אבל זו הנקודה, זה לא קשור לאנפילד, צריך פשוט לקבל את זה שהקישור שלנו פשוט לא טוב, לא קאמאבינגה ולא טשואמני, שניהם פשוט לא ברמה של ריאל מדריד, צריך להבין ששחקן קישור היום צריך לעשות הרבה יותר מרק הגנה, הוא צריך לדעת לנהל משחק ולשניהם פשוט אין את זה.
ואלוורדה לא היה צריך לפתוח היום, בטח לא כמגן ימני וההתבצרות הזו של אלונסו פשוט לא מובנת.
רודריגו נכנס לשחק ולא היה דקה אחת בצד ימין, מה יועיל לנו עוד שחקן כמו רודריגו ברחבה? איך זה מקדם אותנו?
תקופת החסד של אלונסו נגמרה מבחינתי, ואני מתחיל לחשוש שהסיפור הזה גדול עליו, כרגע הוא משחק לידיים של השחקנים שלו ולא משחק בדרך שלו, והוא ייכשל.
וכל החוכמולוגים שיגידו לי אבל הנה השתפרנו הגנתית, ספגנו בכל משחק גדול השנה, זה לא שיפור.
דווקא בתחילת המשחק הייתי מבסוט כי ויני סיים מהלכים בכדורי רוחב ומסירות ואשכרה ירד להגנה, כמובן שתוך 20 דקות הוא חזר להעיף כדורים ליציע ולהלך מאחור. ככוכב זה פשוט לא זה, ואני חושב שהגיע הזמן שנראה משהו קצת אחר מה433 האנצ’לוטי-י הזה. כרגע אנחנו גם לא ממש מסוגלים ללחוץ ובטוח לא מסוגלים לייצר משהו במשחק עומד.
אגב ויניסיוס, כרגע בסיטי- ליברפול דוקו מתעלל בבראדלי, לאחר שהאחרון נעל את ויניסיוס הרמטית לפני כמה ימים.
בסך הכל אותן בעיות רגילות רק שהפעם במגרש כל כך קטן וצפוף היה קשה לנו למצוא את השטחים שאנחנו מוצאים פה ושם כדי לעשות שער. אני עדיין טוען שחסרים לנו שני שחקנים, גג שלושה, כדי לפתור לנו את הבעיות ולגרום לחלקים הבאמת איכותיים של הקבוצה לבוא לידיי ביטוי. המצב שלנו אולי נראה רע, אבל בגדול הוא טוב, הרבה יותר טוב מאשר לפני שנה או שנתיים שאז היה צריך להחליף חצי קבוצה.
הדברים שהציקו לי היום הן התגובות האיטיות של אלונסו, הוא היה אובד עצות ולא עשה חילופים עד דקות מאוחרות יחסית. הדברים הבנאליים שהוא אמר אחרי המשחק גם השאירו רושם דומה. בנוסף הוא היה נראה כבוי ולא תקשר כל כך עם השחקנים במהלך המשחק, ויש לי חשש מסוים שהדיבורים על משבר משמעותי בחדר ההלבשה נכונים.
כרגע אלונסו עדיין בתקופת החסד, אבל מה שאני הכי קיוויתי לו, משחק התקפה מסודר ולא כזה שמסתמך על היכולות האישיות של השחקנים - לא שם.
אני באמת לא מבין, אנשים חושבים שהבעיות שלנו מסתכמות בהיעדר חלוץ 9 וקשר מנווט משחק?
הקבוצה/שחקנים לא עלו כדי לנצח הערב. אדישות מהדקה הראשונה עד סוף התוספת. ראיו נתנה משחק בינוני מינוס ואנחנו לא הצלחנו לתפקד בשוב שלב.
על הקווים אלונסו התבונן מהצד והתחיל לחשוב על חילופים בדקה 60 פלוס. הכניס את סבאיוס במקום בראהים כדי שקמאבינגה יראה חוסר מודעות בעמדה אחרת. את רודריגו כדי להעלות את רמת האדישות עוד יותר. כמובן את טרנט כדי להכניס קצת אינטינסיביות לקבוצה, רק שהוא חיכה עד שפדה תפס את הירך. ניהול משחק והכנה ברמה מאוד נמוכה.
יש לנו קבוצה עם מנטליות חולה ושום שחקן כזה או אחר ישנה את זה. הלוואי שמתישהו נדע למסור מסירות פשוטות.
אם שחקנים כמו ויני מתחילים להתלונן ולהוציא סודות מחדר הלבשה בגלל שהמאמן מבקש מהם לרוץ והאימונים יותר קשים אז אנחנו בבעיה, שחקנים כאלה רק יהרסו את הקבוצה.
אני גם לא מבין את הקיבעון של המאמן, למה אנדריק וגארסיה לא מקבלים דקות? זה לא שההתקפה שלנו דורסת את אירופה, מה רע בלנסות לתת להם דקות?
הוא משאיר את ואלוורדה כמגן ימני כי הוא לא יודע את מי הוא מוציא מהקישור, לא הייתה שום סיבה שטרנט לא יפתח היום, לא הייתה שום סיבה שסיבאיוס יחליף את בראהים, זה חילוף מהבית, אלונסו פשוט כרגע לא מנהל את חדר ההלבשה שלו נכון.
אם אני רואה מהבית את הדברים האלה גם המאמן אמור לראות אותם, וכנראה ומהתגובות שלו אלונסו חי בסרט אחר.
אלונסו מוציא את המיץ עם החילופים המאוחרים וגם אז עושה הכל כדי לא להכניס חלוץ שיעשה את הבלאגן שצריך
גולר היה חלש יחסית חוץ מהבעיטה שלו בתחילת המשחק שהיתה קרובה מאוד והפעולה בדקות האחרונות - הפתיע לטובה שלקח על עצמו.
אחלה אסנסיו
זהו
טיטי היקר הטבלה אף פעם לא מספרת את כל הסיפור. אחרי משחק מעולה נגד ולנסיה לו חיכינו זמן רב - ניצחון קל - באה רגרסיה. תגיד לי אילו טיעונים שלי שגויים בעינייך:
-ניצחנו העונה ברצלונה שבורה ברמת סגל חסר מאוד כמעט בכל העמדות. הרבה שחקנים חסרים. זה היה משמח אבל הזהרתי לא לצאת מפרופורציות.
-החילופים של צ’אבי אלונסו מאכזבים באופן גורף - בדקות מאוד מאוחרות, די זהים וגם לא רלוונטיים. גם ההרכב ללא טרנט והנה פדה שוב על הגבול עם עומס וכאבים. נגד ולנסיה עם 0:3 במחצית ולפני ליברפול אפשר היה לתת דקות לחלוצים הצעירים ליום שנהיה חייבים אותם.
-לא ניצחנו העונה כמעט כקבוצה ודרך כדורגל אמיתי. מהלכים של כמה שחקנים. היו הברקות ופעולות אישיות: לרוב אמבפה (ברור שייעצר) אחרי הפסים של גולר, קצת בלינגהאם; משחק-שניים ויניסיוס.
-בשנה שעברה הובלנו את הטבלה בשבע נקודות יתרון קצת אחרי תחילת הסיבוב השני וחשבנו ש-או.קיי מתישהו נתחיל לשחק כדורגל ויהיה בסדר. הנפילה החלה מול אספניול. אז לא, הפור נעלם מהר מאוד ובמשחקים קלים.
או, ניצחנו את ברצלונה אחרי 4 הפסדים רצופים מולם שחלקם בזיוניים.
ומי היה חסר ? חוץ מראפינייה כל ההרכב הפותח שהיה משחק נגדנו עלה במשחק.
או, חילופים שמוכחים את עצמם, 10 נצחונות תיקו והפסד בודד(בדרבי בחוץ) ב 12 משחקים.
או, ניצחנו כקבוצה מגובשת שעושה הגנה טובה וכמעט ולא סופגת.
או, עונה שעברה היינו מאוד פגיעים ולא מאומנים שהיינו חייבים להתחיל לשחק יותר טוב כדי להמשיך לרוץ קדימה, העונה אנחנו קבוצה חזקה שכמעט לא סופגת, קשה מאוד להגיע למצבים נגדנו בניגוד לעונה שעברה שכל התקפה היה התקף לב כמעט, גם אם לא נשחק כדורגל מלהיב אנחנו משחקים כדורגל חזק, טקטי, עקבי ומנצח, ניקח אליפות.
העונה שיחקנו 12 משחקים וספגנו 10, אבל חצי מהכמות באותו משחק נפל יחיד בדרבי, בלי זה אנחנו 5 שערים ב 11 משחקים.
לא משחקים כדורגל מדהים, אבל משחקים כדורגל שבסוף מביא אליפויות.
ההסתכלות שלך לא כל כך נכונה, כמה שמהללים את ריאל מדריד - יותר נכון התקשורת הפסיקה השבוע, וגם אתה בין היתר - אנחנו בשלוש נקודות יתרון פור עם ‘כמה שאנחנו טובים’ על פני ברצלונה שכמה שהם ‘גרועים’ או פצועים.. הפרש שיכול להימחק בקלאסיקו אחד שמחכה לנו. עם איך שהחלק ההתקפי שלנו נראה אגב זה לא ה-0:0 האחרון. אני לא מבטל את השיפור ההגנתי שיש לנו אבל זה לא מספיק.
לגבי הקלאסיקו - ראפינייה היה פצוע, השוער ז’ואן גארסיה (כן וושיצ’ך שצ’סני היה טוב), רוברט לבנדובסקי שמנוסה וניצח משחקים כאלה בלי סוף, דני אולמו, לאמין ימאל היה נראה כמו גופה על המגרש, כנראה שגם הוא לא היה כשיר באמת. חלק מהשחקנים האחרים מהווים אופציה טובה מהספסל לחילוף. ראית מי עלה מהספסל אצל ברצלונה בסוף במשחק הזה..
אגב ליברפול שהיו נגדינו אריות, בלתי ניתנים להכנעה וכדומה, אלו עם משחק הלחץ המדהים והעליונות לאין שיעור בנייחים, כך נראו - והגיעו היום במומנטום מעולה נגד מנצ’סטר סיטי - חזרו לבעיות של העונה. קבוצה שהפסידה איזה 6 מ-8 משחקיה האחרונים או משהו כזה, קיבלו פרופורציות גם אם יש הבדל גדול בין בית לחוץ. [שבוע קשה - גם לי אל תדאג אני אוהד הפועל ת”א הרי].
החילופים “לא מוכיחים את עצמם”, אנחנו קבוצה שתמיד היו לה אסים מהספסל ועכשיו לא. אם זה סנטיאגו סולארי בתחילת שנות ה-2000, גוטי אצל פאביו קאפלו, אולי פיפיטה היגואין כשהיה צעיר, חסה רודריגס ועד חוסלו. בדרבי החילופים היו טעות כשארדה גולר יצא, היום החילופים היו טעות. גם באנפילד החילופים היו לא טובים. בחירה לקויה של שחקנים, אין שינוי שיטה ו”הימור” על כל הקופה, וגם מעט זמן משחק.
בגדול כל מה שכתבתי וענית לי שוב לגבי הטבלה. ברצלונה עכשיו עם 2.69XG על סלטה ויגו במחצית למשל. אתה מאמין כנראה באליפות 0:1 שלנו והם עם אליפות של 2:3..
דבר אחרון אני גדלתי על הגלאקטיקוס ותמיד אעדיף קבוצה רצה ונעימה התקפית שיש סיבה להדליק טלוויזיה גם אם הגנה מופקרת זה העונש. היציבות והטקטיקה שלהו העונה זה טוב - אבל מגעיל לפתוח טלוויזיה