מחזור 14 :: יוצאים לפגרה עם ניצחון דחוק 2-1 על קאדיס

דווקא אחרי הגול. אני לא מבין מה אנצ’לוטי מנסה לעשות. מילא זה היה איזשהו ניסוי ראשוני אבל זה כבר נוסה ללא הצלחה כבר כמה פעמים.
ועוד בבית מול קאדיס.

היעדרותו של חלוץ ברחבה מורגש ביתר שאת. כאילו המועדון לא מוכן להודות בטעות האיומה שלו כשהחליט לוותר על רכישת חלוץ.

אני לא יודע אם השופט בא נגדינו או שהוא פשוט בן של ****.
פאיל מכניס כמעט אגרוף לפנים של רודריגו והשופט מתעלם. הצהוב הגיע רק בגלל ההתפרצות של ויני, אחרת השופט היה לא היה מוציא את הצהוב הזה אפילו.
גם העבירה אחרי השריקה שבוצע, והעבירה שעשו על ויני והוא לא שרק.
גם הוא בא בקטע של להוציא לנו צהובים על כל דבר ולתת לקאדיס לשבור את השחקנים שלנו וזה בסדר מבחינתו.

יש שיפור בהבקעה במצבים הנייחים לעומת שנה שעברה שזה משמעותי. אם נבקיע עוד אחד זה יפתח את הבונקר של קאדיס ונוכל לתת פה לפחות רבייעיה.

ויני צריך לרדת. 5 עבירות בוצעו עליו רק במחצית[לא כולל החרא שלא נשרק] בקצב הזה ישברו לו רגל. שירד לנוח אסנסיו יעלה במקומו.

כי החלוץ חוד שיש לנו הוא מריאנו.

כרגעל השופטים נותנים ליריבה להרביץ נגדינו.
אלוהים יודע איך השופט מאפשר כזה דבר, החוקה חייבת להשתנות בנושא כי זה כבר נהיה מגעיל. זה כמו ההאק-א-שאק בכדורסל, רק שפה אין תמורה הוגנת מבחינת החוק.

כמה כיף שואסקז משחק בימין. כמה שהוא פעיל וכמה שהוא אשכרה מועיל לנו התקפית ולא רק משתדל שלא להרוס.

שיתעוררו במחצית השניה, שיתחילו להיות אגרסיביים ויאללה

לא מבין מה עושים בהתאחדות/מנהלת/איגוד השופטים.
הרי כל המשחקים מצולמים, כל הטעויות מתועדות.
שיענישו רטרואקטיבית על התנהגות אלימה (יש מקרים שזה הרבה מעבר למשחק אגרסיבי).
שיקנסו שופטים שמנהלים משחקים כאלה ולא דואגים לשמור על השחקנים.

זה רק אני או שמשהו ביכולת הבעיטה של רודריגו השתבש מתחילת העונה? תמיד הייתה לו בעיטה מאוד נקייה, מדוייקת ועוצמתית והשנה… נאדה. המון מצבים והמון כדורים חלשים או לשמיים, מוזר ממש. למצבים שלו הוא מגיע אבל לא מצליח לסיים.

זה לא רק קרבחאל, או מנדי, או אלאבה או מיליטאו.
משחק ההגנה של ריאל כקבוצה פשוט קטסטרופה. אנחנו כבר פחות או יותר אחרי חצי עונה. לא יכול להיות שלא היה גרם אחד של שיפור. זה בראש ובראשונה פער של המאמן. פשוט קטסטרופה, אין מילה אחרת להגיד את זה.
סכמות הגנתיות שלא קיימות, קווי נבדל שנשברים בבוטות. פשוט נוראי לצפייה. אשמה של כל הקבוצה.

זה באמת ניצחון שמרגיש כמו הפסד ואסור להיתלות בזה שלוקה מודריץ’ בעט החוצה משער ריק ואם היה 0:3 אז אולי היו מגיעים שערים נוספים. אני אפילו לא מתייחס לזה שאני רוצה לראות כדורגל מהנה והתקפי והרבה גולים במשחקי הבית, בטח בהתחשב ליריבה - זה היה הרבה פחות, כמה רמות מהניצחונות הבינוניים של תחילת העונה שלנו. משחק נרפה של ריאל מדריד, ממש חסרי אונים, לא מסוגלים לייצר מצבים. יש גבול כמה הקבוצה יכולה לשחק באפס אנרגיות וגם לתת את המינימום.
קרלו אנצ’לוטי בא להתבנקר וספסל את שחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו בזמן האחרון. זה היה ‘הרכב בית כלא’ וניהול משחק עוד יותר גרוע. ויניסיוס ג’וניור לא מאופס בעיקר במחצית הראשונה ולא מצליח לשים בצד את האגרסיביות כלפיו (דווקא במחצית השנייה אהבתי את המשחק שלו לפני הפס הנהדר ללוקה, אבל כשוויני לא מכדרר הרבה זה לא ויני), פדה ואלוורדה עשה אולי ספרינט וחצי, וזה הכי לא פדה. הוא המנוע והוא צריך לרוץ יותר מכולם… לוקאס ואסקס (מוסיף מהירות אבל הפס האחרון לוקה בחסר) וטוני קרוס היו טובים וזהו-זה. ומה נגיד על ההרכב שסיים את המשחק? מרקו אסנסיו לא עלה אפילו כשרודריגו הוחלף, ויניסיוס חלוץ, דני סבאיוס מעביר זמן בקרן נגד האימפריה מקאדיס שבמקום ה-18, אדוארדו קמאבינגה גם כן מתגבר את צד שמאל ובצד ימין נאצ’ו עלה. איכס. כשאתה חושב שלא יכול להיות יותר גרוע מבחינת היכולת.

דווקא הברנבאו עשה אווירה לא רעה בכלל היום, השלט המרגש בהתחלה: “Luchar Hatsta El Final”, עידוד לא רע, ומגיע לקהל יותר. הופתעתי שלא היה בוז או מטפחות לבנות.

בזבזנים מאוד בהזדמנויות שלנו כשבנוסף אנחנו לא מגיעים למספיק הזדמנויות ומאפשרים שערים קלים ליריבות.

ראיתם כשוניסיוס מסר כמו מודריץ’ ומודריץ’ החמיץ כמו ויניסיוס ? כמעט עלה ב 2 נקודות.

נקווה שבנזמה אחרי המונדיאל יחזור להיות בנזמה של העונות האחרונות, כי אם לא אנחנו נהיה בבעיה לא קטנה.

מה לעשות שריאל משחקת עם בלם אחד ואף אחד לא צועק אלאבה עירום?
מנדי זורק כל איבר אפשרי כי אין לו תחליף , דני עושה מארסלו ולוקאס שאני מאד אוהב , מוגבל מאד ולא ממש מגן.
חייבים להביא מגן טבעי בינואר זה זועק לשמיים.

מודריץ’ אומנם בעונה חלשה, אבל קרוס הוא הסיבה המרכזית שאנחנו רק 2 נקודות מהמקום הראשון. ראינו מה קרה כשהוא לא שיחק…
מודריץ’ לא עושה קולות של רוצה לפרוש אבל קרוס כבר מדבר על זה בגלוי ואנחנו נהייה בבעיה גדולה מאוד!
אין לנו תחליף למרכז המגרש, בטח לא בשלוש שנים הקרובות אם נחליט להשקיע בקמאבינגה/בלינגהאם.
זה הולך להיראות הרבה יותר גרוע מעכשיו

אתה צודק בכל מה שכתבת ועדיין, הבעיה רחוקה מלהיות בעיה פרסונלית. יש פה בעיה קולקטיבית קבוצתית של קבוצה שמתגוננת רע כיחידה.
בתקופת זידאן אחד מהדברים שאפיינו וייחדו את ריאל זה שכיחידה ידענו להתגונן.
הטעויות בשערים הרבה פעמים פרסונליות ואז קל מאוד להגיד “קרבחאל גמור, מיליטאו שבר קו נבדל” וכו’. וזה גם נכון. אבל גם במשחק שלא יהיו שגיאות פר שחקן, עדיין הקבוצה עומדת רע כשהיא מגנה וזה כשלעצמו שווה בערך שער במשחק.

אני לא מאמין שאני רושם את המשפט הזה אבל עד עכשיו טוני קרוס הוא אחד מהשחקנים הכי טובים שלנו העונה, הבנאדם עשה השנה דברים שהוא לא עשה מאז שהגיע אלינו, הוא משחק לעומק, בועט יותר לשער, מנווט את המשחק שלנו בצורה נפלאה.
ריאל חייבת להתחזק במגן ימני וחלוץ, אין מנוס מזה.

ממשיכים לשחק כאילו בנזמה בהרכב כשבנזמה לא בהרכב, עם ההרכב הזה ועם שיטת המשחק הזאת קשה מאוד להבקיע, מאוד שבלוני איטי ומשעמם, בנזמה היה מביא את התחכום ואת הדאבל פס שהיה מביא שער.
לא יודע מה יהיה בהמשך המחצית אבל כבר עכשיו נראה כעוד מחצית שנזרוק לפח עם הנעת כדור איטית ולא תכליתית.

אולי פדה יפציץ לחיבור מ 30 מטר.

אם נתעלם זה לא יעלם. זה נכון עכשיו לגבי החלוץ כמו שזה היה נכון בסוף העונה שעברה, כולנו ידענו שלא תהייה עוד עונה כזאת של בנזמה.
נתעלם מהצורך בקישור דומיננטי בדיוק כמו קרוס העונה ומודריץ’ שנה שעברה, ונמצא את עצמנו מפסידים לראיו וג’ירונות הרבה יותר…

אפשר לדבר קצת על ויניסיוס. מכוכב שעשה את אחת מקפיצות המדרגה המרשימות שזכורות לי ושחקן שהשמים הם הגבול עבורו, במגמה הנוכחית הוא בדרך הבטוחה להיות פספוס ענק והערת שוליים בהיסטוריית הכדורגל.
דווקא ברמה המנטלית, כשהתגבר על הביקורות הקשות מבחוץ ומבפנים (בנזמה “אל תמסרו לו” וראמוס מתפלץ ומשתטח על הדשא לאחר עוד החמצה נוראית של ויני), היה נדמה שיש לו את החוסן הנדרש בכמויות מסחריות, אבל לאחרונה הוא נראה בקריסה מנטלית ואובדן עשתונות.
אין כוונה להפוך את הקורבן לאשם במכות שהוא חוטף, אבל המשחק שלו הפך להיות צפוי עד כאב, תרתי משמע.
מקבל כדור באגף, חושב איך להשחיל, יאללה מכות, גלגולים על הדשא, חיוך מתקרבן, וזעם על השופט והשחקנים. זה כבר דפוס קבוע.
לשחרר כדור בנגיעה, להפוך את הנשק של הדריבל לפחות תכוף ועם כך פחות צפוי והרבה יותר אפקטיבי, לרסן את הרצון להוכיח בכל פעולה שאתה הכי גדול על המגרש, אלו דברים שרק ייטיבו איתו ויחזירו אותו למסלול הנסיקה.
ואולי מצטייר הרושם שמה שנחוץ לו עכשיו זה לא סבא חביב ומלטף, אלא מנטור קשוח שיעמיד אותו במקום ויגרום לו להפסיק להתעסק בשטויות. צ’אבי אלונסו יעשה פלאים עם הבחור.

הכל כמעט נכון, כן מגיע לו הנחה קלה כי העבירות שהוא סופג נחשבות תקיפה ברוב המדינות בעולם.
ראמוס בריאל על כל עבירה כזאת היה מקבל אדום ישיר.
זה פלא שהוא בכלל כשיר אחרי הכניסות האלה.

תראו, אני כנראה האחרון עלי אדמות שיגן על ויניסיוס. רוב הזמן אני לא מסוגל להסתכל עליו. כל מה שאני סולד ממנו בשחקני כדורגל מגולם בבנאדם אחד. המהלכים חסרי התכלית, הפרצופים המטופשים, חוסר המודעות (אוחח הימים שבהם הוא מנסה להקפיץ מעל שחקן אחרי ש-70 דקות הוא לא הצליח לתת פס), ההתבכיינויות, ההתחזויות, ההתעסקות בשטויות, דחיפות הכדור שנקראות אצלו בעיטות, בקיצור הבנתם.

ועם כל זאת, אחרוג ממנהגי:

• הוא צריך לקבל קרדיט ענק שהוא עדיין איתנו ועוד במעמד הנוכחי. כמה שחקנים היו מגיעים בגיל כל כך צעיר לסיר לחץ הבילתי אפשרי הזה, נראים רע עם מספרים רעים, חוטפים אינסוף ביקורות, פוגשים כל שבוע יריבים שרק מחפשים אותם ומגיעים עד הלום? בהחלט חושב שזה מעיד על אופי חזק, גם אם ברוב הזמן זה לא משתקף על הדשא.
  • הוא שיפר (הרבה או מעט, שכל אחד יחליט) את נקודות התורפה שלו. הבעיטות פחות דרדלה והטכניקה שלהן יותר מתאימה לסיטואציה, הוא פחות ראש בקיר וגם מנפק מסירות יותר טובות או מפתיעות בתדירות יותר גבוהה. אז לא, הוא לעולם לא יהיה אמבפה או ניימאר. גם בימים הכי טובים שלו לא חשבתי שהוא שם. אבל כן יש לו את היכולות להמשיך להיות שחקן פותח עוד שנים קדימה אם יתבגר, יחזק את הברגים בראש ומאמנים ידעו לעבוד איתו נכון.
  • כל הדברים שרשמתי בגנותו לא סותרים את העובדה שיריבים באים לקצץ אותו ושופטים שמים עליו פס. אתה יכול להיות מתחזה בכיין שמזמין צרות וגם שידפקו אותך. כל מגן בליגה הזאת עולה לדשא עם שנאה יוקדת בעיניים ומחפש להכניס לו כאילו הוא דרס לו את הכלב. רוב השופטים נותנים לו אפס כבוד. לא כבוד מיוחד של כוכב בריאל מדריד, כבוד מינימלי של שחקן כדורגל. לא הגיוני ששחקנים נכנסים לו בקרסול, מעיפים לא סטירות מאחורה ונכנסים לו בחזה עם מרפקים והשופט נדם קולו. אז כן, אפשר לצפות ליותר בגרות במעמדים האלה ולהגיד ״תשתיק אותם עם גול״ אבל המציאות הרבה יותר מורכבת. שכל אחד יחשוב על עצמו בסיטואציות כאלה. כששחקן בשכונה נותן לי שתי קטנות ברצף אני על סף פיצוץ, אז אני האחרון שישפוט שחקנים שמקוצצים עם אפס תגובה מהשופט על בסיס שבועי.

בקיצור, טוב שהגיע המונדיאל. שיתרחק מהבלאגן, יעשה ריסט ואולי יחזור גם עם מיינדסט טיפה אחר.

• לא יבקשו פה סליחה בפני אנתוניו, להפך, נמשיך לחכות להזדמנות הבאה לזרוק רפש
  • מסכים עם @Carvajal על כך שבאופן כללי יש פה שמירת רגליים
  • משחק ההגנה צריך להשתפר הן באמצעות עבודת אימון טובה יותר והן באמצעות שחקנים טובים יותר. שניהם נכונים. הקבוצה פגיעה מאד בהתקפות מהירות כבר שנים ארוכות וזה לא ישתנה אם לא נתחזק באיזה שני שחקנים קצת יותר מודרנים. בקישור כבר התחלנו עם חילופי הדורות, אבל זה יכול לקחת שנתיים-שלוש עד להתייצבות

פה הנקודה שלי בדיון המקביל לגבי האגף שלו.
מגנים למדו איפה הוא מסוכן, כשהוא פורץ לאמצע. לכן הוא יכול לרוץ על האגף ופשוט יכנסו בו או שהוא יקלע למבוי די סתום.
לדעתי האגף השני יכול להחיות אותו.

אבל כמובן שהבעיה הגדולה ביותר היא השופטים שמאפשרים ליריבים לכסח אותו. חייבים להתחיל להוציא כרטיסים בזמן ולעצור את זה.