מחזור 15: 0:2 על חטאפה והפער נקודה (בלינגהאם-פנדל, אמבפה)

אנסה לתת ניתוח הוגן של אמבפה היום, בצד החיובי נראה משוחרר יותר וזורם יותר, יזם ולקח על עצמו, עשה המון תנועות עומק טובות וגם כבש שער עם סיומת נפלאה.

בצד השלילי בלי השער הזה אפחד לא היה מחשיב את הערב הזה כסביר. איבודים, החמצות מול השער, בעיטות לרגלי היריבים וכשל בפעולות בסיסיות של כדורגל.
הוא נראה מסורבל מאוד ביציאה מהמקום ובסחיבת כדור, הוא חושב שהוא זורק את השחקן כמו פעם בצעד הראשון וברגע שזה לא קורה הוא מסתבך.
נראה שהנשק העיקרי של המהירות שיש לו זה הריצה לעומק ללא הכדור שם הוא עדיין שורף את רוב שחקני ההגנה בקלות.

מה אני אגיד לכם בהחלט עדיף הופעה כזאת על פני מה שראינו עד כה.

להגיד “בלי השער הזה” זה מצחיק כי זה מסוג השערים שעליהם פינטזו בריאל 5 שנים, שערים של שחקנים גדולים, לא מדובר פה באיזה דחיקה סטייל ג’וד תחילת שנה שעברה.

שער שמעבר ליכולת ולטכניקת הבעיטה שסופגת לאחרונה המון ביקורת גם היה מלווה בקצת מהקסם של אמבפה שהיינו רגילים לראות במונדיאלים ובפריז. אלו הפעולות שיכניסו אותו לפורמה.

ההחמצות לא מרגשות אותי, אולי קצת מתסכלות אבל הפעם אני גם מסתכל על איך הוא הגיע להחמצות האלו ואני מבסוט. משחק מעולה שלו גם אם לא היה כובש (פשוט היה קצת מבאס ומתסכל).

התחושה שלי לגבי אמבפה זה שההחמצות הן בעיקר פועל יוצא של חוסר ביטחון (וגם קצת חוסר מזל), אבל הדריבל? יש קצת הרגשה שהוא איבד משהו מהצעד הראשון. הוא נכשל בהמון פעולות של צעד ראשון, וזה כבר לא מרגיש עניין של ביטחון אלא באמת אלמנט פיזי שנראה כאילו איכשהו אבד לו.

השער הזה שהוא כבש, לפני שמהללים כמה זה “שער של אמבפה”/“בדיוק מה שהיה חסר לנו” וכדומה, הוא כבש אחד כזה (אם זכרוני לא מטעה אותי שוב), אז חובת ההוכחה עדיין עליו, שער אחד כזה בעונה לא עוזר לי, שיתחיל לשחק ולכבוש בצורה עקבית.

נכון לעכשיו הוא משחק רע בצורה עקבית הרבה יותר משהוא משחק טוב בצורה עקבית, אז הלוואי ואתמול משהו הסתדר לו ועכשיו הוא יחזור למוטב ונראה מזה כל ישחק, אבל עד שהוא לא מראה כמה משחקים ברצף שהוא חזר לעצמו, אפשר לחכות קצת עם ההצהרות.

הקהל הריע לו בלי סוף
ממש כמו לילד שרוצים לעודד

הקהל חכם, יודע מי לא מתאמץ ומי מנסה יותר מדי ולכן בנתיים דברים לא הולכים לו.

דרך אגב דברים שלא רואים במסך

וולאורדה מכסה על ואסקס בירידה להגנה,
הקהל מעודד את פדה על זה, ולוקאס גם מודה לו (קרה כמה פעמים)