אני עוד לא מאמין שמישהו קורא ללואיס אנריקה מאמן טוב. מה הוא עשה בקריירה שלו מעבר לטרבל עם הסגל הכי טוב בהיסטוריה של ברצלונה? גם זה כמעט התחרבן במהלך העונה.
זה כל כך מדהים שכל 2008/09 לא הפסקתי לשמוע בדיוק את אותם דברים. שישייה על חיחון? למי אכפת. שישייה על אתלטיקו? נו באמת, הם פתטיקו. הובלת הליגה? ריאל עושים סיבוב שלם בלי הפסד, זה יותר מרשים. חמישייה על ליון? כולה ליגה צרפתית. רביעייה על באיירן? הם אפילו לא לקחו אליפות. גביע? כולה בילבאו. שישייה בברנבאו? ריאל קבוצה חלשה. עלייה לגמר ליגת האלופות? זה בגלל השופט!!
גם ביום של הגמר, כשאני יודע שאנחנו הולכים להשלים טרבל היסטורי סיפרו לי שיונייטד הולכת לפוצץ את הבלון הזה של הפפ טים.
אתה צודק כמובן. ההגזמה שלי באה לבטא תחושה שלא הרגשתי כבר הרבה זמן אבל אני אדייק: פליק מדהים אבל הוא לעולם לא יגיע לקרסוליים של הפפ-טים. אין לו את השחקנים לזה ואין לו את מסי לזה. והוא נראה לי הרבה פחות אידיאליסט מפפ.
@Shusaku, בדיוק.
זה מדהים איך לא לומדים.
השלימו את החסר:
קרבחאל הוא לימאל, כמו ש-X הוא לפליק.
אופציות אפשריות: שוסטר, ראמוס, סולארי, פלגריני.
צ’אבי כשלבנדובסקי מבקיע מכל חצי הזדמנות ?
חחחח, פיצחת את עולם הכדורגל.
כל ההבדל בין צ’אבי לפליק זה שלבנדובסקי ‘‘פתאום’’ מבקיע מכל חצי הזדמנות. וואו.
נניח שלבנדובסקי היה מחמיץ כל הזדמנות מצויינת כמו עונה שעברה, האם לדעתך היית עדיין חושב שפליק הוא גאון ?
מאמן זה חשוב, אבל חלוץ שעושה 2 שערים ממצב וחצי הרבה יותר, אנחנו נוטים לשכוח את זה.
הפולני הגיע להמון הזדמנויות עונה שעברה והחמיץ ברשלנות, העונה הוא מבקיע מכל חצי הזדמנות.
רק להזכיר לך שכהפולני היה מבקיע מכל הזדמנות צ’אבי זכה באליפות.
איפה בכלל להתחיל עם כמות הבבל’'ת ושכתוב המציאות שכתבת פה?
רק לפי סטטיסטיקה בלבד לבנדובסקי מגיע לפי 2.5 יותר מצבים איכותיים פר 90 דקות. והוא כמובן נתעלם מההשפעה שיכולה להיות למאמן על חדר הלבשה ועל שחקנים בודדים.
רק להזכירך שצ’אבי לקח את אליפות ה-1-0, ושכל מי שיש לו עיניים ויושר, יודע שלקחנו אליפות משמימה בעיקר בזכות זה שהצלחנו לא לספוג.
איפה נכתב פה שפליק גאון?
הגעתי מאוחר לויכוח בין דויד ל @RDT
אף אחד לא עושה לי אמל"ק אז אני יגיד את דעתי
במשך שנים ביקרתי פה את המאמנים (כמו כן את הנהלה) של ברצלונה בטענה שהם לא מספיק טובים לברצלונה, גם אם הם זכו בתארים כי מסי סחב אותם לשם. אוהדי ריאל בראשותך ו @Paco-Pavon וגב היקר שאני מאוד דואג לו @Gev כל הזמן דאגתם לספר לי כמה שאני טועה וגם כיניתם אותי בלא מעט שמות מעליבים. כמו “קונספירטור” “מפונק” ועוד כל מיני סוגים של עלבונות
פליק וכל מה שהוא עשה עם אחד מהסגלים החלשים שהיו לנו מאז שפפ עזב זה ההוכחה שאני ושאר הקרופיסטה פה בפורום צדקנו. צדקנו בכל פאקינג מילה. כל טיפת ביקורת שלנו היתה מוצדקת. מאנריקה עד צאבי.
אני באמת אוהב ומעריך אותך ואת פאקו. למרות שאני איכשהוא כל הזמן נכנס איתכם לקרב של עקיצות אבל זה לא סותר שאני חושב שאתה ואורי משתמשים מאוד איכותים ובכלל אנשים טובים, אבל באמת בשלב הזה אתה יכול להגיד " בנושא הזה טעיתי "
מקוה שתיקח את זה בצורה חברית ולא באופן אישי.
אנחנו פאקינג צדקנו. כן גם בקשר לרומנטיקה של הלה מאסיה.
זה בדיק ההרגשה שלי, היום צדקנו בכל מילה, פליק הגיע ואישר את כל מה שאמרנו לגבי איכות המשחק של ברצלונה וזה שעם מסי היינו יכולים לשחק הרבה יותר טוב ויפה בקשר ללה מאסיה בקשר להנהלה המשוחתת שהיתה לנו הנהלה של גנבים ומאפיונרים. הכל צדקנו.
באמת שלי לא אכפת אם נזכה באליפות כן או לא, פליק לנצח כבש אותי. אני לנצח יהיה פאנבוי שלו למה? בדיוק בגלל זה. אנחנו צדקנו! צדקנו בכל מילה! ולהכל בזכות איזה מאמן גרמני שנותן את המסיבות העיתונאים הכי משעממות שיש! אחד שבא לעבודה, לא מתלונן על קונספרציות ושופטים ובניגוד למאמן שהיה לפניו, לא מחפש כל תירוץ למה דברים לא עובדים. פליק גאל אותנו משנים של מאמנים בינונים שלא היו צריכים להתקרב לברצלונה.
מאז שטיטו נפטר לא הגיע מאמן אחד שראוי לקבוצה כמו ברצלונה.
- שאני כותב “סגל חלש” זה כביכול. כי מסתבר שיש לנו שחקנים הרבה יותר טובים מאשר אנחנו חשבנו.
אבל הסגל עם חישוב של הפציעות , זה סגל מאוד חסר. רק לקומאן היה סגל חסר יותר מהסגל של פליק
מדוע זו השוואה בעייתית? אתה באמת חושב שלספור למאמן שזכה בליגת האלופות ואז בסופר קאפ האירופי בעקבות זה 2 תארים זה הגיוני?
ולגבי המספר עצמו, כלומר, ואלוורדה זוכה בכ-20% תארים יותר מאנצ’לוטי לאחר נירמול לקבוצות טופ בלבד. זה לא מצלצל לך שיש איזו בעיה בניתוח של אנצ’לוטי? וזה כאשר יש מעט מאוד אנשים שחושבים שואלוורדה מאמן טופ.
ונקודה נוספת - זה כאשר מתעלמים מהישגים יחסיים מחוץ לקבוצות הטופ. אני אטען שואלוורדה הצלחה גדולה מאוד בבילבאו ביחס לציפיות, וזה משהו שממש אי אפשר להגיד את זה על אנצ’לוטי בקדנציות שלו בנאפולי או באברטון.
זה מוקדם מדי, אם פליק הולך לזכות ב-4/5 תארים גדולים בשנתיים הקרובות אני כבר אדבר אחרת לגמרי. כרגע עוד לא זכיתם בכלום וכל הטיעון הזה מתבסס על שבוע מוצלח שבו הבסתם 2 קבוצות על במשחקים שבקלות יכלו ללכת לכל כיוון. הכתרים שאתם קושרים לפליק, ובמיוחד לשחקני המאסיה שלכם, מופרכים ומוגזמים. סבלנות.
לגבי המשחק היפה אני בכלל לא מגיב - זה מעולם לא היה בתוכן עליו הגבתי. יפה זה בעיניי המתבונן ובעיניי דיון מיותר לגמרי.
ואלורדה מאמן טוב מאוד לקבוצות כמו בילבאו זה רף הסיום שלו. לקבוצות מדרג של ברצלונה וריאל הוא לא מספיק טוב.
אני כבר לא חושב שאני במצב של להוכיח את זה. זה כבר עובדה.
אתה מאמן של בילבאו אם אתה מסיים מקום רביעי עם איזה ניצחון על מדריד או ברצלונה זה העונה הכי גדולה שלך.
אם אתה מאמן את ברצלונה או ריאל הלחץ הוא הרבה יותר גדול. זה לא לגנותו של ואלורדה אין שום בושה בזה, הוא מאמן שיכול להצליח ב90 אחוז מהקבוצות בעולם. זה לא משהו לגנותו.
אוהדי ריאל בכיינים שהם מרשים לעצמם להתלונן על מאמן מתחתית הטופ האירופי. מה שמפריע לי יותר מהבכיינות זו הצביעות, כי כל מאמן שלא לקח בחייו תארים ללא מסי זה לא מאמן שאפשר לספור אותו בנשימה אחת עם אנצ’לוטי.
עשור של אנצ’לוטי עם מסי וריאל עם וואלורדה היה נגמר 10-0 באליפויות לנו, ו-8-0 בצ’מפיונס. זה ממש מופרך לחשוב אחרת.
כי קלופ מקבל 0.3 לפי המטריקה הזו. אתה טוען שואלוורדה מאמן פי 2 טוב מקלופ? גם אנצ’לוטי לוקח אותו בהליכה אם זה המדד.
זה מדד שהיה מאוד רלוונטי להשוואה בין ואלוורדה לאנצ’לוטי שבכל שנות אימון הטופ שלהם היו תמיד מועמדים ראשיים לאחד מ-2 התארים העיקריים. זה באופן ברור לא המקרה של קלופ. קלופ הפך את ליברפול לקבוצת טופ, הוא לא קיבל אותה כזו, ולהחשיב את השנים הראשונות שלו שם למדד הזה זה עוול.
האמת, שהקדנציה של קלופ בדורטמונד וההתחלה בליברפול צריכה אם כבר להיות מושוות לזו של אנצ’לוטי אצל נאפולי. אתה רוצה להגיד לי מי לדעתך הצליח יותר?
ברור שהמדד הזה לכשעצמו לא יכול להיות מופעל תמיד, זה לא מה שהתכוונתי. הנקודה העיקרית שלי היא שנירמול זה דבר חשוב מאוד, וכשנרמלים מגלים שלאנצ’לוטי המון תארים בעיקר כי הוא מאמן כמות זמן מטורפת בקבוצות טופ של הטופ, וככזה באופן יחסי למאמני על אחרים, יש לו יחסית מעט תארים.
בנוסף מעניקים לאנצ’לוטי המון קרדיט על דברים מאוד לא חשובים כמו “הראשון שזכה באליפות בכל 5 הליגות הגדולות”, כאילו זה איכשהו מדד לאיכות מאמן.
בנוגע לכל מאמן יש נסיבות ספציפיות, ואתה לא יכול לקבוע שרירותית שזה רלוונטי לאנצ’לוטי ולואלורדה אבל לקלופ יש פטור.
ואלוורדה קיבל לידים שלו קבוצה עם השחקן הטוב בהיסטוריה בשיאו + רוב השחקנים מ(אולי) הקבוצה הטובה בהיסטוריה והצליח לעשות עם הבסיס המדהים הזה את המינימום.
ובהקשר של ואלוורדה, אני מצטט את מה שאתה כתבת במקום אחר:
הציפיות (המוצדקות) מהקבוצה ההיא והסגל שלה היו כאלו שהעובדה שהוא לקח כמה תארים ממש לא מונעת ממנו להיות כישלון חרוץ.
אם ואלורדה היה נשאר בברצלונה מספיק כדי שהבסיס המדהים הזה שבנה פפ יתפוגג סופית (כמו שבסוף קרה), מצבת התארים, הגם ככה לא מרשימה, היתה קורסת.
אני יכול גם לטעון שהרבה מהקבוצות “טופ” שאנצ"לוטי אימן לא היו כאלו מיידית לפני שהוא הגיע. ואל תדבר איתי על ההיסטוריה המפוארת של מילאן ויובה בעשורים קודמים, כי ההיסטוריה של ליברפול לא פחות מפוארת.
מסכים ומוסיף שזה אפילו מלמד על אי יכולתו לשמר על מקום עבודתו מספר רב של פעמים למרות מדד ההצלחה האולטימטיבי הזה, ולמרות שהוא אחד מאמן שעל פניו הכי נוח להנהלות מבחינת דרישות. וכשחושבים על זה לעומק, מהי התחרות שלו על ההישג הזה, כלומר כמה עוד מהמאמנים היותר בכירים אימנו בחמש הליגות הללו פרק זמן ניכר בכל אחת או לפחות בקבוצה אחת מכל ליגה שהיא מועמדת טובה לאליפות ארצה?
אתם מתעלמים לחלוטין מכך שיש סיבה שאנצ’לוטי ממשיך לקבל מינויים למועדונים גדולים, ולעומת זאת ואלוורדה ממשיך לחזור לבילבאו.
עולם הכדורגל לא מטומטם, ואני אומר את זה בתור מישהו שכן מעריך את ואלוורדה ופחות מחזיק מאנצ’לוטי. אבל לאורך עשרות שנים, אפשר להבין את המצב.
אני רק שאלה אולי אני לא מבין נכון, אבל יש אנשים שבאמת מנסים להגיד שואלורדה הוא מאמן טוב יותר מקרלו או בכלל באיזור הניקוד של קרלו? רק שואל. יכול להיות שלא הבנתי.
זה אכן הויכוח.
לפי דוד, הסטטיסטיקה מוכיחה שהוא 20 אחוז טוב יותר. היא גם מוכיחה אבל שהוא פי 2 יותר טוב מקלופ, מה שאומר שבכלל זכינו.
ברצינות אבל, אני אפילו לא מתווכח שאנצ’לוטי מאמן בינוני, רק שלטעון שואלורדה יותר טוב ממנו, או מאמן טוב בסטנדרטים של מועדונים כמו ריאל ובארסה זה קצת מגוחך.
קרוב לבית, פרויקט נוח, הנהלה בריאה ושיתוף פעולה מובטח, פחות לחץ והכי חשוב שכר גבוה. אז בסדר, אין לו שאיפות, זה לא אומר משהו על האיכויות שלו כמאמן.
ועדיין זה לא אומר כלום על ההשוואה לאנצ’לוטי, זה רק מה שאני יודע עליו.