הבעיה של הסגל שלנו היא שהזניחו את ההגנה, וכל עמדה אחרת שלא עלה בה הזדמנות להנחית כוכב.
יש לנו את השוער הטוב בעולם. יש לנו מגן שמאלי שכרגע נראה בול, יש לנו את פדה וג’וד שבימים כתיקונם מועמדים ריאליים לגמרי לתואר הקשר הטוב בעולם, יש לנו את ויני שהביא 2 צ’מפיונס (עם כמה שהוא כבר מאוס עלינו) ויש את אמבפה שהוא כרגע שחקן ההתקפה הטוב בעולם. יש עוד מספר שחקנים לא רעים בכלל בסגל. ברור שיש עם מה לעבוד, אבל בגלל שיש עם מה לעבוד הציפיות בשמיים וזה אומר שאם לא עומדים בהם יש בעיות. הבעיות נגרמות בגלל מה שאין ולא בגלל מה שיש.
אנחנו צריכים תוקף לצד ימין ולהפסיק לחלטר שם עם פדה, עם מסטה, עם רודריגו, אשכרה תוקף אמיתי שמכיר את העמדה. צריכים חלוץ 9 אמיתי למשחקים בהם אנחנו נתקעים ואין לנו שטחים. צריכים שחקן עם שכל לאמצע המגרש. צריכים מגן ימני אמיתי ולא סתם כוכב שיודע רק לתת מסירות לטיק טוק. צריך בלמים ולא לקוות שמיליטאו אלאבה ורודיגר יהיו כשירים פעם באף פעם ולהמשיך לחלטר עם טשואמני.
יש הרבה עם מה לעבוד אבל זה לא מספיק כדי לעמוד בציפיות.
אני לא יודע מה הם טענו, אני רק יודע מה אני טענתי. וגם הם, יכול להיות שחלקם היום מבינים מה שלא הבינו אז. עבר עשור מאז ואנשים לומדים.
השורה התחתונה היא פשוטה, לא משנה כמה הזמנים השתנו, כמה מודרני עולם הכדורגל נהיה, ריאל מדריד זה ריאל מדריד וחדר ההלבשה שלנו זה פרימדונות במקרה הטוב וקן של צרעות במקרה הרע, תמיד היה ותמיד יהיה.
כדי להצליח פה לאורך זמן צריך להיות מאסטר יחסי אנוש, היי קרלו, או ליטרלי שחקן טופ 10 בכל הזמנים, אהלן זיזו, כדי לקבל את הכבוד והאמון של חדר ההלבשה. כנראה שאגדת על שהייתה בכל המועדונים הבכירים כולל ריאל לא מספיק להם כדי להתיישר.
כתבתי את זה גם בעונה שעברה, אלונסו זה טוב ויפה אך ורק אם יקבל אשראי אמיתי ומוחלט , זה לא קורה. ומה שמפתיע זה רבאק היית פה 5 שנים אתה יודע בדיוק מזה לשחק בריאל מדריד, אתה לא מחלק הוראות טקטיות לפרימפונג וגרניט שאקה, אתה חייב להתאים את עצמך לנסיבות , והוא לא עושה את זה. וגם המועדון לא נותן לו גב מוחלט, גב מוחלט זה ויני ליציע וכל השאר היו מתיישרים מהר מאוד.
אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי, אי אפשר לבקש מאמן מודרני שינחיל שיטה חדשה ורוח חדשה ועדיין לתת לשחקנים לנהל איתו קרבות אגו ללא גיבוי. וגם הוא לא יכול להתנהג כאילו הוא מאמן את לברקוזן ולא את ריאל פאקינג מדריד. זה לא יעבוד ככה נקודה, הימים של אלונסו ספורים בקצב הזה.
לפעמים אני נוטה לחשוב שריאל מדריד לעולם לא תהיה קבוצה טקטית ברמה גבוה, זה כאילו נגד הdna של המועדון. תמיד יהיו תלויים הרבה ביכולת אישית של הכוכבים והתעלות במשחקים ספציפים. אני מקווה שאלונסו יעלים לי מהר מאוד את המחשבה הזו מהראש ויעשה סדר אבל בנתיים זה לא קורה.
איך לכל הרוחות זה יעבוד? תן לי סיבה אחת למה ארבלואה > צ׳אבי.
אני כבר רואה תלונות על כמה שהשחקנים לא סופרים אותו, שאין לו את יחסי האנוש של קרלו ושהוא לא זוכה לכבוד של זיזו. ארבלואה זה לא פלסתר, זה לתת לחולה סופני אקמול.
אם פרז נותן לצ׳אבי גיבוי מלא אני באמת מאמין שאפשר לצאת לדרך חדשה, לצערי אני בספק גדול מאוד שזה יקרה
זה יכול לעבוד כי ארבלואה הוא חתיכת חרא שלא רואה אף אחד ממטר, ולפי מוריניו הוא גאון כדורגל.
מדובר על שחקן לא מוכשר במיוחד שמוריניו תיאר כמאוד חכם, שתמיד ענה על שאלות של מוריניו בדיוק ובהבנה, שבסוף הצליח לשחק בריאל מדריד הענקית למרות שלא היה כזה מוכשר. למה חתיכת חרא שלא סופר אף אחד? כי הוא הצליח לריב עם אלונסו ולפי השמועות גם קסיאס, והצליח להיות סוג של מוקצה בנבחרת ספרד וגם דרך על חבר שלו לנבחרת (וייה בגמר מולנו) ואז בציניות דוחה אמר לו להפסיק עם ההצגות. אפילו כמאמן הוא הצליח לגרום לפרננדו טורס לתקוף אותו.
הוא לא רואה אף אחד ממטר, והוא מושלם לתפקיד הנבל-הוא יסתכסך בלי שום בעיה עם אף אחד.
ראיתי דיווח שאלונסו עלה עם החולייה האחורית ההזוייה כי ואלורדה סירב לעלות מגן מה שגרר לשים את אסנסיו מגן, מה שגרר להציב את קררס בלם ולעלות עם פראן.
בכללי עוד דיווחים על כך ששחקנים לא מוכנים לעשות לחץ ושצאבי לא מצליח להנחיל את השיטה שלו. אז כל הסולחה ששמענו עליה בתקשורת וראינו בסן ממס חרטא?
גם אם צאבי צודק בסיפור הזה, נראה שהוא איבד את החדר הלבשה לחלוטין - מה שאי אפשר לתקן
אני אוהד את הקבוצה 17 שנים ולא זכור לי כזה בלאגן
צריך לקחת בעירבון מוגבל את כל הדיווחים שצצים. קשה לי להאמין ששחקן נשמה כמו ואלורדה שבאופן עקבי דיבר בתקשורת על כך שישחק איפה שהמאמן יגיד לו לשחק - מסרב לעלות כמגן. קשה לי להאמין
בנוסף, הקבוצה הזאת חוותה משברים יותר עמוקים וכשלונות יותר גדולים, קצת פרופורציות. אנחנו רק בדצמבר ויש עוד זמן למצוא פתרונות ולהגיע להחלטות מסוימות. אני מאמין עוד בקבוצה ובאלונסו כאחד
לפעמים יש שיחוקים כאלה. דווקא אלה שאתה מצפה מהם להיות מאמנים גדולים לא הולך להם, ואלה שאתה חושב שלא יצא מהם כלום הופכים להיות מאמני על. ארבלואה הוא הימור כמו כל מאמן אחר. ארבלואה כבר במועדון, מכיר את המערכת וזמין מיידית. הוא גם לא יכול להציב דרישות להנהלה לחזק את הסגל, בדיוק כמו שהם אוהבים.
לאור זה שארבלואה לא אימן מעולם קבוצת בוגרים (או קבוצה מקצוענית בכלל עד לפני 3 חודשים), מן הסתם הוא הימור גדול בהרבה מכמעט כל אפשרות אחרת, ובטח שהימור גדול בהרבה מאשר להמשיך עם אלונסו. וכשמכניסים למשוואה את זה שנראה שיש הסכמה די ברורה על זה שהבעיה עם אלונסו היא המעמד שלו בחדר ההלבשה ולא איזה עניין מקצועי אחר, אז בכלל איפה ארבלואה בדיוק מהווה כאן שיפור?
אין שום היגיון במהלך כזה ואני לא חושב שיש איזשהו סרט שזה יקרה. לטעמי אלונסו עוד רחוק מפיטורים, ואני אגדיל ואומר שגם אם יפסיד לסיטי לדעתי עדיין לא יפוטר. זה מוקדם מדי ובסוף, המצב שלנו לא כזה קטסטרופה… אנחנו עכשיו בתקופה קצת פחות טובה (משהו שקורה כל שנה בערך בתקופה הזו של השנה), לא מפטרים מאמן על דבר כזה. אלא אם כן באמת קלופ או זידאן רוצים להגיע (ולדעתי הם לא), אני מאמין שאנחנו רחוקים מפיטורים.
אשנה את דעתי רק אם נפסיד את כל 2-3 המשחקים הבאים ואז באמת זה כבר יהיה יותר על הפרק. אבל כרגע? מוקדם מדי.
בנוגע לכך שארבלואה הימור גדול, אין ספק. הוא הימור מאוד גדול, אבל הרבה אופציות אחרות אין בשלב הזה של העונה, וגם אם היה, יהיה קשה לשכנע מישהו מוכח לבוא לקרקס הזה.
מלבד זאת, אתם יוצאים מנקודת הנחה שאלונסו > ארבלואה, אבל זה לא עובד ככה. מערכת היחסים של צ’אבי עם השחקנים הרוסה והוא לא יכול להמשיך במצב העניינים הנוכחי וצריך להחליף אותו. אם יש לכם מישהו מוכח אז בשמחה.
בכל מקרה, הוא השם המוביל כרגע לפי רודרה, אין שם רציני אחר ששמעתי בינתיים.
אני חושב שהשחקנים ואלונסו דווקא התפייסו ומצאו לנכון לצאת לדרך חדשה, זה הורגש כבר במשחק נגד בילבאו. אז נכון יש בעית מחויבות בריאל שהיא קיימת כבר המון שנים אבל להפיל את הכל על השחקנים והמחויבות שלהם זה פשוט להתעלם מהאמת ולהמשיך לשקר לעצמנו . זוג עיניים של כל צופה כדורגל יכול לראות ולהרגיש שהקבוצה לא מאומנת ובלי טביעת אצבע של מאמן. זה שהאוהדים מעלים את השם של אנצ׳לוטי בדיונים רק מעיד על גודל הבעיה
לא יכול להיות שבמשך 90 דק׳ בברנבאו נגד סלטה שהיא קבוצה נחמדה סה״כ לא נייצר שום מהלך התקפי אחד. זה תקף לכל העונה שלנו עד כה. אין שום רעיון התקפי אחד במהלך העונה עד כה; למעט כדורים ארוכים אל-לה תקופת בניטז. שאגב פוטר על פחות גרוע מזה.
למרות כל הליקויים שיש בסגל; ויש מלא כאלה- מאז שאלונסו התמנה לתפקיד שום דבר לא זז בקבוצה. בהתחלה זה הורגש במערכים ובשיטת המשחק אח״כ זה החמיר וכבר מורגש בהרכבים ובתגובה תוך כדי משחק
זה שאנחנו רוצים ומקווים שיצליח זה דבר; מה שאנחנו מקבלים זה ד שונה לגמרי