מחזור 15: הפסד ביתי ראשון העונה - 2:0 לסלטה ויגו - ופיגור 4 נק' מברצלונה

כן, אבל צריך להוסיף לזה שבבארסה אין יותר מדי פרימדונות כמו בריאל, ושפליק ופפ כן יודעים לעשות את ההתאמות לשחקנים מסויימים כמו לבנדובסקי והלאנד.

מאמנים צריכים לדעת לעשות את האיזון העדין הזה בין מה הם מבקשים ומה הם יכולים בכלל לבקש.

אתה יודע מה ההבדל בינינו לבין כל הקבוצות בעולם? בכל הקבוצות בעולם כשחסר חלוץ אז קונים חלוץ, כשחסר קשר אחורי קונים קשר אחורי, רואים מה חסר ומנסים להשלים. לנו יש מטרות אחרות, לאסוף כמה שיותר כוכבים ושחקנים עם הייפ. 5 קשרי בוקס טו בוקס ואף לא קשר אחורי אחד או קונטרולר אחד. המאמן מתחנן לקונטרולר אחד אבל מביאים לו במקום את מסטה ב60 מיליון יורו כי הוא כוכב בפוטנציה ויצר הייפ מוגזם אצל ארגטינאים פנאטיים. כל הקבוצות בעולם נבנות כדי לשחק כדורגל, ריאל מדריד היא פשוט אוסף כוכבים.

אני אסביר לך.

הרבה פה מאמינים שגארסיה החלוץ, ושמנדריק יכולים להוות פיתרון לחלק גדול מהבעיות שלנו, אבל כשהם כן משחקים רואים שהם לא לרמה במיוחד שמנדריק שנראה לא קשור לענף הכדורגל, תוסיף לכל שהרבה מתפללים שניקו פז יחזור להציל אותנו, כשהוא כן שיחק אצלנו הוא נראה די זוועה

אפילו יותר, כולם מתגעגים לקרוס האגדי ו למודריץ’ העוד יותר אגדי, אבל כשהם כן היו פה והיו תקופות רעות כולם פה ואתה בראשם טענתם שצריך להעיף אותם כי הםצלא תורמים כלום, אני עוד זוכר את כל הדיונים פה עם חלק גדול מהכותבים ואתה כנראה בראשם שטענתם שהקישור החדש והמלהיב של ברצלונה עם ארתור ודה יונג עולה עשרות מונים על הקישור הבעייתי שלנו שכולל את קרוס ומודריץ’ שלא תורמים התקפית, כשטענתי שהקישור שלנו הרבה יותר טוב לא הבנתם על מה אני מדבר.

עכשיו פאסט פורוורד להיום, שוב, הסגל בעייתי ומי שיכול להציל את המצב הוא מי שלא משחק, מי שעזב או מי שפרש, כי תמיד מי לא משחק הוא הכי טוב כי הוא פשוט לא טועה ולכן אין עליו ביקורת.

מקווה שהבנת את מה שאני מנסה להסביר לך.

מתחבר למה שכתבת והיה נכון יותר בכל זאת ללפני 20 שנה כשחוסה אנטוניו קמאצ’ו ביקש קשר אחורי וקיבל חלוץ את מייקל אואן כשהיו בסגל ראול, רונאלדו השמן ופרננדו מוריינטס אחרי עונת שיא כמושאל במונאקו, או במסע המשחקים ב-2003 לאסיה. אתה מתחמק מהשאלה שלי. הסגלים באירופה לא מושלמים, בטח לא העונה. אפשר וצריך לעשות לפחות קצת יותר עם מה שיש. ברצלונה היא הדוגמא המובהקת לכך, ומכת הפציעות שלה (גם בסגל מלא אני לא חושב שהסגל מדהים) היא “הנס” שלנו לגבי הקלאסיקו והנקודות שאיבדה עד עכשיו.

אגב אני רק מזכיר שאני הייתי מהמתנגדים הגדולים לשחרורו של לוקה מודריץ’ שרצה להישאר ואני מניח שגם המאמן רצה שימשיך.

רוצה לומר: חלק מדברים על הבעיות הגדולות וזה אחלה. אף אחד לא חשב שגם עם הסגל שלנו שאף אחד לא ישכנע אותי שהוא סגל גרוע - נתבזה נגד סלטה ויגו בבית וננצח משחק אחד מחמישה בליגה. מה שכן באחריות המאמן ואני מעביר ביקורת בלבד - לא אומר שהוא האשם הבלעדי למה שקורה וחלילה לא הייתי מפטר אותו עכשיו וגם לא אם נפסיד למנצ’סטר סיטי - לא מבין את ההרכבים ואת החילופים שלו. עד ליברפול זה היה מובן ומאז לא.

ברור שהציפיות שונות אבל קבוצות בינונית בספרד נראות הרבה יותר מאומנות מאשר אנחנו ולהן אפילו אין דני סבאיוס שהוא משחק אחד טוב ואז שלושה גורם לך לתלוש שיערות מהשיער.

יש פה עניין בפורום שכל פעם שעושים השוואה זה חייב להיות אחד לאחד, אבל זה לא הנקודה.
ההשוואה קיימת כדי להראות שגם מאמן סופר מוצלח ונחשב כמו פפ, יכול לחוות קשיים במועדון חדש, אז אחת וכמה וכמה צ’אבי אלונסו בריאל הנוכחית.

מי שחשב שאלונסו יבוא והכל יתחבר מהרגע הראשון חי בנדמה לי. מי שחשב שלא יהיו התנגשויות עם ויניסיוס ואמבפה וכו’ טעה.
העניין זה לא מה שקורה עכשיו אלא איך מתגברים על מה שקורה עכשיו.

אף אחד לא חולק על כך שהסגל לא מאוזן והכוכבים פרימדונות. אבל צ’אבי לא עוזר לעצמו כשהוא עולה למשחק עם אגף ימין שמורכב מאסנסיו ופדה. מה אפשר ליצור עם אגף כזה מבחינה התקפית? אז נכון שטרנט וקרבחאל פצועים אבל בשביל זה יש קבוצת מילואים שאפשר לשלוף משם מגן ימני. לפעמים צריך לבטוח בשחקנים צעירים במקום לנסות לאלתר משהו שברור מראש שלא יצליח. פה האכזבה שלי מצ’אבי הכי גדולה, חשבתי שיהיה לו אומץ ועמוד שדרה. לא יודע אם הוא התקפל בגלל שההנהלה לא נתנה לו גב אחרי החילוף של ויני בקלאסיקו, או שהוא נבהל בעצמו. ברגע שהוא נתן לשחקן להשפיל אותו מול כל העולם, ואחר כך אותו שחקן התנצל באינסטגרם בפני כולם חוץ מהמאמן אז אתה חייב לעמוד על שלך. כנראה שבכל מקרה זה היה מסתיים רע, אבל לפחות היינו מנסים להיראות כמו מועדון בריא שהשחקנים לא שולטים בו. אפילו את האשליה הזאת אין לנו.

חייב להבין את האובססיביות שלך לגבי גונסאלו…
לא רואה ממנו כדורגל באף הזדמנות שהוא מקבל, ואני לא מחשיב את גביע העולם למועדונים כפרמטר למדידה של משהו.
אם כבר להכניס מישהו זה אנדריק, צעיר עם קצת יותר קבלות מגונסאלו, מעבר לזה שהמועדון השקיע עשרות מליונים כדי להביא אותו, ועכשיו אלונסו מבטל אותו לחלוטין.
ושלא תבין לא נכון, אני מאוד בעד שיתוף שחקני קסטיליה אבל גונסאלו לא בולר…

מגיע למצבים והוא יותר ‘9’ קלאסי מאנדריק. יכול להוסיף נוכחות באוויר ומניח שצ’אבי אלונסו מחזיק ממנו כשחקן טוב ומתאים מאנדריק. גונסאלו הראה בגביע העולם למועדונים שהוא ראוי למקום בסגל. כבש ממעט הזדמנויות ונגד קבוצות רציניות גם אם לא הטופ של הטופ. זה הכדורגל שיש לו ולא המסביב כמו שהוא ספרדי או מהקאנטרה.

אלישע אני בדעתך ובטח לא לפטר ולא רוצה שוב השוואות עם קרלו אנצ’לוטי. אבל להגיד שאנחנו לא יודעים את כל סט השיקולים זה אמנם נכון אבל גם להגן לו על התחת בלי טיעון תאכלס.

א. אלונסו לא מושלם. זה נכון מן הסתם עבור כל בנאדם ועבור כל מאמן, וזה לא צריך להפתיע אף-אחד בנוגע לאלונסו בפרט - כזכור, אותה אליפות היסטורית שהביא ללברקוזן הייתה רצופה במהפכים ונצחונות בדקה ה-90. זה אולי נחמד ורומנטי כצופה מהצד, אבל ברור לחלוטין לכל מי שמבין חצי דבר בסטטיסטיקה והסתברות שזו לא שיטת עבודה מומלצת לאורך זמן (ודווקא אנחנו אמורים לדעת זאת טוב מכולם).

ב. למרות שזה מפתה ולפעמים אפילו נראה כמו ניתוח “קל” - אנחנו לא יודעים את כל השיקולים של אלונסו. זה היה נכון בתחילת העונה כשהיה נראה שהוא מתעקש מסיבה לא ברורה על מסטה הבינוני (קצת מצחיק אותי המיני-קונצנזוס פתאום להחזיר אותו להרכב), וזה נכון גם עכשיו כשמסטה לכאורה “נמחק” והשחקנים “הראשיים” מקבלים את המפתחות. זה לא בהכרח עניין של היכנעות ללחץ מצד אלונסו, אלא יכול להיות מאוד שיש לו שיקולים אחרים שאנחנו לא מבינים (גם אם שגויים בפני עצמם, אבל לפחות לא שגויים ברמת כניעה לפרימדונות).

ג. זה היה ברור לגמרי שתקופה כזו תבוא מתישהו, וגם שהיא תיראה כמו שהיא נראית כשהיא תגיע לבסוף. הבעיות המקצועיות שלנו היו ברורות מההתחלה, וזה היה רק עניין של זמן עד שהן יבואו לידי ביטוי גם בתוצאות. ואם אפילו כשהתוצאות היו טובות והיינו במקום הראשון, כבר אז היה רחש-בחש בלתי-פוסק מאחורי הקלעים של חוסר שביעות רצון (של השחקנים, של האוהדים) - זה היה ברור שכשגם התוצאות לא יספקו, הכול הולך להתפוצץ בחוץ.

ד. כל ההשוואות לאנצ’לוטי לא במקום בכלל. אצל אלונסו ראינו בחודש אחד טביעת אצבע ושיטה של מאמן, שלא ראינו אצל אנצ’לוטי בשתי קדנציות שלמות. ומה שראינו ממש לא היה רק “רצון טוב” ומוטיבציה של השחקנים - לחץ זה לא רק לרוץ אחרי הכדור (ד"ש לדי-מריה), צריך לעשות אותו נכון - וכך אכן עשינו אותו. שלא לדבר על זה שאנצ’לוטי הפסיד לפחות 4 אליפויות (וזה רק אצלנו) על הדרך-לא-דרך שלו, ואלונסו עוד לא הפסיד אפילו אחת, להזכירכם.
ברור שהדברים עכשיו לא עובדים וברור גם שאנחנו נראים לא פחות גרוע מאשר בתקופת אנצ’לוטי (ואולי אף יותר), אבל לא צריך לקחת את מה שכן היה ויש כאן.

ה. אני חושב שזה די ברור שהבעיות שיש לנו הן לא בעיות של יכולת (ולכן גם כל הדיבורים על החוסרים בסגל לא רלוונטיים בעיניי - יש לנו בעיות עמוקות בהרבה מאשר כאלה שייפתרו ע"י שינוי נקודתי כזה או אחר, וגם ברור שהיכולת הנוכחית לא משקפת בכלל את הפוטנציאל של הסגל הקיים, על-אף החסרונות הקיימים בו).
יש לנו בעיה עמוקה של מנטליות יחד עם מומנטום שלילי (שכבר דיברנו רבות על ההשפעה העצומה שלו על יכולת של ספורטאים). זו גם הסיבה שבגללה נפוץ כ"כ לראות חילופי מאמנים, ולא מהפכות בסגל - הרבה יותר קל וזול להחליף מאמן מאשר להחליף את כל הסגל, ופעמים רבות זה אכן כל מה שנדרש כדי לייצר אווירה אחרת ומומנטום חדש.
הקטע שבמקרה הזה כבר ראינו לאן מובילה האלטרנטיבה הניהולית, והיא בוודאות רחוקה מאוד מלממש את הפוטנציאל של הסגל. לדרך הנוכחית לא באמת נתנו הזדמנות עד הסוף.

ולכן, בשורה התחתונה, אני מצטרף כאן לקריאה של כמה וכמה חברים לפניי:

• תנו לאלונסו עוד זמן והזדמנות לתקן.
  • המועדון חייב במקרה הזה לתת גב לאלונסו, אחרת מצבנו רק יתדרדר בטווח הארוך.
  • אלונסו (והמועדון) חייבים להתחיל לחתוך בבשר החי, שהלך והרקיב כאן יותר מידיי זמן, ע"מ לשנות את הכיוון של מה שאנחנו רואים כאן בשנים האחרונות. הצ’מפיונס והתארים עזרו למסך את התחושה, אבל כולנו ידענו שהיא שם - ויניסיוס בתור הפנים של המועדון זה חרפה, והעלות שלו גבוהה בהרבה על התועלת.

אני חושב שכולם מסכימים כאן על 99% אחוז מהדברים. זה רק מראה כמה הבעיות בקבוצה ברורות ונראות מקילומטרים.
בלי להכיר את פלורנטינו ואת הגחמות שלו היינו כמעט כולנו מעדיפים ש(בהינתן 2 האופציות האלו בלבד) ויני יעוף, אלונסו יישאר, וייבנה כאן סגל עם תוכנית לטווח ארוך והגיון. בגלל שאנחנו מכירים את פלורנטינו, אנחנו יודעים שאלונסו יעוף כי האפשרות הראשונה טו גוד טו בי טרו.

זה לא קשור לא לגונזאלו ולא לאנדריק, זה קשור לסגל לא מאוזן, לשחקנים שמקבלים קרדיט כי ההנהלה רוצה ולא כי באמת כי מגיע להם…

אם אתה לא רואה את הבעיות בסגל הנוכחי אין טעם להיכנס לוויכוח הזה…

ויש כבר הרבה דיווחים שהפסד מול סיטי ואלונסו הולך הביתה…

רומנו לכמה מצבים הוא הגיע העונה?
בגביע העולם למועדונים פתח מספר פעמים בהרכב ושוב לטורניר הכנה לעונה אני לא נותן חשיבות

זה קשור לזה שהסגל אף פעם ‘‘לא מאוזן’’, כבר מעל 30 שנה, והסגל הכי ‘‘לא מאוזן’’ כשהתוצאות לא טובות.

והאבסורד הכי גדול זה שאותם שחקנים שגרמו ל’’סגל לא מאוזן’’ אתמול הם השחקנים שהכי חייבים היום כדי לפתור את הבעיה של ה’’סגל לא מאוזן’’ הנוכחי.

אמרנו שהסגל לא מאוזן גם כשזכינו בדאבל עם אנצלוטי, אמרנו שהסגל לא מאוזן גם לפני כל המפלות האלה, זה שאתה עדיין חושב שזה הסגל הכי טוב בעולם זה כבר בעיה אחרת…

אמרת שהסגל לא מאוזן גם בתקופה של רונאלדו, מרסלו, קרבחאל בשיאו, מודריץ’ וקרוס, הכוונה שמבחינתך הסגל אף פעם לא מאוזן, במיוחד כשיש תקופה לא טובה.

אתה מתעקש לא להבין את שהנקודה.

גם אם כולנו כאן נצודד באלונסו אני חושש שזה לא באמת משנה והפור כבר נפל, אנחנו מכירים את זה מלופטגי, מכירים את זה מבניטז ואם נלך אחורה לחואנדה ראמוס לושמבורגו ואחרים, ככה זה נראה רגע לפני שהמטפחות הלבנות מונפות בברנבאו וזה יקרה אם נפסיד לסיטי (ואנחנו נפסיד לסיטי).

אם אני צריך להמר פלורנטינו כבר הרים את הטלפון בפעם ה5273 לזיזו כדי לשכנע אותו להגיע, על קלופ כנראה שאין ממש מה לדבר וגם אין למה, הוא יצטרך שנתיים כדי להעמיד שיטה וקבוצה ואנחנו לא ניתן לו חודשיים.

הדבר הכי נורא פה הוא שמוסר ההשכל של פלורנטינו יהיה שהוא צדק וצריך מאמן נוח עם השחקנים ולא מאמן קשוח וטקטיקן.

אני לא יודע מה הוא אמר, אבל בתקופה של הטריפיט היה לנו סגל מושלם. שיחקנו כדורגל נסוג וטקטי תחת זידאן ואנשים רצו כדורגל יותר יוזמתי ופחות היגבי, אז טענו שמודריץ’ וקרוס לא מספיק טובים. היום זה אחרת, חסרים לנו כלים קריטיים גם בסגל מלא.

בסוף השנה שעברה אמרת שכל הבעיה היא קרלו, ועם הסגל הזה גם בלי חיזוק נקח אליפות קלילה ונחזור לטופ של אירופה. אתה זה שצריך להצדיק את טענותיך מכיוון שבפועל דברים נראים אחרים.

נתחיל להמר? בספרד כבר זורקים את השם של ארבלואה. אני ממש בעד. מדרידיסטה אמיתי שאולי ירביץ קצת תורה בחבורת השבאבניקים הנלוזה הזאת.

בוקר טוב סאנשיין.

אני אגב חושב שהסגל שלכם לא כזה רע כמו שאתם עושים ממנו. הוא סגל טוב, ואפשר לעבוד איתו. לא לקחת אליפות בקלות, ולא להגיע ל95 נקודות בקלות, אבל להיראות יותר טוב.

אני פשוט חושב שיש לכם שחקנים שבעים שצריכים ללכת, כמו ויניסיוס ורודריגו. כל אחד מהסיבות שלו. אתם צריכים עוד 2-3 שחקני התקפה רציניים. אני לא חושב שהקישור שלכם לא טוב, וגם בהגנה הבאתם חיזוקים רציניים. אתם אולי צריכים עוד בלם אבל זה בגלל שהשחקנים שלכם פצועים.

גם אז טענו שהסגל לא מאוזן, גם היום טוענים לא מאוזן, וכפי שציינתי, הטענה עכשיו שמה שחסר לסגל מאוזן זה אותם שחקנים שגרמו לסגל לא מאוזן אז, קצת מוזר.

לא יודע מי יהיה בסוף כי סיכוי סביר שזיזו יגיד לא כדי סוף סוף לקבל את צרפת אבל אין לי ספק שהפניה כבר נעשתה.

לגבי ארבלואה לא יודע כל כך מה להגיד, זה שונה מאד מאלונסו? הוא ידע להתמודד עם הפמליה הברזילאית? אולי אולי נזכה איתו לראות את חואן מרטינס או פורטה קצת שזה נחמד וגם זה בספק, מעבר לזה לא ממש בטוח מה הוא יתן כי אם אלונסו לא קיבל כבוד מהשחקנים האלה ארבלואה בטח לא יקבל.