אי אפשר לעבוד עם האמבפה הזה, בכוח יוציא אותי נקניק.
אמבפה בסה"כ עושה את שלו ונראה בדיוק כמו שהוא נראה מתחילת העונה (מלבד השער), אתה זה שהחלטת בשבילו שהוא פתאום אמור להבקיע שלושער, בלי לתאם איתו מראש
הוא תמיד היה כזה מחמיצן?
לא נגדנו
עדיין יש סיכוי לשלושה שערים בדצמבר. אל תאבד תקווה…
תמיד היה יותר מחמיצן מאיך שהוא נתפס ע"י מרבית עולם הכדורגל (בעיקר בגלל כמה הופעות נדירות בצ’מפיונס ובמונדיאלים), אבל לא ברמה הזאת. הסיומת שלו, כמו כל שאר היכולות שלו, נראית 5 דרגות לפחות מתחת ליכולת שלו משנים קודמות.
אגב, חשבתי על זה שגם ריבוי הנבדלים שלו נובע מהירידה התלולה ביכולת - הוא לא סומך על זה שיצליח לעקוף את המגן באמצעות המהירות שלו, אז הוא מתחיל את הריצה מוקדם מידיי ואז נתפס בנבדלים מיותרים.
החוקה החדשה:
במקרה של פגיעת ראש שמתרחשת אחרי החילוף החמישי והאחרון, כל קבוצה זכאית לחילוף נוסף, ולשישה חילופים בסה"כ.
אנצ’לוטי בתגובה: זה 7 חילופים יותר ממה שאני צריך.
אנחנו בלי חלוצים ואנצ’לוטי מרשה לעצמו למחוק את אנדריק.
סך הכל הגיוני.
לדעתי אמבפה עם משחק הרבה יותר טוב היום, עדיין נורא חלוד אבל בא עם יותר ביטחון ונכונות להוכיח ולקחת על עצמו, כשבנוסף יש יותר תיאום וזה נראה טיפה יותר טוב
כשהוא עבר את השוער והשדרן אמר ״אין מצב דהוא מחמיץ״ - כבר ידעתי שהוא יחמיץ והתגלגלתי מצחוק, אבל כמו שידעתי שהוא יחמיץ ככה באותו ביטחון אני אומר שכל עוד הוא ישאר כשיר הוא יראה פה את הכישרון שלו וגם הגולים יגיעו. הוא מגיע לים מצבים וזה נורא חשוב עבורינו, ובסוף זה ישתחרר
אין לי בעיה שמודריץ׳ נכנס, בכלל לא, ולדעתי גם היה טוב ונתן גם כמה כדורים טובים - אבל לעזאזל, 2:0 בבית מול חטאפה, דקה 70-80 למה לא להכניס את אנדריק?!
הכי פחדתי במשחק זה שרודיגר או פדה נפלו, הם השחקנים שאסור אסור לריאל שיפצעו
בניגוד לשדרנים - המחצית השניה לא היתה גרועה לא יודע מאיפה הם הביאו את זה, שלוש הזדמנויות לשער בטוח של ריאל + 3 בעיטות מרחוק/קצה רחבה (פדה, ורודריגו ואמבפה שנבלמו) זה הספק התקפי הרבהיולר ממה שהתרגלנו אליו
ניצחון ובדרך למקום הראשון, אף אחד לא נפצע(מקווה), והיה שיפור במשחק - רק אנדריק היה חסר
חבר’ה אמבפה לא היה כזה גרוע, להיפך - הוא סוף סוף הצליח ליצור לעצמו ולאחרים מצבים די מכלום + הצליח להסתנכרן עם כדורי העומק הרבה יותר טוב ממה שקרה עד עכשיו.
החמיץ החמצה אחת מזעזעת שנבעה מספק חוסר ביטחון ספק חוסר חמצן במוח.
ההחמצה השנייה היא לא כזאת החמצה, פשוט זה גול קלאסי של אמבפה ש99% מהחלוצים בעולם לא ישימו וכשהוא במצב כזה אז מצפים לשער.
שורה תחתונה - אם הייתי מחפש מילה שמתארת את איך שהוא נראה היום אז המילה היא חיוני, הוא ללא ספק היה הרבה יותר תכליתי וישיר, פשוט חסר לו ים של ביטחון.
זה הקטע המוזר , הירידה התלולה היא לא רק ביכולת, אלא בכל האספקטים הפיזיים, הוא עדיין מהיר והוא עדיין זריז אבל לא קרוב למה שהיה לפני שנתיים. דעיכה פיזית כזאת בגיל 25 כבר חווינו עם ראול אבל איתו לפחות נהנו מהשנים של הפריים לפני.
כפי שכבר נכתב אמבפה היה יחסית טוב מאוד היום וסבל קצת מחוסר מזל בהחמצה מול שער ריק, אבל סוף סוף הביא את מה שהוא עושה הכי טוב בעולם, משהו שהיה חסר לנו מאז בייל בשיאו, משהו שאין לויני וזה תנועת עומק חכמה ולקבל כדור לשטח מאחורי הבלמים ולעשות משם נזק, זה חשוב מאוד שנוסיף את כלי הנשק הזה להתקפה שלנו, יהפוך את החיים שלנו להרבה יותר קלים.
ראול אסנסיו די סוגר מבחינתי את דיון הביצה והתרנגולת האם לא משחקים בריאל מדריד שחקני בית כי לא מקבלים הזדמנויות או שהם פשוט לא מספיק טובים אז לא מקבלים מספיק הזדמנויות.
הסיבה היחידה שקסטיליה סוף סוף מחזקת את הקבוצה הבוגרת שלנו היא פשוט כי לא הייתה ברירה ולא שום סיבה אחרת, זה לא שראול אסנסיו הוא הראשון שראוי לשחק בבוגרת אחרי שנים, הוא אפילו לא היה מהבולטים ביותר בשנים האחרונות והאמת? הוא גם לא באמת עילוי או שחקן שלא ראינו פשוט שחקן טוב במקום הנכון ובזמן הנכון.
לא תמיד תקבל את העילוי שמוכן כבר כאן ועכשיו והוא הדבר הבא, אבל לפעמים תסגור בדיוק את הפינה שהיית צריך כדי להמשיך להתחרות.
תנו לצעירים לשחק.
אני גם לא חושב שמישהו האמין איי פעם שנאצ’ו יהיה נאצ’ו. חשבנו שהוא אחלה בלם רביעי לסגל ומדרידיסטה. וקיבלנו תעודת ביטוח. לא חשבנו שהוא ישחק במשחקים כל כך גדולים ויציג יכולת שיא כמו נגד באיירן מינכן ב-2016-17 בשלב רבע הגמר - המשחק הגדול הראשון באמת שלו, כעבור שנה אפילו מגן ימני לעת צרה בגמר ליגת האלופות ועל עונת 2021-22 מיותר לציין. אני לא רוצה להיות רומנטיקן מדי אבל הוא לדעתי בלם לא רע בכלל, לא מזלזל ביכולת שהפגין באנפילד. אני לא באמת מתגעגע לאדר מיליטאו למרות הנתונים הפיזיים שהיו לו.
איזה נתונים ? אסנסיו לא פחות מהיר והיום הוכיח שהוא הרבה יותר טוב ממיליטאו בכדורי הגובה.
לא יודע אם היה בולט או לא בולט בקסטיליה וגם לא מעניין, הוא נראה בלם מצויין עכשיו, יש לו הכל, רק שימשיך ככה.
נאצ’ו זו בדיוק הדוגמא.
הרי מה היה קורה אם היה עוזב לקבוצה קטנה בגיל 20? סביר להניח שהיה מתגלגל לאיזו קבוצת תחתית והיה עושה קריירה בינונית.
לא תמיד צריך להעלות רק שחקנים כמו מסי או לאמין ימאל שמסומנים מגיל קטן כדבר הבא, יש לא מעט שחקנים כמו בוסקטס או קסאדו כדוגמא למישהו שפרץ לאחרונה שלא סומנו ככוכבי על בקבוצה הצעירה אבל כן קיבלו הזדמנויות וביטחון והתאימו לשיטה ומשם פרחו.
אם יש כוכבים על העמדה והקבוצה מנצחת ונראית מצויין אני יכול להבין אבל אם לדוגמא אין לך מגן ימני טבעי אחד בקבוצה הבוגרת ובמקרה במקרה השחקן הכי מוכשר של קסטיליה הוא מגן ימני למה שלא יקבל לפחות צ’אנס?
לא רק שאסנסיו לא פחות מהיר ממילטאו, נראה שהוא משתמש במהירות שלו ביותר תבונה ממיליטאו.
מרגישים שהוא יודע להתמקם לפני השחקן תוך כדי סוף הספרינט וגם מרגישים שהוא שולט בספרינט שלו ולא סתם רץ כמו חייוואן.
אני לא יודע כמה הוא באמת מוכשר הגנתית כדי להיות בלם שני/שלישי בריאל אבל אין ספק שיש לו שכל, משחק רגל טוב ועוצמות פיזיות לא רעות בכלל (קצת חיסרון בגובה).
וכרגע זה מספיק טוב
ולא מחליק, אל תשכח את הלא מחליק.
מעניין אותי רק כמה זמן ייקח לריאל לגרום לו להתייבש על הספסל ולא לנסות לפתח אותו כשמיליטאו יחזור (או אלאבה - עוד יותר גרוע)
לא נראה לי שאלאבה יחזור לרמה שהוא יכול לאיים על ההרכב, מיליטאו בחוץ לפחות שנה, לאסנסיו יש 7 חודשים והמון משחקים להוכיח שהוא ראמוס הבא.
לא מבין איך אפשר להשוות בכלל את הירידה הפיזית של ראול לזו של אמבפה.
הצרפתי הוא אחד הכדורגלנים המהירים בכל הזמנים וגם היום אין אף שחקן שטס באותה מהירות לעומק. גם אם הוא ירד מעט פיזית הוא עדיין סילון.