מחזור 14: יוצאים לפגרת המונדיאל מהמקום הראשון אחרי 2:1 בשיניים על אוסאסונה בחוץ (פדרי, ראפינייה. אדום ללבנדובסקי)

חייב “להתוודות” כאן, שבתור מישהו שתמיד משתדל להסתכל על השיפוט בעיניים מפוכחות ו"אובייקטיביות", אז תמיד כשמנזאנו שופט במשחקים שלנו זה מרגיש לי כמו שיפוט ‘קלאסי’ של הדור הישן -שיפוט שהולך עם הקבוצה הגדולה. רוב השריקות הקטנות הולכות איתנו, גם לא פעם החלטות גדולות גבוליות שהולכות לכיוון שלנו. באופן שהיה לי אפילו קצת לא נעים מהקבוצות הקטנות שמולנו.

מן הסתם לא התעניינתי אף-פעם באיך הוא שופט במשחקים של בארסה.

עכשיו שאתם כותבים את כל זה, ובייחוד עם הסטטיסטיקה שהבאת פה, אני לא אתפלא בכלל לגלות יום אחד שהוא סוג של אוהד ריאל.
מעבר לזה שבאופן כללי יש לו פרצוף קלאסי של השופטים הערסים שיש לנו פה בכדורגל הישראלי, שלא רואים אף-אחד ממטר ולא מוכנים לשמוע שום ביקורת.

80% משופטי הליגה הם אוהדי ריאל, זאת סתם אנקדוטה.

ב2017 הוא יצא מהברנבאו לאחר ששפט את ריאל - ויאריאל עם… ובכן שקית מתנות. נשמע תקין ואובייקטיבי.

לא רואים את זה בסטטיסטיקה.
בדקתי את כל השופטים הבכירים (ושוב תודה לטראנספרמארקט) , כולם נותנים יותר פנדלים לריאל ובארסה, נותנים יותר צהובים ואדומים ליריבות.
אפילו סרו גראנדה, שהוא שופט ממדריד, לא דופק אותנו ככה.
אפילו מתאו להוז שנראה שדופק את ריאל כשהוא יכול, לא בולט יותר מדי בסטטיסטיקה.
רק חיל מנזאנו נגד בארסה בולט.

רק כדי להבהיר, זאת הייתה אנקדוטה כי @EJB כתב שהוא לא יתפלא אם הוא אוהד מדריד.

אני לא חושב שהשופטים מושחטים, מקבלים מזוודות כסף או כל דבר אחר, אני חושב שהם אנושיים ולפעמים החלטות 50/50 הולכות עם הלב ולא הראש.

סטטיסטית, תיקח טוש וכנס לחדר שבו כל שופטי הליגה ותזרוק אותו על שופט רנדומלי, סיכויים גבוהים מאוד שתפגע באוהד מדריד, האם זה מתבטא בסטטיסטיקה? כנראה שלא, אבל מספיק לפעמים משחק אחד או שניים כדי לגמור מאבק אליפות.

זה ששופט אוהד ריאל לא אומר שהוא לא יכול להיות סופר מקצועי ולשפוט באובייקטיביות את ברצלונה/ריאל.

הבעיה בעיני שהשיפוט בספרד פשוט חלש. רואים את זה גם במשחקים ששופטים ספרדים שופטים באירופה.

אני לא משייך את זה לקונספרציה פרו ריאל או נגד ריאל. אני חושב שיש אגנדה נגד ברצלונה בגלל הסופרליג וזה משפיע.

אני מצטער, זה שאחראי על הואר פישל במשחק של באיירן על פנדל ברור על דמבלה, אז מה הם עושים כמה שבועות אחרי? נותנים לו בונוס לשפוט במשחק מכריע של ברצלונה נגד אינטר. ואז איזה הפתעה הוא “מפשל” גם שם (לרעת ברצלונה). אז פה אופ"א שולחת מסר לשופטים. אפשר לדפוק את ברצלונה בלי לדאוג להשלכות.

זה לא קשור למזודות של כסף או כל מיני דברים כאלו. יש רוח של דברים וקריצות.

מה משותף לפנדל נגד אינטר והאיפון על אלונסו? שבשתיהם הואר בדק את זה ובשתיהם הם התעלמו . תשקרו לעצמכם כמה שאתם רוצים על שיפוט חלש ושופטים מיושנים. מי שמסתכל על זה ולא רואה איפון על אלונסו או יד ברורה במשחק של אינטר, זה לא בטעות זה בכוונה.

אני גם חושב שהפשלות במשחק של ריאל בברנבאו לפני שבועיים. זה לא היה במקרה.

הדרך היחידה שאני ישתכנע שהואר בשתי המשחקים האלו טעו בתמימות זה אם תגידו לי שאבי נימני או שגיא כהן היו אחראים עליו…

נ.ב מי ששולח את השופט הזה למשחקים של ברצלונה יודע למה הוא שולח אותו ומה הוא יקבל בתמורה לזה…

אצל חיל מנזאנו זה בולט. הוא דופק אותנו ספציפית, השופטים האחרים לא. הוא אנומליה סטטיסטית.
אני לא חושב שמשלמים לו או משהו כזה, ולא רואה קשר לסופרליג. אני חושב שהוא שונא את בארסה .
זה לא כמו לזרוק טוש על שופט רנדומלי. הוא שפט אותנו בכמעט 40 משחקים, וגם קבוצות אחרות. מספיק בשביל סטטיסטיקה.

דימה האיפון על אלונסו היה ברור לכולם, והיתה בדיקה של הvar גם תשים באותו רגע את פלורנטינו פרז בתור שופט ברגע שהואר היה אומר לו שיש עבירה על אלונסו הוא היה ככל הנראה פוסל את השער.

אני יודע שהואר לא מחייב את השופט, אבל במציאות ברגע שהואר קובע שהשופט טועה (ויש התיעצות) אני מתקשה לראות שופט שבכח ילך נגדו במקרה הזה.

מה שאני מתכון, שאתם מתמקדים רק בשופט ושוכחים שזה עבר את הבדיקה של הואר ובגלל זה אני כועס. זה יותר גדול מהחלאה הזה.

השיפוט בספרד חלש מאוד ורואים זאת מצוין העונה.
ברצלונה קופחה לא פעם ולא פעמיים.

עם זאת, תסלחו לי, אבל אני לא חושב שספציפית אתמול קופחתם.
לא ראיתי את כל המשחק אז אם היה מצב של שיפוט חד צדדי בשאר ההחלטות זה דיון אחר, אני אדבר על ההחלטות המרכזיות אותן ראיתי מספר פעמים:

1. השער של אוססונה לטעמי היה חוקי. צפיתי בתקציר לא פעם ולא פעמים ולא נראה שהיה שם מאבק אמיתי בקרן ובטח לא אחד שמצדיק פסילה של גול. יותר איבוד שיווי משקל לאחר שנתקע בשחקן אוססונה אחר, ובשחקן ברסה.
    נבדל בטח שלא היה שם.
  2. האדום ללבנדובסקי - אני בכלל לא מבין איך יש על זה דיון.
    צהוב ראשון - עצירת מתפרצת בעבירה מכוונת, הוא אפילו לא ניסה להצניע אותה.
    צהוב שני - כניסה מסוכנת ובעוצמה.
    שני המקרים הללו הם לטעמי המקרים שהכי מצדיקים צהוב בכדורגל. הרבה יותר מהורדת חולצה, מילים לשופט, או נגיעת יד לא מכוונת. כלומר לא רק שבחוק היבש הם צהובים אלא שגם לא מדובר בצהובים מבאסים.

ברצלונה קופחה השנה לא פעם ולא פעמיים, לטעמי אתמול לא הייתה אחת מהפעמים.
כל הכבוד על האופי שהפגנתם, אני בתור אוהד ריאל מקנא בתשוקה של השחקנים שלכם שפשוט נותנים הכל, ובארסנל ההתקפי שיש לכם על הספסל.

0:17

אני לא חושב שאפילו יש בכלל דיון אם זה עבירה. אם זו לא עבירה צריך להכשיר את חוקי הגודו והתאבקות בכדורגל, ואף אחד בכלל לא טוען לנבדל פה.

אם זה לא עבירה אז מה זו עבירה.

עזוב, אני בכלל לא מבין למה אלונסו צריך להיות בהגנה ולהיכנס לתוך הידיים המושטות של שחקן אוסאסונה שרץ לכיוונו. אם כבר, זו עבירה של אלונסו. שיגיד תודה שזה לא אדום, פנדל, גול, והרחקה ל-10 משחקים.

אייל רק תדע שמנזאנו קורא בפורום שלנו ומשחק הבא שהוא ישפוט אותנו הוא יקח את העצה שלך ברצינות ואפילו ישדרג אותה לכרטיס אדום ופנדל עוד לפני שהוא שורק להתחלה של המשחק …

בקיצור אל תיתן לו רעיונות. :-).

הוא לא ייתן לאלונסו אדום. אלונסו לא שחקן מספיק נחשב בשביל שחיל מנזאנו ירחיק אותו.

זה יהיה אראוחו במשחק החזרה שלו, פרנקי או דמבלה.

תכלס כשאני חושב על זה, פיקה מגשים פה סוג של חלום שכירים קלאסי, של רגע לפני שמתפטרים ועוזבים את מקום העבודה אחת ולתמיד, להגיד ל"בוס" שלך מה תמיד חשבת עליו (מעניין אגב מה הוא היה אומר על ברתומיאו, אם העזיבה הייתה בזמנו).

מה שפיקה לא חשב עליו, זה שהוא עוד יקבל את מנזאנו כנשיא ההתאחדות הספרדית, כשהוא עצמו נשיא ברצלונה.

מתוך כדורגל ספרדי בפייסבוק:

"ברצלונה רשמה אמש הישג נדיר מאוד, כשלראשונה בתולדותיה, היא ניצחה במשחק חוץ אחרי שירדה למחצית בפיגור וב-10 שחקנים. עד המשחק אתמול, הקטלונים תמיד הפסידו במקרים מהסוג הזה, למעט שתי תוצאות תיקו בלבד שהשיגו בעבר:

תיקו 1-1 מול אתלטיקו מדריד (1970).
תיקו 3-3 מול ראיו וייקאנו (1992).

כמו כן, נציין שהיו רק 4 מקרים זהים לכל אורך ההיסטוריה של הלה ליגה:

דפורטיבו לה קורוניה 2-1 ולנסיה (1969).
גרנאדה 4-3 אתלטיקו מדריד (1975).
ריאל אוביידו 3-1 ויאריאל (2001).
דפורטיבו לה קורוניה 3-1 סביליה (2009). "

פיקה התראיין אתמול וטען שהוא לא אמר את המשפט הזה. אמר ששחקן אחר אמר, אבל הוא לא יגלה מי.
בכלל, היה ראיון רגוע ופייסני, אפילו החמיא לצ’אבי, לפורטה ופפ, למרות שבתשקורת דיברו על ריבים איתם.

אז לא הייתה עבירה על אלונסו למרות התקציר שמשה שם? איבוד שיווי משקל? סבבה.

אם הצהוב הראשון הוא מוצדק, אני רוצה לראות 20 צהובים כל משחק ואדום לקרבאחל בכל משחק אחרי 10 דקות.
עבירה הייתה. לא נותנים על זה צהוב.
העבירה השניה היא צהוב, אבל מקובל לתת אזהרה על עבירה כזאת לפני השליפה של הצהוב השני. כשהיריבים של בארסה לא מקבלים צהובים, אני מתעצבן ששחקן בארסה קיבל. לא פייר.

רק כעת ראיתי אותו.
עד כה הסתמכתי על מה שראיתי בזמן המשחק ועל התקציר של ONE ובהם היה נראה שלא היה פאול אלא נפילה קלה מידי של אלונסו.
בתקציר שמשה העלה רואים שלא הייתה דחיפה קלה אלא ממש כניסה בעוצמה. היה פאול.
חוזר בי על כך.

דמיטרי, לא מתאים לך לטעון כאלה טיעונים. מה אנחנו בגן?
כששחקן עוצר מתפרצת הוא צריך לקבל צהוב. בהחלט חייבים להתלונן כשהשופט לא שולף אחד כזה.
גם אני מקלל את השופט כשהוא לא שולף צהוב כשעוצרים מתפרצת מול ריאל. אני לא אתלונן כשהוא שולף לשחקן ריאל צהוב על דבר כזה.
לא רק שזה צהוב, אלא שזה אולי הצהוב המוצדק ביותר בכדורגל. צהוב שהלוואי שהיה גם עונש חמור יותר כי כל עוד שחקנים מעדיפים לקבל את העונש ולעבור על החוק, כנראה שהעונש לא תואם את חומרת העבירה.

צהוב + צהוב = 2 צהובים = אדום.
אני לא אוהב את השופטים שמשנים את המשוואה הזו ל:
צהוב + צהוב = צהוב ואזהרה.

הייתי מקבל את מה שאתה אומר אם הצהוב השני היה על דיבורים עם השופט, כלומר על עבירות שלא פגעו ביריבה אלא פגעו באגו של השופט.

אם זה היה נכון מה שכתבת לגבי הצהובים קאסימרו לא היה מסיים 90 דקות משחק אחד בכל התקופה שלו בריאל מדריד…

הוא בא במטרה ברורה להרחיק שחקן של ברצלונה ולבה (דרך אגב גם הוא היה אמור להיות חכם יותר…) נפל בפח שלו.

אבל לפני שזה יתפתח לסתם חילופי סרק, ההרחקה זה רק “הקצפת” השער הפסול זה השערוריה . אם זה רק היה הרחקה, אז אוקי שופט בן זונה וזהו. אבל שמוסיפים לזה את זהות השופט ואת השער הפסול מבינים טוב מאוד מה קרה .

בדיעבד, זה הפך את הניצחון הזה ליותר תענוג וכיף. החלאה הזה הפסיד.

חבל שאוססונה לא זכתה ליותר מחמאות. באמת שיחקו לא רע.

גב, אתה אולי צודק מבחינת החוק היבש.
אני חושב שהשופט דפק את בארסה בגלל שהחוקים האלה לא נאכפים על ידי שופטים אחרים, ולא נאכפים על ידי אותו שופט נגד קבוצות אחרות.
דרך אגב, החוק לא מדבר על התקפה מתפרצת אלא על promising attack (בדקתי במיוחד). חצי מהעבירות במשחק הן כאלה , למשל כמעט כל עבירה על דמבלה , ויניסיוס או מסי. השופטים לא מוציאים צהובים על זה, אז אני מתלונן שהשופט הספציפי הזה כן הוציא.

אני יכול למצוא לך כמה חוקים שהשופטים לא אוכפים, למרות שצריכים.
במקרה של חיל מנזאנו, הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה.

לא רק החוק היבש. על עבירות כאלה מקבלים צהוב בדרך כלל.
גם היום אלאבה קיבל צהוב על דבר דומה.

ממש לא.
יש הבדל בין פאול מאחור על שחקן שעבר אותך לפאול מקדימה על שחקן שעומד לנסות לעבור אותך.

מסכים באופן כללי, לא לגבי האדום