דווקא אני מרוצה מהמשחק הזה
גול של אמבאפה
גול של ג׳וד
ויני עשה פעולות טובות,
צימקנו עוד את הפער בליגה …
אי אפשר לבקש יותר מזה כרגע
לפעמים הכדורגל מוזר, איך יש לריאל בלם כזה כמו אסנסיו הזה והמחליק נחשב לבלם יותר טוב ? לבלם הבכיר, לבלם שמקבל 12 מיליון לעונה והבלם הספרדי הנהדר הזה נרקב בקסטיליה.
איזה קלאס יש לבחור הזה, טכניקה, קריאת משחק, קור רוח וגם מהירות טובה וקשיחות.
ההגנה מאז שמיליטאו, מנדי וקרבחאל יצאו מההרכב מניעה את הכדור בקלילות ואין פאניקות והרחקות כדור סתמיות.
סבאיוס היה טוב מאוד, קמאבינגה וג’וד מצויינים, פדה התעורר מחצית שנייה.
ויני היה ויני.
בול, ידעתי שזה בחוץ, בהילוך החוזר גם ראו את איך נתקע בסחיבת הכדור, היסס ובעט ישירות לידיים של השוער, 0 ביטחון ולוקה בטכניקה.
ראיתי נתון שהוא רק אחרי מסי! בשערים/בישולים פר משחק במאה ה21. זה נתון פסיכי מדי לשחקן שאנחנו רואים אני חייב להאמין שמתישהו הוא יחזור להיות אמבפה.
רואה את מנצ’סטר סיטי עם מאמן העל חלל נראית כמו קבוצה מליגה ז’ בלי רודרי, הקרוס שלהם. אולי קצת החמרנו עם קרלו ?
אני דווקא מבסוט מהמשחק היום. אמבפה נראה הרבה יותר טוב מצד שמאל וויני זרם עם הסיטואציה והיה טוב גם הוא. הפציעה של אדר מיליטאו, ממש כמו בשנה שעברה, היא אחד הדברים הכי טובים שקרו לקבוצה.
מתחילים לקבל צורה?| אין ספק שיש לא מעט דברים טובים לקחת מהמשחק הזה (מלבד השעה הנוחה שלו) בעיקר צמצום הפער בצמרת, זה קצת סביר יותר. המשכיות מצד ג’וד בלינגהאם, עוד משחק בלי ספיגה וטסט מעולה של ראול אסנסיו. אבל אוססונה ולגאנס שלא ממש התנגדו – אלה כמובן לא המשחקים אחריהם נדבר על “תחושות טובות” בשפתו של קרלו אנצ’לוטי. יום רביעי אנפילד, קרב ענק, שלא נעשה חלילה צעד לאחור.
התמונה המרגשת הייתה כבר לפני המשחק כשפדה ואלוורדה עם סרט הקפטן, כמה הוא חיכה לזה – הגשים חלום ילדות, וגם אנחנו, והגול אה-לה-רוברטו קרלוס היה נחמד, אחלה ערב. באמת שהוא היה בועט את הכדורים החופשיים האלה שטוח, וזכור לי גול נגד אספניול ב-2001-02. השער היה פרס, במשחק שבו הוא לא תקף מספיק לטעמי.
זה בסדר שזה לא היה מלהיב ומרגש מדי, אין דבר, דומה לרוב המשחקים שלנו העונה. לא צריך להשתולל לפני המשחק שצפוי לנו ומצד שני עם קצת יותר דקות לברהים דיאס ולאנדריק, נניח כבר אחרי ה-0:2, וזה הבדל אם אתה מקבל חמש דקות או רבע שעה ובטח 25 דקות – והתוצאה אולי הייתה גבוהה יותר.
ארדה גולר עשה מבצע ענק בכנף שאתה מדבר עליו למרות עם חבר שלך, כזה שבימים כאלה יחגוג בטיקטוק. מרוצה מהמשחק שלו, שילוב של קסם עם הכדור וגם תאכלס כמו לאיים על השער. מה שכן, אני חושב שברהים דיאס שחקן טוב ממנו ובשל ממנו והוא ‘נשדד’ כאן ודני סבאיוס הרוויח מההפקר. לברהים נעשה עוול. אם הוא לא מתוכנן להרכב נגד ליברפול במאה אחוז אז חבל. מה הוא אמור לחשוב לעצמו לעזאזל?
ראול אסנסיו התחבא כביכול יותר מדי זמן. משחקים נגד אוססונה בבית ולגאנס בחוץ – כמה זה כבר יכול להיות גרוע? תן לילדים לשחק, קרלו, גם לחסוס פורטה בהמשך. אולי בברצלונה מכורח הנסיבות יש ‘אובר’ ואידיאליזציה -מצב מושלם בקאנטרה – לא מצפה להיות כמוהם אבל מה שיש זה מעט מדי. היום ראינו ממנו עוד קצת הצלחות במיקום מעולה, משחק עם ביטחון וגם יצא קדימה ושנים שבריאל המשחק עם הכדור חשוב מעבודת ההגנה עבור בלם.
ה-0:1 שלנו הוא משהו שחייבים להתעכב עליו. הוא לא הגיע ממהלך כדורגל גדול. הוא הגיע מעבודה לשם שינוי. איזה כיף לראות את אדואראדו קמאבינגה וג’וד בלינגהאם לוחצים גבוה, מתנפלים. זה דבר שיכול ‘להרוג’ הרבה קבוצות. להרוויח כדור שם זה חצי שער. אבל הקבוצה שלנו עצלה ודבר כזה בקושי ראינו העונה. לגזור ולשמור – ובטח נכניס לארון ולא נמשיך עם זה, חבל מאוד. הרגע של המשחק. מה שצריך ללמוד ממנו. כדורגל מ-ו-ד-ר-נ-י. ובדרך כלל יש גם את פדה אז בכלל…
הלאה לסוגיה הבאה: ויניסיוס ג’וניור-קיליאן אמבפה. אהבתי את המחווה של הברזילאי. אני מקווה שהזמן בו צריך ללטף את אמבפה יגמר במהרה. שער אחד לא פותר את כל הבעיות, ובואו זה לא איזה גולאסו כמו נגד סלטה ויגו או שער בדריבל. גם סבתא שלכם מבקיעה משם.
אמרתי שאין בעיה זה היה סיכון מחושב להציב את אמבפה בכנף שמאל בתקווה שזה המשחק שהוא יתעורר בו, אבל כמה שוויניסיוס בתקופה טובה – המשחק שלנו מאבד משהו לדעתי וגם שלו. הוא עוד יותר לא חלוץ מאשר אמבפה לא ‘9’. זה לא שינוי שהייתי עושה, ואם התוצאה הייתה נשארת 0:0 הייתי מצפה לחזור למה שעובד. מתחבר מאוד למה שאלפרדו רלאניו כתב ב-AS. אמבפה עדיין הצליח לבעוט כמה וכמה פעמים על הבלמים בכישרון רב. הגיע למצב כל-כך נוח ביתרון שלנו והצליח לבעוט לאמצע כשהבלמים כלל לא קרובים אליו למשל. הוא מגיע למצב ואתה בטוח שהוא יחמיץ ואם הבקיע אז היה בנבדל.
אגב השיפוט זה הדבר האחרון שאני רוצה לגעת בו – אז בעדינות. לא קשור בכלל למה שהיה בתחילת המחזור. לדעתי היה פנדל על ויניסיוס שאולי היה מגיע לכדור, הבלם בועט לו בכף הרגל חד משמעית לא קשור לכדור. מוזר שב-VAR לא אמרו דבר.
בואו נדבר שוב על העונה שלנו. לא עושים סיכום אחרי שליש ואין מה לדוש יותר מדי בעבר. אפשר להגיד שמנצ’סטר סיטי בכאוס מוחלט וזה נכון – אבל הם התעללו בליגה האנגלית כבר שנים רבות. ומנגד יש את ליברפול “בקצה השני” – איבדה מאמן אגדי, בלי רכש נוצץ ומפרקת כל מה שזז ודוהרת. כמובן ברצלונה בסגל פחות טוב מ-ש-מ-ע-ו-ת-י-ת משלנו – עם כדורגל נפלא רוב העונה. אני עדיין חושב שהקלאסיקו היה ביזיון ומילא להפסיד אז בטח לא בתוצאה כזו. האללה מדריד ולילה טוב
בקטנה כמה הערות כי הניתוחים פה של החבר׳ה באמת סיכמו יפה.
קודם כל
Anything Guller can do, Brahim can do better
דיאז הוא השחקן הטוב בעולם בפער שנמצא על ספסל של קבוצה כלשהי.
דבר שני המצטיין מבחינתי הוא קמאבינגה. זה לא רק החילוצים זה לפחות 3 מסירות גאוניות שחותכות הגנה ולא מביישות קשרים אחרים שהיו בעמדה הזו בעבר.
דבר שלישי אני מלך הציניים כשזה מגיע לרומנטיקה עם שחקני בית. מבחינתי ההצלחה הקבוצתית מעל מעל הכל, אבל באמת שזה כיף לקבל שחקן כמו אסנסיו. ומזל שהיתה לו טבילת אש קלה והוא לא נזרק באנפילד למים לראשונה.
סוף סוף משחקים בהרכב טוב ועם בחירת שחקנים טובה. ויני חייב להיות באמצע באופן קבוע.
לדעתי השינוי הכי גדול הוא שאנחנו לא מאבדים שחקן קישור כדי שיעשה בייביסיטר על המגן הימני.
אוטוטו לוקאס יחזור והכל יתחרבש. קרלו גם יוסיף לנו את מנדי באופן קבוע, וכנראה את צ’ואמני.
מקווה שהספקתם להנות.
אם יורשה לי, אני חושב שאני הייתי מהבודדים פה שטענו שאם ייצא משהו מקמאבינגה, זה אך ורק מעמדת ה-6. אני עדיין לא בטוח שייצא ממנו משהו (הוא לוקה בלא מעט דברים כדי להיות 6 באמת טוב), אבל אני די בטוח ש-50/50 איכותי הוא בחיים לא יהיה.
חייבים להמשיך להריץ אותו כ-6, ואם זה לא עובד בשנה הבאה לרכוש מישהו לעמדה. ומי יודע, אולי זה יעבוד, כי לצד הליקויים יש לו המון תכונות שיכולות להפוך אותו ל-6 מפלצתי.
(טשואמני לא רלוונטי, 3 שנים זה מספיק זמן כדי להגדיר אותו כפלופ.)
סוף סוף ראינו כדורגל,לא כדורגל גדול ולא יצרנו ממש הרבה הזדמנויות אבל היה סדר במשחק,לחץ טוב לפרקים קטנים וההגנה לא הופקרה לרגע,זה הבסיס שממנו אנחנו צריכים להמשיך הלאה.
פראן גרסיה לא השחקן שאני רוצה לראות בהרכב שלנו באופן קבוע אבל הוא עדיף על מנדי הנגר,ולמרות שאני לא משונאיהם של צואמני ומיליטאו קשה להתעלם מזה שקמבינגה ואסנסיו נותנים לנו הרבה יותר שקט ויכולת להניע כדור.
פדה כמגן ימני מכסה את כל הקו בקלות וגם נכנס לאמצע לפעמים ולא צריך אף אחד שיעזור לו,ארדה היה חופשי לשחק איפה שרצה,זה ניכר במיוחד במחצית השנייה שארדה שיחק בעיקר קשר ושלטנו הרבה יותר במרכז וזה בזכות היכולת של פדה לכסות אגף שלם לבדו.
ויניסיוס שוב מראה שהוא מתאים הרבה יותר מאמבפה לשחק כחלוץ,לא מבין את מי שאומר שלא היה לו משחק טוב,היה צריך לסיים היום עם 3 בישולים בקלות,אם רק חברים שלו להתקפה היו יותר מדויקים.
אמבפה היה יותר יותר טוב היום,עדיין לא מזכיר את השחקן ההוא שכמעט העיף אותנו לבד מליגת האלופות לפני שנתיים,אבל אם יש סיכוי שהוא יחזור ליכולת הזו זה רק מהעמדה בצד שמאל.
בסה״כ משחק מעודד,מקווה שנראה המשכיות והכי חשוב שאנצלוטי לא ימהר להחזיר את הפצועים להרכב כשהם יחזרו רק בגלל השמות שלהם או המעמד שלהם בהיררכיה בתחילת העונה,אם אסנסיו ממשיך לשחק ככה אין שום סיבה שייצא מההרכב,כנל קמא ופדה כמגן ימני.
מסכים שקמא הוא 6 ולא 50/50 , כבר היום הוא שחקן מצויין ולא יהיה לנו רע איתו בעמדה הזאת, מה שכן חסרות לו תכונות כשהעיקרית שבהן היא ראיית משחק.
היה רגע שהוא קיבל את הכדור והתחיל לרוץ , במקביל פדה פתח מבערים באגף לידו וסימן לו כמה פעמים, והוא פשוט לא ראה אותו ועד שקלט היה מאוחר מדי והמסירה הארוכה הייתה לא מדויקת מספיק. קרוס ולוקה סורקים את המגרש 20 פעם בדקה ויודעים לאן הם מוסרים עוד לפני שהכדור מגיע אליהם.
כמה פעמים בקריירה קרוס קיבל כדור ורץ ככה כמו קמאבינגה והגיע מהשליש שלנו לשליש היריבה בכמה שניות ?
וקמאבינגה אתמול עם כמה מסירות עומק שאם קרוס היה מוסר אותן היו מתחילים להסביר לנו כמה הוא גאון וכמה הוא מוסר כמו צ’אבי.
גולר או ברהים חייבים לפתוח על חשבון רודריגו כרגע. הם מאזנים לגמרי את הקישור וההתקפה, נותנים חיים לאגף ימין ויש לנו עוד שחקן שגם לוחץ, גם נותן דריבל וגם יכול לתת פס חכם לגול ולתת לג’וד להיות באיזורים שהוא צריך להיות בהם ולא לשוטט על המגרש.
לא יודע האם רודריגו כבר כשיר לליברפול, אבל רק מזכיר שבעונה שעברה, בעיקר בפציעה הראשונה של ויני, ראינו התעלות גדולה מצד רודריגו.
מצד שני- לא סביר הפעם שצד שמאל יהיה שלו כשהצב זקוק לאגף שמאל כדי לתת מה שהוא יודע.
קרוס הוא, עובדתית, מקדם המשחק הטוב בעולם. בלי מהירות, בלי דריבל ובלי אתלטיות.
אין ספק שקמא מפלצת אני רק אומר שיש לו לאן לשאוף, הוא לא עוד רואה את המשחק כמו שצריך הוא עוד לא סורק את המגרש בצורה מדויקת וזה שווה הרבה יותר מיכולת לסחוב כדור בספרינט.
וואו, לא יודע אם זו הפגרה או שסתם הייתי עייף (למרות השעה הנוחה של המשחק), אבל אני חייב להגיד שהשם הזה - רודריגו - לא חלף לי אתמול בראש אפילו פעם אחת. אחת. הוא לא חסר לי בכלל. וזה בעצם אומר הכול.
וקונקרטית, לגבי המשפט שציטטתי - זה אומר שלא רק כרגע גולר/בראהים חייבים לפתוח על חשבון רודריגו, אלא כדרך קבע. נכון להיום, הם זכו בעיניי במקום בהרכב (לפחות אחד מהשניים, עם נטייה חזקה לבראהים), גם בשל האיכויות הייחודיות שהם מביאים למגרש וגם בשל הרמה הגבוהה שהם מבצעים אותן - ודווקא רודריגו הוא זה שצריך להוכיח (שוב) שהוא שווה הרכב.
איפה העובדה הזאת ? ועוד הטוב בעולם ועוד ראית אותו יחד כם מודריץ’ כמעט עשור.
90% מהזמן שקרוס היה פה הייתי צריך להגן עליו וב 10% הנוספים אני מוצא את חצמי חייב לצנן את ההתלהבות המוגזמת מקרוס…
מסירות מקדמות , מסירות לשליש האחרון , מסירות ארוכות you name it הוא או בטופ או מספר אחד.
הקשר הכי מקדם משחק בעולם נכון לפרישתו לא נכון לפריים של לוקה לפני 8 שנים.
אבל איפה ההוכחה ? כתבת עובדתית.
מסירות ארוכות אצלו זה מצד לצד ולא לעומק, כך גם רוב המסירות שלו בשליש האחרון של המגרש.
אלו נתונים שהתפרסמו עשרות פעמים.
יש נתון שנקרא progressive passes , אין יותר מדויק משם הנתון, מסירות מקדמות. הוא מספר 1 בזה.
גם במסירות ארוכות, גם במסירות לשליש האחרון. ועוד ועוד ועוד, קרוס מעולם לא היה צריך אתלטיות או דריבל כדי לקדם כדור.
השאלה היא איך סופרים את זה. כי אם קרוס נותן מסירה אלכסונית שהנטו שלה הוא 3 מטר קדימה, ואז השחקן המקבל מחזיר לו וחוזר חלילה, נספרות פה כמה מסירות ‘מקדמות’ שפריצה אחת של קמאבינגה יכולה להיות מקדמת יותר בפועל.