אתה סתם מזלזל באתלטיק בילבאו עם הטיעונים האלה. יש מועדונים קטנים יותר מאתלטיק בילבאו עם מנטליות חזקה יותר וההיפך.
איתכם אני כנראה אסכים, ואלוורדה לא גרוע ולא אלוהי. אבל מגיע לו הכבוד הראוי לו על מה שכן הצליח לעשות בבארסה (לצד הביקורות) ובמקומות אחרים. אני טוען שנעשה לו עוול על ניהול שכולנו מנסים לשכוח של המועדון.
הייתי שמח אם היה לו סגל בריא יותר ועמוק יותר, ואם הנשיא לא היה מחרב את מחלקת הנוער כדי שהשחקנים המוכשרים כן היו מתאימים לשחק בקבוצה הבוגרת.
לא מפתיע אותי שהכישרון הכי גדול בשנים ההן, ריקי פוץ’, חונך על ברכיו של ג’רארד פיקה והפך לספורטאי לא מספיק טוב בשביל לשחק בליגה הספרדית.
שוב בילבאו מסיימת במקום החמישי בעונה שגירונה הקטנה והצנועה מצליחה להגיע לליגת האלופות ולפחות חצי עונה מצליחה אפילו להיות במקום הראשון. עונה של ברצלונה בינונית ואתלטי רעה.
איפה בילבאו סימו?
מישהו מהבסקים התלונן על זה? זה היה עונה מעולה עבורם כי הם זכו בגביע המלך.
יש מועדוני ענק עם דרישות עצומות מהמאמנים שלהם, תראה מה עושים לקרלו בריאל. הביא להם דאבל לפני כמה חודשים ואני די בטוח 99 מהאחוזים של אוהדי ריאל בפורום פה אם מחר קרלו הולך הביתה , יתחילו לחגוג פה כאילו זכו באליפות.
להיות מאמן בריאל או ברצלונה או כל מועדון צמרת אחר בעולם, זה לחץ ודרישות שאין שום תחרות אליה. אתה יכול לזכות עם ברצלונה באליפות, אבל הכדורגל לא יפה אז כולם ובצדק יעשו לך את המוות.
מה רצית, שהם יזכו באליפות? כתבתי לך כבר על הסגל שלהם, עשו עונה מעל ומעבר עם זכייה בגביע ומקום חמישי, כמעט עקפו את אתלטיקו, אחרי שהסגל הזה היה במרכז הטבלה לפני ואלוורדה.
לג׳ירונה היה סגל הרבה יותר טוב.
כמו ל-90 אחוז מכל מי שאימן אותם, לא אינדיקציה.
כשברתומאו ניסה בכח להפוך אותנו לריאל מדריד כנראה שבאמת לא היה אכפת לו מכלום.
אתה מפספס את הנקודה, אני אומר שואלורדה מאמן טוב מאוד, רק שיש לו רף סיום.
בילבאו בגלל הגבולות גיזרה שלה ורקע שלו שאוהבים אותו שם והלחץ הוא מינמלי אז הוא יכול להצליח שם.
שאל את נדב, שמינו את ואלורדה חזרה לבילבאו, אמרתי לו שואלורדה יצליח שם. כל עוד הוא לא יחזור לברצלונה, אני יאחל לו באופן אישי בהצלחה. הלואי שהוא יעבור לקבוצה אחרת פחות אנטישמית מבילבאו אבל זה נושא אחר.
מועדון גדול לא יכול להצליח עם הנהלה רקובה ולא לתת את כל התנאים שמאמן צריך.
אני לא בטוח אם היית מעלה את פפ כמאמן רק למשחק נגד ליברפול, התוצאה היתה שונה בהרבה. ה-4-0 היה תוצאה של הזנחה של הרבה אספקטים שלא היו קיימים, אבל במועדון בריא כן מתייחסים אליהם
אם בבילבאו עכשיו יוכלו להחתים שחקני על מכל מוצא, ואלוורדה ימשיך את הפרויקט שם קדימה כי יש בסיס ותנאים לפתח את הקבוצה.
אין לי מושג מאיפה אתה מביא את זה. משחק לאחר משחק ואלורדה הוכיח שהוא מאמן מוגבל, חסר חזון ובמקרים רבים- חסר מושג.
אם משהו אחד מפריך את הטיעון שלך של- מה נעשה הקבוצה שהוא קיבל היתה לא טובה, שזה אגב פשוט לא נכון, זה ההבדל שעשה פליק עם סגל כמעט זהה לצ’אבי.
עם אותו סגל בדיוק, פפ, כי זו הדוגמא שהבאת, היה עושה הרבה הרבה הרבה יותר. אין לי ספק לשניה. עזוב פפ, המאמן הטוב בעולם, גם פליק, נגלסמן, ארטטה, וכל מאמן איכותי אחר.
אתה לא יכול לקחת ממנו את זה שהוא כן זכה בשתי אליפויות הרחק הרחק מריאל ואתלטיקו, למרות שזה היה “רק” ליגה. לא מדבר על איכות הכדורגל, אבל זה המינימום.
עכשיו כל פעם שנרצה לבקר מאמן נגיד לו “אבל פליק”? מאמן גדול, הרבה יותר מהרבה אחרים, ואנחנו זכינו בו העונה. יש ספק שפליק > ואלוורדה?
יכול להיות שעם אותו הסגל פפ יקח אליפות ויגיע לחצי גמר ליגת האלופות. אבל אם אתה שם אותו יום יומיים לפני אותו משחק? אולי אם פפ היה מסוגל לזרוק לספסל שחקנים שלא בכושר. אבל את מי הוא היה מעלה במקום?
אולי היו לו רעיונות אחרים להתמודד עם החוסר בכושר גופני לשחקנים שלו מול המכונות של ליברפול. יש לכם רעיון?
האמת היא שליברפול פירקו אותנו כבר בקאמפ נואו.
מה שמסי עשה שם זאת אחת ההופעות האינדיבידואליות הגדולות בהיסטוריה, וזה מה ששם אותנו בעמדה שאנחנו יכולים להפסיד יתרון של 3-0.
מה ואלוורדה יכל לעשות לגבי זה? טקטית, לא יודע אם הוא טעה. מנטלית זה ברור שזה היה גדול עליו.
האם אצל מאמן אחר היינו נראים אחרת מלכתחילה?
לעולם לא נדע.
שאלה יותר טובה, זה אם היינו נראים אחרת אם היו דואגים לו למגן ימני, בלם ושחקן כנף.
אז הטיעון הוא- בגלל שואלורדה בכללי לא יודע לאמן קבוצה, ושחקנים, וכשהגענו כבר למשחק במצב על הפנים (בגלל חוסר היכולת שלו), אז הוא לא אשם בזה שהפסדנו, כי באותה נקודה הוא לא היה יכול לעשות שינוי יש מעין, וגם אם פפ היה מגיע הוא לא היה מצליח?
זה לא טיעון חזק.
אם פפ היה מתחיל את העונה עם הקבוצה ומאמן אותה כמו שצריך אז כן, האימפקט שלו היה עצום.
אם אני מנחית אותו ערב לפני רומא? מניח שהיה לו קשה.
פליק הגיע לסגל שבאותה מידה שמתכונן לליגת האלופות, יכול גם להתכונן לששטוס. שחקנים בגיל הזה, במצב פיזי כזה, במעמד שהוא הרבה פחות גדול מהשחקנים של אז מאפשרים מרחב תמרון טקטי הרבה יותר רחב.
אנשים פה מדברים על פפ.
הוא כנראה היה דורש להחליף חצי סגל מלכתחילה.
בלי הכנה פיזית גם פליק לא היה מצליח ליישם את משחק הלחץ שלו, בטח לא כשהיריבה אומנה ברמה הגבוהה ביותר.
קחו 10 שחקנים מעשנים, שותים ואוכלים שווארמות+מסי ותעלו אותם באנפילד, כשרוניים כמה שאתם רוצים, מול 11 אתלטיים ברמה הגבוהה ביותר. מה פפ ופליק יכולים לעשות איתם?
אם פפ היה מגיע בתחילת העונה, אולי ברתומאו היה נכנע לו ונותן לו לחתוך שחקנים.
הילדים שיש היום בבארסה מתאמנים ברמה גבוהה יותר מאשר הקבוצה הבוגרת לפני אנפילד.
אתה בעצם יודע שוואלוורדה לא רצה לעשות שינוי בסגל? לא ביקש שחקנים? אתה זוכר מה היה הרכש באותם שנים? מגן ימני או משהו?
גם אם מה שאתה אומר זה נכון, וזה נטו כי כל השחקנים היו לא בכושר, וזה לא רק זה- זו עדיין אשמתו של ואלורדה. אתה חושב שפפ היה מאפשר מצב כזה? או אפילו פליק?
רגע אני רוצה להבין אתם טוענים שפפ היה מגיע לקבוצה עם הפרש שלושה שערים והוא לא היה מצליח לגרום לעבור את ליברפול או רומא, עזבו ליברפול. אלא קבוצה שבקושי במקום הרביעי באיטליה שכמה ימים לפני זה חטפה 3-0 מיובה באותו מגרש.
אז אתם רוצים לספר לי שפפ היה מתקשה לעבור את רומא? עם סגל שחקנים שכולל מסי (כושר הכי טוב שלו בקרירה) איניסטה בוסקטס וסוארז? ולא פחות גרוע שנה אחרי חוזר על אותם טעויות אותו סיגנון ומפסיד 4-0 לליברפול?
יכול להיות שהם היו קשוחים יותר, או שיודעים מלכתחילה לא לאמן במועדון כזה רקוב. יש סיבה שפפ ברח כל עוד נפשו בו ב-2012.
שלא תטעו, ואלוורדה עשה טעויות. אבל חלק מהטיעונים שלכם הולכים לקיצון. אני רק מנסה למצוא הסבר למה דברים קרו, יכול להיות שבאמת הוא קם באותו בוקר והחליט שלא בא לו להתאמץ לקראת המשחק ההוא.
לא מדבר על התוצאה, אולי היה נגמר 5-2 או 6-3, אני מדבר על הגישה והיכולת של השחקנים.
הנקודה שלי היא לא לגבי ואלוורדה אלא לגבי הסגל עצמו.
זה לא שפפ היה מייצר כדורגל יותר טוב איתם, אלא שהוא לא היה מוכן לאמן את הסגל הזה מלכתחילה. שכחתם את נקודת הפתיחה שלו בתור מאמן עם אפס ניסיון? זרק את שלושת הכוכבים של המועדון.
ואלוורדה היה פרגמטיסט שהגיע בידיעה ובמטרה לקבל תכתיבים של ההנהלה.
לא היה לו כוח מולם וחבל, כי מקצועית הוא תמיד בחר שחקנים יותר טובים ממה שטרחו להביא לו.