מחזור 15: הפסד ביתי ראשון העונה - 2:0 לסלטה ויגו - ופיגור 4 נק' מברצלונה

לא כתבתי שאני אופטימי או שיש טביעת אצבע של מאמן. קל להיות גיבור מקלדת ודרמטי, אבל כל בן אדם עם ניסיון מינימלי בניהול יודע שחולות רעות לא נפתרות ביום. ד”א אם אני לא טועה, בארסה של פליק התקשתה עדיין בשלב הזה בעונה שעברה.

כן, אבל יש עובדות. יש ספק על עתידו של ויניסיוס כי יש דיונים על חוזה חדש איתו כבר כמעט שנתיים, וכי הכלב כפוי הטובה משתמש באלונסו כתירוץ להיגרר לשנת חוזה ולסחוט את המועדון למשכורת אמבפה; חדר ההלבשה לא מרוצה כי מבקשים מהם ללחוץ ולעבוד קשה, כלומר, לעשות את העבודה שלהם; שאלות כמו האם אלונסו יקבל גיבוי וימשיך היו תמיד קשורות בתוצאות, לא בנהי של ויניסיוס.

המומנטום היה נעצר מתישהו כי הקבוצה לא שיחקה כדורגל טוב מספיק, כל השאר זה לשחק בנדמה לי. ואם אתה צודק זה עוד יותר חמור- כמה אפס חסר הכרת טובה צריך להיות כדי להרוס הכל על חילוף בדקה ה80? בנזמה ובייל היו מוחלפים חופשי, זה חוסר מודעות בשילוב עם טמטום ויוהרה.

אני מצטער אבל מה יעזור להעיף את אלונסו?

השחקנים ימשיכו לתפוס תחת, ויניסיוס יקבע את המעמד שלו כשחקן שהוא מעל המועדון ומעל כל מאמן שינחיתו עליו, ואף מאמן לא יוכל להביא שום אג׳נדה ושום שיטת משחק כי ברגע שהוא ייגע באחת הפרות הקדושות יעשו לו בלאגן בחדר הלבשה והוא לא יקבל גב מההנהלה.

להחליף את אלונסו זה פשוט להישאר עם אותן בעיות ולהוריש אותן למאמן הבא, שום פרוייקט לא יעבוד, שום שיטת משחק, שום מורשת לא תישאר מריאל מדריד של השנים הקרובות.

מבחינתי ויניסיוס הוא הפנים של הריקבון שיש במועדון כבר שנים על גבי שנים. לא כיף לראות משחקים של הקבוצה הזאת כבר אלוהים יודע כמה זמן.

ויניסיוס הוא שחקן שמשגשג בכאוס ולכן הוא גם גורם לכאוס סביבו, שום מערכת יציבה לא תוכל לעבוד סביבו. לא סתם תחת האין שיטה של אנצלוטי הוא פרח, כי היה שם כאוס טוטאלי.

מבחינתי להעיף את ויניסיוס זה מעבר לשחקן עצמו, זאת הצהרת כוונות שריאל מכוונת להשקפת עולם שונה מהצורה שבה היא התאפיינה ב4-5 עונות האחרונות, ושהיא בונה פרוייקט אמיתי שבו השלם גדול מסך חלקיו, ולא עוד אסופת כוכבים חסרת תקנה וחסרת משמעת.

איך שלא תהפוך את זה - זה היה החילוף ששינה לנו את המומנטום. גם אם ויניסיוס לא היה משתגע לא היה כל צורך בחילוף הזה, הוא היה במשחק טוב וברצלונה רצה קדימה בניסיון להשוות. בנוסף, מאמן טוב זה מאמן שיודע לא לדרוך על קוצים. ויניסיוס מטומטם אבל ממאמן בריאל מדריד צריך לצפות לדעת להתמודד עם אגו בסדר הגודל הזה, או לכל הפחות לא להתגרות בו.

הפרה הקדושה הראשונה שצריכה להשחט פה היא אלונסו. הוא לוקח הרבה החלטות רעות שלא רק שלא מקדמות אותנו - אלא לוקחות אותנו אחורה. בסופו של דבר הוא לא מקדם אותנו ולא עומד בציפיות באף אספקט.

אין ספק שאנחנו, ואלונסו, בינתיים אכזבה ענקית. כולנו ציפינו למשהו אחר לגמרי כשהוא הגיע, ובינתיים הכדורגל נראה במקרה הטוב אותו חסר מעוף כמו זה של אנ’צלוטי, רק שהפעם חדר ההלבשה לא מאוחד סביב המאמן (וזו אכן הייתה הגדולה של קרלו).

מצד שני, לדעתי ה”רק” מהפסקה הקודמת הוא כל הסיפור. הבעיה בקבוצה הנוכחית, אני חושב, נובעת בעיקר מתהליכים של איבוד חדר הלבשה של מאמן ולא בעיות טקטיות, ובמובנים רבים אלונסו הוא התמונת מראה ההפוכה של קרלו.

טביעת היד של המאמן לחלוטין מורגשת, ובתחילת העונה כשחדר ההלבשה עוד לא הלך לאיבוד ראו את זה בבירור. הקטע הוא שבמקום להשתפר עם הזמן, הקבוצה בקטע מוזר רק הלכה אחורה, כשההסבר היחיד שיש לי לזה הוא (לצד הפציעות) שריר החשק. אפילו אתמול, כשפתאום משהו גרם לשחקנים להבעיר מבערים בתחת (לאחר האדום), ראינו מה זה היה אמור ויכול להיות.

אלונסו היה דמות מאוד דומיננטית וכריזמטית כשחקן (אני זוכר שהיה החיד שהסתכל לכריסטיאנו בלבן של העיניים והיה מסוגל לענות לו בכלל), אבל זה נדמה שכמאמן זה קצת פחות הולך לו והוא פחות שולט בעניינים. שפת הגוף של כולם מראה בבירור שהוא לא מאוד אהוב, הוא חסר ביטחון, והוא רחוק מלשלוט בקבוצה.

כרגע, במידה ורוצים ליצור זעזוע (וזה עוד מוקדם מדי עבור זה לדעתי), יש לנו 2 אפשרויות: להחליף את אלונסו (ולתת לפרימדונות על המגרש, ובראשם ויניסיוס, את הניצחון), או לתת אמון מוחלט לאלונסו ולהתחיל לשחוט פרות קדושות, בדמות סילוק שחקנים מרכזיים (ובראשם ויניסיוס). אפשרות א’ רק תחמיר ככל הנראה את הבעיה, אפשרות ב’ יכולה ליצור בעיות אחרות של איכות, אבל היא תחל תהליך מאוד חשוב של הבראה. לי ברור במה הייתי בוחר, אם וכאשר הזעזוע ייצטרך להגיע (אם כי שוב, לדעתי זה מוקדם מדי).

אני לא חושב שיש אוהד ריאל מדריד שחושב שאלונסו כרגע הוא הצלחה או שחושב שאנחנו בתהליך של התקדמות,זה ברור שאנחנו לא,השאלה היא מה הסיבה?

האם אלונסו הוא מאמן כמו אנצלוטי שמאמין בחופש מוחלט לשחקנים? לא.

האם השחקנים הורגלו שיש להם חופש מוחלט במשך 4 שנים ועכשיו לא בא להם טוב שבא מאמן עם דרישות? לי זה נשמע הגיוני,גם אני בעבודה שלי הייתי מעדיף מנהל שאפשר לעשות איתו סתלבט ומעגל פינות מאשר מנהל שמקפיד על העובדים שלו ובוחן כל תנועה שלהם בעבודה.

הבעיה שאני לא מקבל מיליונים ומצב הרוח של מיליונים ברחבי העולם לא תלויים בביצועים שלי בעבודה,אז אני מצפה משחקי ריאל מדריד להיות קצת פחות מפונקים ממני ולקבל את העובדה שהם צריכים לרוץ,ולא סתם לרוץ אלא לאן שהמאמן אומר להם.

אתמול לא הספיקו להם 60 דקות של כלום ופיגור של 1-0 כדי להתחיל לרוץ,הם היו צריכים גם לקבל אדום בנוסף כדי שזה יחלחל להם למח,פשוט הזוי.

לגבי אלונסו והאשמה שלו,ציפיתי ממנו אחרי כל ההצהרות בתחילת העונה שלא יעשה חשבון לאף אחד,זה גם התחיל ככה והיינו בתהליך אמנם איטי אבל היה נראה שלפחות יש לו כיוון חיובי,מאז הקלאסיקו הוא פשוט מכר את כל הערכים שהוא דיבר עליהם,זה נראה שהוא לגמרי התקפל בפני ויניסיוס שהחריג אותו מאותה התנצלות,פדה חזר להסריח את הקישור כי לא מתאים לו לשחק כמגן ימני,אנדריק וגרסיה לא מקבלים דקות כי לא נעים מויניסיוס ורודריגו שמסריחים את הדשא כבר מי יודע כמה זמן,פשוט חבל.

צריך לציין גם את נושא הפציעות,קורה פה משהו חריג לחלוטין,עונה שלישית ברצף שאנחנו פשוט מאבדים את כל ההגנה שלנו בגלל פציעות.

זה כמובן לא צירוף מקרים,קרבחאל,אלאבה,מנדי ומיליטאו שחקנים מאוד פציעים,שלושת הראשונים לדעתי סיימו את דרכם בריאל מדריד גם ככה,אנחנו חייבים לרענן את חוליית ההגנה כבר עכשיו ופה מגיע התפקיד של אלונסו שהבטיח לנו קידום צעירים ובפועל אף שחקן קסטיליה לא קיבל עדיין דקה למרות כל הפציעות.

די איבדתי תקווה לגבי העונה הזו,אבל מפחד מאוד מיום רביעי,לא מההפסד עצמו אם יגיע אלא מההשלכות שלו,אני מוכן לסבול עוד עונה בתמורה לתהליך הבראה כמו שדוד דיבר עליו,אבל ברור לי שאם נפסיד אלונסו כנראה יפוטר ואז יידע כל שחקן בסגל או שחקן שעתיד להגיע,שהוא יכול לפטר מאמן בריאל מדריד.

אין לי ממש חשק לכתוב הרבה:

-התוצאות הן הדבר כמעט הכי חשוב ואחרי הקלאסיקו צ’אבי אלונסו היה בעמדת כוח כי הוא ניצח משחק גדול. אולי היו כותרות שהשחקנים לא מרוצים ו-ויניסיוס ג’וניור הצליח לסחוב כמה חבר’ה אחריו ופדה ואלוורדה שחקן בכיר יותר בהשוואה לרודריגו, אבל עדיין המאמן היה על הגל והיה גם קונצנזוס שהברזילאי טעה וצריך להיענש.

-לגבי עצלנות הכוכבים ומה שכתב טל: העונה שעברה דווקא הייתה צריכה להוכיח להם שאי אפשר להמשיך ככה כי זה היה כישלון חרוץ בכל החזיתות. זה לא שצ’אבי אלונסו לקח אותם לטפס על ההרים בקדם העונה בשש בבוקר כמו שפליקס מאגאת’ עשה לשחקני באיירן מינכן ב-2005. הדרישות די הגיוניות. אף אחד לא נהנה לסיים עונה עם כלום ושום דבר אני מניח.

-במשחקים האחרונים אני פשוט לא מצליח להבין את ההרכבים שלו וגם את ניהול המשחק שלו. אין מצב שהוא לא רואה שחסר כאן חלוץ ‘9’ שאפשר לשחק איתו במשחקים כאלה או עד כמה ההצבה של ראול אסנסיו כמגן ימני כפתה על הקבוצה עוד שינויים נוספים.

-לגבי הפציעות: יש שחקנים פציעים. דני קרבחאל גם בצעירותו לפני עשור היה כזה. פרלאן מנדי מזמן לא שחקן כדורגל וגם דויד אלאבה. בסופו של דבר אדר מיליטאו שיחק יותר מהצריך בגלל הנסיבות. כן החליפו את מאמני הכושר וכדומה ולמשל ביום שישי המאמן נתן לשחקנים עוד יום התאוששות וקיימנו אימון אחד בלבד לקראת המשחק הזה. יש תחושה שדין האוסן חוזר ממש לאט לשחק אגב. גם לברצלונה יש פציעות..

-מאז הקלאסיקו: רק 50% הצלחה, 9 נקודות מתוך 18 וזה אבסורד, ואם אתם רוצים להסתכל אחרי המשחק נגד ולנסיה אז בכלל - שש נקודות מ-15.

משמאל: הטבלה היום בספרד. מימין - הטבלה במחזור ה-11 לאחר הניצחון 0:4 על ולנסיה ששמר את פער חמש הנקודות מברצלונה.

לאחר אותו ניצחון, ריאל מדריד לקחה שש נקודות ליגה בלבד מתוך 15, לעומת מאזן מושלם של ברצלונה - 15 מ-15. מיתרון חמש נקודות לפיגור ארבע נקודות.

ריאל מדריד: תיקו 0:0 עם ראיו וייקאנו בחוץ (מקום 13), תיקו 2:2 עם אלצ’ה (מקום 9) בחוץ, תיקו 1:1 עם ג’ירונה בחוץ(מקום 18), ניצחון 0:3 על אתלטיק בילבאו בחוץ (מקום7), הפסד 2:0 לסלטה ויגו בבית (מקום 10)
ברצלונה: ניצחון 2:4 על סלטה ויגו בחוץ (מקום 10), ניצחון 0:4 על אתלטיק בילבאו בבית (מקום 7), ניצחון 1:3 על אלאבס בבית (מקום 11), ניצחון 1:3 על אתלטיקו מדריד (מקום4), ניצחון 3:5 על בטיס בחוץ (מקום 6)

-רק רוצה לומר שזינדין זידאן זרק את גארת’ בייל לספסל בקלילות וגם את חאמס רודריגס ואחרים. אבל זה היה זידאן.

עונה בכלליות לכמה אנשים שכתבו את זה

גם כשהשחקנים “התחילו לרוץ” אחרי האדום. בעטנו בכלל למסגרת? ראינו כדורגל? מה אנחנו אתלטיקו שמשבחים את המוטיבציה שלהם כל הזמן? כלום ושום דבר גם אחרי האדום.

הפתרון למה שקורה לא צריך להיות או א’ או ב’. אפשר גם להחליף את אלונסו וגם להגיד לוניסיוס שיחפש קבוצה אחרת. הייתי אפילו מוסיף להן את אופציה ג’ שהיא להגיד לשאר השחקנים שעד סיום העונה מי שלא נותן 110% בכל משחק מתחילתו עד סופו גם הוא יצטרך לחפש קבוצה.

הקבוצה הזו צריכה זעזוע מההנהלה וכמה שיותר מהר. המאמן כל משחק מחליף הרכב, שם שחקנים בפריזר, לא מבין מתי לעשות חילופים ואיך, שלא לדבר על שיטת משחק. כל קשר ממוצע של אלצ’ה וואייקנו נראה ויטיניה מול הקישור שלנו.

וכמובן הפרימדונות בראשם וניסיוס חייבים להבין שבית הזונות חייב להיגמר. שמתם לב במשחקים כמה פעמים וניסיוס עבר שחקן לעומת כמה פעמים שחקנים עברו אותו? או כמה החלטות נכונות הוא לוקח? כשרון או לא הוא לא מספיק טוב נקודה. הגיע הזמן שההנהלה תעשה החלטה אמיצה.

קראתי את הפוסט שלך והתחברתי:

-ג’וד בלינגהאם מרגיש לי הגיע לכאן אמנם בתג מחיר עצום של מאה מיליון יורו, אבל כילד פלא שהיה מוכן לעבוד קשה וזה עכשיו רק בפיקים. רץ הרבה פחות, מפוצץ באגו. לדעתי לא מתחבר למאמן.

-לגבי מה שאמרת על השופטים ועצבים וכדומה: חבל שהשחקנים לא משקיעים כמו שהם משקיעים אנרגיה בלהגיב להחלטות השופט. אני לא מצפה מהם לשמור על איפוק במאה אחוז מהזמן אבל לדעתי אסור להתלונן במשחקים מן הסוג הזה. בטח כשלא היה כאן משהו כמו שער חוקי שנפסל לנו או משהו קריטי באמת מההתחלה. וכשאתה בטוח במאה אחוז בכדורגל שלך, באיכות שלך, משהו כמו “טוב - קיבלנו כאפה ועכשיו נשחק כדורגל עשר דקות והופכים את זה” - אתה פחות נגרר לחרא של עצבים על בזבוזי זמן או כעס על עבירות או השיפוט. האדום השני שקיבלנו הוא בחילה אבל זה לא השפיע על המשחק בשום צורה ובאופן אבסורדי היינו טובים יותר בעשרה שחקנים. זה לא שאלבארו קארראס הורחק בדקה ה-60 גם.

אף אחד לא אמר שזו הבעיה היחידה,יש לנו בעיית איזון קשה בסגל,מאמן שלא מצליח להטמיע שיטה,בעיית פציעות,מחסור בסקוררים ועוד׳

אבל בעיית הרצון היא הבסיס להתחיל ממנו.

אני חושב שהדיבורים פה על להעיף את אלונסו מוגזמים לגמרי, אם הוא ילך מי כן יבוא ויהיה מתאים לאמן את ריאל ולנהל את חדר ההלבשה?

גם בקדנציה שלו בלברקוזן שנחשבת להצלחה מסחררת, העונה הראשונה שלו לא היתה יציבה מבחינת תוצאות - אז נכון הוא נכנס במשבר באוקטובר והביא את הקבוצה למקום הרביעי, אבל אם תסתכלו על התוצאות - המון איבודי נקודות.
בקיצור, אלונסו צריך זמן. ואני כן מקביל את זה שהוא הגיע באוקטובר ללברקוזן לסטיואציה של התחרות המיותרת של מונדיאל הקבוצות כשכמעט ואין קדם עונה

אז הוא צריך ויצטרך זמן כדי באמת להטביע חותם, וגם חייב פה ניקוי אורוות בסגל -

• ויני חייב לעוף אחרי החודש האחרון, דרך אגב כל השטויות עם החוזה שלו היו גם בשנה שנה וחצי האחרונות עוד לפני אלונסו
  • הקישור חייב מהפכה, תיאוריית הניסוי של הקישור האתלטי נכשלת פעם אחר פעם, השחקנים לא ברמה של ריאל עם כל הכבוד.
  • הההגנה חייבת מהפכה - אלאבה גם לא ברמה וגם 95% מהזמן פצוע, מיליטאו לא מצליח לחזור לכשירות יותר מחודשיים למרות שנראה מצוין, רודיגר גם מבוגר
  • חייב חלוץ 9, שחקן התקפה אמיתי בקו ימין שיודע ליצור מצבים ושהאיזור הזה יחזור להוות איום על היריבה

יש הרבה עבודה, יש גם הרבה אחריות על אלונסו עם החלטות שלא מובנות ועם התמהמהות בניהול משחק כשדברים לא הולכים (לי למען האמת לא מובנת בכלל המחיקה של אנדריק) אבל יש הרבה ליקויים בסגל גם ברמה של הבנייה, האיכות והאופי עם זה שהם התרגלו להיות עצלנים, מפונקים ובכיינים ברמה בלתי נסבלת - אבל אני חושב שלאלונסו כן יש את היכולת להצליח את האתגר הזה (אבל הוא חייב חייב לייצב את התוצאות כרגע) במיוחד בטווח הארוך

הנה עוד ערב אבוד.
בואו נשים את הקלפים על השולחן ולא נתעלם בבקשה -
אחרי נצחון בסאן ממס בחסות שני השחקנים היחידים שהגיעו לעונה - קיליאן וטיבו, ושאני אומר בחסות, אני חוזר ואומר את מה שכבר אמרתי, אותי זה לא משכנע. לא ניצחנו בכדורגל גדול.
Lets face it, הקבוצה משחקת חרא ואמבפה וקורטואה מטשטשים את העקבות למשחק הזוועתי שהקבוצה מציגה שבוע אחרי שבוע.
ומה שהיה הכי מדהים הוא שאחרי הנצחון בבילבאו צ׳אבי כלכך היה מרוצה שנתן לקבוצה חופש מאימונים - והגיע למשחק בברנבאו אתמול לאחר אימון קבוצתי יחיד.
כל מה שאומרים על השחקנים נכון - אין מחוייבות, אין מלחמה, יש רק אכזבה. אבל…
המשרה הזו גדולה על צ׳אבי אלונסו. הוא בסחרור מאז הקלאסיקו -
החלטות מקצועיות של טירון. אין קלאס, אין קור רוח.
אני לא רואה התקדמות, ההפך, הולכים אחורה בכל פרמטר במשחק.
אלונסו קבר וקובר שחקני התקפה (רודריגו בתחילת העונה, ברהאים, אנדריק) כאילו אנחנו כובשים 4 כל משחק.
ניהול סגל מהגרועים שיצא לי לראות מאז שאני אוהד את הקבוצה.
נכון שהפציעות בחלק ההגנתי לא באות לטובתו, אבל איך שהוא עלה אתמול אני לא דמיינתי שאפשר לחשוב על חוליית הגנה כזו.
אני אישית איבדתי אמון במאמן ואני מאמין שזה עניין של זמן עד שיפטרו אותו.

עכשיו נניח לאלונסו, נעבור לבקר את השחקנים והסגל -
דבר בעייתי שבולט לי מאוד חוץ מזה ש9/11 שחקנים מסריחים את הדשא שבוע אחרי שבוע הוא שאין מנהיג בסגל. פדה הוא לא האישיות הנכונה למנהיגות בחדר ההלבשה שלנו ( למרות שכולנו רציני שיהיה כזה),
אפשר היה לראות את החסרון הזה אתמול בבירור - כל הקבוצה איבדה את הראש.

בדבר השחקנים הבודדים - כולם פשוט חלשים חוץ מאמבפה וטיבו ומיליטאו שנפצע ויעדר 3 חודשים. כאילו לא היו חסרות בעיות.

אין ספק שהסגל זקוק למהפכה גדולה, אבל מהסגל הנוכחי הצליח קרלו לזכות באלופות, בדרכו שלו אבל הצליח.
המינימום מאלונסו זה להציג לנו כדורגל מנצח - המועדון לא יכול להתפשר על פחות מזה.

לקרלו היה חלוץ וקישור הרבה יותר חכם שנתנו איזון לקבוצה,כשהוא איבד את שני הדברים האלה הוא קרס לגמרי וגם לפני כן כשזכינו לא שיחקנו כדורגל טוב.

זה שאלונסו נכשל עד עכשיו לא אומר שצריך לשכוח כל כך מהר מה היה פה לפניו.

כמה פעמים בהיסטוריה עשו ניקוי אורוות בסגל, כמה כוכבים פרימדונות העיפו כי לא הקשיבו למאמן?

כמה פעמים העיפו מאמנים?

כולנו אהבנו את אלונסו השחקן, כולנו אוהבים את הרעיון של אלונסו המאמן.

המציאות קצת שונה…

אז מה הפתרון? להמשיך להסתמך על תחת ויכולת אישית בליגת האלופות ולבכות למה לא לוקחים אליפויות רצופות כבר 20 שנה?

ברור שאלונסו אכזבה עד עכשיו. בין אם זו השיטה שלא הצליח להנחיל ובין אם זה ניהול הסגל. אבל צריך לזכור שהוא כבר קיבל את המטופל חולה. אם הוא לא משפר את המצב אז הוא נכשל, אבל יש בעיות שהיו כאן לפניו וישארו אחריו.
זה פשוט לא ב-DNA של הקבוצה הזאת לעבוד קשה לאורך זמן. יש פיקים באלופות, בקלאסיקו וברמונטדות אבל זה תמיד היוצא מן הכלל. מכאן נגזרות כל הבעיות הטקטיות שאנחנו בוכים עליהן כבר שנים: משחק לחץ חלש, הירדמות אחרי גול ראשון, פותחים משחקים כאילו התעוררנו משנ״צ וכו׳. אלה אולי מאמנים שלא דורשים מספיק או עומס בכוכבים או המים בולדבבאס (כנראה אותה ברזייה שגורמת לכל שחקן הגנה לקרוע שריר כי עבר משב רוח), אבל זה המצב ומכאן צריך לקחת ההחלטות. כמו הילד הבעייתי בכיתה - הוא שאתה הולך איתו ראש בראש או שאתה מתנהל סביב הסיטואציה.

יש לנו בעיות הרבה יותר רציניות מהשיפוט אבל תראו את זה

יש פה עבירה מאחורה של חצי אדום על טשואמני שהוא לא מוציא צהוב. ואז הוא עוצר את המשחק ומורה להחזיר את הכדור אחורה, למרות שזה רק 2 מטר בחצי המגרש שלנו שאף פעם לא מקפידים על זה. מגוחך. זה שופט שבא לירוק לשחקנים בפרצוף ולא פלא שהוא עיצבן את השחקנים לאורך כל המשחק. על בזבוזי זמן הוא פחות הקפיד. לסלטה הוא נתן לממש יתרון בכל עבירה ולנו עצר שתי התקפות מבטיחות עם שריקה לעבירות.

כמובן שאנחנו נראים חרא בלי קשר לשיפוט ולא הפסדנו אתמול בגללו. אבל שני האדומים “הוזמנו” על ידו. שני הצהובים של פראן היו הרבה יותר רכים מזה שלא נשלף בעבירה על טשואמני. הכל רקוב.

מעניין שמכל הקשרים שלנו היחידי שמצליח לייצר מצבים זה טשואמני המושמץ. כדור מושלם מעל ההגנה לאמבפה והגבהה מדויקת על הסנטימטר לגונזלו שנגח לקורה. שני מצבים שהיו חייבים להסתיים בשערים כמו ההחמצה של גולר. קבוצה בלי שיניים. רודריגו לא כבש יותר מ-30 משחקים, ויניסיוס גם לא כבש איזה 13 משחקים.

אגב, לאנדריק נמאס לבזבז את הזמן שלו על הספסל אז הוא סידר לעצמו הרחקה מכמה משחקים. לא ברור למה צ’אבי התעלל בו ככה העונה כשאף אחד חוץ מאבמפה לא מסוגל לכבוש.

תרשו לי להחמיא לכם, אתם בצדק ברובכם לא במחנה של “אלונסו OUT” אני רוצה למצוא התנסחות יותר טובה, אבל רוב ההודעות שלכם לא היסטריות או דורשות את הראש של המאמן. שזה דבר טוב.

מה שאני רוצה להגיד וזה לא לפולטי קורקט, שברצלונה רק לפני חודש היתה במצב שלכם. שום דבר לא סגור. היתרון שלכם שאני באמת מאמין בו לצערי, שברצלונה קבוצה עם סגל פחות טוב מריאל מדריד. במיוחד בהגנה.

אני חושב שהפגרה באה בזמן הכי טוב בשבילכם.

ב23/24 איזה חלוץ היה? חוסלו היה החלוץ היחיד בסגל.
היום יש לך את החלוץ הכי טוב בעולם בהרכב.

קבוצות עם חלוצים כמו בורחה איגלסיאס מפרקים אותנו ואנחנו עם מבאפה עדיין חושבים שזו הבעיה?!

גם אם מביאים את הילד של קראוץ ובנטנר מי יתן לו כדורים? כמה שחקנים בסגל יודעים להגביה כדור או לתת כדור רוחב מדויק? ראו שעבד לטרנט שתי הגבהות מאלף אז זה הפך לשיטה, מחפשים איך לתת את הכדור לטרנט.

אין שום מחשבה בבניית התקפה, שתי מסירות מהירות, חילופי מקומות, דאבל פאסים, כלום…ואפילו בלחץ בהגנה הלחץ בכאילו, מפנים מרווחים לשחקני היריבה.

ועוד משהו, אתלטיות זה אקסטרא טוב לשחקן כדורגל, אבל בלי מוח הכל לשווא. אם עושים מבחן IQ לשחקני כדורגל אני בטוח שלשחקנים שלנו יהיה אחד ההמוצעים הנמוכים ביותר. אני מאוד מקווה שבהמשך כיעשו סקאוטינג לשחקני סגל יביאו שחקנים שיכולים לחשוב לפחות מהלך אחד קדימה.