מחזור 15: אין עוד מלבדו - 1:0 על אתלטיקו בוונדה (מסי, טר שטגן)

איזה עונה רגילה של מסי?

שנים האחרונות לדעתי זה מסי הכי טוב בקרירה שלו. (לא מדבר מבחינת הכושר פיזי שלו וכל מיני דברים כאלו) .

הבעיה שלי איתו, זה מחוץ למגרש וזה שהוא לא קפטן. אבל זה דיון אחר.

לדעתך מסי של העונה הוא המסי הכי טוב של השנים האחרונות?

מסי של רבע העונה האחרונה חזר מפציעה לא עשה שום קדם עונה בקיץ. אבל זה לא מונע ממנו להיות מלך הבישולים של הליגה. והפרש של שער אחד מהחלוץ האימתני שלך aka בנזמה , שלהרגשתי, עושה את התחלת העונה הכי טובה שלו בריאל מדריד. זה עונה על השאלה.

בלי מסי, ריאל מדריד מקום ראשון בהפרש גדול. אני לא היתי כל כך מתנחם בזה במקומך. מי יודע אולי ואלורדה ילך הביתה ונקבל מתישהוא מאמן יותר טוב (פה אני משקר לעצמי) ואז אתם תתחרטו על הגימגום שלכם…

דרך אגב, אני לא כותב את זה בגאווה. סנטיאגו צדק במאה אחוז. זה אמור להדאיג כל אוהד של ברצלונה. התלות הזו במסי.

נכון, אבל עם מסי הרגיל ברצלונה בהפרש גדול לפני ריאל.
מסי העונה הרבה פחות טוב, מאבד הרבה יותר כדורים והדריבל שלו לא אותו הדבר, ההשפעה שלו על המשחק ירד באופן ניכר.
יש לו שערים אבל רובם ממצבים נייחים שהוא הפך לאומן בשנים האחרונות, אם ברצלונה לא מקבלת מספיק מצבים נייחים היא בבעיה.

אני לא יכנס לסטטיסקה כי אני צריך לעבוד, אבל בלי מסי אנחנו לא מנצחים את סלאביה פראג… אז בוא תסביר לי איך ההשפעה שלו על המשחק שלנו ירדה?

שוב, אתה בתור אוהד ריאל אמור לשמוח מזה, אני לא גאה בזה. זה מביך.

בקשר לדריבל ולאיבודים אני מודה שאני ממש לא בדקתי את הנתון שלך, אני יותר מאשמח אם תגבה את זה במספרים.

אני מדבר יותר על מסי של השנים האחרונות, ברור שמהתחלת העונה, מסי חזר מפציעה. אז ברור שלוקח לו זמן לחזור לעצמו, אבל בשבועות האחרונים, אפשר בהחלט להגיד שהפציעה מאחוריו.

הבקיע העונה 11 שערים ואני זוכר 2 פנדלים ו 4 בעיטות חופשיות, זה 6 שערים מתוך 11(ואולי יותר, יכול להיות שהבקיע עוד שערים מחופשיות).

ההשפעה שלו על משחק השדה ירדה ולכן אתם מפסידים הרבה מאוד נקודות יחסית לברצלונה של מסי, לא מבין מה לא ברור…

לא צריך לגבות במספרים, אתה רואה משחקים של ברצלונה ואתה צריך לראות לבד שהפעולות שלו לא חדות כמו בעבר, הוא עדיין משפיע מספיק כי נותן מספרים בעיקר בגלל החופשיות, קצת מתחיל להזכיר את רונאלדו עם המספרים המפוצצים אבל הכדורגל הפחות טוב, לא אומר שזה בדיוק אותו הדבר אבל מזכיר, מסי בלי החופשיות העונה היה מקבל הרבה ביקורת על היכולת.

וזה דיון על מסי, לא של אוהדי ריאל מול ברצלונה.

באופן די הזוי, אין קשר בין היכולת של מסי בשנתיים האחרונות, לתלות בו ולהשפעה שלו על המשחק. יותר נכון - למרות שמסי בהחלט פחות מדהים כרגע מבעבר, התלות בו גדולה יותר וההשפעה לא קטנה.

לא חושב שאפשר לטעון שמסי של 2008-2012 היה פחות טוב מעכשיו. לפחות לא באופן מוחלט. הוא שיפר כמה דברים, והידרדר בדברים אחרים. אם כי חלק מהראשונים נובע מהאחרונים.

אני מסכים עם טיטי, נראה שמסי קצת התעייף (הגיוני, הוא פאקינג בן 32.5 ועדיין הטוב בעולם), בעיקר מנטלית, וביחס לרמה שלו היה פחות טוב בתחילת העונה פרט לנייחים, עד למשחקים מול דורטמונד ואתלטיקו זה לא היה אותו מסי.

אז יש שתי אפשרויות בעיניי:

1. למשחקים הגדולים והמכריעים מסי יגיע לרובם רענן, מרוכז וייתן את כל כולו (כמו אתלטיקו ודורטמונד בהם היה נהדר, במיוחד מול דורטמונד), אבל לעונה שלמה ובמיוחד במשחקי החוץ לא תמיד נראה את אותה עקביות וקסמים על תקן שבועי, שבסוף על כך מוכרעת האליפות.

2. לקח למסי זמן להתגבר על הפציעה ולחזור לכושר ומעכשיו נראה את מסי הרגיל רוב הזמן. זו גם אופציה כי מסי נראה מסי לאחרונה אבל ייתכן שזה בגלל המשחקים היותר אטרקטיביים והרוח הגבית מאז שהבין שזכה בכדור הזהב. את זה הזמן יגיד.

בנוגע למסי הכי טוב שראינו זו באמת שאלה קשה מאוד, למעלה מעשור שהוא שומר על רמה מאוד גבוהה וייחודית, כפי שנאמר הוא דעך הדרגתית פיזית עם השנים לפי חוקי הטבע, אבל השתפר והשתכלל בדברים אחרים.

אם אני צריך להמר אני אהמר על אופציה 1, אם ברצלונה תהמר על אופציה 2 לדעתי היא תהיה בבעיה כי ישחקו את מסי והוא לא יופיע למשחקים החשובים שממש צריכים אותו שם, האם תצליחו לחלק כוחות כך שלא כ"כ תצטרכו את מסי מול לגאנס וכאלה כדי שיופיע וירסק את אתלטיקו בדקה ה-86 ? זה הזמן יגיד והאליפות תלויה ברובה בכך.

זידאן התחיל לחלק לרונאלדו עומסים פחות או יותר בגיל של מסי היום וזה עשה רק טוב לריאל, רונאלדו יותר מכונה ממסי ומצד שני מסי הרבה פחות תלוי ביכולות פיזיות והרבה יותר מגוון, אבל עדיין, הגיל עושה את שלו.

ברתומאו!!!

אה, רגע… :unamused:

אני יודע שהוא כ"כ טוב שמצפים ממנו לנצח כל משחק, אבל בתחילת העונה הוא היה פצוע בכלל :joy:

שיא השערים בליגה הספרדית הוא של ריאל של מוריניו. זו הייתה אחת השנים היותר קיצוניות שלכם, כששיחקתם על מתפרצות פר אקסלנס. לפעמים זה היה נראה כאילו אתם מוציאים כדור לקרן בכוונה, רק כי אתם יודעים שזה גול בצד שני.

אני חושב שבארסה הנוכחית כל כך גרועה עד שזה משפיע גם על מסי. הקבוצה מתה מבפנים, וואלורדה רק ממשיך בזה עם כל מיני דברים כמו גריזמן בשמאל, סרג’י רוברטו בהגנה ווידאל או ראקיטיץ’ בקישור. הקבוצה מפורקת לרסיסיים מבחינה מנטלית, אין שום טקטיקה, ואם לסכם את זה בצורה היותר טובה:

“ובארסה, הייתה תוהו ובוהו, וחושך, על-פני תהום; ורוח אלוהים, מרחפת על-פני המים. ויאמר אלוהים, יהי אור; ווואלורדה נקרע מצחוק והמשיך בשלו. והכל נשאר תוהו ובוהו, וחושך, על-פני תהום”.

לא יודע אם כל כך גרועה, אבל אם לחדד את הנקודה שלך - זה כיף ויפה לראות את מסי בקישור, אנחנו אוהבים את השחקנים שמבשלים ונותנים את המסירה המתוחכמת, ואולי מיצינו את ״מסי הסקורר״, שהיה מחלק מסירות מתוחכמות על 10 מטר בתוך הרחבה וכובש בלי סוף, ומעדיפים את זה שנותן מסירות אלכסוניות על 40 מטר. אולי גם הוא מיצה, מי יודע. והוא משחק בקישור ברמה של שחקן שהוא הגדול בדורו, שחקן שבא כל 10-15 שנה. שזה סופר מרשים עד שנזכרים שבשליש האחרון של המגרש הוא שחקן שבא בערך פעם במאה שנה (הערכה, גודל הדגימה לא מספיק).

אני כבר לא צופה בכם כמעט בליגה, רק במשחקים גדולים אז תמיד יתכן שאני טועה, אבל בגדול כל משחק שיוצא לי לראות הוא כבר נוגע בכדור יותר במרחק של קו החצי עד ה30 מטר מאשר בשליש האחרון.

זה מתחבר למה שרשמתי למעלה ובלי לפגוע, אבל אני לא חושב שזו שאלה בכלל, זה בוודאות לא המסי הכי טוב שראיתם. אי אפשר להתחרות במספרים שהוא שם מ2011 עד 2013.

רציתי לענות לזה בשבוע שעבר שאני חושב שזה ווישפול ט’ינקינג, כי גם אני מזדהה עם הרצון להתחיל לראות את הדעיכה. עכשיו אני די בטוח שזה רק ווישפול ט’ינקינג.

האבולוציה של מסי היא כל כך הרבה יותר טובה מאשר שחקן שפשוט שומר על היכולת שלו לאורך זמן (למשל, רובן). במקום להיכנס עם הכדור לתוך השער בדריבל, מספיק לו חצי מטר מחוץ לרחבה בשביל לשים את הכדור בחיבור. הוא מתבגר בצורה הכי רעה שאי פעם יכולתי לקוות. אי אפשר ללמוד אותו, ואני בטוח שהטכניקה שלו בשיאה. אני פשוט לא מצליח לדמיין אותו דועך ומתרשל כמו רונלדיניו, רונאלדו ואחרים. לפחות השעון עדיין מתקתק.

טוב את הנקודה הזאת הוא עבר בקרירה שלו. אני חושב שאפשר כבר לסמן וי על זה. הוא יותר טוב משתיהם. (רונאלדו האמיתי) וברור שהוא מתנהל בצורה בריאה יותר משתיהם…