מחזור 12: רק 1:1 הזוי עם ג'ירונה בבית אחרי שערוריית שיפוט. הפער בפסגה: נקודה בלבד

אסנסיו שחקן התקפה, בעט על אוטומט במצב אליו הבקיע, הוא גם משחק מעט מאוד, רצה להיות הגיבור באותו הרגע, לא חושב שהוא קרוב אפילו להיות שחקן אנוכי. ראיתי את המצב הזה שוב - ארור אתה שגרמת לי לגשת לתקציר, כדי לוודא שמי שהיה מאחורה זה לוקה. על הנייר כל שחקן בסגל צריך לתת גול אם אסנסיו מוריד אחורה אבל כבר ראיתי את מודריץ’ לפעמים מתמהמה עם הבעיטה יותר מדי ומפשל. בתחילת המשחק גם הוא החמיץ מצב די נוח. לא בטוח שאסנסיו ראה אותו בכלל אגב. אני מתייג את זה כחוסר מזל.
אני מסכים עם הניתוח שלך לגביו, אבל שאלה: במשחק כמו אתמול - שאף אחד לא באמת יודע אם רודריגו מאה אחוז בגלל הקלקול קיבה, בנזמה איננו, היו שמועות על חמישה בהגנה מצד ג’ירונה (לבסוף זה לא קרה ) - לא היה עדיף לפתוח איתו, לא חשוב באיזו עמדה בהתקפה, כדי להרוויח שחקן התקפה נוסף, ואת הדינמיות של פדה באמצע במקום קרוס\מודריץ’? אגב קח בחשבון את הדברים שאתה יודע: לא מספיק שחקנים מצטרפים לרחבה ושני מגינים שלא תורמים להתקפה.

אגב מכל ‘הורדת ההילוך’ המקסימה בליגת האלופות יצא שאחרי שלושה ניצחונות רצופים בפתיחה או יותר נכון לומר ‘על אף’ - מגיעים למחזור האחרון כשפסגת הבית טרם הובטחה. אתה יכול לזרוק זין בלייפציג אם אתה מגיע למשחק אחרי שעמדת במשימה. אבל זרקת זין כבר נגד שחטאר והדברים השתנו. ועוד היינו צריכים להפסיד שם.

קודם כל לא הייתה לי בכלל בעיה עם זה שאסנסיו יפתח, פחות בגללו אלא כי אני חושב שפדה לא צריך לפתוח בשלישייה ההתקפית נגד קבוצות התחתית שמתבנקרות 90 אחוז מהזמן, בטח ובטח אם בנזמה לא משחק וצריך עוד כוח אש מהקו השני ועוד שחקן התקפי על המגרש ואסנסיו הוא בטח אחד שיכול להבקיע, מה ששלו שלו.
למען הסר ספק- יש לי פחות בעיה עם הבעיטה של אסנסיו, הוא היה צריך להבקיע את המצב הזה אבל זה אכן חוסר מזל.
מה שיש לי איתו יותר בעיה זה המצב השני שלו (שלא הגיע לידי מצב ממשי) ששם כל החסרונות של אסנסיו באים לידי ביטוי- הוא מקבל כדור לבד לריצה של 30-35 מטר מול השוער ובסוף אפילו לא מצליח לייצר בעיטה עקב איטיות שגורמת לשחקן לעצור אותו די בקלות.
זה מצב של ממש לגול, אין לי ספק שבטח ויני וגם רודריגו ופדה פשוט דוהרים לשער במצב הזה ושמים את זה ברשת.

אגב עם כל הכעס על הפנדל המוזר, עדיין אסנסיו לא צריך להניף ידיים ברחבה בצורה כזאת. לפעמים שחקנים מניפים ידיים כשהם קופצים לכדור גובה (מיליטאו למשל). אסנסיו סתם נראה מבוהל מזה שמישהו עומד לבעוט בכדור לעברו. נתן לשופטים העוינים הזדמנות נוחה לדפוק אותנו. תוסיפו לזה החמצה של 100% ועוד בזבוז התקפה של 2 מול 1 כמו שאפשר לראות פה. זה המצב ש @Blancosasi מתכוון אליו.

https://twitter.com/trunksRM/status/1586773303473184769

מאוד מקווה שלא יאריכו לו חוזה.

כן זה אסנסיו השחקן, אני זוכר גול שלו נגד לבאנטה ב-2020/21 במצב די דומה, הובלנו ואז מיליטאו הורחק והפסדנו 2:1. היה עדיף שאסנסיו יהיה השחקן המוסר כמו נגד סביליה למשל ולא זה שמקבל בהכרח את כדור העומק. לגבי המהירות אין מה להגיד. הוא יחסית חושב מהר בניגוד לחלק מהשחקנים אצלנו בסגל. בניתוח שלך פשוט דיברת על הבעיטה שהשוער עצר - היה כדאי לבעוט כלל חלש לפינה ולא פצצה לאמצע. להאשים אותו בפנדל גם באחוז אחד זה נראה לי די מוגזם. אני בטוח שאף אחד פה לא האמין אחרי צפייה במהלך מהזווית של ה-VAR כאילו בשידור שיישרקו נגדנו פנדל. ריחמתי עליו.

הנה הגול שדיברתי עליו אגב, לא מאה אחוז העתק-הדבק אבל הבנתם את הראש - החל מ-0:08 (משום מה זה לא נותן להציג את זה כאן).

רק “מזהיר” את כל ה-אנטי אסנסיו פה שסיכוי טוב שאם זה לא אסנסיו זה לוקאס ואסקס שיהיה המחליף הראשון לעמדת קשר הכנף בצד ימין. זה לא שברנרדו סילבה יגיע.

ezgif.com-gif-maker

כן גם אני ראיתי את הסרטון הזה בכל מיני עמודי בכיינות של ברצלונה,אתה באמת לא מבין שהזווית פה משקרת? מהצד השני רואים בבירור שזה ניתז לו מהחזה,והחוק אומר בבירור שכדור שניתז מהחזה ליד זה לא פנדל.
מיותר.

החוק אומר גם שכדור שנבעט או ננגח ממרחק קצר כשלמגן אין זמן תגובה ואפשרות להימנע מנגיעת יד זה לא פנדל(רואים בבירור שהתוקף נוגח לכיוון של אסנסיו שמאוד מופתע), גם כשהיד נמצאת במיקום שלא מגדיל את נפח הגוף זה לא פנדל, בנוסף כמובן שזה ניתז מהחזה של אסנסיו.
כלומר 3 המצבים שהחוק מדבר עליהם שנגיעת יד היא לא עבירה מתקיימים כולם במקרה הזה, ועדיין שרקו לפנדל…

אז הוא יכול לעצור גול עם היד במידה והכדור פגע קודם בחזה? מתי כן ומתי לא?

ברור שהכדור ניתז מהחזה…
מה שעובד לרעתו כאן זה שהיד לא במיקום חופשי, כלומר הוא הזיז אותם לשם, ושהיא מעל קו כתפיים

הוא מזיז את היד כדי להגן על הפנים מנגיחה שננגחה לעברו ממטר וחצי (כבר לא פנדל) ואז הכדור לא פוגע לו ביד בכלל אלא בחזה ומשם ניתז ליד,אם זה פנדל מבחינתך אז כדורגל צריך להיות ספורט לגידמים בלבד.

ראית פעם מישהו עוצר גול עם היד כשלפני זה הכדור ניתז ליד מהחזה וזה היה מכוון? אם כן תפנה אותי למקרה.

המצב הזה היה מיד אחרי ה״נגיעת יד״ של אסנסיו ככה שזה היה נפסל בכל מקרה.

נכון אבל זה לא משנה את העובדה שהוא פישל בגדול בהתקפה הזאת.

יד מעל קו כתפיים נחשבת מה שנקרא unnatural position. בנוסף, במקרה הזה היד מסיטה את מסלול הכדור.

האם זה פייר? לא, כיוון שהעונש לא פרופורציונלי לעבירה. למשל, נניח ושחקן רץ עם הכדור ברחבה אבל מתרחק מהשער, עם הגב אליו ולא נמצא בעמדת בעיטה. פאול עליו זה פנדל. האם זה פייר? לא ממש, כי אין פה הלימה בין העבירה לעונש. האם זה לפי החוקה? כן.

לדעתי המקרה הזה גבולי

אני רוצה לתקן אותך - החוק הזה בוטל לפני כמה שנים.
זה הניסוח של החוקים של עונת 23\22

החוק שאתה מדבר עליו היה קיים עדיין בעונת 2017\18 ומתישהו אחרי זה ביטלו את החוק שמתחשב במרחק בין היריב שבועט את הכדור לבין היד.

זה הזוי שהם הורידו את החלק הזה, כרגע מה שקובע זה רק מיקום היד, בעיקרון כדאי לשחקני היריב עכשיו לכוון לכיוון היד של היריב בתוך הרחבה ולא לחפש את החלוץ :slight_smile:

זה בדיוק מה שקרה במשחק של ברצלונה העונה, אולי אפילו יותר מפעם אחת (לא זוכר את המשחק המדוייק), כדור ננגח לא לכיוון השער אלא לאחד הצדדים, פוגע ביד של שחקן והקבוצה השנייה מקבלת פנדל, זה חוק מטומטם בכל כך הרבה רמות אבל לא מפתיע מבית היוצר של “פאריס עומדת בחוקי הפייר פליי”.

גם עם החוק הנוכחי אני לא רואה שם יד של אסנסיו.
אגב, מי שקובע את החוקים זה גוף חיצוני, לא פיפ’‘א ובטח לא אופ’'א.

מסתבר שאני אוהד ריאל היחיד, ובין האנשים היחידים בכללי, שחושב ששתי ההחלטות נכונות… הגוף של אסנסיו חד משמעית היה unnaturally bigger בגלל תנועת ״אני ילד בכיתה ו׳, עומדים להפגיז אותי ואני מפחד״ שהוא ביצע שם. בגול של רודריגו, היד של השוער היתה על הכדור בצורה חד משמעית. החוק אולי מוזר, אבל בהקשר של שתי ההחלטות האלה - שאפו לשופט שעשה את עבודתו בתנאים קשים מאד.

גם אם שתי ההחלטות נכונות לשיטתך עדיין היה שיפוט חלש.
כל נגיעה קלילה בשחקן שלהם הייתה עבירה, להם הוא נתן לשחק יותר קשוח.
הוא גם הבליג על המון בזבוזי זמן. כל החלטה גבולית הלכה איתם.
רק על ההליכה הסופר איטית של השופט ל-VAR צריך להעיף אותו לכמה משחקים. הצטרף לבזבוזי זמן של ג’ירונה…

זה הדבר שהכי מעצבן בליגה הספרדית. אתה רוצה לראות כדורגל והמשחק לא זז. כל כדור שוער לוקח יותר מדקה. כל הוצאת חוץ או עבירה, עוד איזה חצי דקה עד שהמשחק מחודש. ככה מאבדים פופולריות לליגה האנגלית.

הגול של רודריגו לפי החוקה כנראה היה צריך להיפסל והשגיאה היא של החוקה, לא של השופט.

הפנדל - מצטער, זה לא יכול להיות פנדל בחיים. בטח לא כאשר ה-VAR בבירור אמור להפוך החלטות אך ורק אם הן ב-100% היו שגויות. להגיד שאין כאן ספק בהחלטה הזו זה שערורייה.

גם לדעתי הגול לא חוקי והפנדל גבולי. כל הקישקושיאדה על זה שהכדור ניתז מהחזה זה נחמד להתפלפלויות לא מאוד מעניינות על החוק היבש, בפועל אם הכדור לא פוגע ביד הוא כנראה לא נשאר בשליטה של ריאל, כלומר היד עזרה להשתלט על הכדור. אני אישית לא חושב שזה מצדיק פנדל אבל לחלוטין יכול להבין.