבדל ונתפלל לטוב”. התפילות עבדו אבל זו לא באמת שיטה ברת קיימא. צריך לטפל בבעיות ההגנתיות שלנו כי גם מול באירן וגם מול ריאל יכולנו לחטוף 2 שערים מוקדמים ולאבד את המשחק.
מאוד הופתעתי לטובה מאיניאקי פניה אבל אסור לטעות: זה היה רחוק מלהיות משחק מושלם שלו. קריאת המשחק שלו היא נוראית וחוסר ההחלטיות ביציאה מובילה לשה שהוא כל הזמן מאחר.
בשלושת המשחקים האלה מאוד התאכזבתי מלאמין ימאל. יש פה עומס גדול מידיי עליו ואיזה חוסר צניעות מעצבן ואגואיזם. בדברים האלה צריך לטפל.
מי שהיו מדהימים זה פדרי וקסאדו.
מודה שלא הבנתי את העניין עם ה-11 וה-10.
פדרי של השנה בינתיים עולה אפילו על הציפיות המוגזמות שלי ממנו. יסלח לי אאא"פ, אבל הוא בטופ של השחקנים הכי אהובים עליי בברצלונה הנוכחית (יחד עם הפאקינג אראוחו), רק שהשנה הוא גם לגמרי מצדיק את זה, ליותר ממשחק אחד פה ושם.
ואסאדו? שרק יהיה בריא. הוא לגמרי בדרך המהירה לטופ של הרשימה הנ"ל.
נראה לי שהוא התכוון שההפסד היחיד היה עם 10 שחקנים שלנו (מונאקו ההרחקה של אריק.
אוסאסונה הוא כנראה שכח או שפראן זה כמו 10)
מתי פראן חוזר בשביל להחזיר את ריאל למרוץ
אכן… או במילים אחרות אנחנו לא מנצחים ומפסידים באותה הדרך פשוט כי אנחנו לא מפסידים
קשה לי לקרוא לזה תוצר של מזל או תפילות שהסטטטיסטיקה של הנבדלים כל מטורפת. זו עבודה קשה לייצר מלכודת נבדל כל כך אפקטיבית. מה גם שמדובר על מעט טעויות של צד שלישי בגלל קיום הואר. גם ככה האוף סייד הוא עם סטנדרטים מאוד מחמירים ואפילו מציקים שזה מדהים שפליק מנצל עד הסוף את הסיטואציה שנוצרה בה גם הקדמה של כף יד נשרקת כנבדל.
בואו נראה אם בעקבות זה יהיו שינויים בחוקה בעונה הבאה סביב חוק הנבדל.
תזכורת לי ולכולם, אנחנו במחזור ה 11, יש עוד 28 מחזורים.
כי אני רואה שכבר התחלתם עם פפ טים וכאלה.
לא רוצה לחשוב על זה.
אחד מהם על המגרש בשביל לתת מנוחה לשחקנים אמיתיים זה בסדר, אבל לא יותר מזה.
ספרתי עכשיו כמה שחקנים יש בסגל של ריאל, לא כולל פצועים לטווח ארוך ומצורעים כמו סבאיוס וואייחו. 5 שחקני הגנה, 5 קשרים ו 6 שחקני התקפה. בזמן שאצלינו שולפים שחקן מבארסה ב’ והוא מתפקד , אצלם זה פשע. אני מצפה שהיכולת שלהם עוד תרד כששחקנים משמעותיים ימשיכו להיפצע. אצלינו הם כבר פצועים ומתחילים לחזור, ועדיין נצחנו את כל המשחקים ב 11 שחקנים.
אני חושב שבמצב הקיים מירב הסיכוים שניקח את האליפות.
זה נכון, אבל זה לא אומר שלא ייפצעו שוב.
חוץ מזה, זה מאוד תלוי מי ייפצע. מישהו מהשלישייה הקדמית, או קובארסי/איניגו? תהיה לנו בעיה רצינית.
ריאל לרוב מתעוררת סביב מרץ-אפריל. אני עדיין חושב שהם פייבוריטים לאליפות.
למה יש לי הרגשה שפליק ימצא פתרון ?
אבל מה ריאל תעשה אם אחד הבלמים שעוד נותרו ייפצע, או ויניסיוס\מבאפה?
יש להם סגל קצר מאוד כרגע, ואין רוטציות. לנו כבר עכשיו יש סגל רחב יותר ופליק אפילו משתמש בדומינגס\מארטין\פאטי\טורה לפעמים.
אחרי החזרה מהפגת נובמבר, יש גם לנו וגם להם 8 משחקים ב 30 ימים. זה קטע קשה עם סגל קצר.
השאלה הגדולה מה יקרה אם פתאום באזור המחזור ה20 תגיע תקופה גרועה (וקשה להאמין שלא, תמיד מגיעה תקופה כזאת), האם לא נדבר אחרת על פליק?!
קרדיט מטורף על פתיחת העונה ועל מה שהוא עושה עם הסגל והצעירים ולגיטימי שיש מי שזה מזכיר לו את הפתיחה של עונת הפפ טים הראשונה, אבל לפני קשירת הכתרים אולי כדאי לחכות עוד קצת?
אני די בטוח שכולנו מסכימים שעוד יבואו ימים פחות טובים ועדיין לא עשינו כלום, אבל אפשר גם להיות מרוצים ממה שנעשה עד כה ומההבטחה שזה מייצר.
המצב טוב, לא צריך להתנצל על זה.