מחזור 12: רק 1:1 הזוי עם ג'ירונה בבית אחרי שערוריית שיפוט. הפער בפסגה: נקודה בלבד

בחוקה של פיפ’'א היה כתוב במפורש שכדור שניתז מחלק מהגוף ליד לא נחשב לעבירה, רק לאחרונה שינו את החוק, מאמין שזה היה בתחילת העונה הנוכחית.

באמת שרק עיוור יכול שלא לראות את העוינות של השופט הזה מהשנייה הראשונה,הפנדל והפסילה של הגול היו רק תוספות לשיפוט חד צדדי במיוחד לאורך כל המשחק לטובת ג׳ירונה,אסור לו לשפוט אותנו יותר.

קודם כל אני לא סגור שהכדור שפגע לו בכלל ביד אלא יותר בכתף. אח״כ שהכדור ניתז זה כבר משהו אחר…ובכנות קשה לשלוט על המעוף של הכדור. לדעתי זה לא פנדל כי מה ההבדל בין לקבל פצצה ואינסטינקטיבית להגן על הגוף עם הירך/כתף לבין עם היד — במיוחד שהיא דיי צמודה ומכוונת אך ורק לכסות את הפנים של אסנסיו? לדעתי זה מקרה מאוד ספיציפי שלא מחייב פנדל.

ביטול הגול של רודריגו הוא הגיוני. תכלס השוער השתלט על הכדור. השדרנים של one היו כל כך בטוחים בעצמם שלרגע הם בלבלו את מה שאני ידעתי לגבי החוק הזה.

על ההתקפה ההיא שאסנסיו ״החמיץ״. בכנות אני חושב שהוא הוציא בעיטה טובה מהרגל ופשוט הכדור לא נכנס. בקיצור, תיקו (הפסד) מבוזבז.

החוק אומר שהכדור צריך להיות בין הידיים של השוער או שהכדור יהיה בין היד של השוער לבין משטח הדשא כך שזה יחשב בשליטתו.
השוער הניח את היד על חלקו העליון של הכדור לכן זה נחשב השתלטות עפ"י החוק. אם השוער היה נוגע בכדור מהצד אז זה לא היה נחשב השתלטות.

עם הפנדל מסכים איתך ב100%, אין פנדל ואין שום דבר. השופט חיפש לזיין אותנו.

תגידו, זה לא קצת מעוות החוק הזה?

נניח שקבוצה עלתה ליתרון ומושכת זמן, זה לא בעצם אומר שהשוער יכול להחזיק ככה את הכדור בין היד לדשא ואף אחד לא יכול לגעת בכדור?

במה זה שונה משוער שמחזיק את הכדור ב-2 הידיים? מי שיבצע את זה לזמן ארוך מן הסתם מסתכן בצהוב.

זה חוק מעוות מסיבה אחרת - אין שום סיבה להגיד שהצמדת הכדור לקרקע זה שליטה מלאה. לא מדובר בהחזקת הכדור ב-2 ידיים ותחת כל היגיון סביר אין שום סיבה שבעולם שהגול של רודריגו ייפסל. זו פשוט חוקה מטומטמת.

באיחור אופנתי. שני המקרים הבעיתיים הם פחות העניין מבחינתי, אלא דווקא מה שאנחנו וקבוצות אחרות מתמודדים איתו כל שבוע.

• מהדקה הראשונה כל שריקה גבולית הלכה לכיוון אחד. אין שום קונספירציה נגדנו והשופט לא בא עם השריקות האלה מהבית, השיפוט בליגה הזאת רע מאוד וכל הקבוצות נפגעות, אבל בהחלט חושב ששופטים בליגה הזאת נכנסים לפעמים למוד אנטי נגד אחת הקבוצות. אולי בגלל התנפלויות מצד השחקנים על שריקות בדקות הראשונות או קהל עוין. לא יודע למה אבל מאיזשהו שלב השופט מתחיל להתנהג כמו ילד קטן שעושה דווקא וכל שריקה גבולית הולכת לצד אחד. אחרי שהוא עמד חצי מטר מהמקרים שבהם מודריץ׳ וקרוס לא נגעו בשחקן והוא בכל זאת שרק לעבירה, רק התפללתי שהוא לא יצטרך לקחת החלטה גבולית גורלית במשחק הזה. בסוף קיבלנו שתיים כאלה. דרך אגב, לטעמי העבירה השנייה של קרוס היא בחיים לא צהוב שני, אבל למען ההגינות אציין שסגרתי את הטלוויזיה בעצבים מיד אחרי האדום אז לא ראיתי את העבירה מהרבה זוויות.
  • ליגה על הפנים, לא רק מבחינת שיפוט, כמעט בכל מובן שמגדיר הנאה מהמשחק הזה. מדברים גדולים כמו רמת כדורגל, קצב משחק מרדים, אינסוף שריקות, התחזויות וקבוצות חלשות להחריד שרק באות לאכול שעון, ועד דברים קטנים כמו טקסי פתיחה מתישים לילד בן 9 שזכה בטורניר פינג פונג, דקות דומייה לשכן של האפסנאי שנפטר מבקע ושעות הזויות של משחקים ב-22 בלילה שעון ספרד כדי שהשופט הרביעי לא יזיע יותר מדי חס וחלילה.
    רונאלדו ומסי צריכים לקבל תמלוגים 10 שנים קדימה על מה שהוציאו מהמוצר המזעזע הזה. יש איזשהו צופה כדורגל נייטרלי בעולם שאשכרה פותח טלוויזיה במיוחד בשביל זה או מסוגל לשרוד משחק שלם? הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לנצח כמה שיותר משחקים כדי שכל השיט הזה יפריע לנו כמה שפחות.

עריכה: נזכרתי עכשיו בשער של ויניסיוס שנפסל בפיחואן. הואר תיקן את השופט והוא אשכרה הלך ראש בקיר. ילד קטן שעושה דווקא כבר אמרנו?

מה בדיוק אנצ’לוטי אמר?

הוא אמר שהשופט המציא פנדל, שמרקו אסנסיו נשבע לו שהכדור לא פגע לו במקום שקרוב ליד אפילו, ושהשופטים כביכול הסבירו את החוקים בתחילת העונה וזה לא פנדל. אגב במסיבת העיתונאים לפני המשחק נגד סלטיק הוא אמר בתגובה: “לא זלזלתי באף אחד (מעולם), רק אמרתי את מה שכולם חושבים” - Ancelotti: “No falté el respeto a nadie, solo dije lo que todo el mundo piensa”. כן ידוע שחוסה גאייה הורחק השנה לארבעה משחקים על דברים דומים. אני קראתי שבמועדון מכינים כתב הגנה נגדי ובטוחים שהוא לא ייענש.

יש לו 1,200 משחקים בקריירה ואני לא זוכר אותו מתבטא ככה יותר מדי (מאז שאני עוקב כמובן), לדעתי אפשר למחול לו ובטח לא לשלוח אותו לארבעה משחקים החוצה. ואם לא - אז יאללה שדיוויד יעמוד על הקווים :slight_smile:

בנוסף לכל מה שרשמת מסתבר גם שמדובר בדיקטטורה שלא מסוגלת להתמודד עם ביקורת מינימלית.