מחזור 14 בספרד: עוד תיקו לאוסף, 1:1 בג'ירונה והמקום הראשון אבד| כבש: אמבפה בפנדל

אלונסו לא צריך להציל את המצב…לאחרונה הוא אחד האנשים שגרמו לזה.

הרכבים הזויים, מערכים לא ברורים שאני בספק גדול מאוד שמתורגלים באימונים, העובדה שהפסיק עם הלחץ הגבוה, הקרדיט לשחקנים שלא מגיע להם, ייבוש חלוצים גם כאשר צריך אותם.

כרגע המשוואה עדין אלונסו > קרלו…אבל בוא ניקח מקרה לא קיצוני שבו אלונסו מפסיד את האליפות לבארסה. מה נגיד? זו בארסה שסבלה מכל כך הרבה פציעות השנה + ניצחנו אותם בליגה ואני מבטיח לך שאתה לא לוקח אליפות קלה של 95+ נקודות השנה.

פשוט מתסכל

לא ברור מה חושבים מי שמחפשים להחליף את אלונסו. רק זידאן ואנצ’לוטי יכולים לשרוד את הקבוצה הזאת?

צ’אבי צריך למצוא את האיזון עם הפוליטיקה. הוא התחיל, ברוב צעירותו, בלי לחשבן לאף אחד - וזו הייתה טעות. אנצ’לוטי החזיק פה ארבע שנים עם 100 אחוז פוליטיקה. עכשיו כדי להתמודד עם הבעיות בסגל, הוא עושה תיקון חריף לכיוון השני.

אני אהבתי את מה שראיתי בקיץ, ואהבתי מאוד את מה שראיתי בקלאסיקו. אנחנו משלמים עכשיו שכר לימוד אבל אני לגמרי מוכן לכך כל עוד אלונסו יגאל אותנו מהאנצ’לוטיות והעצלות.

עצבים בכל הגוף| הקבוצה הזו לא מסוגלת לתת את המינימום. אתה מחכה כל כך למשחק ואז לא מתחילה הצגה אלא דיכאון. צ’אבי אלונסו על כר הדשא עכשיו כמו ז’וזה מוריניו נגד באיירן מינכן ב-2012. ניהול משחק גרוע מאוד - בושה וחרפה שלו, קבוצה מעצבנת. אפס יצירתיות, אפס תשוקה, אפס במנטאליות. אנחנו לא שווים כמעט כלום. כמעט ואין סיבה לפתוח טלוויזיה. יותר גרוע מהעונה שעברה למעט ההשפלה בקלאסיקו. גם קבוצת תחתית כמו ג’ירונה כנראה היא לא יריבה בהזמנה

זה הזוי לנתח משחק כזה ולהצביע על כשל אחד מסוים נגד קבוצה איומה מהתחתית ועדיין: מחצית, פיגור במשחק מזעזע. איזה חילוף מזעזע זה היה של צ’אבי אלונסו. מעלה את אדוארדו קמאבינגה והשרירים כאילו אנחנו משחקים נגד ארסנל או באיירן מינכן. כמובן שארדה גולר היה מעצבן אבל קמאבינגה ממש חאפר בהגנה, מוסר רק לרוחב, לא מסוגל לעשות פעולה התקפית ראויה. למה לא גונסאלו גארסיה? דווקא רודריגו שנראה כמו שחקן לשעבר? להכניס את הילד בדקה ה-89? כאילו הוא עושה בכוונה! הקבוצה משוועת לכתובת ברחבה.

שוב הקישור החזק והאתלטי אז אולי שיילכו לאתלטיקה או להיאבקות, אבל עם כל כך מעט כדורגל ברגליים. מישהו מהם סיפק מסירה מעניינת? החליף כיוון מצד לצד? עבר שחקן בדריבל? בעט לשער מרחוק אבל בעיטה מסוכנת שתיכנס לתקציר?

האבסורד הוא שריאל מדריד הרימה עוד ועוד ועוד ועוד כדורים לרחבה, בעיקר טרנט, לא היה לה שום רעיון אחר, ועושים את זה על פארש. שהיה זורק את אדר מיליטאו להיות חלוץ קודם.

ככה אי אפשר לקחת אליפות. זה לא משחק אחד או שניים. כל קבוצה נראית אגוז קשה לפיצוח. אז גם לברצלונה לא קל העונה - אבל יותר קל להם. אנחנו כדור שינה ודיכאון ביחד, נראה שאלונסו לא מגיע לינואר. בשנה שעברה לברצלונה היו איזה שמונה משחקים עם כל כך מעט נקודות. זה קצת דומה. אבל הכדורגל שלהם היה יותר טוב. ואנחנו עזרנו להם אז לקום מהמשבר. אלונסו איבד את הקבוצה. אין כלום מהאלמנטים שפתחנו את העונה איתם. בגביע העולם למועדונים ביוני-יולי זה נראה יותר טוב.

השחקנים חייכו אחרי ניצחון, כל אחד כתב את הפוסט השטותי שלו ברשתות החברתיות וקישקש משהו בעמדת הריאיונות ובתאכלס עולים למשחק חדש וכלום. אף אחד.

אני לא יכול להגיד אפילו ‘קיווינו’ - ידענו שהמשחק נגד אולימפיאקוס היה סטיית תקן, כמו לשחק נגד חבר בפלייסטיישן שזו הופעת הבכורה שלו. והנה קו הגנה לא כל כך גבוה וקבוצה שלא משחקת על נבדל - ולא עשינו כלום. קיליאן אמבפה השתדל, ויניסיוס ג’וניור באמת רץ, גם ג’וד בלינגהאם - אבל אפס רעיונות, אפס חדות.

צר לי, ויניסיוס ממשיך להיות בעולם משלו. עוד משחק בלי גול - תשיעי כבר, הוא סחט את הפנדל אבל זה לא מספיק לי. חירב התקפות. ממשיך לנסות לסובב בדיוק לחיבור, מתעכב עם הבעיטה. מתיש, מתסכל, מנותק.

היינו כל כך גרועים ורציתי להגיד את זה עוד לפני הגול שקיבלנו. אתה מסתכל ואומר לעצמך ‘לא יכול להיות’ שהם עד כדי כך מסכנים ולא מסוגלים. בהתקפה אחת אולי חיברנו שלוש מסירות כשאף אחד לא בעט לשער בזמן. אין כאן איזו עצלנות גדולה שלנו כמו בימי העונה שעברה אבל כל כך חלשים בהתקפה, כל כך מביכים, כל כך קל נגדנו. קבלת החלטות מזעזעת, חוסר חדות. אף אחד. זו ההגנה הגרועה בליגה נגדנו (עד למחזור). רק אומר. איזה דיכאון איתם די כבר. במחצית הייתי מחליף חצי קבוצה אבל אין את מי להעלות.

בימי קדם היינו גם חוטפים גול במשחקים כאלה, לפעמים נקלעים לפיגור ולפעמים אחרי השלישי שלנו, ומנצחים 1:4. היום כלום. אין רמונטדה באופק. האוהד הכי אופטימי שלנו והאוהד הכי מסויט של ג’ירונה לא חשש לרגע שריאל מדריד תעשה 1:2. את הניצחונות הדחוקים והלא משכנעים כנראה גמרנו בחודש אוקטובר.

אני חושב שלפחות עכשיו, בפרק הזמן הזה, ריאל מדריד הכי משעממת באירופה מבין הקבוצות הגדולות. אפילו יותר מיובנטוס. לילה טוב, מחר יום חדש והשמש שוב תזרח.

אחרי האליפות במחזור ה-35 בשנה שעברה עכשיו אני בטוח שהולכים להתבזות השנה…

זה בסדר, עכשיו זה בדיוק הזמן שכל החוכמולוגים ומומחי הבדיעבד יוצאים מהחורים.

דבר איתי בסוף העונה :blush:

מסכים עם זה שגולר הוא זוועה מהלכת אבל מי נותן לגולר את חולצת ההרכב כל פעם מחדש?

מעניין אותי לשמוע באמת מאחד שמעריך את אלונסו אשר יהיה

איך אמר לאפורטה כשהחתמנו את אמבפה, זה יעשה להם רק צרות (כאילו לא זה המשפט במדויק אבל זה הכוונה. דל״פ! כמה שהוא צדק :smiling_face_with_tear:. נדבר על זה בתרד אחר. לילה טוב)

אני לא יודע עד כמה הוא הסיבה המרכזית לכך אבל אני חושב שהוא מסוגל להיות “חצי” מנהל משחק, לא במשרה מלאה כמו טוני קרוס ולוקה מודריץ’, אבל ראינו כמה ג’וד בלינגהאם כקשר זה כוח בקלאסיקו. גם במשחקים האלה נגד מנצ’סטר סיטי הוא היה חייל נאמן למשימה. “הבעייה”, למעט האיכות? - הוא התאהב בלתת גולים ולשחק קרוב לשער, קשה להאשים אותו, זה הדבר הכי כיף שיש בכדורגל. הוא לא מעוניין לשחק כקשר כמו שאומרים. הוא יכול להגיד אחרת בריאיונות וכדומה, זו התחושה שלי.

אגב לא היה טוב עם הכדור מספיק, לא יצר, בעט לשער מאוחר באיזה שתי הזדמנויות שהיו לו, לא ראיתי קבלת החלטות נכונה או משהו כזה.

גם נגד אלצ’ה וגם נגד ג’ירונה אי אפשר להגן על צ’אבי אלונסו החל מבחירת הרכבים גרועים וניהול משחק. כמובן שזה מביך גם להתלונן על הפנדל שלא נשרק לרודריגו, או להתייחס למשהו אחד ספציפי. שלושה משחקים כאלה בלוח חשבנו שנעשה 9 מ-9 קל, אולי 7 מ-9 נניח. זה דומה מאוד לעונה שעברה.

עוד ערב מאכזב מבחינתנו, מוכיח את מה שאמרתי על הניצחון ביוון - אל תתלהבו. בעוד משחק קשה לצפייה, אלונסו מוכיח לנו שוב, זה גדול עליו.
הקבוצה ממשיכה להיות חסרת רעיונות וזה לא דבר טוב.
אין מה לעצום עיניים ולהגיד שזה עוד יתחבר… אנחנו מתקרבים לאמצע העונה ואיבדנו את הפסגה, אנחנו רחוקים שנות אור מהרמה של קבוצה שטוענת לאלופות (ארסנל).
נמאס לתת לברצלונה אליפויות מתנה, זה מגרד לי בגוף.
מה אפשר לעשות אתם שואלים?
אני מתחיל לטפל בהגנה, מה שהיה העוגן שלנו בתחילת העונה נראה מבולגן ומסורבל.

אנחנו צריכים מגן ימני, אשרף חכימי ישמח למלא את התפקיד.

אנחנו צריכים לתת לאנדריק, חלוץ נבחרת ברזיל, להתחיל לשחק חלוץ.

אנחנו צריכים להפסיק לתת לגולר, שחקן איטי מאוד ולא כזה חכם לדעתי, מקום בהרכב כאילו הוא מינימום פירלו.

וליישר מהר ובאגרסיביות את ויניסיוס, או לשלוח אותו לכל המרבה במחיר.

אשרף לא מתאים.

אנדריק צריך עוד איזה 10-15 ס”מ גובה כדי להיות חלוץ 9 אפקטיבי באירופה.

בינתיים זה נראה כמו קלאסי אפקט המאמן החדש. השחקנים השקיעו קצת והלכו עם הרעיונות של אלונסו, לאט לאט זה הלך ודעך.

טרנט לא מתאים. אשרף מוכיח את עצמו כמגן ימני כבר כמה שנים טובות. בכל מקרה, אם יש מגן ימני טוב יותר, אז צריך אותו.

אז האלאנד. עד שהוא יגיע, אם יגיע, אולי ננסה לשחק עם חלוץ שיש לנו בסגל? כזה שמספיק טוב לנבחרת ברזיל…

כי בינתיים, אני רואה מגנים מכניסים כדורים לרחבה כשאין שם אף אחד שיודע מה לעשות איתם.

אני מצטער שאני חופר על זה, אבל היה לנו מצב טוב אחרי שגונזאלו נכנס, מצב שהוא הוריד בראש.

אין מה לעשות, נגד ההגנות הצפופות האלה אנחנו חייבים מישהו פיזי שיעמוד ויוריד כדורים. עדיפות למישהו שיודע מה לעשות ליד השער.
גונזאלו הוא לא חלוץ גדול, אבל הוא חלוץ. עם חוסלו בכלל היינו מטיילים.

אני מאוד מאוכזב מצ’אבי אלונסו. היה נראה בהתחלה שהוא יתן לשחק למי שצריך לשחק, ולא יכנע לפוליטיקה. חבל. מקווה שקלופ עדיין בעניין.

שאלה של תם, מה יקרה למאמן חדש שיגיע במקום אלונסו ויתקל באותם בעיות? אתה חושב שהוא יתנהל אחרת?

אני יהיה חשוד בפוזיציה מסוימת, אבל אלונסו צריך לקבל כח מהנשיא. הוא מאמן טוב והוא יודע מה לעשות. אני אהבתי את לברקוזן תחתיו. אם הוא יקבל את הזמן רק אז אפשר יהיה לשפוט אותו .

אני בכל מקרה team ויני.

אם השנה אתלטי לא לוקחים….

גם אני אהבתי את לברקוזן שלו.
אני גם אהבתי את ריאל שלו בתחילת העונה כי היה נראה שהגרף בעלייה (גם אם עלייה איטית מאוד).
נראה שמאז המקרה עם ויני (שילך כבר), צ’אבי החליט להיות קרלו.

וכמובן שאני בעד להמשיך לתת לו זמן.

השאלה מה גרם לו להפוך ל”קרלו” לפי הגדרתך ואם זה נכון, אז אולי הבעיה לא רק במאמן אלא במי שמעל המאמן.

השנה ריאל בליגה תלויה בעיקר בעצמה. ברצלונה הגנה של ליגה ג וחצי פצועה אתלטי זה אתלטי.

ויני דפק לכם את המומנטום של הקלאסיקו. אני לא מצליח להבין את הצורך בו. סעודיה מחכה.

יתכן. אני מאוד מקווה שלא.

מסכים לגמרי, והלוואי.

כל כך מביכים הדיבורים אחרי המשחק. לפי אלונסו הבעיה במשחק הזה הייתה שלא סיימנו מצבים, ושוב פעם דיבורים על השיפוט. אין להם בושה? אנחנו לא הצלחנו לנצח את אחת הקבוצות הגרועות בליגה בשנים האחרונות, לא הבקענו מולם שער שדה, תסתמו את הפה ותתחילו לשחק כדורגל.

נקודת המפנה מבחינתי הייתה החילוף של ויניסיוס בקלאסיקו. למרות שדברים לא הלכו לנו חלק באותו משחק והיינו צריכים לנצח בתוצאה גבוהה יותר, עדיין הובלנו. החילוף והתגובה של ויני יצרו דינמיקה שלילית. בעוד מויניסיוס אני לא מצפה ליותר מדיי, ההחלטה הזאת של אלונסו התבררה בדיעבד כטעות שאולי עוד תעלה לנו בעונה. בהמשך לזה, אני ממש מקווה שיימכר. הוא אמנם מוכשר, אבל אי אפשר להגיע רחוק שכל פעם ששחקן לא זוכה בכדור זהב או סתם מוחלף בניגוד לרצונו שהוא יהרוס לנו עונה שלמה.

אגב ויני, באחת מהדקות הראשונות של המשחק הגיע לו קרן שלא קיבל, והוא הגיב בצורה לא פרופורצינאלית. מאותו רגע ידעתי שזה הולך להיות ערב קשוח איתו ושהוא לא יהיה מרוכז במשחק. אמנם הוא סחט את הפנדל ויצר את המצב לאמבפה שפתאום החליט להיות מאמא תרזה ולפרגן לרודריגו, אבל בסך הכל אפשר לסכם את ההופעה שלו כמפוזרת.

אני מאוד מקווה שבמועדון ימצאו את הצניעות והאומץ כדי להכיר בחסרונות ולתקן את מה שחסר. כשאוהדים מנפחים שחקנים כמו מסטה גולר או גרסיה זה בסדר, אבל אם המועדון מנפח אותם ומשקר לעצמו כאן מתחילות בעיות. אם המועדון לא יכיר בחסרונות של הסגל הזה אנחנו בבעיה.

הצלחנו לראות אתמול שוב את הלחץ הגבוה ואת חטיפות הכדורים במרכז המגרש. הבעיה שזה משוחק כמו באוגוסט בזמן שאנחנו בדצמבר. אפס שיפור בהיבט הזה.

ג’ירונה היא שתי רמות מתחת לאלצ’ה וראיו. היא עשתה במשחק אחד טעויות בהגנה שקבוצה נורמלית עושה בעונה שלמה. וזה רק מראה כמה מעט צריך בשביל לעצור את ההתקפה שלנו.

וזה נובע מחוסר גיוון בהתקפה ומאימפוטנציה. פשוט סוגרים את אמבפה, כל השאר useless. אין חלוץ 9. אין טעם בהרמות. אין שום יכולת לתקוף בצורה אחרת מלבד לחפש את אמבפה. ואין צד ימין.

אני מחתים עצומה של להזיז את אמבפה שמאלה ולהכניס חלוץ

זו בעיה בכל משחק. אני מתחילת העונה מתרעם שלא ייתכן שקבוצה כמו ריאל מדריד , הידועה בחלוצים ההיסטוריים שלה, תשחק בלי חלוץ. אין מה לדבר על חלוץ 9 שזה בגדר פנטזיה. אמבפה שחקן היסטורי אבל הוא ווינגר.

לא מספיק שפלורנטינו מרח את סוגיית אמבפה, באשמתו או לא, הוא לא טרח להביא חלוץ מחליף לבנזמה או ,מחליף כמו חוסלו.

לצערי, שום מאמן לא יצליח להוציא מספרים מהסגל הזה.