בתור בנאדם שעבד 7 שנים למחייתו בלצפות במשחקי כדורגל מכל העולם, חוק יבש או לא, הייתי רואה כל משחק שחקנים שהולכים לגוף של היריב שלהם ולא לכדור כשהכדור בגובה כאעלק מאבק על שטח ואף פעם זה לא היה נגמר בצהוב. זה מה שלבה עשה, הוא לא הלך לכדור אלא הלך לגוף של השחקן במאבק על שטח. זה מין מאבקי כוח שחלוצים ובלמים עושים אחד על השני במטרה להבהיר דומיננטיות. לא נותנים על זה צהוב בחיים כמעט, ובטח לא צהוב שני במחצית הראשונה.
אני חושב שהנתונים היבשים על מנזנו עם ברסה מאוד מאוד ברורים. מי שחושב שזה מקרי הוא אידיוט.
לא טענתי שזה מקרי. הוא דופק אתכם פעם אחר פעם, כמו עם מקרה הגול למשל.
האדום לא טעות בעיני, סלחו לי. 2 עבירות של צהוב זה אדום. זה ששופטים לפעמים מחפפים זו טעות שלהם ולא של האחד שלא מחפף
ברור שאתה צודק, אין על זה ויכוח איתי.
אבל אבל…
יש חוק ויש מנהגים. החוק בצד שאתה מצדד בו וזה נכון, אבל הנוהג לא נמצא שם. לאורך כל היסטורית הכדורגל שלי שנמשכת כבר עשרים שנה, שופטים מקלים בעבירה של צהוב שני ולא ממהרים להוציא אותו בגלל המשמעות של אדום. ראינו הרבה מאוד פעמים שבהן העבירה השניה הייתה חמורה יותר והצדיקה צהוב הרבה יותר מהעבירה הראשונה שעליה ניתן צהוב, ובכל זאת העבירה השניה נגמרה באזהרה.
אם שופט בוחר פתאום להיות “צדיק” במשחק רגיש, אחרי טעות שיפוט קשה בגול, ובשונה מאיך שהוא נוהג בד"כ אז מה לעשות, האוהדים ימשיכו להגיד שזה אדום לא מוצדק. ובכל מקרה, כולנו מסכימים שהוא ניסה לדפוק אותנו ולהשפיע על המשחק.
אגב, בגול שהוא אישר העבירה על אלונסו היא האמ-אמא של הצהוב. אז אתה מבין למה אנחנו חושבים שאם זה לא צהוב, אז בטח שגם ללבה לא הגיע…
יש חשיבות מאוד גדולה למיקום הפגיעה.
כאפה בגב ובפנים תזכה את השחקן בתגובות שונות וכך גם כניסה בגוף או כניסה עם המרפק לראש.
לבנדובסקי לא רק שפגע בראש ולא בגוף, אלא שגם עשה זאת עם המרפק ולא הכתף וגם עשה זאת בעולמה גבוהה.
זה מצב שלא מוותרים בו לרוב. אבל אין לי מספיק מקרי עבר של מרפקים חזקים לפנים שקיבלו/שלא קיבלו צהוב שני, כי זה לא מקרה מספיק נפוץ.
אני רק טוען שהיותו מניאק לא קשורה לאדום. היא קשורה חגול ולעוד מקרי עבר רבים ככל הנראה. לא לאדום הספציפי הזה.