מחזור 12: השלמה - 1:2 אדיר במאסטייה בעשרה שחקנים| מודריץ' המחליף ובלינגהאם כפיצוי על אשתקד

אוקיי מקובל.

אתחיל מהחיובי: בליגנהאם היה אדיר היום, כמו ברוב המשחקים שלו מאז שחזר לשחק כקשר התקפי. בעיני, לא רק שהוא הכדורגלן הטוב בקבוצה ברוב הפרמטרים, הוא גם הכי בן אדם ממפלצות התהילה שלנו. מאז שקרלו התחיל להקיף אותו בשלישיית פרימדונות ולא רק בשתיים כמו בעונה שעברה, שפת הגוף שלו השתנתה וחששתי שזה יפגע במחויבות שלו- אבל הוא רץ ונותן עבודה וגם אם יש לו פנדל מטומטם בין פה לשם- הוא קנה אותי מזמן.

עכשיו לפחות חיובי: אחת המחלות הגדולות של הלה ליגה בעשור האחרון היא הצ’ולואיזם. אז הבונקר-בונקר כבר יצא מהאופנה אבל בריונים שעסוקים בלהרביץ למוכשרים מהם ואז כשמחזירים בוכים ומתפתלים- הם עוד כאן והם החלק השנוא עליי בשיטה שאני סה"כ מאוד מעריך.
אני לא בעד ויני אבל אף אחד לא עושה איתו צדק;
לא השופטים שיעשו הכל לפני שיוציאו ליריבים שלו כרטיס, לא המועדון שהיה צריך לסיים את הפיאסקו הזה כשהיה בחיתוליו, לא קרלו שבבירור לא עושה מספיק כדי למנוע את זה אבל הכי גרועים- החברים לקבוצה שלא מגנים עליו.
אזכיר שכבר היה לנו כוכב (אמנם גדול יותר), שהיה בכיין (אמנם פחות), אבל הוא היה מקבל גב. כשאיזה מושתן כמו מפאו הנמסיס ממאיורקה או השוער של ולנסיה היה עושה שטות כזו, היה קפטן שהיה מתנפל עליהם, היו עוד שחקנים שהיו נלחמים עבורו ומעבר לאחדות- התועלת הייתה אדירה. אמנם גם אז הייתה התעסקות בשטויות אבל זה היה קורה בתדירות נמוכה משמעותית ובדרך כלל זה לא היה מגיע לתקריות כאלו.

קיוויתי לראות את ג’וד מחזיר לשוער איזו קטנה, או את רודיגר צורח על הקפטן שדקה לפני כן התפתל ברחבה. כנראה שחלומות לחוד ומציאות לחוד.
אני לא פוטר את ויני מאשמה, והאדום הזה היה מגיע בין כה וכה לאחר שהרבה שופטים העלימו עין משטויות שעשה- אבל הקבוצה יכולה לעשות עבורו יותר.

עכשיו- מן הפח אל הפחת- עושים כאן מספיק לינצ’ים (מוצדקים!) באנצ’לוטי, אז ארצה להתייחס לנקודה אחת ספציפית ולא לאיש במלואו.
חוסר היכולת שלו ללמוד מהטעויות של עצמו היא לא פחות מהזויה. אני מבין, הבוס מלמעלה רוצה את רודריגו בהרכב, ואני בטוח שיהיה קשה לספסל אותו אחרי שהועיל בטובו לשחק כדורגל במשך שני משחקים רצופים, רחמנא ליצלן! ועדיין, פשע, פשוט פשע להמשיך איתו בעמדה בצד ימין. זה לא רק שרודריגו בעצמו בבירור כבר לא מעוניין לשחק שם והוא פשוט רוח בכל שלבי המשחק, זה בעיקר זה שמדובר בניסוי שכבר נכשל. שיחקנו ככה בתחילת העונה, זה נראה נורא, תפסנו מומנטום אחרי כל הניסויים… כל זה כדי לחזור על אותה הטעות? שוב???
יש לי תחושה שבספרי ההיסטוריה של ריאל מדריד, הקבוצה הזו תיזכר כפספוס. אין לי ציפיות גבוהות מאנצ’לוטי אבל הוא בבירור לא שם קצוץ על כלום מלבד מיקום בטבלה, ובדרך הוא מסרס כמה שחקנים ומאוד-מאוד פוגע בשלבי יצירת השלד. שחקנים כמו טשואמני ורודריגו כבר פריטי מאץ’ איבדו את זה לגמרי, ויש הרבה מתנדנדים שבאמת יכולים לתרום לנו ופשוט מתעללים בהם.

אחחחחחחח ראמוס וקאסמירו היו הכי גברים שאני זוכר בכדורגל, תמיד היו שם כדי להגן, תמיד דאגו להחזיר, ואם היה צריך לנער איזה רודריגו כזה אז היו שם כדי לתת איזו סטירה כדי להעיר.
רודיגר וג’וד הם הכי קרובים לזה היום בקבוצה, אבל זו בכלל לא אותה רמה…
באמת שזה אחד הדברים שהכי חסרים לי בקבוצה, האופי והחומה המנטלית של שניהם.

הנקמה המושלמת| כתבתי את הטקסט ומחקתי, רציתי לחכות קצת ולא לכתוב אחרי המשחק לא משנה אם מדובר בזעם על היכולת שלנו או בהתלהבות אדירה – עשיתי גליץ’ בבית כאילו אני חוסלו נגד באיירן מינכן אחרי שהגיע ה-1:2 המיוחל, האמת היא איפשהו באמצע.

הלכתי לישון בחיוך וכעת אני סלחן הרבה יותר עבור ריאל מדריד. מנטאליות וגישה הן כל כך חשובות בכדורגל. הפתיחה הייתה עלובה – עדיין בחופשה, אין סיבה שנשחק ככה, אבל אני מסתכל על זה אחרת. זו הייתה הדרך הכי טובה לנצח ככה את ולנסיה במאסטייה בטח בהתחשב בעונה שעברה. שער ניצחון “בלי כדורגל” ובמשחק הפכפך וג’וד בלינגהאם בניגוד לקיליאן אמבפה באנפילד או בסאן ממס – מהגיבור הטראגי עאלק (או השני) שוב היה ווינר עוצר נשימה. ולנסיה קבוצה כל כך משעממת ומרדימה ועדיין שלושה מארבעת המשחקים האחרונים נגדם היו מטורפים במאסטייה.

ככה אני מצפה לראות את ריאל מדריד – עוצמתית, שום דבר לא ישבור אותנו. ולא היו חסרים רגעים להישבר – קודם כל הפיגור המוצדק, החמצת הפנדל של ג’וד, גם השער שנפסל לקיליאן אמבפה והפעם זה הרגיש על הסנטימטר ולפני ההילוך החוזר לא שמתי לב, וכמובן האדום. הנה ראינו שעם גישה נכונה אפשר לנצח גם בעשרה שחקנים וגם כשנותרו עשר דקות לשחק. ניצחון של אליפות – אולי נגיד בהמשך העונה אבל יש עוד הרבה עבודה.

כל כך הרבה דברים קרו במשחק, נתחיל מההתחלה. במקום לבוא ולפתוח חזק את המשחק, להראות מי בכושר מצוין לפני הפגרה, עם הרכב בחמש דרגות מעל היריבה שבמשבר – לא עשינו כמעט כלום. כאילו אף אחד לא מודע לקושי שתמיד מתעורר במאסטייה או מופתעים מזה שכל שחקן של ולנסיה ישחק כאילו זה הרגע האחרון בחיים שלו חלילה, או המאזן שלנו במשחק הראשון של כל שנה קאלנדרית. לא למדנו מטעויות, היינו רפויים.

לא יכול להיות שאנחנו כל כך חלשים באמצע. דני סבאיוס היה אבוד. כולם שוחטים את לוקאס ואסקס, כמובן שהוא נקודת תורפה אדירה, תמיד היה מקבל עזרה ובעבר שיחקנו גם יותר הגנתי, אני מסכים שהוא מאכזב. התקפית 8, הגנה 2. אבל זה לא הוא. לא היה לנו אמצע. פדה ואלוורדה שלח כמה בומבות מרחוק וזה מרגש, אבל הוא לא עזר בחטיפת כדורים, לא הניע, וג’וד פתח את המשחק בצורה עצלה. גם רודריגו לא עשה הגנה. אני לא מבין למה גם במשחק כזה טיבו קורטואה צריך לעבוד כל כך קשה, שלושה מצבים של גול הוא לקח לפני ה-1:0, שלושה מצבים ברבע שעה. למה אי אפשר לשבת וליהנות מכדורגל מהקבוצה הזו. משחק של 0:2 ושלום על ישראל. היה ברור לכולם שהוגו דורו יבקיע, לפחות הוא אקס נחמד ולא מעצבן כמו דני פארחו.

אי אפשר כל הזמן להשתמש בקלישאות של הכדורגל ואנחנו חוטאים בזה. ולנסיה ניצחה שני משחקים מתוך 25 האחרונים בליגה, היא במקום ה-19, הסגל בינוני מאוד “ביום טוב” והם לא ביום טוב אלא עם רשימה של כמה וכמה היעדרויות. אגב אני עד עכשיו בהלם מהבומבה הזו של לואיס ריוחה, אם זה היה נכנס זה גם אכזרי אבל גם שער העונה. אם היינו מסיימים בתיקו זה היה כמו הפסד.

חצי השעה הראשונה לא מוסיפה לי אופטימיות לגבי מאבק האליפות. אתלטיקו מדריד יציבה מאוד ולא נותנת מתנות, ברצלונה בכושר קטסטרופלי שכמובן יסתיים והם בדרך-כלל משחקים כדורגל. הקבוצה רק מחפשת איך לתת את המינימום ולא להתאמץ, נופלים כמעט בכל בור. זה לא משחק על תואר ואין גביע מזהב בסוף כמו נגד פאצ’וקה אבל שחקנים מרשים לעצמם ללכת על המגרש. אם אני פסימי בגלל “הגישה הכוללת” אז אני אופטימי בגלל מספר 5 שסגר חשבון. איזו מתנה אחרי מה שנגזל ממנו, כמה מגיע לו, כמה הוא ראוי. כמה הוא מנהיג. כמה הוא שחקן שונה בנוף. מנטאליות של אלוף, מסמל את המועדון הזה יותר טוב מכל אחד אחר. העונה הזו מרשימה לא פחות, כי ריאל מבולבלת ובלי שיטה, ובחלק הראשון כלום לא הלך לו, והנה הוא מתייצב. כולי תקווה שבניגוד ל-2023-24 – הפעם החצי השני שלו יהיה מטורף.

ויניסיוס אוי ויניסיוס. אני לא מאמין עדיין שהוא נתן לאוהדי ולנסיה את המתנה הזו, בדיוק מה שהם ייחלו לו, וגם לשונאיו. בשלב מסוים קשה להגן עליו. הוא חזר אחרי שנה אדירה, חופשה ארוכה יותר, כמעט עם כל פרס אישי. תבוא, תשחק כדורגל ותחייך, בזה אתה טוב. למה כל הזמן המחאות האלה? נכון שקרלו אנצ’לוטי היה חייב לעשות משהו כשהבעיה החלה, ויש גם מנהיגים שצריכים לגרש אותו – אבל זה עליו. השופט הוא לא הנקודה, השוער המגעיל שלהם הוא לא הנקודה וגם לא הקהל. בשביל מה צריך את זה? ברור שמנסים להוציא אותו משיווי משקל. לא היה אדום, זה שוד. אבל ויניסיוס משחק באש. הוא צריך להיות זהיר. יש ימים שקשה, אפשר לשחרר כדור מהר יותר והחיתוך לאמצע משמאל ובעיטה זה לא הצד החזק שלו גם אם היו לו כמה גולים כאלה. הוא היה בינוני עוד קודם לכן. ברור שוולנסיה תשתמש בכלים שלה ותנסה לנצח אותנו בכל דרך אחרת שהיא לא כדורגל. תעזוב קצת את השטויות. גם לקיליאן אמבפה היו סיבות להשתולל במהלך העונה. גם הוא חוטף, גם הוא לא תמיד מבין את השופטים, הוא סבל מרגעי שפל. גם רודריגו לא היה נופל בפח הזה.

אני בהלם שאני אומר את זה אבל דווקא אורליאן טשואמני לא היה רע לדעתי, כמה יציאות טובות קדימה עם ניסיונות וגם מצב נהדר הוא סידר לרודריגו. לפחות לגבי אתמול אני מרוצה ממנו. לא כך לגבי פרלאן מנדי – כמו לשחק עם שחקן פחות.

כל פעם שריאל מדריד מפעילה לחץ גבוה היא חוטפת כדור. שני השערים נולדו אתמול ככה. זה קרה גם נגד סלטה ויגו ובעוד משחקים. ובכל זאת היא עושה את זה רק עם הגב אל הקיר, פאסיבית. זה לא ברור.

שימו לב רגע לשער הראשון שלנו. היו שם שני דברים: קודם כל עבודת הגנה אמיתית, הפעלת לחץ. וחוץ מזה? ברהים-ג’וד-מודריץ’. שחקן נותן פס וזז. הכל מהר, הכל בנגיעה, הכל אלגנטי ובטאץ’ אלוהים, ככה אפשר להבקיע גול ‘מהבטן’, גם מול הגנה שלמה. נזכרתי בערגה בימי אוזיל ובנזמה המומחים בתחום, וגוטי וזינדין זידאן של הגלאקטיקוס. אבל בהרכב משחקים ויניסיוס שמתמזמז עם הכדור, ואמבפה שלוקח לו הרבה זמן, גם רודריגו חוטא בזה.

רוצה לסיים בשירי הלל ללוקה. זה מתבקש לעלות אותו מהספסל, אבל בעשרה שחקנים? לא בטוח שזה החילוף הראשון שכולם היו שולפים. לוקה בדרך כלל עושה סדר ודוחף קדימה. לאורך השנים התלוננתי כשגם בצעירותו הוא לא כבש מספיק וגם כשהיה את קאסמירו. הנה אתמול ברגל שמאל, רק עלה ומיד נכנס לרחבה וסיים כמו גדול. אגדה. תהנו כל עוד אפשר. מילה טובה גם לאנצ’לוטי על החילוף הזה אבל רק על זה.

אני חושב שצריך לשנות את התואר של אנצ’לוטי לעוזר מאמן, כי ברור לכולם שהמאמן הראשי של ריאל מדריד זה ג’וד.

בקשר למודריץ’, שיחק המזל לאנצ’לוטי, לעניות דעתי מודריץ’ בחיסרון מספרי ובפיגור הוא החילוף הכי מטומטם שאפשר היה לעשות, מודריץ’ הנוכחי כמובן ולא מודריץ’ הקשר הטוב בדורו.

מסכים לגבי השופטים, צריך להודות- הוא הכי רחוק שיש מלהיות תמים אבל היחס שהוא מקבל מרובם די ביזיוני.

אבל לא מבין את שאר הדברים. קודם כל, עם כל האנטגוניזם שהוא עורר, אין מה להשוות בין ההתנהגות של רונאלדו לזו של ויניסיוס. לויניסיוס יש במשחק אחד את כמות ההתפרצויות שהיו לרונאלדו ב-9 שנים כאן. מה בעצם הציפייה מהמועדון חוץ מתלונות על הערות גזעניות והודעות מביכות נגד השיפוט? שיבקשו מכל קבוצות הליגה: שמעו, הוא חתיכת ילד קקה שמתגרה ורק מחפש לחרפן, אבל תהיו עדינים איתו בבקשה?

ומה הציפייה מחברי הקבוצה? שיתנו קטנות ליריבים וגם יורחקו? כן, הם יכולים פה ושם לעמוד מול שחקני היריבה ולעשות שרירים אבל זו תהיה עבודה במשרה מלאה. כולם יתעסקו בזה 50 דקות במשחק. נטו השפעה שלילית שתעשה רק רע לכולם. רק לחשוב כמה מתיש זה לשחק עם שחקן כזה בקבוצה כשאתה רק רוצה לשחק כדורגל. נדרש הרבה יותר מישהו שיתן לו סטירה שתאפס אותו, לא מישהו שיגרור אותנו עוד יותר למטה. אנחנו קבוצת כדורגל, לא חבורת ערסים שצריכים לתת גב לחבר במועדון.

האכזבה שלי בנושא הזה מהמועדון היא עצומה. במשך 5 שנים אף אחד לא נותן את הדעת על הבעיה הפסיכולוגית/מנטלית/התנהגותית החריגה הזאת. או שכן מנסים ונכשלים בגדול. בכל מקרה, הוא כנראה כבר לא ישתנה, נותר רק לקוות שבטווח הארוך התועלת שלו תהיה גדולה יותר מהנזק.

אין יותר טוב מלסתום את הפה לקבוצה והאוהדים המגעילים של ולנסיה בדקה ה95.

האמצע שלנו היה פרוץ לחלוטין בעיקר כי רודריגו עם משחק מזעזע, לא עשה עבודה טקטית טובה ולא נכנס לאמצע/ימין כשג’וד נשאר דבוק לרחבה.

השיפוט היה נוראי, גם בלי קשר לאירועים המרכזיים. התעלמות מוחלטת מכל מיני עבירות קטנות ומשיכות זמן שרק מחממות את המשחק וכמובן איך לא, שחצנות טיפוסית של שופט ספרדי ודאבלינג דאון על טעויות.

על הפגיעה ברודריגו לפני שהשער של ולנסיה אני רואה שאף אחד לא מדבר, לפני כמה שבועות הייתה פגיעה כזאת בקובארסי והיו שטענו בפורום השכן שהליגה מנסה לעזור לריאל כדי שברצלונה לא יקחו אליפות… האם הם יטענו היום את ההפך?

העבירה על ויני ברחבה שלא נשרקה זה יותר פנדל מהאחד שאמבפה קיבל לדעתי.

דימיטרוביץ קיבל צהוב לפני בדיקת הואר על מריבות ברחבה ואז היה צריך לקבל עוד אחד אחרי הבדיקה על המשיכה שלו בחולצה של ויני. זה שהוא לא קיבל מראה בעיני שזה החלטה של השופטים “לחנך” את ויני וזה שערורייתי.

ויני ילד דפוק ומעצבן אבל…זה לא משפיע על המשחק שלו, הוא השחקן הטוב בעולם וגיים צ’יינגר אגדי, למה לנסות לרסן אותו ? למה הקבוצה צריכה לחנך אותו ? לעזוב אותו וזהו, שיבכה שיצחק כמו מטומטם שיתלונן עד מחר רק שיביא תוצאות.
2 משחקים חלשים במסטאייה לא מוכיחות כלום ולא מראות שהקהל הצליח להשפיע עליו, גם האדום היה שערורייתי.

הילד חרא, אבל מי שצריך לחנך זה בעיקר השופטים המטומטמים שחושבים שהם מרכז ההצגה שהאוהדים באים לראות.

מה שאתה אומר לא מדויק. אני מאלה שפחות ביקורתיים כלפיו. ברור שזה משפיע. ללכת לשופט כל הזמן ולריב עם שחקנים זה מבזבז אנרגיה, זה פוגע בריכוז. זה מפריע לו להיות אפילו יותר טוב. אתה יכול להוסיף תיאורטית גם את ראיו וייקאנו ומאיורקה לקבוצות נגדן במשחקי החוץ קשה לו. הוא לעתים גם מבצע עבירות מטופשות שלא מעידות על מחויבות בהגנה אלא על תסכול. הוא חייב לשלוט בעצמו. אם קרלו אנצ’לוטי קורא לו למשרד זה מהלך לגיטימי ולא אומר שהוא הולך לנזוף בו מה גם שקרלו אנצ’לוטי לא יכול לנזוף.

יכול להיות שאם זה לא המאסטייה העוין אלא “סתם” הפיחואן אז הוא גם מבקיע את המצב המצוין שסידר לו דני סבאיוס ועושה 1:1. יכול להיות גם שלא, אבל רק אומר.

לדעתי ההפך, יש שחקנים שהשטויות האלה מכניסות אותם למוד של מפלצת, אם ינסו לרסן אותו ו’‘לביית’’ אותו ויצליחו רוב הסיכויים לדעתי שנקבל רודריגו חדש.
ככה הוא השחקן הטוב בעולם, למה לשנות ? עדיף ילד חרא שהוא הטוב בעולם מעוד רודריגו.

אבל לא צריך ללכת לדרגת הקיצון השנייה שרודריגו עובר ליד המקרה. כשהמשחק הבא שהוא יחמיץ יהיה חלילה איזה קלאסיקו (קח לדוגמא את הקופה אמריקה בקיץ כשברזיל שבין-כה במצב לא טוב ומתקשה - פגשה את אורוגוואי ברבע הגמר והאדון לא היה בגלל שספג שני צהובים מטופשים בטורניר) כי ברח לו או אם הוא היה מקבל אדום בדרבי היית מדבר אחרת. כזה “כולה” ראיו וייקאנו או לא יודע מה אז זה לא מעניין. הוא יכול להשתמש אפילו ב"גניבת כדור הזהב" כמקור מוטיבציה נפלא, לא ‘בשנאה’. מעבר לכך השטויות האלה גוררות את כל הקבוצות לתסכול ולעצבים, גם שחקנים אחרים מרשים לעצמם.

אני לא הייתי בא אליו בטענות גם אם היה מפספס את הדרבי בגלל אדום כי האדום הזה שערורייתי בעיניי, אדום הזוי לגמרי.

שיתעצבנו, שיביעו תסכול ושבסוף יביאו לי עוד דאבל, עדיף על קבוצה כבוייה שלא יודעת לקחת פעמיים אליפות רצוף.

נו באמת… כמעט נתקעו לי העיניים מרוב שגלגלתי אותן אחרי שקראתי את ההודעה הזאת. אם הייתי חייזר הייתי חושב שזו מעידה של פעם בעונה ולא ההתנהגות הקבועה השלו.

זה רק שני המשחקים במאסטייה? הקהל לא משפיע עליו? באותם משחקים שבהם מוציאים אותו מאיזון, בכמה מתוכם הוא משחק גרוע ובכמה הוא באמת ״מחזיר להם״? מי ישמע הוא איזה זן עם סנטר פנימי מברזל. הוא בסה״כ ילד שמאבד את הראש מנשיפה באוזן.

יש אופציה גם להעביר טענה בלי לסלף את המציאות ובלי לעשות לנו גזלייטינג- אפשר וצריך לספוג את כל החרא שלו כי עד כה זה משתלם. סבבה, מקבל. גם שותף לטענה הזאת (ברוב הזמן). השאלה היא כמה זמן זה יחזיק והאם הסבל והעצבים שלנו בדרך יכולים להיחסך?

בנתיים הוא הטוב בעולם והביא פעמיים דאבל, הגיע הזמן להפסיק לגלגל עיניים ולהינות מהיהלום שיש לנו ביד.

ויני תמיד עסוק בשטויות ומתווכח עם כולם כולל עם עצמו ובכל משחק מנסים לעצבן אותו ולהוציא אותו מריכוז, ברוב המשחקים הוא הטוב בעולם ויש משחקים שהוא חרא כי הוא בן אנוש וכמו כל שחקן כדורגל יש לו משחקים רעים, זה עד כדי כך פשוט, זה כבר ברור שזה לא קשור לזה ש’‘מצליחים להוציא אותו מאיזון’'.

שחקן שאפשר להוציא אותו מאיזון לא מביא פעמיים דאבל בשלוש עונות ולא ייחשב אף פעם לטוב בעולם.

תחושות בצד. זכותו של כל אחד לשאוב הנאה ממה שבא לו. לי אישית, העובדה שאחד הכוכבים בקבוצה שלי מתנהג ככה מביא לי סבל ועצבים ברוב המוחלט של הזמן.

ועכשיו לעובדות. אתה כרגיל זורק קביעות לאוויר בחופשיות כאילו הן מציאות מוחלטת. אז רק נדייק בכמה דברים לטובת מי שמעולם לא צפה בכדורגל:

• הוא הטוב בעולם בעיניך.
  • הוא לא נראה הטוב בעולם ברוב המשחקים.
  • הוא היה השחקן המרכזי בדאבל האחרון אבל לא בזה שלפניו.

אם נדייק -

הטוב בעולם ללא ספק בעונה הקודמת, כרגע זה סלאח.
נראה טוב ברוב המשחקים.
היה השחקן השני הכי מרכזי בדאבל הקודם.

הבעיה היא שכשהוא נכנס למוד הזה, הוא לרוב מחרב את המשחק ומבזבז לנו המון התקפות וזמן יקר (במיוחד כי זה קורה בדרך כלל כשאנחנו נלחמים נגד השעון). זה לא שהוא נעלם.

אבל זה ויני, אי אפשר לצפות ממנו להיות מה שהוא לא, גם ברוב המשחקים שהוא מחרב התקפות הוא עדיין יחצוב מים מהסלע, עובדה שמאז שהוא הפך לכוכב גדול הוא הביא 2 דאבלים ב 3 עונות.
אפשר לא לאהוב את המסביב שויני מביא כמו הבחור הקודם אבל אי אפשר להתווכח עם העובדות בשטח.

אני דווקא חושב שאפשר לעבוד איתו כדי לצמצם את זה, גם אם לא להעלים את זה לגמרי. לא התווכחתי לגבי זה שהוא הכי טוב בעולם (לא ראיתי את סלאח השנה).

ויניסיוס גרוע יותר אבל זה לא נכון. רונאלדו היה רב, מקלל ומרביץ- למעשה הוא עדיין עושה את זה. היו מרפקים (זכור לי במיוחד מרפק לגודין), היו ריבים עם שופטים, היו אדומים ועוד כיף.

יש רצוי ויש מצוי. אם איכות ההתקפה של הקבוצה תלויה במצב הרוח של ויני, אז עושים הכל כדי למקסם אותה. בכל מקרה יש דרך ארוכה מבין לתת קטנות(שזה מה שויניסיוס חוטף על בסיס קבוע ולא יכול להחזיר לחצי קבוצה בכל משחק שזה קורה בו) ועד לאדומים שתיארת כאן, ובכלל כרטיסים אדומים על אלימות די נדירים בלה ליגה.

עד כאן הפרקטיקה. עכשיו זו הדעה האישית שלי;

קשה לי להתחבר ליפי הנפש שמצפים משחקן שחוטף מכות על בסיס שבועי שיסתום ויקבל את זה. זה לא “ערסים במועדון”, אלו אפילו לא מקרים בהם “רק” מנסים להיכנס לו לראש כמו בפנדל של ג’וד- מדובר בשיטתיות שמטרתה היא להרביץ ולפגוע בו.
אם הילד שלך היה חוטף מכות על בסיס שבועי מבריונים משתנים שנהנים מהפקר צוות בית הספר, היית אומר לו להוריד את הראש ולעבוד קשה? לא היית מצפה מהחברים שלו לעמוד לצידו? יתרה מכך, איזה בריון יפסיק כשאין למעשים שלו מחיר?

ויניסיוס אחד השחקנים שמבוצעות נגדו הכי הרבה עבירות באירופה(ממה שאני זוכר הוא מס’ 1, לא מצאתי מקור או סתירה), וזה עוד לפני שריקות שלא התקבלו. זה שהוא טמבל שנופל לפרוקבציות לא עושה את הפרבוקציות לבסדר.
שחקני ריאל מדריד לא צריכים “להתעסק בזה 50 דקות במשחק”. בשניה ששחקן יריב כמו דמיטריבסקי מחליט לכפכף אותו כל הקבוצה צריכה לקפוץ ולהגן עליו, זו לא פרקטיקה של ערסים אלא דרכו של עולם. גם אם היו מציקים לי ולחברים האשכנזים- מתכנתים שלי אני הייתי קופץ להגן עליהם ולהפך.
כרגע הוא ימשיך להיות פצצת זמן כמו כל בן אדם שחוטף מכות ולא יכול להגן על עצמו או לקבל הגנה מאחרים, זו דרכו של עולם.

דרך אגב, מסתבר שבלינגהאם כן החזיר לשוער בקטנה. הייתי רוצה לראות קצת יותר ועוד כשהיה אפשר להציל את האדום הזה אבל עדיף על כלום.