מחזור 12: השלמה - 1:2 אדיר במאסטייה בעשרה שחקנים| מודריץ' המחליף ובלינגהאם כפיצוי על אשתקד

קח את מה שהיה אתמול: הוא היה בתאקל עם השוער שבטח לא ‘נכנס בו’ אלא התגרה בו בצורה מעצבנת. היה צריך ללכת משם מיד, להתאפק, להמשיך לשחק. זו דקה מאוחרת ולא נשאר עוד הרבה זמן לשחק. גם במשחק נגד ג’ירונה נדמה לי הוא השתולל על כרטיס צהוב שהיריב לא קיבל או פנדל שלא נשרק, עושה דרמה גם מעבירות פשוטות רחוק מהשער שלא נשרקות.

כשהוא יצא מהכלים עם הקריאות הגזעניות המכוערות של הקהל במאסטייה ב-2023 זה היה עצוב לי והייתי מאה אחוז בעדו. הוא נופל בפח.

הוא יוכל ‘לנצח’ באמת רק אם יתרכז בכדורגל, יידע להבליג, לשנס מתניים ולהתעסק בכדורגל בלבד. הוא היה סופג המון עבירות גם ב-2021-22 ואז לא התנהג ככה. אולי לא היה ספורטאי דגול אבל כעבור עונה מחול השדים הזה במשחקי החוץ החל. תמיד יהיו מקרים מתסכלים שלא ישרקו לו ושופטים מנותקים כי השיפוט בספרד חרא.

ויניסיוס ספג 53 כרטיסים צהובים בריאל מדריד ב-286 משחקים. כריסטיאנו רונאלדו ספג 54 כרטיסים צהובים ב-438 משחקים. כריסטיאנו רונאלדו אכן ספג גם ארבעה אדומים ישירים והורחק פעמיים בצהוב שני. אבל אני חושב שהוא כן נרגע. הנה האדום של כריסטיאנו רונאלדו בקאמפ נואו בקלאסיקו בסופרקופה ב-2017 זה שוד גם כן, הרבה יותר מעוול שנעשה לוויניסיוס.

רונאלדו עשה את כל זה ועדיין- היה רחוק מאוד מהמופע השבועי הקבוע של ויניסיוס.

אנחנו רואים את הביצה והתרנגולת הפוך. ויניסיוס לא מתנהג ככה כי מתנכלים לו. מתנכלים לו כי הוא מתנהג ככה.

השופטים בליגה הזאת חרא ולא שורקים לחצי מהעבירות עליו. רוב השחקנים בליגה הזאת הם זבל. במקרה הטוב, הם מתחזים ומבזבזי זמן סדרתיים. במקרה הרע, הם כסחנים ומלוכלכים. לא פותר אותם מכלום.

וזה מתחבר לשאלה שלך, אם היו מרביצים לילד שלי הייתי עושה בדיוק מה שאתה היית עושה. אבל בו זמנית גם הייתי מת מבושה אם הוא היה מתנהג ככה, ועושה חשבון נפש עם עצמי. וזה מה שאני מצפה ממנו ומהמועדון. אי אפשר לשלוט על כל העולם, כן אפשר לעשות המקסימום מהצד שלנו.

עצם זה שהשיח הגיע למחוזות האלה של אלימות, בריונים וכו׳, מראה עד כמה המצב הנוכחי לא בריא. לא שהמלל שנשפך פה ישנה משהו. רק נקווה שנמשיך לקחת תארים תוך כדי.

לצמצם כן כמובן, להעלים אי אפשר ועדיף שלא.

מסכים מאוד עם מה ש @jese כתב וזה גם יצמצם מאוד את הפגיעות והפרובוקציות כלפי ויני.

לדעתי ויני הגיע לתקרה שלו ושל אנצ׳לוטי. זה המוצר שנראה ואין בי שום תקווה שהוא ישתנה במהלך העונה הזאת אם זה לא קרה עד עכשיו.

לעניות דעתי, הפגיעה שלו במנטליות של הקבוצה במשחקים בהם הוא במוד ולנסיה לעומת משחקים בהם הוא במוד סיטי היא עצומה. השליטה העצמית שלו כל כך לא יציבה שהתגובות שלו בדרך כלל לא ספורטיביות ומסכנות אותו לכל הפחות באדום. לעשות פעולה כזאת לשוער, גם אם השוער מכר את זה כמו הזאב מוול סטריט, לכיוון הפרצוף ולא לכל מקום אחר בגוף זה חסר אחריות לחלוטין, במיוחד אם אתה במעמד (לכל הפחות בעיניי עצמו) של השחקן הטוב בעולם.

בסוף, הוא הורחק במצב של פיגור במשחק שנחשב מוקש מנטלי כמו המשחק במסטאייה והורחק לפני המשחק נגד סביליה בבית. שיילמד קצת מכריס שהיה מוציא עצבים על היריבות האלו ועל הדרך מדמים את האיצטדיון.

גם פה אני תולה תקוות בעונה הבאה, מה שאומר שאולי הבלון שלי יהיה קצת נפוח יותר משל אחרים. יש בי תקווה שמאמן כמו אלונסו יוכל לעזור לו בפן הזה ולגרום לו להבין שכשאתה מגיע למשחק נפיץ כמו המשחק אתמול התשובה הכי טובה זה רביעייה לרשת. הוא שיחק עם חייזר שאהב לעשות את זה ועל הדרך זאת גם הדרך היעילה ביותר להפוך שריקות בוז היום למחיאות כפיים בשלבים המאוחרים של הקריירה.

הוא בסה״כ רוצה חיבוק :wink:

לאחר יום (וחצי) אפשר להיות יותר אובייקטיבי וללא אדרנלין, אז:

1. כנראה שויניסיוס לא יצליח להתבגר יותר. ברור שהשופטים לא שומרים עליו ומרשים להיכנס בו בהרבה מקרים, וכשעושים טובה ושורקים לטובתו אז סולחים לכסחנים ולא מוציאים כמעט כרטיסים. נכון גם שראמוס וקאסימירו ידעו להגן על אינטרסים של הקולקטיב במקרים דומים והיום זה כמעט לא קיים (אחלה בלינגהאם בפרשת המים). ועדיין, זה חלק מהמשחק. מלוכלך אבל חלק מהמשחק. לא כולם מסטאיה, אבל בכל מקום ינסו להקטין אותך כדי שתשחק גרוע. לא יתכן שאין לזה התייחסות ו/או טיפול פנימי כלשהו. לא מתאים שתחשוב שאתה השחקן הטוב בעולם, ותתנהג כמו בשכונה. נאמר למעלה שאם יצליחו לעזור לו להיפטר מההתנהגות הזו אז הוא יפסיק להיות כזה שחקן שובר שיוויון. זו הנחת סלב ענקית, ולדעתי גם אמירה מעליבה לויני עצמו. טוב יעשה אם הוא ינוח עכשיו כמה משחקים ויבין את ההשלכות של המעשים שלו. ולגבי התסרוקת- חשבתי שהוא נפטר מהשטויות האלה כבר לפני שנה. זה לא אמור להיות רלבנטי לכלום אבל זה מראה שהוא גבר- יכול להתמקד בדבר אחד, ובפגרה לקראת המשחק הוא התמקד בזה…
  2. רודריגו כנראה נדון לבינוניות (הכל יחסי, כן?). כמה משחקים הוא מעורב, מבקיע ומשנה את התנהלות ההגנות של היריבות, ואז חוזר למצב האפאתי הדי יציב שלו. מוזר לי שהוא בין “המוגנים” כמו מנדי וטצ’ואמני.
  3. אין ספק בעת הזו שבראהים עדיף על רודריגו, ובמיוחד בהיקף הפעלתנות ההגנתית שלא פוגעת במשחק ההתקפי. והפעם הוא לחץ מעולה על הכדור במהלך של השיוויון, חטף, ומסר מסירה מהירה ומפתיעה לג’וד, בדרך לבישול. חלפו כמה דקות והנה ההגנה קרסה, ובמיוחד פולקייר שהחזיר כדור מסוכן לבלם שלא היה מוכן, וג’וד ניצל כמו ענק את ההזדמנות לגול. אבל (כמעט) כל הקרדיט חייב להיות לבראהים שלחץ על פולקייר. וגם במהלך האחרון שכמעט הביא לגול של ריוחה הוא מגיע בריצת אמוק לנסות לחסום אותו, וגם אחרי ההטעיה הוא חוזר ומנסה לעצור את הבעיטה. עם זאת אני קצת מסוייג מהיכולת שלו להיות גורם מכריע גם כשהוא בהרכב. עד עכשיו זה לא הוכח. אולי תבנית מנצחת במשחקים כאלה היא לשלב אותו כמחליף קבוע בתחילת המחצית עד איזור דקה 60, אבל את מי אני משלה?
  4. החילוף של לוקה בדיעבד היה בינגו אבל בעשרה שחקנים זה הרגיש טעות, כי הוא לא ממש יכול ללחוץ את ההגנה. אבל כשיש מזל…

דיברת על ברהים דיאס ואפקט העלייה מהספסל, גם אצל אדוארדו קמאבינגה לעתים זה מורגש. אני חושב שהוא משחק באינטנסיביות גבוהה מאוד נגד כל יריבה, אפילו אשתקד במשחקי הגביע. הוא לא מרגיש כמו רודריגו שעשה את שלו, וכבר בחצי השני של העונה שעברה אחרי שהפיק של רודריגו נגמר עם כל הכבוד להתעלות נגד מנצ’סטר סיטי וצמד נגד אתלטיק בילבאו - אז ברהים דיאס (גולאסו נגד לייפציג - זוכרים?) היה ראוי להרכב על חשבונו וכעת הוא גם מתאים יותר טקטית כי הוא בצד ימין. המדגם לגבי ברהים דיאס בהרכב במשחקים גדולים לא מספיק ארוך ועם נפח כדי להגיד שזה לא מתאים.

אגב יש הבדל אם במועדון ניסו לעשות משהו עם ויניסיוס גם אם זה בחדרי-חדרים כמו לשוחח איתו במשרד או להצמיד לו פסיכולוגית ספורט או כל דבר. זה נראה כרגע שבריאל מדריד חושבים כל העולם נגדינו והשופטים חרא וזה חלקית נכון, ו-ויניסיוס מאה אחוז.

לדעתי אתם טועים. ויני במגמת שיפור מתמדת וכן גם המשחקים האלה שלו הולכים ופוחתים לאט לאט.

לא נכנס עכשיו לפסיכו-אנליזה של הבחור כי אף אחד לא באמת יודע, אבל אם היו נותנים לי להמר לא הייתי הולך נגדו - פשוט כי סטטיסטית הוא תמיד צוחק אחרון, בכל תחום, ואני מאמין שגם בפן המנטלי.

האם הוא יום אחד פשוט יפסיק להתעסק עם אוהדים? לא.
האם הוא לאט לאט יבנה יותר קלאס ופחות יפול לפרובוקציות? לדעתי כן.

נראה…

דעתי האישית, אם שניהם כשירים אז רודריגו לפני בראהים תמיד בלי לחשוב פעמיים.

2 דברים ששמתי לב אליהם לגבי המשחק.

1- לפי ההתנהגות של צוות האימון שלנו אחרי הגול של ג’וד, אני מוכן לשים כסף על זה שקרלו רצה להחליף את ג’וד ולא את סבאיוס ודווידה שיכנע אותו שלא.

2- לא היה פה איזכור אחד להמהלך ההזוי/חסר אחריות/מטומטם של קמא בשניה האחרונה של המשחק שיכל לעלות לנו בניצחון.
קמא חייב להגמל מרגעי הטירוף האלה שיש לו והוא בדרך להיות אחד הקשרים הגדולים בהסטוריה לדעתי.

מסכים אתך, ועדיין… הוא הלך על ביצוע וירטואוזי ואתלטי, כשלקח בחשבון שמאחוריו יש לפחות את רודיגר שיכול לעצור את ריוחה. המהלך יכל לצאת לפועל גם אם הוא היה מחכה על הקרקע. רק בדיעבד זה יצא מהלך מעולה עד הבעיטה.אם היה מגיע לכדור זה היה מהלך יפהפה.