מחזור 12: מאבדים נקודות בנוהל בוויקאס במשחק חלש (0-0). הפער רק 3 נק'

הכל יכול להיות, אנחנו רק 3 פור כי הליגה חלשה וכמה שברצלונה מקרטעת היא עדיין יותר טובה משאר הליגה, וגם היה לה הרבה מאוד מזל העונה, אבל אנחנו הרבה יותר יציבים מהם, ההפרש רק ילך ויגדל לאט לאט, לא יגמר בהפרש גדול כי כאמור הליגה חלשה.

דני אולמו ? :smirking_face: נו באמת…

גם אם הפולני כשיר פראן היה מועדף עליו בכושרם הנוכחי

אל תהיה שביט, לא מתאים לך.

תראה, כל ה xg הזה על פנדל שלדעתי לא היה ושני בישולים מוזרים של אלונסו לשחקני ברצלונה.

מהצד השני ההגנה שלהם מסננת, סלטה מגיעה גם להמון מצבים שלא מופיעים ב xg בגלל החלטות לא נכונות בסוף.

זאת לא שיטה לקחת אליפות מקבוצה שמישהו שלא עונה לשם אנצ’לוטי מאמן אותה.

אני אהיה קוהרנטי עם הטיעון שלי עוד מימי זידאן: הסיבה לפיה אנחנו לא מנצחים משחקים כאלה היא לא הקישור וטיעון המטרונום שלקוח מעולמות היוטיוב הוא נחמד מאד, אבל מהווה, אולי, את הסיבה השלישית לתקלה.

1. אין פתרון קסם למשחק מול הגנה עומדת כמו שאין פתרון קסם לפשע ולעוני
  2. שלישייה קדמית איכותית יודעת לייצר לעצמה מצבים, ככה זה בכדורגל המודרני
  3. לפעמים אנחנו נרוויח ממשחק בלי חלוץ כי גולר ימצא את אמבפה שיעשה ריצה 40 מטר מהשער. לפעמים נפסיד כי אין כתובת ברחבה. היום הפסדנו
  4. מטרונום היה גורם אולי לעוד כמה מצבים בעקיפין, למשל בגלל יותר פוזשן או התקפות מאורגנות יותר. בואו לא נהפוך את זה לסיפור העיקרי

אתה באמת מאמין למה שאתה כותב? ברצינות שואל

לאנצ׳לוטי שנה שעברה לא היה את קרראס, האוסן, מיליטאו וארנולד עכשיו תוסיף לזה 2 צולבות; זה מה ״שיצב״ את ההגנה העונה במעט לא המאמן עצמו, חומר השחקנים כן

לשחקנים העונה יאמר לזכותם שבאו לשחק ולהתנפל אחרת לא הינו מנצחים קלאסיקו בצורה שניצחנו. הבעיה שאין לנו מה לתת התקפית, כלום. זה שאתה בוחר להתעלם לא סותר את הבעיות.

10 נצחונות נגד הנמושות של הליגה לא עושות רושם , ברגעי האמת ובמשחקים מאתגרים עד כה אנחנו נכשלים. זה לא רק ההפסדים זו הדרך שבה מפורקים במהלך המשחק. חד משמעית

מחכה לנו לוז משחקים יותר קשה בחצי שני של העונה; בניטו ויימרין, מדריגל, קאמפ נוא, פיחואן, מסטאייה ובלאידוס … לא פשוט

אני זה שמתעלם מאמבפה, ויני, ג’וד, גולר, בראהים ורודריגו ?

אז אני מבין שבגדול שהטענה שלך זה שנמושות הליגה של הסיבוב הראשון יהפכו לאריות הליגה בסיבוב השני ולכן יש לחשוש ?

לא הבנתי?

אוביידו זה אחת מהנמושות, מאיורקה (משחק בית היה), חטאפה, לבאנטה…

בטיס וויאריאל סיבליה וברצלונה בחוץ… זה מגרשים קשים בספרד

ככל שישחקו נגדנו פתוח יותר קל לנו, לא משנה איזה מגרש, אם סביליה תבוא לשחק נגדנו פתוח ולתקוף זה הרבה יותר קל מחטאפה וראיו ויקאנו

חחחחח

אם אתה חושב שנגדנו יבואו לשחק פתוח אתה בבעיה חמוד

אנחנו לא מצפים שישחקו נגדנו פתוח, אנחנו מצפים ״לדרוס״ קבוצות כאלה ואחרות ולא משנה איך עומדים מולנו

העניין שגם קבוצות שמשחקות פתוח תופרות אותנו בזמן שאנחנו תקועים בלי שום שיטה התקפית כלשהי

אני לא מצפה לדרוס ולא לרמוס, אני מצפה לקחת אליפות ומקווה שאיכות הכדורגל תשתפר.

בנתיים רק קבוצה אחת תפרה אותנו וזה לא בגלל ששיחקה פתוח אלא ששיחקה מאוד פיזי וחשפה את הבעיה ההגנתית שלנו בכדורים גבוהים.

אני חושב שמה שמנסים לומר פה זה שיש אכזבה מסויימת מהכדורגל של אלונסו בשלב הזה של העונה
לדבר על כך שמשחק ההגנה השתפר ושעושים לחץ זה לא רציני, רואים אולי כוונה טובה ללחץ הייתי אומר, אבל זה רחוק שנות אור מלחץ טוב.
משהו לא זורם בהתקפה, הכל מהלכים אישיים ולא קבוצתיים
בגדול שורף בעיניים

אם זה מה שהם אומרים לא היה דיון, מה שאני מבין שאומרים זה שבגדול אלונסו לא מסיים את העונה.

כרגע אני לא חושב שזה דיון אבל עד סוף העונה אם אין גרף השתפרות ביכולת, גם במידה וניקח אליפות אפשר לדון על זה.

זה נדרש :grinning_face_with_smiling_eyes:

הנה הטבלה העצובה של ריאל מדריד ו”האומללות” של שחקני ההתקפה שלה. רודרעגו מייצג אותה בצורה הטובה ביותר עם 250 ימים ללא שער - 28 משחקים; לאנדריק שלא משחק בכלל (222 ימים ללא שער) ולגונסאלו גארסיה (125 ימים) שהיה הפיצ’יצ’י של גביע העולם למועדונים בהחלט קשה לבוא בטענות וזו אשמתו של צ’אבי אלונסו אבל מה עם היתר?

קיליאן אמבפה בבצורת של שני משחקים ללא שער (ליברפול וראיו וייקאנו) אז אף אחד לא מבקיע בריאל מדריד, תלות מוחלטת, וגם ג’וד הרי לא כבש; ויניסייס ג’ונעור כבר עם שישה משחקים ללא שער - 35 ימים, ברהים דיאס כבש שער בודד כמה ימים לפניו - נגד קייראט. פרנקו מסטאנטואונו ההקיע את הראשון והאחרון והיחיד איי שם נגד לבאנטה - 46 ימים שהם שבעה משחקים (כעת פצוע).

-הנה אפשר לראות פה השוואות של פתיחת העונה של צ’אבי אלונסו שכמובן התיקו הזה עדיין משאיר את המספרים טובים, עם 10-1-1, לעומת עונות קודמות:

-ארבע נקודות יותר מהעונה שעברה, זה נכון, אבל גם לז’וזה מוריניו בעונת הבכורה וגם בעונת 2022-23 היו לנו 32 נקודות.

-בעונות הטובות מאזן הנקודות היה בין ה-28 עד 30, כמו בעונות הדאבל עם קרלו אנצ’לוטי וכן עם זינדין זידאן.

*טיטי - הכותרת מהדיונים פה היא שהכדורגל חרא, מעייף מאוד, האליפות ממש בסכנה, לברצלונה יש נסיבות מקלות. והציפייה הייתה שיהיה פחות נורא. לא חושב שאפילו 20% מהכותבים שמו את צ’אבי אלונסו על הגיליוטינה

זה מסוג המשחקים שבסופו של דבר אנחנו עלולים להסתכל לאחור ולבכות שלא לקחנו בהם נקודות, ללא ספק מגרש שחייבים לנצח בו כדי לקחת אליפות. זה לא שראיו היו במשחק גדול והתעלו על עצמם כמו שהם עושים בדרך כלל נגד הגדולות, אלא פשוט אנחנו שהסרחנו את הדשא.

בעיניי איבוד הנקודות כאן הוא בעיקר על אלונסו. ניהול המשחק שלו היה על הפנים. לא חשבתי בתחילת העונה שנראה כאן קבוצה שונה מקצה לקצה, אבל לפחות מבחינת המאמן על הקווים שנראה קצת יותר תגובה למה שקורה על המתרחש ולא לפחד לדפוק על השולחן כשצריך ולצערי זה לא קורה.

זה בדיוק מסוג המשחקים שכשהכל לא עובד צריך לזרוק למגרש חלוץ 9 שיכול לעשות גול מכלום וזה פשוט תפור על גונסאלו גרסיה. אומנם מאז הקיץ הוא לא עשה יותר מדי, אבל זה לא שרודריגו נתן לנו איזשהו ערך מוסף מתישהו מתחילת העונה. לא היה מזיק אפילו לתת לאנדריק להיכנס לצד ימין, הוא בדרך כלל נכנס עם ההתלהבות ויוצר קצת כאוס ובלאגן וזה בהחלט היה יכול לעזור.

משהו כאן פשוט צריך להשתנות, זה מתחיל בניהול המשחק של אלונסו אבל ממשיך גם להתנהלות ולנראות של השחקנים במגרש. זה מסוג המשחקים שאין מה לעשות ותמיד צריך להקיא דם כדי להוציא בו נקודות, במיוחד כשלא ניצחנו שם כבר שלוש שנים. יכול להיות שהפגרה כרגע באה לנו בטוב כדי להתאפס ולחזור חדים ונקיים יותר. במשחק מול ולנסיה זה בהחלט היה נראה טוב ואני מקווה שכשנחזור דברים ילכו בכיוון של אותו משחק ולא נמשיך במגמת הירידה שראינו מאז ליברפול.

איזה נתונים מחרידים וואו

חבל שלא כל הנתונים מפורסמים ביחד מה שנקרא:

לפי רודרה (לשעבר בסנטוס רלבו) - שחקני ראיו וייקאנו רצו 113.5 ק"מ במשחק אמש לעומת 105.3 של השחקנים שלנו. פער של שמונה ק"מ לחובת ריאל מדריד. שחקניה של ראיו גם ביצעו 480 ספרינטים בעוד ששחקני מדריד ביצעו 417. “אם אתה לא עושה את ההבדל באמצעות איכות אישית, לפחות אתה צריך להתאים את האינטנסיביות של היריבה שלך..”

כבר כתבתי הרבה על המשחק הזה:

-לכל קבוצה יש את המגרשים שיותר קשה לה. ריאל מתקשה בוויקאס, בלה סרמיקה של ויאריאל, בדרך כלל נגד בטיס, שנים שזה היה בפיחואן. ברצלונה עם מאזן פחות טוב מאיתנו בבלאידוס ברוב הזמן, באנואטה כנראה ונגד אתלטיק בילבאו.

-הבעיה הגדולה היא אולי התזמון. לדעתי במועדון לקחו את ההפסד באנפילד בעצלתיים בסגנון ‘מותר להפסיד לליברפול’. ועכשיו עוד משחק חלש-חלש-חלש. ברור שהייתי מתוסכל בכל מקרה של איבוד נקודות אבל אם היינו מייצרים מצבים ומשחקים כדורגל אז ניחא..

-שימו לב כמה התלות שלנו בקיליאן אמבפה היא מוגזמת ממש, כבש מסה נרחבת מהשערים שלנו, מעל 50% (כמעט 53%) בעוד כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי בשיאם היו סביב ה-40% בעונות הגדולות של העשור השני של שנות ה-2000. המבקיע הבא בתור אחריו הוא ויניסיוס ג’וניור עם חמישה. מרקוס ראשפורד מעורב בהרבה יותר גולים ממנו, סתם השוואה. ארדה גולר הבקיע שלושה והוא בטופ שלנו

בראהים דיאז כבר שנתיים לא ברמה, הוא לא מצליח להתמודד עם רוב שחקני ההגנה/קישור בליגה. לא מבחינת כח ולא מבחינת מהירות.

קרראס מגן מעולה, ויניסיוס לא יודע לעבוד על הקו עם מגן איכותי. אין בניהם שום קשר, לא חושב שהיה פס אחד בין שניהם ישירות.

אני באמת מבין מה טוב בויניסיוס, אבל עם כל משחק כזה/כמו נגד ליברפול אני תוהה האם יתרונות שווים את החסרונות. משחקים שלמים שהוא מחרב מצבים בלי סוף. אתמול אגב, הוא לקח שער בטוח מגולר שהחליט לבעוט בסיבוב במקום לעזוב את הכדור (!!!) לתורכי שבא עם הפנים.

אגב גולר, אני לא מסתנוור מהמספרים המנופחים שלו מפתיחת העונה, אני עדיין חושב שהוא אוברייטד.

הרבה ישתחרר באמצע כשהטורקי ירד לספסל לטובת סבאיוס בנוסף לזה לשחרר את פדה ימינה ולהתחיל להריץ את ארנולד אז ההרכב והמשחק יהיה יותר מאוזן

פדה-אמבפה-וויני
ג׳וד-צ׳ומא-סבאיוס

גולר וברהים אלו שחקני ספסל ולא להרכב בריאל מדריד

יש לך טעות בהקלדה, כתבת ״סבאיוס״.

מתחבר למה שכתבת
הבעיה שסבאיוס מאוד לא יציב