מחזור 14 :: 3-0 על לגאנס

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק בחצי חיוך כשהיא מתחילה חודש עמוס מאוד עד לפגרת חג המולד עם לא פחות מתשעה משחקים – כל אחד מהם ממש כמו גמר – ב-29 ימים. “מבצע חג המולד”, אומרות הכותרות בעיתונים והפעם באמת זו לא עוד כותרת דרמטית של המארקה. הביטחון שחזר עם ה-0:4 נגד אוססונה והרצון להמשיך כך בצל מכת הפציעות. לכו תדעו ואולי עם קצת מזל אולי גם הפער מברצלונה יצטמק. פגרת הנבחרות עברה בשלום פחות או יותר – לא התווספו פציעות לערימות, והיא אפילו הייתה מוצלחת עבור כמה שחקנים, אם זה ברהים דיאס שה"השתולל" עם שלושער ראשון וצמד קודם לכן ו’דורש מקום ב-11’, ג’וד בלינגהאם או פדה ואלוורדה. רגע לפני קרב הענקים באנפילד – משחק קריטי לכל הדעות – ריאל, שלא הפסידה ב-20 משחקי החוץ האחרונים שלה בליגה (ויכולה להשוות את הרצף השני הטוב בתולדות הלה-ליגה) – רוצה שלוש נקודות נגד לגאנס בבוטארקה. וברור שהעונה לא מדובר במשימה קלה.

רק שני ניצחונות חוץ השיגה ריאל העונה בחמישה משחקי ליגה – 0:2 תוצרת הפנדלים על ריאל סוסיאדד באנואטה וכן ה-1:2 הקשה נגד סלטה ויגו. האוהדים לשמחתנו מאמינים בקבוצה גם אם סקפטיים לגבי רכש כאשר 55% מהנשאלים בסקר המארקה הצביעו שריאל תשרוד כי היא מתעצמת בזמן מצוקה. “מתחיל מחזור של משחקים חשובים מאוד ואנחנו רוצים להצליח, עלינו לאשר את התחושות הטובות שהיו לנו במשחק נגד אוססונה. הקבוצה בסדר, השחקנים חזרו בכושר טוב וללא בעיות. הגיע הזמן להמשיך ככה”, אמר הדון. כמובן שהמשחק מחר יהיה טסט, חזרה גנרלית, וגם הוא בסגל חסר מאוד-מאוד. שישה פצועים נעדרים. “ההאצה” של רודריגו ולוקאס ואסקס לא הספיקה ואולי טוב שכך.

למה טסט? חזרה גנרלית לקו הגנה חדש לחלוטין. “זו אפשרות שפדה ואלוורדה יהיה המגן הימני, אולי פרלאן מנדי ישחק כבלם, יש לנו כמה אפשרויות”, אמר קרלו. ההנחה היא שנראה רביעייה כזו: ואלוורדה-ראול אסנסיו-רודיגר-פראן גארסיה, המגן השמאלי הספרדי אמור לקבל צ’אנס כשהצרפתי יישמר בצמר-גפן. כמובן שאורליאן טשואמני עדיין פצוע. פדה שיחק כבר ארבעה משחקים כמגן ימני בעבר והאחרון שבהם ב-2022 והוא הראשון לעמוד בכל משימה. ריאל תאבד את הנוכחות של האורוגוואי באמצע אך זה מה יש. מה שכן יש לה זה בוס אחר במרכז השדה – אדוארדו קמאבינגה שנח במשחק השני של נבחרתו בשל השעיה ופנוי להוביל. ברהים דיאס ישובץ ב-11 גם כן ככל הנראה, כנראה כקשר רביעי, בשל התרומה הגנתית הרבה שלו וכמובן שהוא רעב אחרי החמישה שכבש והוא יעזור בצד ימין. מגיע לו לשחק, אין שאלה בכלל והוא מקופח סדרתי. “ברהים שחקן חשוב מאוד עבורנו, הוא חזר טוב מהפציעה וכבש בפגרה. הוא יעזור לנו מאוד”, אמר קרלו ולא אמר דבר בעצם ולא בפעם הראשונה.

מי שכן חוזר וייתן ביטחון להגנה הוא סאן-טיבו קורטואה ואני בטוח שהקדוש המקורי - איקר קסיאס - לא יכעס עליי. שני המשחקים האחרונים של אנדריי לונין היו טובים אבל טיבו הוא החומה האמיתית ובספרד “חגגו” עם שלל כותרות ותיאורים את חזרתו. השוער לא שיחק באף לא אחד משלושת ההפסדים של ריאל מדריד העונה, לא הפסיד גם בעונה שעברה והפעם האחרונה בה ירד מנוצח הייתה איי שם במאי 2023 במשחק המגעיל נגד ולנסיה במאסטייה - כלומר 522 ימים. ארבעה ניצחונות ותיקו יש לקורטואה בשלהי 2023-24 כולל גמר ליגת האלופות, ותשעה ניצחונות ותיקו ב-12 המשחקים העונה. הוא חוזר בעיצומו של המשבר ההגנתי.

ראול אסנסיו צפוי לפתוח ב-11 לראשונה, אחרי שהופעת הבכורה שלו – כמחליף נגד אוססונה – הייתה נהדרת. בסביבתו סיפרו על הגאווה העצומה אחרי המשחק. “הוא עשה משחק מצוין, מוכן פיזית ומנטאלית. יש לו מוטיבציה רבה ואני רואה אותו במצב טוב מאוד”, אמר אנצ’לוטי. במאה ה-21 רק חמישה שחקנים מהקאנטרה פתחו בהרכב ריאל מדריד כבלמים בהופעות הראשונות שלהם ותתפלאו נאצ’ו הנפלא לא אחד מהם כי הוא שיחק כמגן בתחילת דרכו. שמות כמו פאבון (2001-02), רובן גונזאלס (2002-03), אלבארו מחייה (2003-04), גארי קגלמאכר (2008-09) ו-ויקטור צ’וסט (2020-21). אנצ’לוטי נדרש שוב לקאנטרה. “זו באמת כזו בעיה לשלב צעירים? זה כל כך נורא?”, נשאל הדון ואמר: “האחריות שלי היא להעמיד את הקבוצה (ההרכב) הטוב ביותר. קבוצת הנוער היא חלק חשוב במועדון אך זו לא המטרה שלנו. העבודה בקאנטרה טובה בעשור האחרון ויום אחד יהיו שחקנים שמוכנים לשחק בריאל מדריד”. שיהיה. בינתיים דייגו אגואדו, בלם צעיר בן 17 מקבוצת הנוער של אלבארו ארבלואה – מחזק את הסגל לראשונה בקריירה שלו, ככה זה עם מכת הפציעות.

הדבר שריאל מדריד הכי צריכה בחלק הקדמי זה שער של קיליאן אמבפה כמובן, מעבר לכך שגול מהיר פותח הכל, ראיתם מה קרה נגד אוססונה. החלוץ בבצורת של ארבעה משחקים כבר ובספרד “חוגגים” עם סטטיסטיקות שלו בהשוואה לעונות בפריז סן ז’רמן ובשלל דיווחים מיותרים. “אני חושב שזו רשעות והגזמה לדבר על המצב הנפשי שלו”, אמר קרלו שניסה להחזיר את הכדור למגרש הכדורגל. “הוא תאמן היטב ומצבו השתפר. מקווה שמחר יוכל לשחק טוב ולהראות את כל האיכויות שלו, שהן רבות. אמבפה רוצה להבקיע וזה יקרה במוקדם או במאוחר. מחר זו הזדמנות נהדרת. הוא שמח להתאמן עם חבריו ושמח להיות כאן. לכל חלוץ קשה כשהוא לא מבקיע. אני לא כאן כדי ללמד אותו להיות חלוץ מרכזי”. קרלו הוסיף לגבי העמדה: “הוא מעולם לא ביקש ממני תפקיד כלשהו במגרש. אין לו ולוויניסיוס ג’וניור עמדה קבועה בקבוצה וניתן לשנות בהתאם למצב המשחק”. לצד האפרוריות של אמבפה, ויניסיוס שיחק בנבחרת, לא ממש הצליח והוא חוזר הביתה תרתי משמע. שחקן חודש אוקטובר של אוהדי ריאל מדריד רוצה שוב לקחת על עצמו.

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| אדוארדו קמאבינגה, לוקה מודריץ’, ג’וד בלינגהאם, ברהים דיאס| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב לגאנס?

העולה החדשה לגאנס (סיימה ראשונה בליגה השנייה) מגיעה למשחק במצב רוח מצוין כשהקאמבק שלה לליגה הבכירה אחרי חמש שנים נראה מעודד ביחס לשליש הראשון. היא מדורגת במקום ה-14 בטבלה במרחק ארבע נקודות מצמד העולות הנוספות, אספניול ו-ויאדוליד, ומציגה הגנה די יציבה עם 16 ספיגות בלבד… 14 נקודות בשלב הזה הוא הרקורד השני הכי טוב שלה (בעונת 2016-17 היו לה 17 נקודות). לפני פגרת הנבחרות ניצחה לגאנה באצטדיון הבוטארקה 0:1 את סביליה בזכות פנדל מדויק של מיגל דה לה פואנטה שמונה דקות לסיום, במשחק בו סבלה משתי פציעות, וגם במשחק הבית שקדם לו היא ניצחה – ואז עשתה את זה בסטייל עם 0:3 ביתי נהדר על סלטה ויגו, ובסה"כ עם שבע נקודות מתשע האחרונות לעיני הקהל שלה. נגד סביליה לגאנס לא הרשימה אך כמובן היא לא מתנצלת – ידעה לקחת נקודות. “לגאנס ניצלה את המתנה שקיבלה במשחק די משעמם והוכיחה שסביליה היא האויב של עצמה”, נכתב בסיקור במארקה.

לניצחון האדיר נגד סביליה היו גם השלכות הרסניות כאשר המגן השמאלי אנריק פרנסה קרע את הרצועה הצולבת ונותח בהצלחה רק השבוע. מנגד, איבן נייו הקמרוני שחזר מהנבחרת עייף מאוד – התאושש. “אני אהיה נגד ריאל מדריד ומצפה מאוד למשחק הזה”, אמר הקשר שגם כבש נגד אתלטיקו מדריד העונה וישמח לקבל בונוס על יכולתו ולעשות זאת שוב. הוא ניצח ב-53 דו-קרבים העונה בליגה וחוטף כמעט חמישה כדורים בממוצע למשחק. “אנחנו חייבים לנצל את היתרונות שלנו. האוהדים תומכים בנו בצורה נפלאה. אני שמח ונהנה מכל רגע בלגאנס”. גם הפרטנר שלו לקישור, סידובה סיסה, ישחק, אין מה לדאוג. הקשר הוא השלישי במספר הדקות העונה עם 915, גם הוא באנקר. מי שבספק הוא הקשר רנאטו טאפייה אך לו יש מחליפים.

במועדון לא יכולים לחכות למשחק, אתם מכירים את זה – ואצטדיון הבוטארקה צפוי לשבור שיא אוהדים. כל הכרטיסים שהוצעו למכירה נמכרו ולמעלה מ-13 אלף אוהדים יהיו נוכחים. הקבוצה הצליחה לסדר עוד 600 מושבים וכמובן שהאצטדיון שודרג ביחס לרף הנמוך יותר של ליגת המשנה. במשחקי הבית לגאנס אוגרת נקודות עם עשר מתוך 18 אפשריות. היא לא הצליחה להוות יריב לאתלטיקו מדריד בחוץ למשל. אמנם לגאנס מעולם לא ניצחה את ריאל בליגה אבל במועדון כן זוכרים בוודאי את הסנסציה ברבע גמר הגביע ב-2017-18, דווקא בסנטיאגו ברנבאו. דרקו בראנסאק, הקשר הסרבי שהוא “השורד” היחיד מאותו ערב היסטורי, אופטימי: “אני מבחין באווירה דומה לזו של 2018 - אנחנו יכולים לנצח”. הוא אומר שמהקבוצה הנוכחית היה שמח אם דני סבאיוס היה מגיע ללגאנס.

קפטן לגאנס הוא סרחיו גונזאלס, עבורו זה משחק מיוחד. היה שלוש שנים אצלנו בנוער ובגיל 32 אחרי דרך חתחתים סוף סוף הגיע לליגה הבכירה. הוא גאה במקומו ואשתקד היה שיאן הדקות עם 3,697. “הייתי שחקן הרכב קבוע בנוער של ריאל מדריד אך היה עליי לעזוב. זה חלום של כל שחקן נוער להגיע לקבוצה הראשונה אך זה קשה מאוד. עזבתי ואחרי דרך ארוכה, שנה אחר שנה טיפסתי – מצאתי את מקומי. אני שמח שמאוד אוהבים אותי כאן”, אמר. עוד שחקן חשוב הוא הקשר חואן קרוס עם ארבעה שערי ליגה ובישול וגול נוסף בגביע והוא גם עזר לקבוצה אשתקד להעפיל לליגה הבכירה. דה לה פואנטה שהוזכר היה שיאן שערי הקבוצה אשתקד עם 13 שערים. סגנו, דייגו גארסיה שתרם 12 אשתקד, ממעט לשחק השנה. השוער מרקו דמיטרוביץ’ היה השוער השני בששת המחזורים הראשונים ומאז פותח בהרכב ושמר שלוש פעמים על שער נקי. אדרי אלטימירה מתמודד עם ולנטין רוייסר על עמדת המגן הימני, כשהאחרון שיחק יותר דקות העונה. השם הכי מפורסם בלגאנס הוא החלוץ סבסטיאן האלר שהתמודד עם מחלת הסרטן. עד היום יש לו 390 דקות בליגה, יוכל לעזור כמחליף ומחכה לשער הבכורה. יש דברים שהם מעבר לכדורגל…

המאמן בורחה פרננדס נשמע אופטימי מאוד לקראת המשחק. מאמן צעיר מאוד, בינואר יחליף קידומת ל-40, רק כמה חודשים מעל לוקה מודריץ’. הוא החל תהליך מקסים בקבוצה כשהעלה אותה ליגה, וכעת יהיה זה משחקו ה-60. הוא רשם 26 ניצחונות מול 14 הפסדים. “זה משחק קשה אבל אני מאמין שיהיו לנו הזדמנויות. ריאל מדריד משחקת טוב וזה יהיה מסובך. נמצא את הדרך לתקוף, כי זה לא מספיק רק להגן. המסר שלי לשחקנים ברור - אנחנו משחקים בבית ועלינו להיות אמיצים”, אמר בביטחון. הוא הוסיף: “יש לי רק מילות הערצה לקרלו אנצ’לוטי, הערכים שלו ואיך שהוא משדר אותם”. על הסגל החסר של ריאל: “חסר להם רק את המגן הימני ופדה ואלוורדה יכול לשחק שם. ננסה לתקוף מהאגפים. אנחנו לא יכולים לחשוף את הטקטיקה שלנו”. הוא נשאל על כך שכריסטיאנו רונאלדו מעולם לא הבקיע בליגה נגד לגאנס והאם זה יקרה גם לקיליאן אמבפה: “לא ידעתי את זה. אני מקווה שנתמודד עם אמבפה היטב. הוא רק הגיע לספרד. אני מקווה שהוא יבקיע נגדנו בכל שנה החל מהשנה הבאה - וזה אומר שאנחנו בליגה הבכירה”.

לגאנס - הרכב משוער: מרקו דמיטרוביץ’| אלטימירה, סרחיו, מאתייה נאסטאסיץ’, חאבי הרננדס| סידובה סיסה, רנאטו טאפייה (יובן ניו), דארקו בראסנאק| חואן קרוס, מוניר אל חאדודי ומיגל דה לה פואנטה

היסטוריה ומפגשי עבר::

שמונה מפגשי ליגה בלבד נערכו בין ריאל מדריד ולגאנס בית-חוץ שכן הקבוצה הקטנה עלתה לליגה הבכירה רק ב-2016. מנגד, נערכו ארבעה משחקים בגביע ואין מה לעשות - זה המשחק הכי זכור בין הקבוצות. ריאל מדריד פגשה את לגאנס ברבע גמר 2017-18 וניצחה 0:1 במשחק חלש עם בישול של תיאו הרננדס למרקו אסנסיו שכבש מהאוויר. דווקא בגומלין בסנטיאגו ברנבאו ריאל מדריד פישלה. אמנם קארים בנזמה השווה זמנית אבל בדקה ה-55 גבריאל אפלט עשה היסטוריה. לוקה מודריץ’ ודני קרבחאל שעלו מהספסל כמו גם בורחה מאיורל - לא סייעו. עוד היו חלק מהחרפה: הקפטן סרחיו ראמוס, אשרף חכימי אם תרצו, קארים בנזמה, איסקו ומרקו אסנסיו. ריאל הייתה קרובה לפשל נגד לגאנס גם כשהייתה בליגות הנמוכות, בעונת 2003-04, אבל ראול כבש שלושער, הציל אותה מהדחה וניצח את המשחק בהארכה (3:4). כעבור שנה ניצחה ריאל מדריד 1:2 במשחק בודד גם כן. בעונת 2018-19 ריאל עברה את לגאנס בגביע עם ניצחון 0:3 נהדר בבית כשאלבארו אודריוסולה מבשל לוויניסיוס ג’וניור שכבש בבעיטת יעף נהדרת עוד כשהיה עם מספר 28.

כאן סיימנו עם הגביע ונעבור לליגה. בשמונת משחקי הליגה ניצחה ריאל מדריד שש פעמים (75%) ושנייח הסתיימו בתיקו (25%), יחס שערים 8:24 לטובת ריאל מדריד כמובן. נתחיל מההתחלה: עונת 2016-17, לגאנס מגיעה לברנבאו לראשונה בתולדותיה, ריאל מנצחת 0:3 בשעת צהריים. גארת’ בייל התעורר עם צמד ומנע שיעמומון של ממש עוד במחצית והמחליף אלבארו מוראטה סגר עניין רבע שעה לסיום. “הגומלין” בבוטארקה הוא עדות נפלאה לריאל מדריד B הקטלנית של אז. חאמס רודריגס כבש ראשון ואלבארו מוראטה הוסיף שלושער בחצי שעה, שערים מצמקים של גבריאל ולוסיאנו לא שינו הרבה. ההרכב ‘השני’ של ריאל כלל גם את נאצ’ו, לוקאס ואסקס, מתיאו קובאצ’יץ’ ומרקו אסנסיו. רגע אחד של נחת עם אדן הזאר היה לנו ב-2019-20, ניצחון 0:5 נפלא במשחק הביתי. רודריגו פתח, טוני קרוס כבש מיד אחרי דקה, סרחיו ראמוס וקארים בנזמה הוסיפו בפנדל ואפילו לוקה יוביץ’ עם שער בכורה. מחזור סיום העונה, כשריאל הבטיחה אליפות כבר ולגאנס נשרה – היה הקרב האחרון בין הקבוצות. במשחק בו אפילו אלפונס אראולה שותף, ריאל עם עשרה ניצחונות רצופים, הובילה פעמיים (ראמוס ואסנסיו) ונרדמה. לגאנס ירדה עם ראש מורם. עוד תוצאות: 1:4 קליל במחזור השני הודות לבייל ובנזמה במחזור השלישי בברנבאו ב-2018-19 ורק 1:1 חלש בגומלין. ב-2017-18 ניצחה ריאל 1:3 בחוץ עם שער יפהפה של קאסמירו ו-1:2 בקושי בבית.

זה אולי ההרכב הכי טוב שפתח אצלנו מתחילת העונה.

קודם כל ככה מסביב: טוב שהכדורגל האמיתי חוזר ויסלח לי רן בן שמעון. מעדיף את השעה מחר כשצריך לרוץ להספיק להגיע הביתה אחרי העבודה - מאשר את הגיהנום הזה של 22:00 בלילה, והלוואי והשחקנים ירוצו כמוני ויהיו עם התשוקה שלי. לגאנס תיזכר לעד כקבוצה שגרמה לזינדין זידאן להחזיר את המפתחות ולהגיד “אני לא יכול” שם הכל התחיל, עם הבושה בקופה דל ריי ב-2018. אגב חובבי ההיסטוריה כמוני - גם ב-2004 כמעט לגאנס הדיחה אותנו אבל ראול הציל את ריאל. חבל כי אולי אם זה היה קורה קרלוס קיירוש היה מפוטר. בעצם לא…

אני לא מצפה “להמשיך את הרושם הטוב” אלא רק לשלוש נקודות מחר, זה משחק שונה אחרת מאשר אוססונה. לגאנס בכושר סביר בבית, אין לה מה להפסיד, זה המשחק של החיים של כל אחד שם. רק לנצח, לשרוד את המשחק הזה ולהגיע בשלום לאנפילד קרי גם בלי פציעות. ההגנה חרבנא (אם כי בכושר של לוקאס ואסקס אני באמת כבר לא יודע מה עדיף) ומצד שני טיבו קורטואה חוזר והוא חצי קבוצה עם השתיים-שלוש הצלות של מאה אחוז בכל משחק - היידה.

כל עוד מדובר ב"טסט" לאנפילד אז אני מבין מדוע פדה ואלוורדה מגן ימני אבל בכל יום אחר זו פשוט טיפשות של קרלו אנצ’לוטי. חסוס פורטה היה צריך להיות בסגל למשל. ואין שום סיבה לפחד לשים מחר את ראול אסנסיו ב-11. את פרלאן מנדי כבלם שישמרו ליום אחר. האמת שזה מעניין פדה כמגן כי יהיה לו שטח לרוץ, קשה לעבור אותו באחד על אחד, מניח שיהיה בסדר ואולי גם הפתעה בכנף ימין.

ברהים דיאס חייב לשחק. קצב המשחק שלו והמוטיבציה שלו שונים, הוא עובד מאוד בהגנה וזה יהיה כאילו נתגונן עם ארבעה קשרים - כן זה עצוב שבמשחק נגד לגאנס אני חושב גם בפן הפדנסיבי. יש לו את הקסם שלו. הפציעה יחד עם השמרנות של קרלו אנצ’לוטי - עצרה אותו. הוא מגיע בטירוף אחרי השלושער בנבחרת. אני באמת תמיד מצפה לראות אותו ב-11 יותר מארדה גולר או אנדריק.

קצת נמאס מהדיכאון של קיליאן אמבפה. אני חושב שהוא כושל בכל הפעולה האחרונה ולא רק הסיומת, גם הדריבלים שלו לוקים בחסר. הביקורת לגיטימית כי הציפיות הגיוניות וזה לא רק עניין העמדה - זה שהוא רוצה זה לא מספיק. שער אחד יכול לשחרר משהו אבל הוא כבר נכנס לרצף הבקעות סביר ובמשחקים הגדולים איכזב כך שזה לא הכל. מזל שיש את ויניסיוס ג’וניור בפורמה והלוואי שיהיה איזה 0:2 ונוכל לראות קצת את אנדריק.

עם אדוארדו קמאבינגה באמצע ולא אורליאן טשואמני הלמל"ם - הקבוצה הזו עם יותר חיים וגם ג’וד בלינגהאם במצב רוח התקפי ושני המשחקים האחרונים עשו לו טוב. אוי ואבוי אם במשחק כזה יהיה חסר לנו פדה באמצע. האללה מדריד

יש הרכב למשחק נגד לגאנס. שריקת הפתיחה ב-19:30. הרכב סופר מפתיע. חוליית ההגנה הצפויה עם פדה ואלוורדה קפטן בצד ימין? ראול אסנסיו ופראן גארסיה. ארדה גולר ודני סבאיוס(!) בקישור ולא ברהים דיאס המקופח הגדול או לוקה מודריץ’. ההתקפה “הגלאקטית” כרגיל וטיבו קורטואה חזר לשער. ניצחון של ריאל מדריד יצמק את הפער מברצלונה לארבע נקודות כשיש לנו משחק חסר. תנו לנו את זה! האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, פדה, ראול אסנסיו, רודיגר, פראן גארסיה, קמאבינגה, סבאיוס, גולר בלינגהאם, ויניסיוס ואמבפה.

שני דברים נוספים:

-פדה ואלוורדה יענוד את סרט הקפטן בפעם הראשונה במשחק רשמי בריאל מדריד - במשחקו ה-276.
-השחקנים יעלו לכר הדשא עם חולצת תמיכה באדר מיליטאו הפצוע - מרגש מאוד ומחמם את הלב.

מנסה לא להיות קטלני בביקורת וברור שיש משחק ענק ברביעי ועדיין - למה דני סבאיוס? זה בזבוז הקצאה. ובעיקר איפה ברהים??? הוא גומר אותו אוף. זה לא שנוכחותו באנפילד מובטחת. ברהים נתן בראש בנבחרת ומה עוד עליו לעשות? שחקן טוב וחשוב מגולר וגם עובד…

קרלו רומז פה (וכהרגלו רמז בעובי של פיל) לקמאבינגה שהוא עדיין לא סומך עליו לגמרי.

ג’וד עוד קצת למטה ובראהים במקום סבאיוס בהרכב וזה היה ניצחון קליל מאוד, עם ההרכב הנוכחי זה יהיה קליל אבל לא קליל מאוד.

אני אישית מת על סבאיוס.

בבקשה שלא נשחק 4-4-2

3980857-80792864-310-310

סבאיוס, דני פאקינג סבאיוס. מעדיף לעלות עם אנצ׳לוטי בקישור ולא איתו.

לא יודע איך המשחק הזה יסתיים, אבל רבע שעה עברה ו נראה שמתחיל להתחבר.

אני דווקא לא רואה שום דבר, בתחילת המשחק נתנו לנו כבוד, קבוצה גדולה מנצלת את זה ל-0:1 ואז לנוח. אנחנו נחים לפני הגול. לא לחצנו מספיק על הדוושה. בקלות הגענו לשליש האחרון אבל חלשים ולא מסוכנים, די צפויים. חוץ משני המהלכים של ארדה גולר ואחד רחוק מהשער כשהשני באמת נפלא - נאדה. זה משחק שמאפיין אותנו הרבה יותר מאשר הפארטידאזו נגד אוססונה.

יכול להבין את “ההקרבה” עבור קיליאן אמבפה בערב כזה שהוא בצד שמאל ו-ויניסיוס ג’וניור באמצע בתקווה שיקבל שום ביטחון, אבל רק למחצית אחת ולא יותר כי אנחנו צריכים לנצח, אכזבה עצומה בינתיים, קבוצה עצלנית מאוד שלא לוחצת. אמבפה תמיד בועט על שחקן יריב. אכזבה גדולה גם מחוסר התרומה ההתקפית של פדה ואלוורדה בצד ימין. הייתי מעלה את ברהים דיאס מהספסל במקום דני סבאיוס ומשאיר את ארדה גולר.

אגב פנדל אלף אחוז על ויניסיוס לפי דעתי, עזבו שהוא מעצבן וקודם לכן הלך לקפטן שלהם בלי סיבה. ה-VAR היה צריך לאותת.

תודה רבה על המתנה - לגאנס - וכל הכבוד לוויניסיוס ג’וניור על הפרגון. וזהו עכשיו הוא יחזור לשחק כמו כוכב אמיתי ולא ילדה עם קוקיות? תמונת המשחק שלי זה הלחץ הגבוה - אחלה טיטי

לא יודע עד כמה זה השחקנים שמתחילים להתחבר, כמו שזה פשוט השחקנים הנכונים שעולים בהרכב, ובתפקוד הנכון והמחמיא ביותר עבורם, כולל המיקום של ויני יותר במרכז. גולר מוסיף לנו פן מאוד חשוב של תחכום ויצירתיות בהנעת הכדור, שכמעט ולא קיים בהיעדרו.

מה שכן, נראה שפדה “שכח” את התפקוד בצד ימין. לא ברור לי אם זאת הנחייה של אנצ’לוטי להישאר במרכז המגרש בזמן שאנחנו תוקפים או שפשוט פדה התרגל לעמדה בקישור, אבל הוא מפספס המון הזדמנויות מצויינות לעשות עקיפות מימין - דברים שהוא היה עושה על בסיס שבועי בשנה שעברה.

שקמאבינגה ובלינגהאם שם למעלה לוחצים :heart_eyes:

מה שויני עשה עכשיו יכול להיות מהלך משנה עונה. אמבפה בפורמה ואנחנו נלחמים על כל התארים, זה עד כדי כך פשוט. על כל מגרעותיו - הוא מכוכבי העל הפחות אנוכיים שאני זוכר אצלנו.

בפעם היחידה העונה שעשינו לחץ אגרסיבי על הרחבה של היריבה הגיע גול
קמאבינגה כל כך צריך להיות באנקר בהרכב

אתם מבינים איזה טאץ מדויק היה צריך ויני כדי שהכדור לא יגיע לגולר? הוא נתן כדור מדוד על המילימטר שינחת לאמבפה ברגל ולא לגולר.

למרות הבישול הבאמת נהדר, זה מסוג המשחקים שויניסיוס בא לחרב. כל כדור שמגיע אליו זה לפח. אבל הוא יתן משחק גדול בשבוע הבא וכולם ישכחו. הפער בין המהירות מחשבה שלו תחת לחץ לזו של בלינגהאם- שמיים וארץ.

הוא מעצבן ומתבכיין ומושתן קטן מבחינת המתנהגות אבל מקצועית מאז שהוא משחק אצלנו הוא השחקן הכי פחות אנוכי והכי קבוצתי בסגל, תמיד מוכן לוותר ולמסור למי שנמצא במיקום יותר טוב.

אמבפה היה חייב את זה כמו אוויר לנשימה.

לגמרי, וגם עושה הרבה עבודה שחורה (סליחה ויני, לא להיעלב) ולחץ בלא מעט משחקים. בפעמים שהוא לא מוסר זה מטעויות בשיקול ולא מאנוכיות/חיפוש בכוח של השער.

רק שישתחרר לאמבפה הקטשופ.

מהמעט שצפיתי באסנסיו הוא נראה כמו שחקן שמתאים יותר לקישור האחורי.

הגענו למצב העצוב שבו כבר כשאמבפה קיבל את הכדור, היה ברור לי שהוא הולך להחמיץ את זה. כאילו מדובר בוינסיוס של לפני 3 שנים, ולא במי שאמור להיות השחקן הטוב בעולם