גם אין הצעות.
אף מועדון גדול מחוץ לספרד לא יקח צ’אנס עליו.
ובעידן המודרני, אחרי שראו אותו בבארסה גם אין סיכוי שזה יקרה בעתיד.
אם לצ’אבי יש הצעות, לטן האח יש הצעות, לבניטס יש הצעות, גם לוואלוורדה יש הצעות. הוא היה שנתיים בלי קבוצה כי עוד קיבל את הפיצויים השמנים מבארסה, ואז הצטרף למועמד לנשיאות באתלטיק בילבאו כהבטחת בחירות, מה שקרה בסופו של דבר.
אני אשמח אם תגידו לי למה הוא מצליח באתלטיק בילבאו.
הוא מצליח בבילבאו כי אם הוא מסיים איתה במקום החמישי בעונה שברצלונה גרועה ריאל בינונית ואפילו גירונה החביבה נמצאת מעליו אבל הוא זוכה בגביע המלך זה נחשב מבחינת הבאסקים לעונת שיא ואין להם דרישות .
שהוא יגיע למשל לליברפול אם הוא יעשה אותו דבר הוא לא ישרוד עד ינואר…
אפשר לחזור על זה אלף פעמים. אף אחד לא כותב פה (טוב חוץ מטל…) שואלורדה מאמן רע בינוני או חרא של מאמן יותר מזה, הוא גנלטמן אמיתי אחרי שהוא ויתר על חלק מהפיצוים אחרי מה שברתומאו עולל לו.
פשוט לא מאמן שיכול לאמן ברמות הגבוהות ביותר , שזה שוב לא בושה או אות קלון בשבילו. 90 אחוז מהקבוצות בעולם ואלורדה יכול להיות אחלה מאמן בשבילם. אבל לא ברצלונה או ריאל מדריד…
מאמן שמגיע עם ברצלונה לרומא ועוד רומא שבקושי מסימת במקום הרביעי באיטליה באותה שנה ועוד ברצלונה עם מסי ופוחד מהאגף שלהם אז הוא שם את סמדו ורובורטו בשביל לצאת לידי כבוד שם. לא מאמן שטוב מספיק בשביל ברצלונה. לא יודע למה צריך גם עכשיו לחזור על זה.
דרך אגב, אם ואלורדה מאמן יותר טוב מקרלו למה אוהדי ריאל לא עושים לחץ להחליף אותו עם הבסקי? קחו אותו הוא שלכם.
הבעיה עם אנצ’לוטי שזה בדיוק מה שיעשה אם יגיע לליברפול, יסיים 5-8
אנצ’לוטי מאמן פחות טוב מוואלורדה, אם צריך לבנות קבוצה עם אמצעים מצומצמים, אם צריך לקבוע לקבוצה שיטת משחק, תבניות התקפיות ולחץ אפקטיבי וואלורדה יעשה זאת יותר טוב, אבל מצד שני אם יש לך קבוצה של כוכבים מלאי אגו וחדר הלבשה נפיץ אז קארלו יצליח הרבה יותר מוואלורדה, הוא ישאיר את כולם מרוצים ויביא את המינימום ההכרחי ולא יריב עם ההנהלה ובכך ישאיר לעצמו אפשרות לקבל את קבוצת העילית הבאה שהנשיא שלה מחפש יס-מן.
בסופו של דבר אם לוקחים את תפקידו של מאמן במכלול הרחב אנצ’לוטי יותר טוב בהרבה, אם רק מקצועית ויכולות אימון נטו אז וואלורדה יותר טוב.
אתה יכול להגיד שהאיכויות של ואלורדה מזיכירות את קרלו, שזה יכולת להיות מאמן שמחבר בין אגואים ועושה סדר בקבוצה.
אבל באמת? אנצלוטי תאהבו את זה או לא, שיפרוש יכנס להיכל התהילה של המאמנים אתה חושב שמישהו ישים שם את הבסקי?
יש לו חומר שחקנים שהוא הצליח להוציא ממנו את המיטב, ואפילו מעבר לזה. שחקנים שלפני שהגיע הקבוצה היתה במרכז הטבלה, לא איימה על אירופה.
תחתיו ניקו השתדרג למה שהוא, סאנסט, הבלמים הצעירים…
עברו השנים, ומסתבר שגם תחת מאמנים אחרים היו אותן בעיות מנטליות ובעיות כושר רציניות במאני טיים. אחת הסיבות לתבוסות ההן באלופות היו שחיקה של סגל לא מספיק טוב. העליונות והמוכנות הפיזית של ליברפול באנפילד היתה קיצונית.
לזכותו או לרעתו, לדעתי זה גם וגם, אבל ברתומאו היה האשם העיקרי על הניהול הכללי הלקוי של המועדון.
יכול מאוד להיות שלא קיבל גב מול הוותיקים, וכן היו לו תכניות פיזיות שבבילבאו הוא יכול ליישם כי השחקנים הם ספורטאים למופת, בניגוד לכוכבים מפונקים שלא התאמנו כראוי (זוכרים שאבידל אמר את זה ומסי יצא עליו באינסטגרם?).
לא נדע לעולם איך היה מתפקד במועדון גדול אחר בריא יותר, אם הוא רוצה להישאר בבילבאו זה שלו. אבל אני בטוח שהוא הרבה יותר טוב ממה שעשו ממנו בברצלונה, למרות הטעויות שהוא כן עשה.
ובצדק, כפי שכתבתי מאמן זה לא רק יכולות אימון טקטיקה ושמקטיקה, תקח את המצב הנוכחי של ריאל מדריד כרגע, אין מאמן טוב מקרלו לשמור שהמצב הנפיץ לא יעשה נזק גדול מדי ינטרל אותו ולהחזיר את הקבוצה לדרך המלך, הבעיה שהוא יעשה זאת עם כדורגל חרא, שבלוני וחסר מעוף.
אני מתכתב איתך בפרטי חחח זה כאילו קשה בשתי מקומות לול.
כל מה שכתבת אני בחלק גדול מסכים, אני לא סותר את האיכויות שלו. רק אומר שהוא לא מספיק מאמן טוב שיכול לקחת קבוצה כמו ברצלונה. לא בושה.
בכל קבוצה גדולה יש שחקנים עם אגו, הוא יעבור לריאל יכנס לחדר הלבשה ויפגוש שם את הצב ואת הבריזלאי ומעליו יושב נשיא קפריזי שאם הוא יפסיד יותר מידי הוא יזרוק אותו מריאל בינואר…
טוב אני חושב שהדיון על ואלורדה די מיצה את עצמו. באמת מאחל לו הצלחה. גנטלמן אמיתי. הבעיה שהוא מאמן את הקבוצה אולי עם קהל האוהדים הכי אנטישמי באירופה…
תשים בריאל את צאבי אלונסו ואני מוכן להתערב איתך שאתם לא במרחק ששת נקודות מאיתנו.
אבל זה אוף טופיק
דרך אגב משום מה נזכרתי שפעם חלק מאוהדי ברצלונה בעידודה של בארסה מניה טענו שדמבלה ברמה של אמבפה…
זה בערך ההבדל בין קרלו לואלורדה
לא אתערב איתך, כי אני טוען את אותו הדבר כבר שנתיים
אבל, כשזידאן עזב תמכתי מאוד בחזרה של אנצ’לוטי במקום שאר המועמדים שהמוביל ביניהם היה קונטה שרוב אוהדי ריאל כאן בפורום רצו, כי האמנתי שקרלו הנינוח והרגוע הרבה יותר מתאים להיות המאמן בתקופת המעבר הזאת.
קצת מעורפל לי מה שאתה אומר.
צ’אבי הוא אגדת כדורגל עם יח’‘צ כאילו הוא גווארדיולה החדש. הגיוני לי שהוא קיבל הצעות ואולי גם יקבל עוד פעם.
בניטז הגיע להצלחות הרבה יותר גדולות מואלוורדה וקיבל הצעות בהתאם. כנ’'ל טן האח.
מי מהם שיכשל(וכבר נכשל) ירד למטה במדרגות.
ואלוורדה כבר יצא לחו’'ל(אולימפיאקוס) והתנסה במועדון גדול(בארסה), לא שמעתי על אף הצעה ממועדון גדול נוסף.
אני לא טוען שבעיני הוא מאמן רע, רק שהוא לא מתאים למועדונים גדולים.
אני טוען שהוא יכול לנקות את הנעלים של מאמן כמו אונאי אמרי שכולם אוהבים לזלזל בו. ה-4-0 באנפילד זו תצוגת אימון ברמת הגיא לוזון. אולי תצוגת האימון הגרועה בכל הזמנים. תוצאת המחצית הייתה רק 1-0 לליברפול, ושער חוץ של בארסה היה גורם לכך שהאדומים צריכים 5. וכל זה כשיש לך פריים מסי בקבוצה, באחת מ-3 הגירסאות הכי גדולות שלו.
באמת שאני ממליץ על בדיקת החיבור של המוח לחמצן לכל מי שמדבר על וואלורדה ועל אנצ’לוטי באותה נשימה.
אפשר פירוט ל"לא מתאים למועדונים הגדולים" הזה? הכדורגל בסוף הוא אותו משחק. למה בדיוק הכוונה?
אם אתה מחפש מאמן שבא להטביע סגנון משחק, יש עשרות מאמנים עדיפים עליו שגם טובים בזה וגם מכירים את המשחק מנקודת מבט מתקדמת יותר, כאלה שמסוגלים להגיב למהלך המשחק.
אם אנחנו רואים אותו בתור מאמן פרגמטי סטייל אנצ’לוטי שיכול לתת קצת מבנה לסגל מלא כוכבים, אז אין לו טיפה של כריזמה כדי להוביל את הקבוצה ברמה המנטלית.
אם אתה מחפש כדורגל אטקרטיבי - אל תיקח את וואלורדה.
אם אתה מחפש תוצאות - אל תיקח את וואלורדה.
אם אתה מחפש תארים - אל תיקח את וואלורדה.
אם אתה מחפש לנהל כוכבים - אל תיקח את וואלורדה.
אם אתה מחפש לקדם צעירים - אל תיקח את וואלורדה.
אם אתה בעלים של מועדון כדורגל - אל תיקח את וואלורדה.
אז יח"צ זה מה שהיה הופך אותו למאמן יותר מוערך? רפא בניטס כבר עשור מחרב קבוצות. אם לפי מה שאמרת הכישלון של ואלוורדה בברצלונה גרם לחרם הצעות עליו, אחרי מה שהוא עשה לסלטה ויגו המסכנה הוא לא יחזור לקווים יותר בחייו (ולא רק בגלל שהוא חי על פיצויים של 10 מיליון אירו).
מסכים, אבל אונאי אמרי הצליח בענק רק בשיתוף פעולה פורה עם מנהל מקצועי איכותי כמו בסביליה ובאסטון וילה עם מונצ’י ובוויאריאל.
הוא ללא ספק לא הגיע מוכן למשחק הזה. לא ידע לספסל את הפרימדונות ולזהות מי מוכן פיזית למשחק הזה ומי לא. זה בסיסי הרבה יותר מלהיות מסוגל לבצע חילופים ושינויים טקטיים תוך כדי משחק. מה שהרג את בארסה היה סיבה אחת עיקרית, זה שליברפול הגיעה בשיא האנרגיה והמוכנות הפיזית, וברצלונה כמו קבוצה של ילדים מעשנים שלא מסוגלים לרוץ 1000.
לבד זה לא מספיק, את זה אתה יודע. אבל אם היה לו עם מי לשחק ולא עם גופות מהלכות, זה היה נראה אחרת.
תודה לאל, בבדיקה שעשיתי גיליתי שיש לי מוח. לפחות זה.
אור קרלו אנצלוטי קיבל בראש מליברפול באלופות בגמר. אני בטוח שאתה זוכר, אני זוכר את המשחק כי במחצית קיללתי את בניטס (אני שונא כדורגל איטלקי) והלכתי לישון. אתה זוכר מה קרה במחצית השניה נכון? אני רק בדיעבד כי חרפתי משינה, איזה דביל הייתי.
שנה אחרי ותקן אותי אם אני טועה הוא הגיע שוב לגמר מול אותה קבוצה. ויותר לא עשו לו רמונטדה בחצי השני…
נחש מה היה קורה אם ואלורדה היה המאמן של מילאן אז…
לא משנה איך ההקרירה שלו תסתיים, הכתם של ליברפול ורומא לעולם לא תימחק ממנו.
בכלל אם לפני שנה ושנתיים הייתי כותב בפורום את ההשואה בין קרלו לואלורדה הייו שמים אותי בבאן לשנה על זה. יכול להיות שואלורדה מאמן ברמה של קרלו אבל הסיבה שזה פתאום הפך להיות נושא שיחה פה כי אוהדי ריאל מדריד הפכו את קרלו לשעיר לעזאזל שלהם.
מסתבר שאפשר להפריד בין התארים לאיכות המאמן. בזמנו עשיתי את זה… טוב עדיף להפסיק.
דרך אגב לפחות אנחנו כולנו עדיין מסכימים שצאבי<אנצלוטי.
עדיין לא טענתי שוואלוורדה יותר טוב או גדול מאנצ’לוטי. הטענה היא שאחד אנדרייטד והשני אוברייטד. שני טיעונים שונים מבחינתי.
זה עדיין לא אומר שאפשר לזרוק את אנצ’לוטי פתאום. אני כן חושב שבתקופה שלו בריאל הוא ראוי להערכה מסוימת ולא ליחס הזה. אבל אולי זה רק רמת הדרישות שיש בריאל מדריד וחוסר הסבלנות כשאין 100% ניצחונות.
אבל רגע, אני לא קראתי לואלוורדה כישלון בבארסה.
הכישלון היה מערכתי.
הנשיא שבנה את הסגל כמו שהוא בנה, שניהל את המועדון כמו שניהל, שהביא מאמן שמתאים לסיטואציה הזו, סיטואציה שבה כל מאמן היה נתקע בתקרת זכוכית.
ואלוורדה עשה עבודה סבירה בעיני, כי הוא מאמן טוב. לא מאמן גרוע ולא מאמן מדהים.
בול מה שרצה מישהו כמו ברתומאו לסיטואציה שבה הוא השתעבד לכוכבים מזדקנים, ומצד שני לא חיפש מישהו עם דרישות שיבוא לבנות משהו/לזעזע את המערכת.
לגבי השאר, מתי בפעם האחרונה בניטז קיבל מועדון גדול?
אחרי הכישלון בריאל הוא התרסק לקבוצות תחתית.
יח’'צ עוזר, יש ספק? שחקנים גדולים תמיד קופצים למעלה הרשימות. לא חסר דוגמאות.
בינגו. מאמן שהוא רק טוב ולא יותר מזה לא יכול להצליח בברצלונה.
ואלורדה יש גישה של מאמן של מרכז טבלה, הרי איך מאמן של ולנסיה למשל שמנצח 3-0 במפגש הראשון בנוקאוט בבית מגיע למשחק השני בחוץ? כל מה שמעניין אותו זה לשרוד את המפגש השני. שרדנו את המפגש זה כל מה שחשוב.
בברצלונה גישה כזו לא יכולה לעבוד,
תחזרו למשחק מול רומא ותראו איך הוא הגיב לקטטסרופה שכולנו הבנו שתגיע. חיכה לדקה 80 להכניס את דמבלה. הכניס את גומש לפני ולמה? כי בנה שגומש הגנתי ויעזור לא לספוג את השלישי.
זה מנטליות של מאמן בילבאו לא ברצלונה