ברצלונה - אספניול
כמה סמלי זה שצ’אבי עורך את משחקו הראשון כמאמן ברצלונה, רגע מרגש מאוד לשעצמו - בדרבי נגד אספניול, היריבה אותה פגש הכי הרבה פעמים (36) פרט לריאל מדריד (42). נגדה הוא גם כבש הכי הרבה והפסיד רק פעמיים. הפעם האחרונה הייתה בעונת 2008-09, כשאיבן דה לה פנייה כבש צמד בקאמפ נואו. האם אספניול שעושה עונה לא רעה בכלל כעולה חדשה, גברה כבר 1:2 על ריאל מדריד ומתהדרת בראול דה תומאס המסוכן (שבעה שערי ליגה, יותר מכל אחד אחר בברצלונה), המוזמן הטרי לנבחרת - מסוגלת לקלקל את החגיגה בקאמפ נואו?
‘עידן צ’אבי החל’ (‘ספורט’) ו’זה הזמן למבחן המעשי’ (מארקה) אלה הכותרות הגדולות בספרד. בעיתון המזוהה עם ברצלונה בטוחים שעבדה הצעיר יפתח בחלק הקדמי ואילו במארקה הולכים על קוטיניו. מה שברור הוא שצ’אבי קיבל את הקבוצה עם המון התלהבות וסביר להניח שהקאמפ נואו יראה נוכחות יפה של אוהדים - אך בפער עצום מהצמרת (עשר נקודות פחות מריאל) וגם בסגל חסר - ללא פדרי (שוב), ללא פאטי וללא דמבלה. בארסה, שלא ניצחה כבר ארבעה משחקים ברצף בליגה, רוצה להתחיל להדביק את הפער מהצמרת, לרתום מחדש את אוהדיה ולקבל ביטחון לקראת המשחק החשוב בליגת האלופות באמצע השבוע.
“אני אתן הכל שנעשה את הדברים בצורה טובה. אסור לנו להיכשל, בטח לא מבחינת ערכים. יכול להיות שתהיה הפתעה”, אמר צ’אבי שפנה לאוהדים: “אנחנו צריכים את האנשים שלנו, שיעודדו ויעשו הכל. אנחנו נחזיר”. עוד אמר שממפיס (שישה שערי ליגה) - עושה את ההבדל הן בקבוצה והן בהולנד. “המטרה היא לנצח, אני לא יודע לגבי להילחם על תארים, אנחנו לא בעמדה הכי טובה”. הוא הבטיח כמובן שימוש בשחקני הבית. “איך מתנהלים בהפסדים? אני לא יודע, מקווה שייקח להם הרבה מאוד זמן להגיע. הכי חשוב לנצח מחר. מחר מדובר בדרבי, זה מוסיף. יש מוטיבצייה גדולה. שיחקנו במשחקים האלה מאז שהיינו ילדים ואלה משחקים מיוחדים במיוחד עבור שחקני הבית”. על הימים הראשונים אמר: “מבחינה הגיונית, הפתיע אותי הכישרון שלהם. אהבתי את האינטנסיביות, הקצב, הרצון, כולם מאוד חיוביים ומתרגשים”.
ויסנטה מורנו, מאמן אספניול: “אנחנו רגילים לסבול הרבה, להתגבר על הקושי ואז לשרוד”. המאמן רוצה לשמח את האוהדים והבהיר כי המפתח הוא להציג משחק מצוין, לא פחות. “אנחנו מאמינים בעצמנו אך יש יריבה, איחלתי לצ’אבי בהצלחה החל ממחרתיים”. אספניול במקום ה-11 בפער מבטיח מהקו האדום כשדווקא נגד הגדולות היא נראית קצת יותר טוב. לפני הפגרה רשמה 0:2 על גרנאדה. הקשר ינגל הררה שהצטיין אשתקד בגרנאדה ופתח את העונה באיחור בשל פציעה, עשוי להמשיך ב-11. הרכבים משוערים:
קצת היסטוריה. קצת מספרים: זה יהיה הדרבי ה-210 בכל המסגרות. ברצלונה ניצחה 121 משחקים, 44 ניצחונות לאספניול. בליגה בלבד? ה-0:1 קטן-גדול של לואיס סוארס במחזור ה-35 בעונת 2019-20 היה הניצחון המאה של ברצלונה בדרבי במשחקי הליגה, אל מול 34 הפסדים. בקאמפ נואו השליטה של ברצלונה מוחלטת כמובן עם 68 ניצחונות (69%) לעומת תשעה הפסדים ויחס שערים 72:214. ברצלונה מחזיקה ברצף נהדר של 11 ניצחונות ברית רצופים. שימוב לב לזה - פעמיים 0:4 ברציפות בעונת הפרידה של פפ ואז עם טיטו וילאנובה ז"ל, מאניטה בעונת הטרבל 2014-15 (1:5), מאניטה גם בעונה לאחר מכן (0:5), 1:4 בעונת 2016-17 ו-0:5 בעונת הבכורה של ארנסטו ואלוורדה עם שלושער של ליאו מסי ושערים של ג’רארד פיקה ולואיס סוארס.