מחזור 13: נהנים אבל הרבה פצועים: 0:4 גדול על אוססונה - שלושער לוויניסיוס והראשון של ג'וד

ויניסיוס הוא החלוץ 9 הטוב בעולם(אולי קצת מגזים אבל לא מאוד), קרלו חייב להבין זאת ! מאז שעבר למרכז לפני רבע שעה השתפרנו עוד יותר.

ויני באמצע מדהים, וגם הרבה פחות מעצבן.

אני לא מבין למה תמיד כשגולר נכנס, ברהים עובר שמאלה.

אולי אנצ’לוטי כן גאון והוא איכשהו גורם לפציעות של שחקנים שצריכים לצאת, בלי ליצור בעיות אגו :sunglasses:

מה מתברר ? שאנצ’לוטי הוא המאמן הטוב בעולם כשכל השחקנים המועדפים עליו נפצעים והוא נאלץ להשתמש בשחקנים שהוא לא מעריך.

מאד מוזר לי המשחק היום
בדרך כלל אוססונה זה אומר משחק עם הזדמנויות להם ולשמוע את השם בודימיר שמטריד אותנו לא מעט. מה גם שהם בעונה טובה מאד במונחים שלהם.

לראות את קיליאן אמבפה וויני מקבלים כדור באותה משבצת ולהרגיש שאחד עושה מה בראש שלו והשני קצת מזכיר את רונאלדו בקטע רע - מפתיע ומאכזב כאחד. ברור שזה עניין של ביטחון וחדות, אבל עדיין.

ההרכב שצריך לרוץ עד ינואר:
קורטואה.
גרסיה,רודיגר,אסנסיו,פדה.
ג׳וד,קמאבינגה,מודריץ׳.
אמבפה,ויניסיוס,בראהים.

ויניסיוס הוכיח כבר כמה פעמים שהוא חלוץ מצוין,אמבפה מתחילת העונה מסריח את הדשא כחלוץ,הגיע הזמן להחליף ביניהם.
כשרודריגו יחזור הייתי רוצה לראות את בראהים במקום מודריץ באמצע יחד עם שלישיית ההתקפה כשלצידו ג׳וד וקמא.

בינואר נהיה חייבים להביא בלם ומגן ימני ואם אפשר גם חלוץ גבוה וחזק עם נוכחות ברחבה שיוכל לתת לנו קצת יותר אפשרויות להתמודד עם בונקרים.

כשמשחקים נכון, כשלוחצים גבוה, כשעולים עם אנרגיות גבוהות וכשבקישור משחקים קמא, ג’וד ופדה קשה מאוד לשחק נגדנו.

אין קבוצה שיכולה לעמוד בקצב משחק שאנחנו יכולים להכתיב עם השחקנים הנכונים, 433 נתן לנו היום לשים 3 שחקנים שכל אחד מהם הוא מפלצת באמצע המגרש.

קמאבינגה במשחק מצויין היום, היה בכל מקום, לחץ מצויין, חילץ המון כדורים, היה אחראי מאוד עם הכדור אבל גם תרם התקפית, כמה כדורי עומק מצויינים שלו היום ואפילו איים על השער, אני מת על השחקן הזה.

image

מתחילים עונה בנובמבר| בקבוצה הזו אין רגע דל – יואו – כל כך קשה גם לנהל דף פייסבוק. ברצינות: זה היה משחק מצוין, הפעם היחידה בה נהניתי העונה, זו שמחה מעורבבת בעצב כי ראינו כבר בתחילת המשחק שהחר"פ מתמלא במידה ניכרת. הפעם זה לא ממש חוסר מזל אלא רשלנות ומישהו צריך לבדוק מה קורה שם באימונים. שמחת הניצחון התאדתה פחות או יותר אבל ננסה לחזור לכדורגל:

“בוקר” טוב לך ריאל מדריד, זה עתה חזרנו עם גביע הסופר קאפ האירופי הביתה לא? התאריך הוא התשעה בנובמבר והתחלנו לשחק כדורגל. שליש ליגה מאחורינו ומחצית מהמשחקים בשלב הראשון בליגת האלופות. ככה חלמתי לראות את ריאל מדריד משחקת מפתיחת העונה. רעבה לתת גולים, ריאל מדריד שרצה, נלחמת, שוטפת את המגרש, נאבקת גם בבעיות – במקרה הזה - הפציעות, עושה גם פעולות פחות סקסיות כמו גליצ’ים והתאמות בהגנה, תשוקה, בלי האמונה השקרית שננצח לבד רק כי ההרכב שלנו סבבה. זו הייתה תגובה מאוחרת, נחושה אך מאוחרת, לאו דווקא עם הרבה כדורגל במחצית הראשונה. איפה הייתם למשל נגד מילאן? אוססונה שיחקה קצת לידיים ולרגליים שלנו בלי מאמן שמכוון הוראות מהיציע בגלל משהו שגדול מכדורגל…

כתבתי במחצית שאני מקווה לראות את ריאל מדריד דורסת ולא מסתפקת ביתרון כל כך זעום ואני בהחלט שמח שזה קרה. מסתבר, איזה קטע: שלא צריך ארבעה קשרים כדי לשלוט בכדור וגם שלושה ‘בלבד’ – בתנאי שקצת עוזרים בהגנה למשל ברהים דיאס או שיש שחקן ‘תוקף’ תרתי משמע כמו פראן גארסיה – גם שלושה זה מספיק נגד יריבה כמו אוססונה, ובטח בבית.

ויניסיוס ג’וניור היה פנומנלי, הגול השני שלו זה כמו רונאלדו-פנומנו עם הספרינט ולעבור את השוער, הרגשתי פלייסטיישן, ובאחד המהלכים כשעבר על הקו שם – וואו. הוא כל מה שרצינו מקיליאן אמבפה. אבל זו לא הייתה הצגה שלו בלבד, כולם לפתע שיחקו טוב. טוב, נו, חוץ מאמבפה שממשיך לבעוט על שחקני ההגנה ולהיות מרושל. אבל הקהל קרא בשמו שם אחרי אלכסון נכון לעומק ובעיטה לא רעה בשמאל וזה לא מובן מאליו, חששתי שהוא יספוג בוז. קח את זה – תחבק את זה. לדעתי הוא עדיין מפשל גם כשהוא מחליט נכון למשל המסירה לוויניסיוס, זה לא דומה לשחק של פריז סן ז’רמן. אולי אחרי הפגרה…

אדוארדו קמאבינגה מעל כולם לדעתי, ואיזה מזל – הרי אם אורליאן טשואמני היה בריא אז הוא היה משחק ולא קמא. אפילו דחף קצת קדימה וכמעט כבש. מנצח בכל המאבקים, הדריבלים ושינויי הכיוון האלה, עם ביטחון עצמי בשמיים – איזה יופי. פדה ואלוורדה בגרסה קצת שקטה אבל זה בסדר וכמה חיכינו לגול של ג’וד בלינגהאם כמו פעם.

והנה ראיתם עלה שחקן צעיר ובטוח מהנוער – ככה בלי שתכננו – ורק ככה קרלו אנצ’לוטי ניצל – ולא קרה כלום, האדמה לא רעדה. מה כבר יכול לקרות? הילד עם בישול שגם אנטוניו רודיגר היה גאה בו, שקט וקר רוח, אהבתי מאוד את המהלך בו ניסה להציל קרן בגליץ’ וגם הסתכל במבט זועם לשופט. היה צריך לשחק הרבה לפניכן. ילדים זה שמחה, המהלך הזה גרם לקהל להסתכל על המשחק אחרת. עם שם כזה כמו ראול איך אפשר לאכזב איך? היה לו טסט טוב נגד אנטה בודימיר אם כי בודימיר בעיקר גוש בשר ושחקן עם משחק ראש מצוין ולא כזה ששולחים לעומק.

זכרו: בשנה שעברה מפציעה לפציעה ההרכב שלנו שינה צורה. אם אדר מיליטאו לא היה נפצע - > אנטוניו רודיגר לא היה משחק| אם דויד אלאבה לא היה נפצע - > נאצ’ו הכל-יכול לא היה משחק וכך לא היה נוצר צמד הבלמים החזק והאיכותי שלנו. נקווה שגם עכשיו כל הכוכבים יסתדרו. ראוליטו צריך לשחק, ויהיו ימים רעים וניקח זאת בחשבון. אני עדיין חושב שפדה חשוב באמצע אבל בצד ימין הוא פלסטר טוב, שלא נמתין לנצח לחסוס פורטה. התפלאתי גם לראות את לוקאס ואסקס מנצח אחד על אחד בהגנה כבר שכחתי… לא תיארתי לעצמי אגב הגנה של פדה-ראול אסנסיו-רודיגר-פראן.

שחקנים שאפשר לקבל מהם יותר הם פראן גארסיה שכמעט אף פעם לא מוסרים לו, יש לו מנוע, הוא מהיר ועולה בכל פעם, וברהים דיאס במשחק קצת מסורבל, חצאי דריבלים כאלה. צר לי על הפציעה של רודריגו שפתח את המשחק טוב. אני מקווה שקיבלנו הערב את ריאל מדריד בחזרה ונהיה קבוצה תחרותית. וגם את ג’וד. האללה מדרי

היה בסדר גמור היום אבל לא לוקח מספיק יוזמה, הייתה התקפה אחת שרודיגר ניסה בכוח לגרום לו ליזום ומסר לו שוב ושוב באותה התקפה ולא אפשר לו להחזיר כדור אחורה, מאמין שאם ימשיך לקבל הרכב יקבל ביטחון וישתתף יותר בהתקפה.

צחקתי בקול, תודה על זה

ככה או ככה בעונה הבאה יהיה צריך לעשות חריש רציני בהגנה.
אלאבה לא ברמה של בלם בכיר עוד לפניי הפציעה, מיליטאו לדעתי גמר את הסיפור אצלנו. מגן ימיני זה must.

לפניי שרצים להחתים את וירץ׳ או כל שחקן התקפה אחר, חייבים לטפל בקו ההגנה הצולע שלנו.

טיטי, אילוסטרציה:
fake-cry-smile

הפשע של קרלו חייב להילקח בפרופורציות לעומת הפשע של ניהול הסגל העונה.
לא יתכן שכל האשמה עליו. ואני בעד פיטורים כן?

סופסוף משחק שהשחקנים מאבדים כדור ולא מהססים לתקוף ולנסות להחזיר אותו במהירות.
צריך להודות גם שהיריבה שיחקה בפחדנות ולא הגיעה למצבים.
שניים מהשערים באו כתוצאה ממסירה מיוחדת על חצי מגרש שזה נדיר בפני עצמו, אבל כשמסתכלים שוב רואים: כמה זמן ראול הצעיר בחן את האפשרות הזו, לפחות כמה שניות בלי שום לחץ עד שאיתר את החלון ומצא את ג’וד בדרך לשער (שנקווה שהוא תחילת מחרוזת חדשה כמו תחילת העונה הקודמת), ולונין שניסה מייד למסור, קיבל הפרעה של שחקן יריב, חיכה שניה ואז שחרר את המסירה לשטח הפתוח עם יתרון מיקום ומהירות לויני. אולי על זה עובדים באימון?
פציעות לצערנו תמיד יהיו, ולי דווקא חבל על מיליטאו כי הוא היה בלם על לפני פציעת הרצועה הראשונה, חזר לאט, והשנה נראה שהוא חוזר לעצמו ואז הפציעה הזו- כנראה שלא יוכל לחזור ליכולות של פעם.
ואם זה לא יביא לשינוי במדיניות הרכש של חלון ינואר, אפשר בשקט לנעול את העונה ולזרוק את המפתח.

נתחיל מהסוף - אני מסכים שהיה יותר טוב ומייחס את זה לגישה מקצועית למשחק - לבוא לעשות את העבודה לאורך כל דקות המשחק. ציינת את התפקוד של פדה כקשר, אבל הוא גם הוזז וזה המשיך להיראות טוב. כנ"ל העובדה שאיבדנו את רודריגו שבהגנה עשה תפקיד חשוב כי מגנים בשני קווים של ארבע. ועדיין, כשכולם בגישה טובה אז חיסרון זה או אחר הוא לא הסיפור כי אנחנו מספיק טובים. בסוף זה הבדל של עוד משחק או שניים בעונה שאתה מנצח או מפסיד ועם מצב הסגל כרגע - אני חושש כי העקביות חשובה ביותר ועד כה לא הצטיינו בכך העונה.