מחזור 15: הפסד ביתי ראשון העונה - 2:0 לסלטה ויגו - ופיגור 4 נק' מברצלונה

בדיוק חשבתי על זה לפני שבוע, מאז שנפצע אנחנו לא מצליחים ללחוץ, לא מאמין שזה רק קורלציה, נתן עבודה טקטית וגם הכניס איזון התקפי, אומנם היה מאוד מפוזר אבל המשחק שלנו היה מאוד מאוזן.

השופט לא אשם, הוא רק הקשה. צ’אבי עשה טעויות אבל יש קונטקסט, אין סיבה להתחיל לחפש להחליף אותו.

כל היום הייתה לי הרגשה שהערב הולך להגמר רע, אבל אמרתי לעצמי שאני צריך להפסיק להיות פסימי ואני סתם רואה שחורות כל הזמן. האמת הפשוטה היא שאבדתי אמון באלונסו, אני לא מרגיש שיש לו שליטה על שום אספקט של הפרויקט הזה.

בתחילת העונה אמרתי שאנחנו משחקים רע ויום יבוא ואנחנו גם נאבד נקודות, אבל נשארתי אופטימי כי הערכתי שזו רק פונקציה של זמן עד שדברים ישתפרו. אכן דברים לוקחים זמן בדרך כלל, אבל במקרה הזה אני לא מזהה שום תהליך חיובי שהתפתח עם הזמן.

איבדתי אמון. מקווה להשיג אותו מחדש או שיקרה שינוי משמעותי בקבוצה. בריאל מדריד יש מחלה להתעלם מבעיות, מקווה שהפעם המועדון יגלה מנהיגות ויקח את העניינים לידיים.

הבית מתפורר| הזהרתי שאסור להתרשם בצורה מוגזמת מהניצחון החלק על אתלטיק בילבאו בסאן ממש - לא לעשות ממנו יותר ממה שזה. ולצערי צדקתי. התמרמרתי על ההרכב - וצדקתי. אני מקווה שאתם לא קונים את רבע השעה האחרונה הזו שכאילו כמעט השווינו בעשרה שחקנים, ולא קל ‘לשכנע’ אתכם. עד לדקה ה-75 כמעט אף אחד בקבוצה הזו לא רץ, לא אכפת להם ממה שקורה, שהספינה שוקעת וברצלונה בורחת. אני מקווה שאי אפשר לעבוד עליכם.

כל אחד יקבל את הביקורת בתורו ולא ממני אלא מהכותרות העסיסיות של המארקה וה-AS מחר. יותר מדי שחקנים בכושר עלוב, אפילו כאלה שאנחנו כל כך אוהבים כמו פדה ואלוורדה. פעולות פשוטות של כדורגל הם לא עושים בעוד היריבה כובשת בעקב.

כמעט כמדי עונה אנחנו עושים לברצלונה את העבודה לקלה. אתמול תוך שתי דקות הם יצאו מהברוך נגד בטיס ואנחנו בקרב חפירות מול סלטה ויגו במשחק בית. בחודש דצמבר ריאל מדריד נראית כאילו היא עם שבוע וחצי אימונים של צ’אבי אלונסו לפני גביע העולם למועדונים. גם אם החיים שלהם תלויים בזה הם לא מסוגלים לעשות רמונטדה.

כן השופט שלף כרטיס צהוב לכל מי שנקרה בדרכו ואפילו למאבטחים אומרת השמועה אבל זה היה אובדן עשתונות מוחלט, סיר לחץ. השופט גרוע אבל גם הכדורגל גרוע. אין כדורגל אז כל דבר מוציא אותנו משלוותינו. אסור-אסור-אסור לדבר על השופט. גם אם תוספת הזמן הייתה צריכה להיות עשר דקות ולא חמש, גם אם סלטה ויגו בזבזה זמן.

כמה חיכינו לחזור הביתה לסנטיאגו ברנבאו, איזו תפאורה נהדרת, 75 אלף אוהדים הגיעו. גם הפסימיים לא חשבו שנקבל כזו בוקס מיריבה כל כך בינונית שלא חיברה שני משחקים טובים ברציפות העונה. מתי נחזור ליהנות מכדורגל וכל משחק לא יהיה פאניקה או פחד שהיום הכדור לא ייכנס? (בעיקר לקיליאן אמבפה).

ההרכב היום היה מזעזע ואני מרגיש תחושת גועל כשאני אומר את זה. החלטה אחת בהרכב הופכת את ריאל מדריד מקבוצת כדורגל טובה למזעזעת? מובן שלא. אבל ברור שאין סיבה שראול אסנסיו ישחק כמגן ימני. פדה ואלוורדה היה סוגר כמה פינות וגם מונע את הצבתו של פראן גארסיה למשל.

כבר כתבתי פוסט זועם כאן במחצית, מתקשה להבין למה לא היה שום חילוף, מה המאמן הדגול רואה שאני לא. איך זה יכול להיות? בתחילת העונה עוד הבנתי מה שהוא מנסה לעשות אבל עכשיו ממש לא. אפשר לספר סיפורי סבתא ולהתבטא יפה בתקשורת. אלונסו ברח מהעקרונות שלו ונכנע לאגו, לכוכבים, למה שתרצו.

זו פשוט בושה שהחילוף התבצע רק כשסלטה ויגו - שהרגישה בנוח כל המשחק והייתה ממש תחושה שיש לה קשר נוסף על כר הדשא (מה - ריאל מדריד שוב לא מתכוננת בכלל ליריבות שלה? היא לא מכירה את הקבוצות אותן היא פוגשת? מישהו לא יודע שסלטה משחקת 3-4-3 ובהגנה נראה שהיא עם חמישה?) - כבר כבשה. רודריגו לא זוכר איך זה לבעוט למסגרת גם באימון אולי זה לא קורה. את ברהים דיאס הוא לא ניסה באמצע בכלל. פתאום פרנקו מסטאנטואונו לא שחקן בכלל.

וגונסאלו גארסיה למה הוא עולה לשחק כל כך מאוחר ועד שהוא כבר נכנס אז במקום להוות כתובת ברחבה - ולעתים כשאתה יוצר בלאגן ומעמיס את הרחבה בשחקנים אז כן קורים דברים טובים - לפתע משחק בכנף ימין רחוק מהשער אז מה עשינו בזה?

זה פשוט בלתי מתקבל על הדעת שרמת הכדורגל שלנו כל כך נמוכה. עד לכרטיס האדום בכלל לא התקרבנו לשליש האחרון של המגרש שם ברוב העונה היה חסר לנו ברק.

חיכיתי מאוד לשינוי הזה על הקווים, חיכיתי למשהו חדש שיקרה, וזה פשוט לא קורה. אני לא רוצה להיות דרמטי מדי אבל אני מודה - כל היום וכל השבוע בעצם אני מחכה למשחק של ריאל מדריד וההתלהבות נגמרת כשהחבר’ה עולים לכר הדשא והשופט שורק לתחילת המשחק.

יכול להיות שהיום זה נגמר ועוד נדבר על ההפסד הזה כמה שחרץ את הגורל שלנו. לא תמיד יש הרבה סיבות לאופטימיות. סלטה ניצחה אותנו בקלילות ממש.

קצת לסיום: ג’וד בלינגהאם היה גרוע כי הוא בכושר גרוע, ארדה גולר עשה במחצית הראשונה יותר ממנו ואם ג’וד שחקן כל כך גדול לא יכול להיות שהטורקי “מעלים” אותו. ויניסיוס היה קרוב להבקיע, הוא באמת ניסה, אבל זה עוד משחק בלי גול - מספר 11 - לאחד השחקנים הטובים בעולם, כמה חבל. ואיזה נאחס עם הפציעה של אדר מיליטאו.

כולם צריכים לעשות חשבון נפש. פלורנטינו פרס שאולי לא נתן מספיק כוח למאמן; המאמן שהורס עם הרכבים וחילופים הזויים; השחקנים; וגם אני. זה רק כדורגל אבל זה כל החיים שלך.

נ.ב: צ’אבי אלונסו צריך להישאר כמובן מבחינתי אין שום דיון. אני מודה שהוא נראה לי קצת מתחכם, חוטא בחטא ההיבריס, אבל אני מאחוריו. זה לא רק הוא.

הייתי מאוד רוצה שייתנו גיבוי אמיתי לאלונסו,שיאפשרו לו לשחק עם מי שהוא רוצה באמת ויביאו לו את מי שהוא צריך בינואר,אבל אנחנו מכירים כבר את ההתנהלות של המועדון הזה,אין שום סיכוי שזה יקרה וכנראה שעוד הפסד או שניים הוא יישלח הביתה ואז או שנביא את זידאן,או עוד סמרטוט שייתן לשחקנים לעשות מה שהא להם,זה מה שהכי עצוב.

אגב,גם אנדריק הורחק😂

כרגע עוד אין, אבל הוא חד משמעית בדרך לשם. ברור לכולנו שסיכויי האליפות נוטים לטובת ברצלונה כרגע ועל ליגת האלופות אין מה לדבר.

אני מצפה לראות שיטת משחק, זאת הסיבה שהביאו את צ׳אבי נכון? מאז החרא שלו ושל ויני בקלאסיקו הוא איבד את זה לגמרי. איפה הלחץ של תחילת העונה? למה לכל הרוחות אי אפשר לעשות דאבל פס מקדימה? אני באמת לא מבין.

מקווה שיתעורר בהקדם לפניי שיהיה מאוחר מידי בשבילו.

זה שכל הקבוצה נראית רע, לא מוריד מהעובדה שגולר לא לרמה הזאת בכלל.

רוצים לטפל בכל הרעות החולות? צריך לשלוח את ויניסיוס לדרך חדשה, כנראה שגם את רודריגו.

צריך להודות בטעות שהיא טרנט ולהביא מגן ימני.

מסטנטואונו צריך לשחק, אנדריק צריך לשחק ואמבפה צריך לחזור לאגף שמאל.

צריכים לשחק השחקנים שמעריכים ומבינים את משקל החולצה, כאלה שירדו מהדשא רק על אלונקה, שיעשו הכל כדי שהמועדון יצליח והקבוצה תנצח.

מה שכנראה יקרה זה שיחליפו מאמן

צ’אבי אלונסו אכזבה ענקית. קיוויתי שסוף סוף יהיה לנו מאמן מודרני עם שיטת משחק עדכנית. ובעיקר יהיה אמיץ שלא מתנחמד יותר מדי לכוכבים ולא בוחר את ההרכב לפי המשכורת שלהם. בהתחלה זה באמת היה ככה עם משחק לחץ ופרנקו בהרכב. מאז אלונסו ויתר על העקרונות שלו כדי לרצות את הכוכבים והקבוצה הידרדרה ביכולת.

לא יודע אם ייצא משהו מהסגל הזה לא משנה מי המאמן. כל עוד המנטליות של הפרימדונות שולטת כלום לא יעזור. והם גם לא מספיק טובים כדי לקחת תארים רק על סמך יכולת אישית.

אבל מה שווה הליגה המחורבנת הזאת עם כאלה שופטים מגוחכים. כמה קל להוציא צהובים לריאל בברנבאו, אבל מרפק לעין של ג’וד זה סבבה, עבירה גסה מאחור על טשואמני גם. בזבוזי זמן בלי הפסקה? בכיף. מספיק ששחקן של ריאל ייגע בשחקן של סלטה או יסתכל על השופט וזה צהוב מהיר. מאיפה מביאים את הליצנים האלה…

מסטה? באמת? אבדתם את הראש חברים. השחקן הכי גרוע שאני זוכר בריאל מדריד. חוץ מלהכנס עם הראש בקיר בכל הזדמנות אני לא זוכר אותו עושה כלום.

כמה ימים אחרי הניצחון בקלאסיקו, כשהיינו בפער 5 ועם מאזן מושלם באלופות, כל העיסוק בתקשורת היה בחוסר האמון של חדר ההלבשה בצ’אבי ושלל זיוני שכל. בדיעבד זה השפיע על צ’אבי בצורה ניכרת וגרם לו לשנות המון. פיגוע מפואר של אותם שחקנים חצופים

אני מאוד מאוכזב מאלונסו. כמו שרשמתי במחצית. אני מרגיש שהוא נכנע מול קבוצת הפרימדונות שלנו. כל מה שהיה חיובי עד המשחק נגד ליברפול נעלם.

כן השופטים נגדיינו.כן יש פציעות בהגנה. אבל זאת לא הסיבה שהפסדנו היום. מישהו פה אמר שאחרי משחק כזה צריך ישיבת חירום. אני מסכים. צריך לשים את הכביסה המלוכלכת על השולחן. יש לסגל הזה דלקת בעצם החשק. מאז האדום פתאום השחקנים התחילו לרוץ ולהילחם. זה פשוט בזיון. הסגל הזה נבנה רע מאוד במשך שנים. יש בעיות בהגנה בהתקפה ובקישור. אני בטוח שזה לא הסגל שאלונסו היה רוצה. יש לנו הרבה שמות אבל חוסר איזון וגיוון משוגע. זאת לא ריאל מדריד. זאת לא הרמה. פדה לא לרמה של קשר בריאל מדריד (רק מגן), ויניסיוס הסתום צריך לעוף על טיל, ג’וד וגולר לא יכולים לשחק ביחד. ואגיד יותר מזה גם ג’וד ויניסיוס ואמבפה לא יכןלים לשחק ביחד. ואנחנו משחקים עם כל אלה בכוח. זה פאקינג לא עובד!!! וגם לא יעבוד.

בקיצור צריך לחתוך בבשר ולעשות שינוי מעמיק בסגל הזה. וכל מי שחושב שלא צריך להשתגע , ושהסגל בסהכ סגל מצויין כמו שאני קורא פה לפעמים. תתעוררו!!!

הוא באמת היה ממש חלש אבל מה שהוא כן עשה זה לרוץ בלי הפסקה,להיצמד לאגף ימין ולהיות פנוי תמיד לקבל מסירה,אולי זה מה שחסר לנו כדי שנעמוד לפחות טוב יותר על המגרש בתור קבוצה.

בגלל זה חבל עוד יותר על הייבוש הלא ברור של אנדריק,יכול לתת לנו את מה שמסטה נתן רק עם קצת יותר איכות וישירות.

נתחיל מזל שעמדת המאמן חייבת להישאר של אלונסו. הוא טועה המון בהרכבים ובחילופים אבל ריאל מדריד לקחה תארים על גבי תארים עם חילופים והרכבים לא מיטביים. המחויבות של השחקנים - המוח שלי לא מצליח לקלוט את זה - הם נראים כאילו מישהו מכריח אותם. איפה המדרידיסמו איפה המשקל של החולצה הלבנה שידחוף כל אחד לקצה. מחכה מאוד לתגובות במסיבת העיתונאים שנערכת עכשיו

האמת שיש שני דברים שהשתנו מתחילת העונה, הראשון הוא שצדקת לגבי גולר והשני הוא דווקא שעם מסטה אנחאמו קבוצה הרבה יותר מאוזנת, נכון שהוא פרווה התקפית אבל הוא רץ כמו חצור והוא כן מעסיק את המגן שבצד ימין ונותן לנו קצת יותר אופציות התקפיות.

כלומר, נכון לאותם רגעים האירוע היה גדול עליו. זה בסדר להיכנע ללחץ, לעשות טעות פעם או פעמיים, אבל מאז הקלאסיקו הוא עושה כמעט כל טעות אפשרית וחמור מכך, הוא לא לומד. תראה לי שאתה משתפר או לפחות מנסה. שיש הסקת מסקנות ממשחק למשחק, שעובדים לכל הרוחות על משהו באימונים ושאותו משהו מיושם גם במשחק.

ועוד משהו- זידאן לדוגמה לא היה נופל לחרא הזה של ויניסיוס. אני לא משווה מי מאמן טוב יותר, אני רק אומר שצ׳אבי אשם כמו אותם שחקנים שעשו לו מרד ואולי אף יותר מהם. לצערי קל יותר להחליף מאמן מאשר קבוצת שחקנים עם חוזה שמן ואגו של ילדה קטנה עם קוקיות.

מקווה מאוד שנצליח לצאת לרצף של כמה ניצחונות. צ׳אבי חייב לקנות לעצמו שקט בדמות נקודות ולהתחיל לייצב את חדר ההלבשה.

ואז לאבד את הכדור מיד, או במקרה הכי טוב לתת כדור סתמי לשחקן ליד.

הוא לא לרמה של ריאל מדריד. להשאיל ולקוות לטוב. כדי לרוץ הרבה אפשר גם לשים כלב במגרש, שניהם יתנו את אותה תפוקה.

ואגב, גם איתו שיחקנו גרוע, אבל איכשהו אמבפה חצב לנו נקודות והיינו אופטימיים שאלונסו ישנה את הדברים.

כל מי שזלזל בקרלו (ואני מודה שגם לי נמאס לראות אותו בסוף השנה שעברה), לפחות אצלו השחקנים היו מחויבים והוא היה מאסטר בניהול חדר הלבשה עם אגו בשמיים כמו שלנו. צ’אבי בהתחלה עשה שרירים ומשלב מסוים החל להתקפל מול השמות הגדולים. גם מקצועית וגם מבחינת ניהול חדר הלבשה הוא כישלון גדול עד כה וגרף ההתקדמות לא קיים, אפילו להפך.

נראה לי שמיצינו את הגזלייטינג שהכל נפל על החילוף של ויניסיוס. אם כבר, טוב מאוד שאלונסו שוחט פרות קדושות והיה עדיף אם היה מקבל גם גיבוי מההנהלה לזה. ויניסיוס שחקן שנקנה בסכום עצום, קיבל אינסוף גיבוי מהמועדון הגדול בעולם וגם משתכר ימבה כסף. זה שאסור להפוך אותו לשחקן רוטציה זה הזוי, במיוחד כי דווקא בתור שחקן כזה יש לו עתיד כאן- ככוכב שמשחק 90 דקות כל משחק, פחות.

בנוגע לגניבת הדעת השניה- שאת קרלו שלחו על הרבה פחות- לא יודע באיזה עולם אתם חיים, קרלו הפסיד 4 אליפויות במשחקים כאלה. הייתה יכולת גרועה והכל נכון, זה לא היה יותר גרוע מלאס פלמאס בברנבאו ב2015 או לייפציג ב2024. גם הערב, היו הזדמנויות ולא היה חסר הרבה כדי שייפול כדור ברשת.

יש ליכולת תחת אלונסו עוד הרבה “תירוצים”- בין אם זו המנטליות (ד”ש מקרלו, מישהו כתב כאן שהשחקנים נלחמו עבורו, פחחח ממש), פוליטיקה והכי חשוב לדעתי- פחות מחצי שנה בתפקיד. אני מודה שגם אני מתפתה “לזרוק” אותו בכל פעם שחוזרים ל433 הדבילי שלא עבד לאנצ’לוטי לעולם- אבל זה מוקדם, וזה לא רציני. באליפות העולם למועדונים כן היו דברים אחרים שלא ראינו מאנצ’לוטי במאה שנה שאימן פה.

חודש דצמבר זה מוקדם. יפה. נמתין בסבלנות. העיקר שיש תהליך, רואים טביעת אצבע של מאמן ויש סיבות לאופטימיות. אגב, מה הדד ליין שלך בו זה כבר לא יהיה מוקדם ?

בלי החילוף הזה הוא והקבוצה שלו בסיום המשחק על גג העולם, במקום זה כל העולם ואחותו עוסקים רק בויניסיוס ואם ימשיך או לא ובחדר ההלבשה הלא מרוצה, צ’אבי איבד את חדר ההלבשה והאם אלונסו יקבל גיבוי וימשיך או לא ימשיך.

במקום לצבור מומנטום וביטחון עסוקים בשטויות שמפרקות אותך מבפנים, כן, היו הרבה טעויות מאז, אבל הכל התחיל משם.