מחזור 15: הפסד ביתי ראשון העונה - 2:0 לסלטה ויגו - ופיגור 4 נק' מברצלונה

אני רואה במספר מקורות שונים שאלונסו לא ירד לחדר ההלבשה ולא דיבר עם השחקנים אחרי המשחק.
פשוט נתק מוחלט

ה ב י ת ה

זה המצב כרגע, אבל השאלה הגדולה היא איך ממשיכים מפה. יש בעיות בכל המרכיבים של הקבוצה, מההנהלה שליטפה את האגו של השחקנים יותר מדיי והעדיפה רכש נוצץ על פני הכרחי, דרך המאמן שבמקום להרגיע את חדר ההלבשה רק הבעיר אותו, ועד לשחקנים כמובן.

כתבתי את זה גם בשנה שעברה בשיא העליהום על קרלו, הבעיה שלנו היא לא רק מאמן, וגם עכשיו אני אגיד את זה. חסרים לנו שחקנים, רוב שחקני ההגנה שלנו מועדים לפציעות, יש לנו כמות גדולה של שחקנים בסגל שהם לא ברמה הנדרשת. יש בעיות עם חלק משחקני הסגל, ובראשם ויניסיוס, ואני כבר לגמרי השתכנעתי שעדיף בלעדיו (למרות שבמשחקים האחרונים אי אפשר להגיד שהוא לא משקיע ומנסה).

הראש של פלורנטינו והמועדון בכלל במקומות אחרים, במלחמות בבתי המשפט מול כל גורם אפשרי, בפרויקטים של מרכזי רפואה והייטק, בסופר ליג, אבל את הבייסיק הם שכחו שם. אם הפסד לסלטה זה מה שהיה צריך כדי להעיר אותם משנתם אז מילא, אבל כמה פעמים בשנים האחרונות אמרנו את המשפט הזה? אני לא חושב שיש למועדון את הענווה והאומץ להודות בטעויות שלו.

הבעיה לדעתי לא באיכות הסגל ולא באיכות המאמן, הבעיה זה בכוח שיש לשחקנים, לחלק מהשחקנים בסגל, שחקנים שיכולים להרשות לעצמם לא להתיישר לפי מה שהמאמן קובע ואף להראות זאת בפומבי, ברגע שזה קורב אתה בבעיה, כן, אותם שחקנים שמרשים לעצמם הם כישרונות ענק שיכולים להביא לבד צ’מפיונס, אבל מצד שני בליגה מאבדים יותר מדי אליפויות.

ההנהלה מחליטה בסופו של דבר מה יותר חשוב, המאמן והשיטה שלו או כוכבי ענק מרוצים שהם הפנים של המועדון ומופיעים מחוייכים בפוסטרים ומכניסים המון כסף, בריאל של העשורים האחרונים ברור מה ההנהלה רוצה וכך אנחנו נראים, מאמן כמו אלונסו הכי פחות מתאים למדיניות הזאת, האשמה היא לא באלונסו ולא בשחקנים, האשמה במדיניות.

הפיתרון ? הכי טוב זה להסביר לשחקנים שהמאמן קובע ומי שלא טוב לו יכול לעזוב, לגבות את המאמן, מה יקרה ? יפטרו את צ’אבי ויביאו כוכב חדש.

טיטי, 2 דברים. הדבר הראשון זה שמערכת היחסים של צ’אבי עם כל הסגל (ולא רק ויניסיוס) הרוסה לגמרי, הוא לא יכול להמשיך. דבר שני, למה זה חייב להיות סיבה אחת? אתה מתעקש שאיכות הסגל טובה, אבל אם הסגל שלנו היה מושלם כמו שאתה מדמיין אותו אנחנו לא היינו מגיעים למצבים כאלה שאנחנו צריכים לחצוב נקודות מהמשחק הראשון של אלונסו בגביע העולם ועד היום הזה ממש.

אמבפה לא חלוץ,הוא שחקן התקפה הטוב בעולם כרגע אבל ממש לא חלוץ,רוב הזמן הוא בא מאגף שמאל ועד שיש סוף סוף כדור רוחב שנכנס לרחבה מהאגפים הוא תמיד מחכה מחוץ לרחבה ולא עושה תנועה פנימה,אין לנו נוכחות ברחבה כשהוא חלוץ יחיד.

כן חוסלו היה בסגל באותה עונה ונתן לנו הרבה שערים חשובים אבל מעבר לזה נתן לנו אופציה ברחבה ושחקן שעוזר להשתחרר מלחץ כי אפשר לשלוח לו כדור ארוך והוא מנצח במאבקי אוויר,אמבפה בשנה וחצי פה לא זכור לי שניצח מאבק אחד כזה.

בכל מקרה זו לא הבעיה היחידה אז אין טעם עכשיו להתעכב על בעיה כזו או אחרת,כמו שאמרת אחרי זה אם מה שדווח על אלונסו שלא נכנס לחדר ההלבשה זה נכון אז אנחנו טוחנים פה מים,הוא לא יכול להישאר בלי קשר לשאר הבעיות אם הוא בעצמו כבר ויתר.

בתחילת הדרך לא חצבנו נקודות, אנחנו כרגע במצב של לחצוב נקודות כי הפסקנו מאז הקלאסיקו לשחק איך שהתחלנו את העונה, לא לוחצים ואפס אינטנסיביות, אתמול אם פותחים את המשחק עם אינטנסיביות מלאה אין סיכוי שהם עומדים בפנינו מחצית שלמה מבלי שנמוטט אותם, גם אתמול וגם בכל המשחקים האחרונים שאיבדנו בהם נקודות אולי חוץ מראיו ויקאנו ששם המגרש זוועה והם יודעים להגן.

אנחנו פותחים בעצלתיים ומאמינים שהכל יסתדר כי יש לנו את אמבפה, משחקים ברוגע וגם אם מחמיצים או מאבדים נקודות מחייכים כאילו זה בסדר, ויני מחמיץ מול שוער ודופק את החיוך המטומטם שלו, זה לא קשור לאיכות הסגל זה קשור לכמה השחקנים מחוייבים.

בעניין אלונסו, הוא לא בנתק עם כל הסגל, הוא בנתק עם ויני והפמליה שלו, וגם פדה שמחזיק מעצמו שחקן על ולא מוכן לשחק מגן.

לא נראה שיש לו בעיה עם קורטואה, קרראס, הרויסן, רודיגר, ארדה, צ’ומה, ג’וד ואמבפה

אלונסו הוא הסימפטום והוא רחוק מלהיות הבעיה. יש לנו סגל מפוצץ בפרימדונות שזכו בדברים בגיל צעיר מאוד, ולכן עלה להם השתן לראש.

יגיע מאמן אחר, נו ומה יהיה אז? לא יבוא טוב לויני ושוב יתחילו הבעיות וההמרדות.

אגב, אני מאשים בעניין את פלורנטינו.

אלא אם כן זה זידאן, כי כל השחקנים יודעים שזידאן יותר גדול מהם גם כשחקן ולא יתעסקו איתו, אבל זידאן כמו זידאן אחרי 2 עונות אם לא מקבל מפרז מה שהוא רוצה עוזב.

כרגע או שנותנים לאלונסו גב שיעשה מה שהוא מאמין לנכון או שמחזירים את זידאן להציל את העונה, כי איך שזה עכשיו הולך למקום לא טוב.

רוב הנצחונות שלנו בתחילת העונה היו בהפרש של שער אחד ותמיד היה נראה שקשה לנו לייצר מצבים. העניין הוא שלפחות משחק הלחץ היה קיים והיה תמיד נראה כאילו אנחנו בגרף (מסוים) של שיפור.

בהתחלה היה נראה שצ’אבי לא דופק חשבון למשכורת של שחקנים, ומהסיפור עם ויני בקלאסיקו נראה שצ’אבי עבר אנצ’לוטיזציה (אולי קיבל שיחה מפלורנטינו?).

כדי לפרוץ הגנות אנחנו צריכים אחד מה2:

1. חלוץ 9.
  2. תנועה בלי כדור ודאבל פסים.

עד שנגיע למצב שיש תנועה טובה בלי כדור, לפחות שישחק עם חלוץ 9.
הזוי בעיניי שכולנו פה רואים שאפילו במקרים שהכנסנו את מיליטאו לרחבה, הגענו למצבים, והוא לא מכניס את גונזאלו (שגם כמעט כבש אתמול בזמן המועט ששיחק).

שילך כבר. בלתי נסבל (למרות שרואים שהוא מנסה במשחקים האחרונים).

מבחינתי הבעיה של אלונסו היא לא הספסול של ויניסיוס בקלאסיקו, זה היה חילוף הגיוני, גם ל”כוכב” כמו ויני וגם ויני היה בינוני (ושחקן חלש באופן כללי). הבעיה שלו הייתה ההתיישרות - ויני עשה בעיות ומאז הולחם להרכב ונראה שאלונסו פשוט התיישר. היינו אחרי ניצחון בקלאסיקו, הכוח היה בידיים שלו - חבל. אני לא רואה איך הוא יוצא מזה כבר, בלי קשר לאם הוא מאמן טוב או לא (לדעתי כן) - הוא פשוט נכנס לסיטואציה בעייתית מדי. לפטר אותו זה בטח לא הפתרון, אבל אני לא יודע אם כבר יש ברירה בסיטואציה שהוא נכנס אליה. נראה אם הוא יצליח לחזור לעקרונות שלו במשחקים הקרובים, אבל אני בספק. מה שריאל צריכה כרגע זה רצף ניצחונות.

בוא נראה… אני אתעלם ממשחקי גביע העולם כי זה היה רק ההתחלה ולא היו לו שחקנים ועוד תירוצים. ניחא. נסתכל רק מתחילת הליגה:

בבית מול אוסאסונה, ניצחנו 1-0 מפנדל מפוקפק שסחט אמבפה בערך בפעם היחידה שהצלחנו להעביר כדור מהיר להתקפה.

ניצחון 2-1 על מאיורקה בבית עם מעט מצבים

ניצחון 2-1 באנואטה עם האדום שקיבל האוסן

ניצחון 2-1 על מרסיי עם שני פנדלים של אמבפה

ניצחון 1-0 על חטאפה כשויני היה צריך לסחוט שני אדומים בשביל שננצח את המשחק בקושי.

גם במשחקים שבהם ניצחנו עם מספרים גבוהים (יעני 2 שערים מי היה מאמין) לרוב לא הרשמנו אבל העלמנו עין ואמרנו שעם הזמן דברים יתחברו. Guess what, הם לא התחברו. בדיעבד סתם היינו לא מספיק טובים אבל מצאנו דרך לנצח. אני אמרתי לאורך כל תחילת העונה שאסור להסתנוור מפתיחת העונה הזאת ויגיעו משחקים שבהם נאבד נקודות. אנחנו פשוט לא משחקים טוב.

דחילאק כמה אפשר לשקר לעצמינו. השחקנים אתמול ניסו, באמת שניסו, אבל אין להם מושג מה לעשות עם הכדור. אם הקבוצה לא מצליחה לייצר מצב מול השער ומוסרים אחד לשני בלי אף רעיון או מטרה אתה לא יכול להאשים את הזחיחות שלהם. אם אנחנו במשך דקות ארוכות לא מצליחים להשתחרר ממשחק לחץ ושחקני האגף שלנו אבודים כבר בקו החצי ומנסים לעשות משם דריבל כדי לייצר משהו, הסיבה היא לא כי השחקנים זחוחים. אם גם כשמצליחים להגיע לרחחבה ומכניסים כדור רוחב לא יוצא מזה כלום כי אין אף אחד ברחבה, זה לא כי השחקנים זחוחים. אנחנו לא משחקים כדורגל.

פדה השחקן שהכי מקריב מעצמו העונה. מתחילת דרכו של אלונסו אצלינו הוא מתופקד בכל מקום חוץ מבעמדה שלו. הוא תופקד גבוה מדיי, תופקד מגן, לאחרונה הוא בכלל קשר ימני, פדה אשם? אתה אמיתי?

אלונסו לפי הדיווחים בנתק עם רוב הסגל ולא רק עם ויני. בכל מקרה, הוא האשים אתמול את השחקנים בצורה מפורשת ואמר שהם לא רצים. מערכת היחסים מכוסחת לגמרי.

יש הבדל בין לחצוב נקודות לבין לשחק את המשחק שלך ואת השיטה שלך ולנצח.

לא כל ניצחון 1-0 זה כמו כל ניצחון 1-0 אחר

הייתה שיטה, היה לחץ, היה כדורגל גם אם לא מלהיב.

לא ניסו, ניסו בכמה דקות אחרי האדום, שם באמת ניסו וראינו שב 10 שחקנים אנחנו מצליחים לחנוק אותם ולהגיע למצבים מה שלא עשינו ב 11 שחקנים.

אם היינו פותחים באותה אינטנסיביות היינו גומרים את המשחק מוקדם ואז אפשר להוריד קצב מחצית שנייה.

[quote=“SantiagoBernabeu, post:114, topic:3414”]

לאחרונה הוא בכלל קשר ימני, פדה אשם? אתה אמיתי?

[/quote]

מי האשים את פדה ? אמרתי שהוא בנתק עם אלונסו כי הוא לא מוכן לשחק מגן, לא האשמתי אותו בכלום, רק ציינתי עובדה.

לפי הדיווחים לא, כל השחקנים שציינתי למעלה לא בנתק עם אלונסו.

אבל גם אם אין דיווחים, למה שקרראס והויסן וגולר למשל שיהיו בנתק עם אלונסו ?

למה שג’וד ואמבפה יהיו בנתק עם אלונסו ?

בסה’'כ מדובר בחבלי לידה צפויים.
גם גווארדיולה חווה עונה ראשונה קשוחה בסיטי, שהתחילה נחמד עם משחק לחץ טוב ואז ירידה משמעותית וכסאח עם אגוארו, כולל חמישייה של לסטר ואברטון. הם השיגו את המקום הרביעי רק במחזורי הסיום.

יש שני דברים שצריכים להתרחש פה במקביל:

1. שכנוע של אלונסו את השחקנים המובילים שהדרך שלו תוביל את כולם להצלחה.

2. גיבוי מוחלט של הנהלת ריאל את צ’אבי ‘‘הנכון’’, כולל עד שינויים מרחיקי לכת בקיץ.

אלונסו צריך להוכיח שהוא מסוגל להתמודד עם שחקנים גדולים, ההנהלה של ריאל צריכה להראות לאותם שחקנים שאלונסו לא פחות גדול מהם ובסוף צריכים להתקבל החלטות מי מסוגל להיות חלק מהשינוי ומי בכלל מתאים טקטית למה שאלונסו רוצה ליישם.

אם בריאל יוותרו עכשיו אז מלכתחילה לא היה צריך להביא את אלונסו, והמאמן הבא צריך להיות פשוט ואלוורדה או אלגרי ושלום על ישראל.

בדיוק, היה לחץ, הייתה שיטה וגם פריסה נכונה להנעת כדור.

היום אין כלום, או אמבפה או לחצוב נקודות, ואגב כמעט עשינו זאת נגד אלצ’ה וג’ירונה עם החמצות מזעזעות בדקה האחרונה בשני המשחקים.

אני חושב שעד הקלאסיקו בהחלט הגיע לנו לנצח במשחקים שניצחנו, אלו פשוט היו 0:1ים לא מרשימים בהם היינו ממש קצת יותר טובים מהיריבה, קיליאן אמבפה עושה גול ממצב וחצי, היריבה לא ממש מגיעה למצבים וזהו-זה. משחקים שהיו טובים באמת? לבאנטה בחוץ, ויאריאל, קלאסיקו ו-ולנסיה.

לגבי השוואה לפפ גווארדיולה: הוא הגיע לליגה קשה יותר במצב אחר, הליגה הספרדית לא כזו ויסלחו לי אתלטיקו מדריד ו-ויאריאל. מעבר לכך זה היה נראה שחדר ההלבשה כן היה מאוחד מאחוריו והיה ברור לכולם שהוא לא הבוס.

אגב לגבי צ’אבי אלונסו זה אפילו מעבר לאיבוד הסמכות שלו בחדר ההלבשה וכדומה כי לזהות ההרכב אתמול וגם החילופים אין כמעט קשר לפרצופים של השחקנים למעט פדה ואלוורדה. הרכבים לא טובים וניהול משחק לא טוב. זה כן הגיוני שוויניסיוס ג’וניור משחק למשל. רודריגו לא הבקיע 30 משחקים והוא לא חייב לו כלום, הוא שחקן עם מעמד בינוני בסגל. הרי גם “הרחוב” היה מקבל בשלוות נפש חילוף אחר ומוקדם יותר של גונסאלו גארסיה כ-’9’ אמיתי.

מה הייתה השיטה? גם שם קיווינו לניסים. היו פנדלים, היו טעויות של היריבות, כמה שערים הבקענו במשחק עומד העונה? אני באמת מופתע שלא ראית את הבעייתיות במשחק שלנו בתחילת העונה. בכל אופן מה שאני אומר כאן לא חוכמה בדיעבד, אני הזהרתי מראש שאנחנו נגיע לתקופה כזאת.

איזה מצבים, הכדור של גרסיה? מה עוד היה לנו שם? מלבד זאת, אחד הדברים הטבעיים בכדורגל זה שקבוצה שמובילה 1-0 בחוץ תרד אחורה ותסתגר והמארחת תתקוף.

אבל הוא שיחק מגן. והוא שיחק קשר ימני. אני לא מבין אותך.

אתה קצת סותר את עצמך אז, או שאין להם שום בעיה איתו, או שהם לא רצים. בכללי קרראס ג’וד ופדה השחקנים שרצים ומשקיעים הכי הרבה כל משחק.

מדברים על כך שרוב השחקנים לא אוהבים את העבודה עם אלונסו עם או בלי קשר לסיפורי ויניסיוס. אולי יש קשר לזה שאין להם מושג מה לעשות עם הכדור ודברים לא עובדים איתו? שהוא כל יומיים מחליט לשנות את סגנון המשחק? שיש שחקנים שהם אנטאצ’אבל בלי קשר ליכולת ויש שחקנים שמיובשים ולא רואים דקה של דשא? יש הרבה סיבות אפשריות שאנחנו לא יודעים מכאן.

לא מצליח לראות את צ’אבי אלונסו שורד פה. סיטי תשפיל אותנו ואחר כך מול אלאבס בלי הגנה.

לדעתי השחקנים וההנהלה יותר אחראים לכישלון מאלונסו אבל גם צ’אבי לא עזר לעצמו והכי פשוט להחליף מאמן. השאלה מי יחליף אותו? לדעתי אף מאמן רציני לא יבוא במצב הנוכחי. מדובר בקן צרעות. זידאן מחכה לנבחרת צרפת אחרי המונדיאל. מה שמשאיר אותנו עם פלסטרים, ליצנים או גימיקים. איפשהו בין ראול לארבלואה…

בחיי שאני לא מבין איך אנשים חושבים שיש לנו סגל טוב, יש לנו את אחד הסגלים הכי לא מאוזנים באירופה, בצד ימין יש לנו שחקן שלא יודע לעשות הגנה ואז שחקן שבקושי יכול לשחק, בקישור אין לנו אף מנהיג או שחקן שיודע לשחרר לחץ, צד ימין של ההתקפה שלנו לא קיים כי אין שם אף שחקן ואין לנו אפילו חלוץ מחליף נורמלי.

ברור שאלונסו לא הבעיה, ברור שהבעיה הגדולה הינה בשחקנים, במועדון יצטרכו לעשות את הבחירה בקרוב האם נותנים לאלונסו את המפתחות או שממשיכים עם הסגל הנ”ל עם מאמן אחר שגם כן ייכשל ואז יבינו איפה הבעיה….

גם בהינתן המגרעות הקיימות שתי שאלות:

-האם זה מצדיק קבוצה שבחודש דצמבר לא מסוגלת לחבר שלוש מסירות ולהתקדם קדימה, ליצור סיכון על השער?

-תראה סגלים של קבוצות אחרות, אני חושב שגם שם יש הרבה חורים. “קרוב אלינו” - ברצלונה, אבל גם בענקיות הפריימרליג. במנצ’סטר סיטי, בליברפול שהרכש שם לא התחבר. אני גם לא חושב שיש לצ’לסי סגל טוב משלנו או הסגל של פריז סן ז’רמן שהוא מעולה - הוא ברמת הסגל של ריאל מדריד וברצלונה בשנים הגדולות שלהן.

עכשיו לצ’אבי אלונסו יש הרבה חרא וכאב ראש לקראת מנצ’סטר סיטי, אבל ברוב העונה כן הצלחנו להגיע עם מספיק שחקני הגנה נורמליים. בדרבי פתחה ההגנה החזקה שלנו על הנייר וגם בקלאסיקו החלק ההגנתי היה בסדר מבחינת השמות, כנ”ל ליברפול.

בברצלונה סיטי וליברפול המאמן שם מקבל גיבוי מלא מההנהלה, אצל פליק השחקנים לא מחליטים, הוא משחק בשיטה שלו וכולם כולל כולם נרתמים לזה, ראפיניה רץ שם כמו מטורף והוא לא פרימודונה…

על פפ לא צריך להרחיב, יש לסגל שלו חסרונות אבל הוא משחק בשיטה שלו…

אלונסו פשוט לא מקבל גיבוי מההנהלה, השחקנים כן מקבלים גיבוי…