מחזור 13 בפרמייר ליג :: 1-0 על ברייטון באולד טראפורד (עצמי)

מנצ’סטר יונייטד נגד ברייטון אנד הוב אלביון
שבת, 25 בנובמבר, 17:00
אולד טראפורד

ההפסד המרגיז בבאזל הוא למרבה המזל רק מרגיז. כדי שתהיה לו משמעות כלשהי, נצטרך להפסיד בבית לצסק"א מוסקבה בהפרש של 4 שערים לפחות. כדי שנודח מליגת האלופות ונעבור לליגה האירופית, עלינו להפסיד בהפרש של 7 שערים, הישג שיהיה מרשים לפחות כמו טראבל בסיום העונה.

אם כן, אפשר לשכוח מהזוועתון של יום רביעי ולחזור לפרמייר ליג עם חיוך. במחזור הקודם קיבלנו בחזרה את פוגבה וזלאטן, חזרנו מפיגור, וניצחנו את ניוקאסל 4-1 ביתי ורגוע. באמצע השבוע חזר גם מרכוס רוחו לאחר 7 חודשים, והשלים 90 דקות בהופעה מצויינת במרכז ההגנה. מוריניו סיפר כי הארגנטינאי כשיר יותר מפוגבה וזלאטן, מאחר שהתאמן עם הקבוצה למשך תקופה ארוכה משני האחרונים. מחר יעדר צמד הבלמים הפותח שלנו, באיי וג’ונס, כך שככל הנראה רוחו ימשיך לקבל את חולצת ההרכב, לצידו של כריס סמולינג.

הרכב צפוי:
דה חאה
ולנסיה - סמולינג - רוחו - יאנג
מאטיץ’ - פוגבה
מרסיאל - מאטה - ראשפורד
לוקאקו

הדילמה המקטריאנית
השאלה הגדולה לקראת מחר היא מה קורה עם הנריק מקטריאן. הארמני כשיר לחלוטין, אך לא נכלל בסגל בשני המשחקים האחרונים, כשאפילו סקוט מקטומיניי הצעיר מועדף עליו. אין ספק שבמשחקים האחרונים בהם שיחק, מקטריאן נצפה על המגרש בדיוק כפי שנצפה באמצע השבוע ובשבת - אף אחד לא ראה אותו. אם בפתיחת העונה הוא הצליח להתחבא, אך לספק מספיק בישולים כדי להסתיר את המחבוא, מאז היעדרותו של פוגבה מקטריאן בגדר נעלם. אנמיות במשחק ההתקפה, אפס תועלת במשחק ההגנה (שלא באשמתו, זה לא התפקיד שלו), מספר 22 עלה לכולם על העצבים, ואיבד בצדק את המקום בהרכב.

עם זאת, קשה לחשוב שמישהו צפה את התגובה הקשה של מוריניו. מקטריאן מצטיין בדרך כלל באירופה, ולמרות זאת לא נכלל בסגל לבאזל. אחרי הייבוש בחורף הקודם שזכה לשלל צעקות ותהיות מהקהל, מוריניו מכניס את מקטריאן לשנת חורף וזוכה אמנם להנהוני הבנה והצדקה, אך גם התומכים מופתעים.

משחק באולד טראפורד מול העולה החדשה, עם פוגבה בקישור. משחק מאוד נוח על הנייר להחזיר את הארמני לעניינים לקראת דצמבר הקשה שמחכה לנו. האם מקטריאן יחזור לסגל או אפילו להרכב?

ברייטון
‘עולה חדשה’ הוא מושג שלא עושה חסד עם ברייטון. השחפים נמצאים במרכז הטבלה עם 16 נקודות, במרחק כמעט זהה מהקו האדום ומהטופ 4 (רחוקים 6 נקודות מהטופ 4, ו-7 מהקו האדום). מאזנם עומד על 4-4-4, לאחר שביום שני סיימו בתיקו 2-2 ביתי מול סטוק.
ברייטון פגשה עד כה 2 קבוצות מהטופ 6 - סיטי בבית, במחזור הפתיחה, וארסנל בחוץ. שני המשחקים הסתיימו בתוצאה 2-0 לטובת הגדולות. סימן למחר?

ההרכב שפתח מול סטוק: ראיין, ברונו, דאפי, דאנק (דאפי דאנק!), בונג, נוקארט, סטיבנס, פרופר, איזקירדו, גרוס, מארי (לא תומר חמד).

אוהד ברייטון לקראת המשחק מחר

שבת שלום!

אחלה פריוויו.
חוזרים לליגה עם עוד משחק נוח על הנייר בטח בבית עם המאזן המצוין והכושר הטוב למדי שאנחנו מציגים שם העונה.
מוריניו בינתיים עדכן במסיבת העיתונאים שבאיי וג’ונס בחוץ ואני מקווה שרוחו יקבל את חולצת ההרכב כך שנוכל להימנע מהשייקיות שמאפיינת את לינדלוף בכל משחק העונה.
לגבי שאלת מחטריאן- אמנם הוא בכושר מזעזע אבל זה משחק מושלם להחזיר אותו לעניינים, הוא כישרוני יותר ממאטה אך סובל מחוסר יציבות והעילמויות לחלקים גדולים במשחק, לצערנו הציפיה ממנו בתחילת העונה שיהיה שחקן מרכזי ובינתיים הוא לא קרוב לכך.
אין סיבה שלא נעלה עם ראשפורד ומרסיאל- אין לנו הרבה אופציות טובות באגפים וטוב יעשה מוריניו אם ישכיל להחזיר את פריירה מההשאלה בולנסיה, יש לו מספיק דקות לקבל עם כל המפעלים שיש לנו העונה והוא פצצת כישרון עם הרמות מצוינות לרחבה לוקח אותו בכל יום על גבי לינגארד.
ההרכב שלי: דה חאה
יאנג-רוחו-סמולינג-ולנסיה
מאטיץ’-פוגבה
מרסיאל-מחטריאן-ראשפורד
לוקאקו

ניצחון בשיניים ממשחק שממש לא היה צריך להיות כזה על הנייר, והקבוצה ממשיכה להתקשות.
משחק ההתקפה עדיין תקוע אבל קשה לשים את האצבע בדיוק על מה לא עובד. פוגבה הרי חזר, ואפילו השלים 90 דקות, אבל עדיין בחלקים רבים נראינו חסרי אונים. הקרוסים לקו שוב ממש בחסר, ואפילו יאנג שהרשים עם דריבלים שלא ראינו ממנו שנים חיפף עם הפיינל בול.
לוקאקו שוב לא כבש, ולדעתי האישית כשהוא ירד לקבל כדורים הוא נראה דווקא בסדר גמור, והוא גם עשה אחלה הגנה בסוף המשחק, אבל כשהוא חזר לחוד הוא לא הגיע לשום מצב חוץ מאחד בדקה השנייה ששם הוא כנראה ניסה להתנקש בשחף כדי להוריד לברייטון את המורל. כמו כן, השילוב בינו לזלאטן עדיין נראה בעייתי.
לפחות לינדלוף רשם סוף סוף משחק סולידי.
בזבוזי הזמן והבונקר שעשינו אחרי הגול מראה את הציפיות ההתקפיות של מוריניו מהקבוצה וזה לא נראה טוב. עכשו עם קצת מזל ושופט זה נגמר ב3 נקודות חשובות שמרחיקות אותנו קצת מטוטנהאם וצ’לסי, אבל כבר ביום שלישי מחכה לנו משחק קשוח בויקראג’ רואד והעומס של הכריסמס מעבר לפינה, וזו לא צורה להיכנס לדצמבר. נקווה לטוב.

אתמול ראינו את הבעייתיות שבהרכב לא מאוזן. מאטיץ’ היה בפועל שחקן הקישור המרכזי היחידי, מאחר שפוגבה נוטה לחשוב רק התקפה ומאטה תפקד כ-10 נעלם. איבדנו את מרכז המגרש, כך שאף אחד מהשלישייה הקדמית לא קיבל כדור במקום מסוכן. כמובן שהמון קרדיט מגיע לברייטון שהציגה משחק פנטסטי. ניצלה היטב את החולשה שלנו במרכז, יצאה להתקפות מסוכנות והגנה מצוין.

לאיש המשחק נבחר אמנם לינדלוף, אחרי תצוגה באמת מעודדת מבחינתו, אך לטעמי לוקאקו היה השחקן המצטיין. הגישה של הבחור הזה נפלאה בעיניי. ראשפורד נופל לדשא, זלאטן זורק ולא טורח אפילו לנסות לחפות על האיזור החשוף שהשאיר ראשפורד, ולוקאקו נותן ספרינט של 60 מטר וגליץ’ של רוי קין כדי לסדר את העניינים.
חלוץ שהגיע ב-80 מיליון פאונד ומצופה ממנו בעיקר להבקיע, עושה באמת את כל מה שאפשר כדי שהקבוצה כקולקטיב תנצח. אין ממנו פרצופים, אין מחנאות עם פוגבה, אין אגואיסטיות. לא מתבייש להתלכלך ותמיד מחפש את המצב הטוב ביותר להבקעה, כשאם לא הוא נמצא בו, הוא יתן את הבמה למי שכן.
אמנם יש לבלגי הענק כמה ליקויים טכניים, אבל הגישה שלו מכפרת עליהם בענק. את כושר ההבקעה כבר ראינו כששיחקנו טוב יותר, ואין ספק שהוא יחזור לכבוש בצרורות כשהקבוצה, ובעיקר הקישור, ימצאו את האיזון בחזרה. רכש מדהים.

מהתצוגות העלובות שראינו העונה, משחק חלש מצד הרוב הגדול של הקבוצה. ראשפורד עם אחד המשחקים הרעים ביותר שלו לא ניסה בכלל לעבור את השחקן שלו באגף ובחר בהרמות לא מועילות בהזדמנויות המועטות שהקישור סיפק לו.
למאטה לא מצאתי מקום על הדשא היום, לא תרם כלום ושום דבר למשחק ולא ברור לי איך הוא ממשיך לפתוח בהרכב אצלנו עם האיטיות שלו .
לינדלוף עם משחק גדול- לחץ את החלוץ של ברייטון ולא אפשר יציאה למתפרצות, נקווה שימשיך את היכולת המעודדת אחרי סדרת משחקים איומה.
מסכים מאוד לגבי לוקאקו, אנחנו כמעט לא משחקים עליו לא מספקים לו כדורים אז ברור שלא יכבוש עם כל כך מעט הזדמנויות. אני מחכה לרגע שיהיה לנו את השחקן שיוכל להזין אותו בכדורים וגם יעשה את זה על בסיס שבועי (אני מדבר עליך פוגבה ).
כמובן שסיטי מנצחת גם בתצוגה בינונית מינוס שלה ושומרת על פער גבוה מאיתנו, נראה שאין מאבק אליפות העונה בטח כשאנחנו לא מצליחים להתחבר התקפית בקנה מידה קטן אפילו.

קצת אוף טופיק אבל אין לנו אשכול העברות עדיין: אם מוריניו רוצה להתחרות בסיטי ומבין את המצב בצמרת אין ברירה אלא לבזבז בינואר על רכש מדויק ואיכותי.
לא ברור לי איך הוא התחיל את העונה עם השחקנים שיש לנו בעמדת המגן השמאלי, זה לא רציני לקבוצת טופ בטח כשהוא לא מאמין בשואו בכלל ומאלתר עם שחקנים לא בעמדות שלהם . יש דיבור בעיתונים על רוז מטוטנהאם ולנו נותר לקוות שיהיה לנו מגן שידע לעשות הגנה וגם לתמוך בהתקפה זה לא משהו בשמיים לבקש.
מלבד זאת, מוריניו חייב להסתער על קשרה של שאלקה בינואר לאון גורצקה ולהקדים את הקבוצות הגדולות של אירופה, אני במקומו שם 30 מיליון יורו עליו ומבטיח לו דקות משחק (מסיים חוזה בקיץ ושאלקה ירצו רווח כלשהו) . אנחנו רחוקים פציעה אחת של פוגבה מקטסטרופה בקישור ואפס יצירתיות בכל משחק. פלאייני לא יתן לנו את מה שאנחנו צריכים והררה ביכולת נוראית מפתיחת העונה.
גורצקה הוא מיני טוני קרוס עם יכולת טכנית נהדרת, עושה לחץ וגם מטווח את השער לראייה כמות שערים גדולה העונה וכל זה מהקישור המרכזי.

לגבי סיטי, אני חושש שהמשחק היחידי שהיא עשויה להפסיד העונה יתרחש בעוד שבועיים באולד טראפורד. ליברפול וארסנל פאתטיות מדי אפילו בבית, את צ’לסי בברידג’ הם כבר ניצחו, ושאר קבוצות הליגה פשוט לא ברמה של המחליפים של סיטי. צריך לקרות משהו מאוד חריג כדי שסיטי תפסיד למי מהן. אבל אנחנו בלתי מנוצחים באולד טראפורד כבר 40 משחקים, וקשה מאוד לכבוש נגדנו בבית. אני מניח שסיטי תצליח להבקיע כי ההתקפה שלה איכותית מדי, אבל גם אנחנו כובשים בכל משחק בית. האולד טראפורד חזר להיות מבצר, ואם למישהי בליגה יש סיכוי לנצח את סיטי, זו יונייטד בבית.

לצערי, אני לא רואה את זה קורה, ובאמת קשה לי לדמיין את סיטי מפסידה העונה. תיקו יהיה מתישהו, אבל הפסד כרגע לא מתקבל על הדעת.

אני יכול לדמיין את סיטי מפסידה במאי אחרי שהיא הבטיחה אליפות עוד באפריל

https://twitter.com/PremLeaguePanel/status/934925863455469571

זה מה שחסר לנו.

http://www.bbc.com/sport/football/42135484
לוקאקו לא יורחק , סוף הסיפור.

מצוין. אני יודע שאנחנו אנדרדוג רציני מול סיטי, אבל אשמח אם המשחק הזה יתקיים כשלשתי הקבוצות סגלים מלאים, בלי שום תירוץ מצד אף אחת. פייר פייט קלאסי שמוריניו ינצח בסופו של דבר.

יונייטד חסרה שחקנים עקביים. מארסיאל נותן משחק אחד טוב ואחד גרוע. ראשפורד נראה מצויין במשחק אחד וגרוע במשחק שאחריו.

נהיה אנדרדוג מול סיטי, אבל התוצאות שלנו באולד טראפורד מצויינות השנה. אם האדרספילד נתנה להם פייט נהדר, אז אנחנו בהחלט מסוגלים לנצח. זו תהיה ההזדמנות האחרונה שלנו להישאר במירוץ לתואר, אבל עד שנפגוש את סיטי נצטרך עדיין לשחק מול ווטפורד וארסנל.

לגבי המשחק האחרון: יאנג נראה צעיר מתמיד!