אני דווקא בניגוד אליכם לא חושב שמינגסה כזה נוראי, ולדעתי אם הזמן הוא ישתפר. בעונה הראשונה שלו הוא היה סבבה לגמרי, יכול להיות הוא צריך ביטחון ולהתאפס. אני מסכים שהוא לא בשיא שלו, וגם אתמול הייתה לו טעות נוראית שעלתה לנו בגול, אבל אני לא חושב שהוא גרוע כמו שמציירים אותו ודווקא שהוא כן עושה פעולות טובות וכן יש לו משחקים טובים (והיו!) אנשים לא זוקפים זאת לזכותו. לא צריך לשפוט אותו בכזאת חומרה, הוא עוד ילד, הוא יגדל. לדעתי פוטנציאל יש שם.
האמת אני מרוצה מהמשחק, כי במחצית הראשונה ראיתי את כל הדברים שכמה שנים רציתי לראות ולא ראיתי. ברסה משחקת במערך שהיא צריכה לשחק בו, ברסה מאמינה בצעירים שלה ולא מפחדת לזרוק אותם למגרש, בארסה משחקת לחץ גבוה וברסה פתאום נמצאת המון ברחבה! אשכרה הכדור מטייל ברחבה, הוא מצא את הדרך לשם!
אז ככה, לדעתי במשחק לחץ שוב ראינו למה פיקה היה בלם טופ עולמי שנים והוא אנדרייטד עצום בענף, משחק שקט של פיקה שעשה עבודה טובה. גם גרסיה פתאום מובן למה הוא בלם ברסאי קלאסי-הוא מעולה במשחק לחץ והאיטיות שלו לא נחשפת, קשה לראות כמה הוא איטי שכל פעם הוא מתמודד עם החלוץ שלו כאשר הוא לוחץ אותו מאחורה ואין שטחים שהוא צריך לרוץ אליהם עם החלוץ. הוא היה מעולה ועם שופט שפחות מחפש שריקות קלות, הוא היה מחלץ הרבה יותר כדורים בחצי של היריבה. במשחק הלחץ יש חשיבות עצומה לבלמים שלא יורידו את הרגל מהגז ותמיד יהיו שם צמוד לחלוץ שמקבל את הכדור לרגל ואז משחרר את המשחק, הם לא נתנו לראול דה תומאס פעם אחת לשחרר לחץ. שאפו גדול.
ג’ורדי אלבה כרגיל לא עשה כלום, וגם כרגיל היה מצב שבו גאבי היה צריך להיות שם במקומו והבנאדם רץ ריצה קלה ואפילו לא נבהל. בלי למצמץ הוא פשוט רץ ריצה קלה בזמן שגאבי צריך שם לסגור את הקיצוני. זה פשוט מביך, באמת. גם במצב שהכדור פגע בקורה הוא אפילו לא מספיק לעלות לכדור, לנסות לתת פייט. איזה סמרטוט אלוהים.
משהו שהיה ניתן לראות מההתחלה זה את הכניסות של דה יונג לרחבה, כל הזמן הוא בין הבלמים וזאת הוראה ישירה של צ’אבי. זאת תוכנית המשחק בשביל לרווח, כדור לאחד הקשרים שינטוש את ההנעת כדור באמצע ויקבל אותו בין הבלמים שלא יכולים לשמור עליו, ואז כשהוא מקבל את הכדור זה או מול השער או במצב לתת אחורה לשחקן שמתפנה כי הוא מושך אליו שחקן. זה מעולה, אשכרה תוכנית משחק התקפית! ריענון! אני לא חושב שיש לנו באמצע שחקנים שיותר טובים לזה מניקו ודה יונג. גאבי יוצר נהדר, אני בספק כמה הוא מצטרף טוב לרחבה.
ובכל זאת, צריך למצוא משהו רע. היה חסר לי התאכלס במשחק, היה חסר לי סקורר בחלק הקידמי. אולי זה בגלל שהיה לדפאיי משחק לא טוב ממש, אבל היה חסר לי קיצוני שיודע לכבוש. איזה וייה, איזה הנרי, פדרי, איזה ניימאר או פאטי. קיצוני שאשכרה יודע לשים כדור ברשת. ואם לא קיצוני, אז חלוץ. הפנטזיה שלי? קבאני במקום קון. הוא רוצה ללכת, הוא משתלב מעולה בגישה שלו. הוא לוחם, הוא רוצה לטרוף את המגרש, הוא שחקן קבוצתי, הוא ישים את הכדורים ברשת.
אני מסכים עם מה שנכתב פה על פוץ’. הוא צריך לקבל ביטחון. זה לא בהכרח קשור לקוטיניו-גם קוטיניו יכול להיות שחקן מעולה ונכס לקבוצה אם יקבל את הביטחון שלו חזרה. יש לו ברגליים עדיין כישרון עצום. זה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני.
מחמאות לילדים, כרגיל. היו טובים, בואו נתקדם משחק משחק. בלי להתלהב יותר מדי ולשים כתרים על הראש. יצאנו עם 3 נקודות ובעיקר עם רוח גבית. יש משהו חדש, וזה באמת נראה פי אלף יותר טוב מקודמיו.