מחזור 14: יוצאים לפגרת המונדיאל מהמקום הראשון אחרי 2:1 בשיניים על אוסאסונה בחוץ (פדרי, ראפינייה. אדום ללבנדובסקי)

מה זה החיוף הזה? פרנקי בלם יותר טוב מאריק?

כן, ברצלונה עד העונה שעברה.

הנה, משחקי האימון בקדם העונה, בהם פרנקי תופקד כבלם, השתלמו.

הוא ידפוק לנו 20 דקות זמן פציעות…

רק כדי להבין - שאדי ריאד נכנס להגנה, ולא אריק גרסיה?

אריק יודע שהוא ירד לדרגת “ריקי” עכשיו?

הוא נפצע במשחק מול ולנסיה לא יודע זה מוזר כל הסיפור של צאבי ואיך הוא מתיחס לשחקנים.

ובכן…?

ובכן עברנו את המבחן בהצטיינות. ראיתי את המשחק בעמידה. מבחינתי זה אומר הכל.

חברים לא אכפת לי איך שחקנו הפעם . או איך צאבי תיפקד. אני גאה בכל שחקן ששיחק היום, זה לא רק הניצחון הספורטיבי אלא יותר הניצחון מול חלאה ולא הוא באמת שופט . אני שמח ודי מופתע. שער אדיר של ראפיניה ובישול נהדר של פרנקי.

זה ניצחון של אליפות. אם ניקח אליפות זה המשחק שבו זה התחיל.

קצת מעצבן שיוצאים למונדיאל אחרי משחק כזה.

היינו גרועים, ספגנו שער לא חוקי, השחקן הכי טוב שלנו הורחק ועדיין עשינו רמונטדה בחוץ מול אחת הקבוצות בטובות בספרד.

כל המומנטום הזה - לזבל.

לא ייאמן.
השחקנים באטרף כאילו זכו באליפות
בוסקטס הגרוע במגרש ומסיים 90 דקות. ריאד ופרנקי לפני אריק ברוטציה של הבלמים. מחכים עם החילופים לדקה ה 75 ב 10 שחקנים. מה נסגר צ’אבי?

סליחה על הספאם אבל מישהו יודע איפה גר אבי נימני?
רוצה לשלוח לו בורקסים לשבעה.
פח אשפה ובושה של פרשן.

זה ניצחון של אופי, של עייפות, של עקשנות, של לחימה, של מזל, ושל רגע גאונות הולנדי-ברזילאי. זה ניצחון שמתגבר על הרחקה מטופשת של לבנדובסקי, שער שהיה צריך להיפסל, מופע אימים נוסף של פראן, ועל מחצית ראשונה נוראית של בוסקטס. זה ניצחון של באלדה, שהולך ונהיה שחקן שחקן (ובוודאי אחד מהאהובים עליי בקבוצה הנוכחית), של פרנקי, ושל אלבה קשישא, שבדקה ה-80 ומשהו רץ כמו פסיכי כאילו הוא הוא המגן בן ה-20. זה ניצחון שמתגבר על תחזיות הבעיטה בדלי הכל כך הגיוניות, ונותן, אולי, מתישהו, בעתיד, את ההגדרה הבאה -

זה ניצחון של אל…

לא. עוד מוקדם. אבל זה בהחלט עונה על הקריטריונים ללהיות כזה.

שמח שראפינייה כבש את שער הניצחון, ומקווה ממש שזה יפתח את הסכר של הקטשופ אצלו, כי הוא באמת יכול להראות יותר ממה שהוא הראה עד עכשיו.

כן אציין לחיוב את אוסאסונה, על משחק שראוי למחמאות מצידם. לא בזבוזי זמן מהדקה הראשונה (טוב, הם כבשו בשישית), לא משחק מסריח ואגרסיבי מידי, לא בונקר, לא לגנוב נקודה וללכת. אם יש תלונות, הן לא לקבוצה הבאמת מרשימה הזו. ולא רק במשחק הזה.

נ.ב. כתבתי, ואכתוב שוב - באלדה. איזה שחקן.

פדרי: “אני חושב שהעבירה של לבנדובסקי בכרטיס הצהוב הראשון שלו היא פעולה שרואים לעתים קרובות במשחקים רבים, והיא לא שווה צהוב בדרך כלל”.

אם מסתכלים רק על החוק היבש, אז כן אולי יש הצדקה לצהוב הראשון ולשתי צהובים. אבל אני מספיק שנים רואה כדורגל ספרדי שאני מבין שבד"כ בספרד לא מוצאים לשחקנים כמו לבה שתי צהובים בחצי השעה הראשונה של המשחק. בד"כ בעבירה השניה זה נגמר באזהרה.

ששופט מחפש להוציא שחקן ולדפוק קבוצה מסוימת הוא תמיד ימצא משהו…

אבל זה לא מעצבן אותי, כמו ההתעלמות המוחלטת מהאיפון על אלונסו. ועוד בעולם שיש בו ואר… האדום זה רק התוספת. האיפון והשער הלא חוקי זה מה שמוציא אותי מדעתי. לזה אין הסבר.

אבל בדיעבד, הניצחון הזה יותר מתוק בין היתר בגלל השופט.

ניצחון של אופי ומסוג המשחקים שיכולים להכריע בסוף העונה את זהות האלופה.
במגרש קשה, מול יריבה מאורגנת ושופט אחד שהוציא כרטיסים (7 בסה״כ, כשאחד מהם לצ׳אבי) מהמאמן ואילך…

מדד ה- Xg הולך עם אוסאסונה (1.24-1.01) שבאמת שיחקה טוב ולא באה לבזבז זמן יותר מדי.
זה התחיל רע עם בוסקטס שהרבה לאבד כדורים והאדום המיותר של לבנדובסקי. מילא הצהוב הראשון ברצון לעצור התקפה (נניח) אבל, זה?! מהלך ששחקן עם ניסיון פשוט לא אמור לעשות.

בדרך למנהרה פיקה עצר בשביל החלב לקח לו שוקו וסיים את הקריירה. לפחות היה עושה זידאן ונוגח בחיל מנסאנו לגראנד פינאלה.

הגול של פדרי- קלאסה, בגרות ודיוק של כוכב. למרות שמחצית שלמה היה על תקן משוטט ונראה סחוט גם כשהמאמן הוא לא קומאן, מקווה שיקבל טיפה של מנוחה בהזדמנויות שיבואו.
פראן בעוד משחק נוראי כשהשיא מבחינתי היה שדמבלה בסביבות הדקה ה-70 התחיל לפרוץ באגף מול 4 שחקנים ופראן החליט לחתוך דוך לנתיב הריצה של דמבלה ועוד כשהוא בנבדל.

נ.ב 1- הוא גם שבר את קו הנבדל בשער של אוסאסונה אבל נראה לי שמספיק לגביו.

נ.ב 2- כשצ׳אבי עושה פאדיחות ממהרים לצלוב אותו. אבל היום החילופים שלו היו במקום (אולי טיפה מאוחרים) כשפרנקי עבר לשחק כבלם כשראו שההגנה שלנו פשוט לא מסוגלת להחזיק בכדור יותר מ-3 שניות. ראפיניה שעלה רענן מהספסל והצליח לכבוש שער משוגע וגאבי שתמיד מביא איתו לחץ והקרבה ועוזר ליריבה לחלק לפעמים מתנות.

כל הכבוד על הלחימה!

וואלק שי, שמח לראות שגם אם אני נעלם לקצת עוד מישהו מציין פה את ה XG :).

אז אמרו שאנחנו לא יכולים לחזור מפיגור.

אז אמרו שאנחנו תלויים בלוונדובסקי.

אז שאמרו שראפיניה הוא פלופ.

ברצלונה לא נתנה משחק גדול. אם נודה על האמת, הם לחלוטין OUTCLASSED US גם עד ההרחקה של לבה, ויצאנו בשן ועין מהמחצית הראשונה, כשבוסקטס מתכנן כבר כבר את הטיול אחרי צבא שלו, לוונדובסקי החליט להתעופף על האליל של אבי נמני, שופט שממשיך סטטיסטיקה עקבית של הרחקות ואי אחידות ומבוגר אחראי אחד בשם ג’ורדי אלבה. איך עושים מזה נקודות?

אני לא יודע מה הילדים הללו שמעו בחדר ההלבשה, אני לא ידוע אם זה השער המוקדם עם הטעויות בהגנה והכיסוי ל אוססונה שנתן לנו רוח גבית, אבל ברצלונה לחצה יותר, רצה יותר ולפרקים גרמה לנו לשכוח שאנחנו ב10 שחקנים. שחקני אוססונה היו לחלוטין OVERWHELMED ופשוט משום מקום, מפעולה אחת מדוייקת על גבול הכירורגית (המסירה והתנועה) שהביאה לנו ניצחון מתוק, ומשאירה את אייטור כמו אקס לבאנטה שמכבד את עצמו- לערער. ניצחון שכולו התעלות ברמה אישית של ברצלונה, גם כאינדיבידואלים וגם כקבוצה ועם המון אופי.

מאטס, דמבלה, פדרי, פרנקי, ראפיניה ובאלדה נתנו לא פחות מ 200% היום כדי לנצח את המשחק הזה. אומנם המצטיין לטעמי צריך לנוע בין פרנקי ופדרי שפשוט נתנו הופעה גדולה במחצית השנייה, אבל אני רוצה לנצל את המצב הזה כדי לברך את ראפיניה. שחקן צעיר, שהיה מצויין ב EPL, רצה להגיע רק לבארסה, משקיע ורץ כל משחק, לחוץ מכל פעם שהוא עולה לשחק במועדון אותו הוא אוהד מגיל צעיר מצליח כבר פעם שנייה לתת לנו נקודות יקרות וקריטיות. הלוואי וימשיך כך, כי אני ממש הייתי שמח לראות את הברזילאי מצליח בבארסה (כן, אמרתי את זה).

המצב היה שם, זה היה נראה כמעט צפוי מידי שזה יקרה, אבל ברצלונה עשתה כמו פראן והחמיצה ברשלנות את הדלי.

מוזמנים להדליק נר ולהתפלל עבור שחקנינו בנבחרות שיחזרו בחתיכה אחת מקטאר.

אני יודע אני יודע, זו “רק” אוסאסונה, וזה “רק” 2:1. ועדיין? כיף לראות את הסרטון הזה -

דמבלה הוא זה שאין לו מושג מה המילים של השיר, אבל מצטרף בכל מקרה נטו בשביל הקפיצות והחגיגות. איפה הוא, ואיפה דמבלה של עד לפני שנה.

ואין…גאבי כזה ערס.

צ’אבי הסביר שאריק לא שיחק בגלל שלא הרגיש טוב. אני קונה את זה, זה הסבר הגיוני מדוע פרנקי וריאד הועדפו על פניו.
צ’אבי גם אמר שכריסטנסן הרגיש אי נוחות ולכן הוחלף. ראיתי ששמים לו קרח על הקרסול.

כשלבנדובסקי קיבל את הצהוב השני, לבארסה היו בדיוק 2 עבירות עד אותו הרגע, שתיהן של לבנדובסקי ושתיהן צהובים. לא מקובל בכדורגל להוציא צהוב שני ישר כמו שמשה כתב, למרות שהעבירה עצמה כן הצדיקה צהוב.
העבירה הראשונה זה לא צהוב, כמו שכתבתי אתמול ופדרי חזר על זה.
אצל לבנדובסקי זה אדום שני בקריירה, הראשון היה ב 2013. לא שחקן אלים בשום מובן.

פיקה לחיל מנזאנו:
“It’s a fucking shame, I shit on your fucking mother!”
דרך מצוינת לסיים את הקריירה.

פיקה גם לא טועה, זאת הסטטיסטיקה של חיל מנזאנו.
העיגול האדום זה כמות הפנדלים.
אתם יכולים להשוות לבד את הסטטיסטיקה שלו כשהוא שופט את בארסה לעומת הסטטיסטיקה כשהוא שופט את ריאל.

בנתיים עם כל האכזבה של כמה מפה מראיפיניה הוא אחראי על 4 נקודות.

אני מעדיף אותו על דמבלה.