לקראת ויאדוליד| האוויר חוזר לריאות - אחרי 50 ימים, ריאל מדריד, אלופת אירופה הגאה, סוף סוף חוזרת, ותרצה לסגור את 2022 הקסומה עם ניצחון חוץ על העולה החדשה מחר (שישי, 22:30). הפרס יהיה העפלה לפסגה לפחות זמנית. מודריץ’, טשואמני וקמאבינגה ששבו לאימונים - נכללים בסגל, בנזמה צפוי לפתוח. הכל לקראת המשחק - כאן
קודם כל ה-50 ימים האלה בלי ריאל מדריד היו כל כך קשים, חשבתי שאני משתגע. היה חסר לי חמצן לריאות, הדלק. מחכה כבר לשעות האלה לפני השריקה שאתה מרפרש את הטוויטר ומחכה לראות שההרכב יודלף. הדקה שהשחקנים עולים למגרש ואתה מנסה לדמיין את התוצאה. לשבת לראות עם החולצה של פדה ואלוורדה, להפציץ לכם את הפיד בפייסבוק.
צפיתי במונדיאל ולא באמת הרגשתי חלק מזה. הריגוש לא דומה בכלל. לא הפסקתי לזרוק לפרטנר הקבוע למשחקים: “איך היה מתאים לי היום איזה ראיו וייקאנו, ששוב נסריח את הדשא אבל העיקר לראות ריאל”. וכעת הבטחתי לעצמי ונראה כמה זמן אחזיק מעמד – יותר ליהנות ולהתרגש ופחות לכעוס בין אם זה הכדורגל הלא מספיק טוב, התוצאות האחרונות, העובדה שאנחנו רק במקום השני בטח אחרי העונה שעברה ובניחוח של סיכומי 2022. ובקיצור: החופש נגמר, הכדורגל האמיתי חוזר ובמשחק האחרון של השנה חייבים לנצח. ואחרי המתנה כל כך ארוכה – חוזרים ב-בום אחד גדול עם מרתון משחקים עצום.
סטטוס אלופת אירופה:
ריאל מדריד מגיעה למשחק במטרה להשתלט על פסגת הטבלה גם אם זמנית בלבד. אלופת אירופה הגאה יצאה לפגרה רק מהמקום השני אחרי דעיכה ביכולתה. מעבר לכך, בניגוד לכל התחזיות הפסימיות - הרי שהסגל למשחק כמעט מלא וגם ההרכב יהיה חזק מאוד. לא תמצאו שם אלתורים או שחקנים מקסטיליה. בקיצור: אין תירוצים לקבוצה ש"שכחה איך לנצח בחוץ" ויש לה שיעורי בית לעשות כפי שנכתב במדויק בתקשורת. ריאל פתחה את העונה עם שישה ניצחונות חוץ רצופים אבל ניצחה רק פעם אחת בארבעת המשחקים האחרונים מחוץ לסנטיאגו ברנבאו – 0:3 על אלצ’ה האומללה. ולמען האמת, גם המשחק האחרון לפני שהתפזרנו לקטאר – ה-1:2 הביתי על קאדיס – היה מאכזב. זה משחק החוץ הראשון של ריאל מתוך שלושה, והנוח ביותר על הנייר כשאחר כך מחכות ויאריאל (ריאל לא ניצחה בלה סרמיקה מאז 2016-17) ואתלטיק בילבאו). “הקבוצה בכושר טוב ועם התלהבות רבה לחזור להתחרות. השחקנים התאמנו היטב”, אמר המאמן.
את המרתון הגדול של 16 משחקים פוטנציאליים בחודשיים צריך להתחיל ברגל ימין. אשתקד, למשל, משחק החזרה מהפגרה היה אפור ומדכא עם הפסד 1:0 לחטאפה מהתחתית במשחק חוץ. ב-52 המשחקים של 2022 המאזן בינתיים הוא 36 ניצחונות, 7 תוצאות תיקו, 9 הפסדים, יחס שערים 51:114. אנטוניו פינטוס יעשה הכל אבל הוא לא יכול גם לתת גול. אז מה המצב? מריאנו דיאס פצוע אבל כל השאר בריאים ובכושר משחק, טפו-טפו-טפו. קרלו אנצ’לוטי הפתיע כשהתייחס גם לנגלה האחרונה של השלושה שהצטרפו לאימונים היום ואמר שהם יכולים לשחק – לוקה מודריץ’ והצרפתים. “נצטרך להעריך זאת פרטנית”, הבהיר קרלו בהמשך וכלל אותם ברשימת המוזמנים, אם כי אנחנו מניחים שהם יפתחו על הספסל. הברזילאיים, כך קראנו, עשו כושר גם בחופשה, הגיעו במצב פיזי מצויין לוולדבבאס והם הפצירו במאמנם שהם רוצים לא רק לשחק אלא גם לפתוח בהרכב. מרכז השדה שלנו יורכב מטוני קרוס בקישור האחורי, ואיזה מזל שהוא פרש מהנבחרת, דני סבאיוס ששב מפציעה ומפדה ואלוורדה.
התחלה טובה, למשל, תהיה שמירה על שער נקי בליגה, משהו שטיבו קורטואה טרם הצליח לעשות העונה. לפי ‘דיפנס סנטרל’, אתר אוהדים שאינו מקור רשמי – קרלו ושותפיו הציבו בפני השוער הבלגי את המשחק הקרוב כרגע בו דברים ישתנו. טיבו ספג בכל עשרת משחקי הליגה בהם שותף. “זה לא רק עניין של טיבו. כל הקבוצה חייבת להגן טוב יותר, ללא ספק”, אמר קרלו. ההגנה תכלול את אנטוניו רודיגר במקומו של אדר מיליטאו. על העומס אמר המאמן: “קשה להעריך מה יהיה, לוח השנה דורש מאיתנו הרבה, אני אשתמש בכל שחקני הסגל”, הבהיר האיטלקי שקרץ גם אל עבר אדן הזאר וטען כי הבלגי, שיפתח על הספסל, נמצא במצב פיזי טוב הרבה יותר בהשוואה לשחקן שנסע למונדיאל.
בכל מקרה מי שהכי מחכים לו הוא קארים בנזמה, ולפי ה-AS החלוץ ‘מריח דם’, רוצה לסתום פיות ומגיע עם מוטיבציית שיא. הפציעות הארורות מאחוריו אחרי שהתאמן מספיק, גם פספוס המונדיאל בקטאר והמחנאות בחדר ההלבשה הצרפתי, וכעת זה הזמן לתת הכל עבור הקבוצה. “בנזמה חזר נלהב מאוד ובעל מוטיבציה. אנחנו יודעים שהחלק הראשון של העונה היה לא טוב עבורו, הוא יודע זאת ואנחנו סוכמים עליו שהוא יתרום לנו עכשיו הרבה”, הגן עליו קרלו, כרגיל, והוא כמובן רצה להישאר רחוק ממה שקרה בנבחרת הצרפתית. “זה לא ענייני מדוע דידייה דשאן החליט כך. בנזמה חזר להתאמן בעשרה בדצמבר והוא בסדר גמור”. בשלב הזה בעונה שעברה היו לו כמעט פי שלושה שערים (17) מאשר כעת. דבר נוסף שמדאיג את האוהדים – חדי העין – הוא עניין התחבושת. בנזמה שיחק בלעדיה במשחק האימון נגד חטאפה ביום שישי והיא הצטיירה כמעין קמע – מאז שהניח אותה הוא לא הפסיק להבקיע. מרקו אסנסיו ו-ויניסיוס ג’וניור שנראה מחויך מתמיד באימון (השמחה שלו זה בדיוק מה שהקבוצה צריכה עכשיו) יפתחו לצידו. אסנסיו נכנס לששת החודשים האחרונים בחוזה ועליו להוכיח את עצמו. “כולם נחושים לשחק טוב, לא ‘בשבילי’ אלא בשבילם. אני לא מודאג כי אני רואה את כולם מחוברים ובעלי מוטיבציה”, אמר.
מה איתך, קארים?
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, אנטוניו רודיגר, דויד אלאבה, פרלאן מנדי| טוני קרוס, דני סבאיוס, פדה ואלוורדה| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה
מה המצב ויאדוליד?
ויאדוליד שחזרה לליגה הבכירה מהר מאוד – לאחר עונת היעדרות אחת (סיימה שנייה בסגונדה בשוויון נקודות עם המוליכה) – תרצה כמובן לשרוד הפעם וזו המטרה המוצהרת. כמובן שקשה לדבר על מומנטום בשל פגה כה ארוכה אך התוצאות שלה היו טובות לפני המונדיאל. אמנם היא הובסה 3:0 בסאן ממס נגד אתלטיק בילבאו אך קודם לכן ניצחה בשלושה מארבעת משחקי הליגה שלה. היא שמה מאחור את פתיחת העונה האיומה וברחה מהתחתית עד למקום ה-12. למעשה המאמן פאצ’טה, שבתפקיד מתחילת העונה שעברה, יכול להיות מרוצה. ויאדוליד קיימה במהלך הפגרה חמישה משחקי אימון נגד יריבות ברמה גבוהה יחסית, ולמעשה שבה לפעילות כבר ב-21 בדצמבר עם ניצחון 1:5 בגביע המלך על קבוצת ארנס גטקסו הקיקיונית. היא נקלעה לפיגור אך ההרכב החזק ידע להגיב היטב כשחמישה כובשים שונים הבקיעו. “ויאדוליד של החצי השני הציגה התלהבות רבה ורמסה את היריבה במהרה”, נכתב.
במשחקי הבית, למעשה, ויאדוליד עם שלושה ניצחונות רצופים (רצף שהחל עם חגיגה גדולה של 1:4 על סלטה ויגו) כשספגה שישה שערים בלבד והשיגה 13 נקודות מתוך 21 – מאזן טוב. היא גברה בין היתר 0:1 על ריאל סוסיאדד וסיימה בתיקו די מכובד נגד בטיס. חאבי סאנצ’ס ורוקה מסה, שכבשו שני שערים תוך שש דקות, העניקו לה 1:2 על אלצ’ה במחזור הלפני אחרון בליגה. מי שלא הבקיע הוא הכובש הבכיר, סרחיו לאון, שיש לו שבעה כיבושים – כמו בכל העונה שעברה, ונוכחותו ב-11 של המאמן מובטחת. לשון וייסמן, שהיה בין הכובשים בגביע – שני שערים בלבד. הוא פתח את העונה הזו פצוע ובכל זאת רחוק מעונת השיא אשתקד אז הפציץ 20 בסגונדה. ההערכות הן שנראה את ויאדוליד ב-4:3:3 והוא ימתין בסבלנות על הספסל. במקומו ישחק אוסקר פלאנו.
המאמן פאצ’טה הפגין ביטחון רב במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: “אני נרגש ומאוד בטוח לקראת המשחק הזה. החובה שלנו היא לדרוש מריאל את הגרסה הטובה ביותר שלה כדי לנצח אוצנו. כמובן שיש לה איכות מדהימה בכל עמדה על המגרש, קשה לתפוס אותם במעברים למשל”. פאצ’טה מדגיש: “אבל גם אם היריבה היא ריאל - זה לא יוביל אותי לשנות את המערך. אנחנו מצליחים לאחרונה ומאמינים שנוכל לעצור את ההתקפות שלהם. נהיה אמיצים עם הנשק שלנו”. המגן סרחיו אסקודרו, שכבש את שער השיוויון בגביע ומקווה שהגול הבא, אחרי שער הבכורה, יגיע מהר, אמר: “ריאל יודעת מה ההבדל בין המונדיאל לליגה, הם יודעים לעשות את הסוויץ’. הם יגיעו עם כל מה שיש להם ועלינו להיות אינטנסיביים”. כשנשאל על שחקנים שהיה מעדיף ‘לסלק’ מריאל, החמיא לטוני קרוס ולמודריץ’. סיכוי טוב שאסקודרו יפתח בהרכב.
בין הקורות יפתח הקפטן ג’ורדי מאסיפ ששיחק פעם אחת בלבד בששת המחזורים הראשונים אך מאז השתלט על העמדה בין הקורות. שוער המשנה הוא סרחיו אסנחו, מי שסומן בעבר כאחד השוערים המבטיחים בכדורגל הספרדי. פרט למגן השני אוסקר אולסה שהיה ברור שייעדר, גם הקשר אנואר שמיעט לשחק – לא יעמוד לזכות הקבוצה כמו גם זוהיר פדל שסובל מבעיות בצוואר בעוד קנדי שרשם 14 דקות – “צפוי להשתלב בסגל”, לפי מאמנו. ויאדוליד בגדול מגיעה עם ההרכב החזק שלה. ג’וואד אל ימיק, הבלם שבלט במונדיאל וחגג לצערנו עם דגל פלסטין את העפלתו של מרוקו – ייעדר בשל פציעה אם כי בקבוצה הוא פחות משמעותי. חואקין פרננדס, שיאן הדקות, יחזיק את ההגנה יחד עם חאבי סאנצ’ס שגדל בקסטיליה. סרג’י גווארדיולה ואלברו נגרדו שגם כן בסגל – לא באו לידי ביטוי העונה. אצטדיון החוסה סוריה מכיל כ-27 אלף מקומות. נגד בטיס הגיעו 22 אלף אוהדים וככל הנראה ויאדוליד תשבור את שיאה מהעונה. כמובן שתמיכת הקהל חשובה לה. מאז השער של קאנוביו ב-2009 לא הצליחה ויאדוליד לנצח את ריאל. מוטיבציה לא חסרה לה.
הכובש המוביל, סרחיו לאון
ויאדוליד – הרכב משוער: ג’ורדי מאסיפ| לוקאס רוסה, חואקין פרננדס, חאבי סאנצ’ס, סרחיו אסקודרו| אלבארו אגוארדו, רוקה מסה, מונצ’ו| גונסאלו פלאטה, אוסקר פלאנו וסרחיו לאון
היסטוריה ומפגשי עבר:
חמישה ניצחונות בששת משחקי החוץ האחרונים בחוסה סוריה, סדרה שהחלה בעונת 2009-10, מראים שליטה מוחלטת יחסית של ריאל מדריד וזו “התקופה” הכי טובה שלה פחות או יותר. במפגש האחרון, עונת 2020-21, זה שוב היה 0:1 קשה מאוד, על הקשקש, שנה שנייה ברציפות וריאל ניצחה הודות לשער של קאסמירו כאשר הגיבור בעונת האליפות האחרונה של זידאן היה נאצ’ו עם שערו היחיד באותה עונה, בנגיחה. בכל מקרה המשחק הזכור ביותר, אפילו יותר מה-1:1 בעונת הדסימה כשכדור חופשי מושלם של ראמוס לא הספיק וריאל הניפה דגל לבן במירוץ האליפות - היה דווקא 1:4 בעונת 2018-19. הניצחון הכי סתמי שיש. סולארי ידע שהגרזן על ראשו לאור ההשפלה נגד אייאקס ובמשחק הפרידה שלו ריאל כבשה רביעייה ואף אחד לא באמת חגג. ואראן, בנזמה – צמד ומודריץ’ כבשו. ההפסד האחרון לוויאדוליד בחוץ היה במחזור ה-11 בעונתה 2008-09 החשוכה כשברנד שוסטר הגיע עם סגל חסר אך זה לא תירוץ.
משחק ששווה להתעכב עליו הוא ה-2:3 הנהדר בעונת הקיירוש. ריאל עם הגנת טלאים הרבה יותר מהרגיל (סולארי מגן שמאלי – הורחק, אלברו מחייה במרכז) – נקלעה לפיגור 2:0 מצמד של אוסקר גונזאלס. אלא שהיא נהנתה משער מצמק של רונאלדו-פנומנו, פיגו השווה בפנדל והברזילאי אמר את המילה האחרונה כשהמלך הכי זכור דווקא לא נגמר בגול – ריקוד ענק של זידאן – רולטה והחוצה. זה היה הניצחון היחיד של ריאל בוויאדוליד בעשור הראשון של שנות ה-2000 כולל הפסד מביך בעונת 2001-02. הניצחון הכי גדול של ריאל נגד ויאדוליד היה מאניטה אדירה במחזור ה-15 בעונת 1994-95 עם חורחה ואלדאנו על הקווים, העונה בה האליפות חזרה הביתה אחרי ארבע עונות רעות. צמד לאיבן זאמורנו, גם ראול הבקיע ואפילו לואיס אנריקה שהרשית את הראשון. אותו רצף באותם השנים הוא הכי ארוך של ריאל – שמונה משחקים ללא הפסד. נספר לכם שכל שבעת המשחקים הראשונים בין הקבוצות בהן ריאל הייתה האורחת – הוכרעו. ריאל נכנעה במפגש הראשון ב-1942, ניצחה פעמיים וכן הלאה. התיקו הראשון היה 2:2 ב-1956 וכעבור עונה זה נגמר ב-3:3. בסוף שנות ה-50 תחילת שנות ה-60 ויאדוליד רשמה שלושה ניצחונות רצופים וזה השיא שלה.
המאזן ב-45 המשחקים בליגה – 20 ניצחונות לריאל (44%), 14 תוצאות תיקו (31%) ועוד 11 הפסדים (24%), לחלוטין לא מספיק טוב, עם יחס שערים 53:74 לטובת ריאל. שיא השערים במפגש בודד עומד על שבעה, 3:4 למארחת ב-1954 במשחק בו לא תרצו לדעת מה הייתה תוצאת המחצית, נוגד את האתוס שלנו. בעונת 2012-13 ריאל השיגה ניצחון קשה 2:3 בוויאדוליד כשמסוט אוזיל כובש את הצמד השני שלו בסה"כ במועדון. ריאל פיגרה פעמיים אבל בנזמה השווה בפעם הראשונה, מסוט קבע 2:2 במחצית והגרמני ניצח את המשחק בכדור חופשי בדקה ה-72. בסה"כ 90 מפגשי הליגה המאזן עומד על 14:58 לריאל בניצחונות ועוד 18 תוצאות תיקו, יחס שערים 95:187 לטובת ריאל כמובן.