יכול להיות?
פפ ספסל שחקנים על ימין ועל שמאל בלי אלוהים כשהם יצאו מילימטר מהקווים. גם אם ההנהלה חרא והוא לא יכל למכור את מי שהוא רצה, הוא בחיים לא היה מאפשר למצב הזה להיווצר… הוא היה מוריד חצי סגל לבארסה ב’ לפני.
דרך אגב פפ לעולם לא היה חוזר לקבוצה שברתומאו נמצא בה.
אני עדיין חולם שפפ יפרוש ויהפוך להיות מנהל מקצועי בברצלונה. פיקה יחליף את לאפורטה. זה רק בשביל שהוא ידפוק את המניטה לפלורנטינו ביציע.
רק תחשבו פיקה נשיא ליד פלורנטינו ואנחנו דופקים להם מניטה.
זה אורגזמה
אז אתה מסביר שהוא היה מאמן גרוע לא כי הוא לא טוב במיומנות הטכנית של לאמן שחקנים ולהעמיד קבוצה, אלא כי הוא סמרטוט ונתן לכולם לדרוך עליו ולעשות מה שהם רוצים?
לא השתכנעתי.
א. זו ממש לא הסיבה הבלעדית או העיקרית לכישלון, ב.- גם אם כן, הוא עדיין מאמן רע.
אם אני מייק טייסון ביכולת הפוטנציאלית, אבל נותן לכל יריב לפרק אותי במכות כי אני פוחד להעליב אותו, זה אומר שאני מתאגרף טוב?
עשית פה קפיצה כל כך גדולה שלא הבנתי כבר מה הקשר בין מה שאמרת למה שכתבתי.
הדבר היחיד שאני יכול לענות זה שכתבתי מקודם שהכישלון באותה תקופה היה מערכתי בעיני, ולא נופל על מישהו בודד שלא קוראים לו ברתומאו.
אנסה להסביר שוב-
ברטומאו הוא הדבר הכי גרוע שקרה לברצלונה בהיסטוריה.
מקווה שעל זה לא תתווכחו איתי חח, אבל אני כבר לא יודע למה לצפות.
גם אם הניהול הביזיוני שלו יצר הרבה קשיים למאמן, וגם אם השחקנים היו עצלנים וזרקו זין, זה שהוא אפשר את זה, אומר שזה באשמתו.
ואל תגיד לי “שלא היה אפשר לעשות כלום והוא היה חסר אונים, הוא רק מילא פקודות”
שים את פפ בקבוצה הזו, עם הקשיים שנבעו מברטומאו החלאה, אתה חושב שהוא היה מאפשר לשחקנים להתנהל כמו שהתנהלו ולדרוך עליו? התשובה היא לא. גם בכלים המוגבלים שכן היו לו (כי נגיד ברטומאו היה חוסם מכירות ורכישות) זה היה עולם אחר. זה נכון לפפ במיוחד, אבל זה גם נכון לכל מאמן איכותי אחר.
הסיבות שאני מגן כל כך על ואלוורדה (ואנצ׳לוטי וצ׳אבי):
אני מודע לזה שבמועדון כדורגל יש עוד חוליות חוץ ממאמן.
אני מאוד לא אוהב את הגישה האגרסיבית לטנף על מאמנים ושחקנים כמו שאני קורא כאן.
פה אנחנו מסכימים לחלוטין. האשמים העיקריים הם רוסיי וברטומאו. הם גם מינו את אותם מאמנים כושלים, אז בסוף גם זה באשמתם.
עם זאת, זה לא הופך את ואלורדה או קומאן למאמנים טובים או קדושים מעונים. שניהם מאמנים רעים.
אפשר להסכים שברתומאו נבלה סרוחה שכולנו נאחל לו לדרוך על פיסת לגו לפני ואחרי השינה?
ושאבי ביטר ישיר לו כל לילה כדי לא לתת לו לישון…
על זה יש הסכמה?
הגזמת, ברתומאו קטסטרופה. הוא הגיע להיות נשיא בטעות(ובמרמה).
אולי אני עייף אבל אני לא זוכר שאני טענתי משהו כזה.
- פפ לא היה מגיע מלכתחילה.
- פפ, כדי לממש את סגנון המשחק שלו, היה מחליף חצי סגל לפחות.
- בשביל לא לאפשר התנהלות מסויימת צריך גב מההנהלה. אתה חושב שהוא לא ספג השפלות סמואל אטו? זלאטן? שכחנו שהוא ופיקה כבר הגיעו למשבר ביחסים?
אתה חושב שהוא היה נשאר אם לאפורטה לא היה נותן לו גיבוי בהחלטה להעיף את השחקנים האלה? - פה בדיוק העניין שעושה רושם שאתם לא רוצים לקבל:
ואלוורדה מונה מלכתחילה כדי להשתמש בכלים שיש ולקבל את הכלים שההנהלה רוצה לתת.
זה לא הופך אותו למאמן גרוע.
אם פפ בקבוצה, עזוב לא היה מגיע, ואם ברטומאו לא מאפשר לו להחליף חצי סגל, הוא עדיין היה מוציא יותר מהקיים- גם בלי גב מההנהלה.
פליק מונה, בהבנה ואין כסף לרכש, ועושה שימוש בכלים שיש לו- אותם כלים שהיו לצ’אבי. הוא לא עשה הבדל?
לגבי זה-
מתקן את עצמי, הגבתי למשהו שאולגר אמר-
הוא הציג את המצב הזה כאקסיומה- השחקנים עצלנים אז מאמן אחר לא היה עושה שינוי. אני טוען שאין לזה קשר למציאות, כי מאמן נורמלי, גם אם ההנהלה פח ולא תומכת, לא היה מאפשר מצב כזה, גם אם זה אומר לעלות עם הנוער.
“מונה להסתדר עם הכלים שיש” לא מצדיק בשום צורה את הניהול הגרוע של המועדון על ידי ואלורדה.
האם הוא האשם הבלעדי לכישלונות? ממש לא- זה לגמריי על ברטומאו, שמהווה את האשם העיקרי. אבל זה לא הופך אותו למאמן טוב.
רק שזה לא ציטוט שלי .
לא יודע.
ראינו שפפ חווה עונה קטסטרופה בסיטי עם הסגל שהוא קיבל. ז’'א, הוא גם יודע לחוות עונות לא טובות בסגל לא מתאים, פשוט לא ראינו אותו בהרבה סיטואציות כאלה.
הדוגמא של פליק וצ’אבי לא תואמת לדעתי בגלל השוני בסגלים.
אתה טוען שהסגל הנוכחי טוב יותר מזה שואלורדה קיבל, עם פיק מסי, סוארז, בוסטקס, ואינייסטה?
עם כל הכבוד לפדרי ולאמין…
איזו עונה קטסטרופה? הראשונה שלו?
כשהוא הגיע לשם זו ממש לא היתה עדיין קבוצת טופ אנגלית שמועמדת מיידית לכל התארים וזכתה לפני זמן קצר בטרבל.
ובעונה השניה הוא כבר לקח את הליגה.
לא, אני טוען שהסגל הנוכחי הוא פלסטלינה, והסגל ההוא היה מלא בשחקנים מבוגרים ומעוצבים.
בשביל שמישהו כמו פפ או קלופ היה יכול לבצע שינוי משמעותי, הוא היה צריך לשנות את הסגל עצמו.
אתה טענת שפפ היה מצליח יותר בכל סגל שהוא יקבל.
אני נתתי דוגמא לסיטואציה שפפ קיבל סגל שלא ממש נבנה בצלמו וחווה עונה רעה מאוד.
אתה מנסה לסתור את זה בלקשור כתרים לסגל ההוא של בארסה, אבל משם הדיון התחיל. אז בעצם חזרנו אחורה.
אתה רוצה לטעון פה שהסגל היה מעולה ושכל מה שהיה חסר זה מאמן?
זה אולי יותר קשה, אבל ממש לא בלתי אפשרי.
א. כמו שכתבתי, בסטנדרטים של סיטי של אז זו ממש לא עונה גרועה, ב. הוא סובב את זה תוך עונה. להזכירך, אצל ואלורדה הגרף היה הפוך.
הוא לא היה מושלם, אבל מאוד מאוד חזק. הרבה יותר ממה שיש לנו כרגע
הלוואי על ואלוורדה אנשי מקצוע כמו שפפ עבד איתם בסיטי, ואני אפילו לא מדבר על התקציבים, אלא מה עשו איתם, והרבה מעבר לזה.
אתם כל פעם מתעלמים מזה שלא היה ניהול מקצועי לקבוצה הזאת, הרכש היה עקום במקרה הטוב ולא מקצועי במקרה הרע.
בשביל שמאמן יחולל שינוי, יישם שיטה, טקטיקה, הוא לבד לא מספיק. ככה זה בכדורגל, לא אני המצאתי. יש מספיק מועדונים כושלים, יותר או פחות, כדי להוכיח את זה.
עובדתית, למאמן לא היה כוח בבחירת השחקנים והנשיא לא רצה מאמן כזה. בסופו של דבר זה היה מצב נתון.
הסטנדרטים של סיטי אז היו להתחרות על אליפות ולהגיע לרבע גמר ליגת אלופות.
סיטי עפו בשמינית מול מונאקו ונכנסו לטופ 4 ברגע האחרון של העונה. לטעון שפפ לא התקשה באותה עונה זה לשכתב את המציאות.
הנקודה השנייה היא כל הדיון, פפ סובב את זה כי הוא קיבל את כל התנאים לעשות את זה. גב מההנהלה, סגל צעיר וחדש בעשרות מיליונים. טעית עם השוער? בוא נביא שוער חדש. אגוארו לא משתלב? בוא נביא לך חלוץ חדש.
ואלוורדה קיבל סגל של גלאקטיקוס(לא במובן הטוב) וכל הכוח היה בידיים של השחקנים וההנהלה.
רכש אחד שהוא הציע לא התקבל. לפעמים היינו בסיטואציה הזויה כמו שאין מגן שמאלי מחליף בסגל, הבלם המחליף זה אומטיטי בלי ברכיים, צריך לבחור בין רוברטו לסמדו או שאין שחקני כנף בכלל.
הגרף היה הפוך מכל הבחינות.
אריאל בכבוד ובמחילה מי שמשכתב פה את ההיסטוריה זה אתה ואור.
ואלורדה לא היה מסכן ולא היה איזה קורבן של אף אחד.
ואלורדה היה סגל לא מושלם אפילו בעייתי אבל היה לו את סגל מספיק טוב בשביל לקחת את כל התארים.
ברתומאו אשם במילארד דברים, אבל הוא לא אשם שהמאמן שלו כושל בנוקאוט בצורה הכי משפילה שנתיים ברציפות באותה צורה באותו אופן ואותה גישה של ליגה אירופאית ואותם טעויות.
ברתומאו לא אשם שואלורדה פתח עם סמדו ורוברטו כי הוא פחד פחד מוות מהאגף של הקבוצה האימתנית מרומא ב3-0 …
ברתומאו אשם כי הוא מינה את ואלורדה מההתחלה, (כתבתי את זה יום הראשון של המינוי שלו) ושהוא לא פיטר אותו יום למחרת רומא. ואני יכתוב את זה שוב, פלורניטנו פרז היה מפטר את ואלורדה על המטוס שהם בדרך חזרה לספרד. ועוד היה עושה את זה בצורה הכי משפילה שיש
ורק להזכיר, ואלורדה קיבל רמונטדה מרומא שנה אחרי זה מליברפול ושנה אחרי זה מפאקינג אתלטי אני חוזר פאקינג אתלטי עשו עליו רמונטדה. אם היו נותנים לו עוד שנה בברצלונה הוא בטח היה גם מקבל רמונטדה גם מדורטמונד… ואז גם היה מקבל דיברי הגנה בפורום פה…
הבעיה שלי עם ההגנה על ואלורדה, זה לא ואלורדה עצמו, שכאמור אין לי שום דבר נגדו, אלא זה שנראה שלא נפל לאנשים האסימון עם פליק, אותם אנשים שהסבירו לי שצאבי לא היה אשם שנה שעברה ורק אם היו מביאים לו ק.א הוא היה זוכה בהכל…
מאמן מספיק טוב אמור למצוא פיתרונות גם אם סגל בעיתי ונשיא נוראי…
דרך אגב. אני מכיר מספיק קבוצות שהיו מתים להתחלף עם הסגל שלהם לסגל שכולל בוסקטס אינסיטה מסי וסוארז…
דרך אגב אני לא מצליח באמת להבין למה אחרי אחד הניצחונות הכי גדולים שלנו בשנה האחרונה ניצחון שהוא לא רק ניצחון ספוריטיבי אלא ניצחון של דרך ושיטה אנחנו חוזרים לדבר הודעה אחרי הודעה אחרי הודעה על ואלורדה. הדיון כבר איבד את הטעם שלו וחוזרים על אותו דבר הודעה אחרי הודעה.
נ.ב אנשים פה שוכחים דבר נוסף, שלושה ימים לפני המפגש מול רומא, היה לנו משחק מול לגאנס בבית שלגאנס כבר הבטיחה את ההשארות שלה בליגה וברצלונה פחות או יותר הבטיחה את האליפות.
כתבתי את זה כבר אז שואלורדה חייב לעלות עם הרכב מישני מול אותה קבוצה בשביל לשמור כוחות, מה ואלורדה עשה? הרכב מלא שמסי וסוארז עושים 90 דקות מלאות. למה כי ואלורדה היה חייב לשבור את שיא הללא הפסד (שהוא נכשל בו בסוף)
אז גם בזה ברתומאו אשם?
פודקאסט עם דור הופמן אני חושב שדור הזכיר שבאותה שנה מסי הששתף בכל המשחקים. חוץ משתים, שתי המשחקים היחידים שמסי לא היה שותף בהם, ברצלונה הפסידה בהם.
להראות מי באמת צריך לקבל קרדיט.
אבל אני לא טוען אחרת מרוב מה שכתבת ורוב ממה שכתבת לא סותר את מה שאני טוען.
עושה רושם שהדיון מנסה להגיע לנקודות קיצון, בזמן שאני(ולדעתי גם אור) טוענים שזה דווקא יותר במרכז.
ואלוורדה לא אפס מוחלט ובארסה לא באמת הייתה בסיטואציה כזו מדהימה כמו שמנסים להציג.
האם ואלוורדה היה מצליח בהכרח נגד ליברפול בסגל שלם? לא.
האם בארסה הצליחה עם מאמנים בינוניים בעבר כשהסגל היה יותר טוב? כן.
לא רואה מה רע בדיון הזה, דווקא נושא מעניין בעיני.
אפשר להעביר את זה למקום אחר.
בזמנו, שדרשנו את הראש של ואלורדה, לפחות חלקנו, מי שנכנס והסתערו פה בדברי הגנה על ואלורדה היו אוהדי ריאל
אז מרוב עצבים, איחלתי להם את ואלורדה בתור מאמן. אני גם מאחל להם את ברתומאו בתור נשיא. אולי זה יקרה.
הטענה שלהם היתה : כפוי טובה זכיתם עם ואלורדה באליפות גביע הוא לא אשם. איך אתם מזלזלים במאמן שזכה איתכם בכל כך הרבה תארים.
אז אלוהים (לא מאמן באלוהים) שמע את תפילתי ומינה להם את קרלו בתור מאמן ומכיון שהם עכשיו טוענים שואלורדה = קרלו. פתאום כולם, כולל אלו שהטיפו לי פה מוסר כל הזמן, רוצים את ראשו של קרלו על כידון.
מוזר שלהם מותר להפריד בין התארים של המאמן ליכולת שלו בביקורת שלהם עליו, אבל שאנחנו עשינו את זה אוי אוי אוי אוי.
אני מסכים שואלוורדה ואנצ’לוטי די דומים בסגנון האימון שלהם.