מחזור 15 :: 2-1 קשה על סביליה עם גולאסו של ויניסיוס

הייתי הולך על מהלך מטורלל לגמרי, 424 עם בנזמה כחלוץ מדומה שמתחיל את המהלכים, ביחד עם שלישייה של אמבפה הלאנד ויניסיוס מקדימה.

דאבל פיבוט של קאסמירו ואלוורדה/קמאבינגה באמצע. כמובן שזה מופרך לגמרי, אבל הייתי משלם הרבה כדי לראות קבוצה כזאת, וסיכוי לא רע שניקח תארים ככה.

בפאריס רואים העונה איך קבוצה כזו לא יכולה לעבוד, והם עם 3 למעלה לא 4… במערך כזה כש4 שחקנים כמעט ולא עושים לחץ כמעט כל התקפה של היריבה תסתיים ב16 שלנו, לא בריא במיוחד.

לא רואה כאן בעיה בגדול- ויני שמאל, בנזמה חלוץ ואמבפה נכנס לכנף ימין שם הוא מתפקד מעולה, אם בנזמה לא משחק אמבפה הופך להיות החלוץ.
הבעיה תתחיל אם וכאשר נביא את האלנד ובמשך עונה או 2 ויני, אמבפה, בנזמה והאלנד ילחמו על 3 מקומות בהתקפה, תנו לי בעיות כאלה.

גם בפיפא מערך כזה לא היה עובד. חייב יציבות וחייב איזון במגרש. אמבפה בא לשחק חלוץ/כנף ימין בזה אין לי ספק השאלה היחידה זה מי יפנה לו את המקום. קרים ותיק מדי מכדי שיזיזו אותו מעמדת החלוץ וזה משאיר רק את ויניסיוס ולדעתי זה יהיה עוול לשחקן שהוא התפתח להיות להעביר אותו לכנף שמאל.

לא רק שרביעייה של בנזמה, ויניסיוס, אמבפה והלאנד לא תעבוד יחד, לטעמי גם עם שלישייה מהארבעה האלה תהיה בעיה של איזון. רודריגו ואסנסיו כמובן שחקנים הרבה פחות טובים מכל אחד מהשמות הללו אבל הם גם שחקנים אחוריים יותר באופיים ויתרמו הרבה יותר במאמץ ההגנתי. ויש גם את וואלורדה שבסה"כ נראה שתורם המון כקשר רביעי כל פעם שהוא מנוסה באגף.

אם לצד אמבפה איכשהו גם הלאנד יגיע צריך יהיה להיפטר מבנזמה, זה לא יעבוד יחד (אלא אם כן האחרון יהפוך לשחקן ספסל מובהק, לא רואה את זה קורה). וגם אז עדיין כאמור תהיה בעיה של איזון בשלישייה הקדמית.

צרות של עשירים אני מניח.

אם גם אמבפה וגם האלאנד מגיעים גם הפתרון שלי הוא עזיבה של בנזמה.
תהיה לנו שלישיה כל כך מהירה שחבל לוותר על כך. גם היכולת של כל אחד מהם לעשות שער מכלום חשובה.
נסגור גם קו קדמי לעשור קדימה

• הביקורת על אנצ’לוטי צריכה להיות על איך שנראנו עד החילופים שבדיעבד הפכו את המשחק. וגם לא בדיעבד, הם היו הדבר ההגיוני לעשות, אולי למעט כניסה של לוקאס ואסקז.
  • לא נוטה לפרגן ליריבות שלנו (ולשוערים שלהן) כי השדרים והצופים תמיד שופטים אותן באמות מידה אחרות לגמרי ואז כל משחק סביר הופך להצגה. אבל סביליה באמת שיחקה טוב. הכנה טקטית מעולה, דינמיות בכל חלקי המגרש, סגירה כמעט הרמתית של ויניסיוס ובנזמה והנעת כדור (אמיתית, לא צינית כמו של ויאריאל שחיפשה תיקו מהמנהרה) שהלוואי עלינו.
  • כמו מול כל יריבה לוחצת שיודעת להניע כדור, הקישור שלנו שוב נחשף במערומיו. האינסטיקט זה לצעוק לזרוק להרכב את ולוארדה/קאמבינגה אבל יש הבדל גדול בין לעלות רבע לסיום כשאתה חלק ממצור על הרחבה לבין לעלות בהרכב ולהידרש לאינספור המשימות המורכבות של קשר פותח. בכל מקרה, נדרש פה פיתרון.
  • לא יודע איך לאכול את קרבאחל. נראה מצוין פיזית והלוואי שחצי הרכב שלנו ישחק באותה אינטנסיביות ומחויבות. מצד שני, כל פס שני שלו בחצי שלנו זו חקירה של ויצמן-יער.
  • לא זוכר מתי קפצתי ככה בגול שלנו. זמן טוב שויניסיוס ישחרר את הבעיטה הכי טובה שלו בקריירה. אבל חלאס פוזות ילד. הוא נישק את הסמל יותר פעמים משנישקתי את הילדה שלי. ועכשיו הוא גם מוסיף תנועות calma…
  • פס פס איטס א קאם נו נרווס:

https://twitter.com/Benzema/status/1465084458156052505?t=62TfnkkdotSAeMY6dCXfbQ&s=09

לא להביא את האלאנד (אם יש אפשרות כזו כמובן) כי לבנזמה יש אולי עוד שנתיים ברמות הגבוהות, זה יהיה פשוט פשע. בנזמה בן 34 עוד פחות מחודש, ולמרות שאולי הוא “שמר” על עצמו לאורך השנים כי הוא פשוט לא עשה כלום חצי קריירה, הוא לא כריסטיאנו. אם יש אפשרות להביא את האלאנד (לצד אמבפה, לא במקומו) - צריך להביא אותו, ואחרי זה נבין איך מנהלים את הדקות של השלישייה מקדימה.

זה בגלל הדיבורים שהוא בכלל אוהד ברסה (כאילו שזה מעניין מישהו חוץ מאת בארסה מאניה). הוא לא רוצה שתקנאו ושזה יפריע לכם בלילות חס וחלילה, שתדעו איפה הלב שלו באמת נמצא.

ויניסיוס נישק את הסמל של ריאל מדריד מהיום הראשון, פעולה אינסטנקטיבית של שחקן צעיר מברזיל שהכל הלך לו קשה. הוא חוגג ככה כל שער. אפשר לומר שזה מטופש, זה בטח לא מושפע מאותו הסיפור. אם כבר זה קצת יותר מטופש שדויד אלאבה נישק את הסמל אחרי טריליון שנה בבאיירן מינכן, אבל ניחא.

@El_Maestro, אין לי טענה על ההרכב הפותח למשל, טבעי שהוא הולך עם שלישיית הקישור הטובה שלו. אבל את החילופים אפשר היה לבצע רבע שעה קודם לכן. יכול להיות שהיה קשה נגד האמצע של סביליה בכל מקרה, אבל ייתכן וזו גם נגזרת של זה שמודריץ’ וקרוס שיחקו 90 דקות נגד שריף. המשחק הוכרע בדקה ה-55, אז למה? נניח שאת בנזמה אי אפשר להחליף - אף אחד לא סומך על יוביץ’ ומריאנו ועם עציצים בסגל ובייל שחקן עבר. אבל יש לנו שחקנים טובים במרכז השדה. שחקן כמו פדה משנה את קצב המשחק וגם קמאבינגה.
מחזק לגבי קרבחאל, מאוד-מאוד הססן בפעולות שלו בהתקפה. לא לוקח סיכונים כמעט, מוסר ליריב לא פעם. הגבהות פשוטות לא הולכות לו, ובצד השני כבר אין את מרסלו הרי. לכן גם לוקאס יכול להוות אופציה לחילוף כשזקוקים לשער. בגדול, משום שלא היה משחק התקפי שוטף לדעתי ולא באמת היה ‘מצור’ - זה הרגיש כמו ניצחון בעונת הקאפלו או משהו כזה. קאסמירו היה יחסית רגוע אתמול בלי איבודי כדור מיותרים. אני חושב גם שכל משחק לגופו. אתמול הרגשתי שקרוס לא תורם דבר והיה אפשר להוציא אותו (מודריץ’ היה אתמול קצת טוב ממנו) בניגוד למשחקים הקודמים בהם הצטיין.

אגב, בפינת “המספר הנוסף” שלי:
המצב הנוכחי לא שגרתי. בתום 14 משחקים (מצדה), ריאל מוליכה (33 נקודות) בארבע נקודות יתרון על פני אתלטיקו מדריד השנייה בטבלה, ריאל סוסיאדד השלישית לה אותו מספר נקודות (29), וחמש על פני סביליה הרביעית. פער כזה היה לה גם בעונת 2007-08 עם ברנד שוסטר (35 נקודות לעומת 31 של ברצלונה השנייה). הפער הכי משמעותי בפרק הזמן הזה היה בעונת הדאבל (מבין שנות ה-2000 כמובן), כשלריאל היה יתרון של שש נקודות על פני ברצלונה (37 לעומת 31).
בעונתו השנייה של אנצ’לוטי, ריאל הוליכה ביתרון שתי נקודות (36 לעומת 34) על פני בארסה. בעונת 2011-12, עונת השיאים של מוריניו, לריאל היו 37 נקודות לעומת 34 של בארסה השנייה.

אוף טופיק קטן, אבל גם את רונאלדו של גיל 34 לא הייתי לוקח על חשבון האלאנד.

רונאלדו של גיל 34 בהחלט שחקן נהדר, אבל הוא כבר לא היה החלוץ הטוב בעולם בשלב הזה. שחקן כמו האלאנד הוא מהיחידים שהייתי מעדיף על חשבונו. אגב, גם אם רונאלדו היה ביכולת של גיל 34 אבל בלי צפי של המשך ירידה ביכולת הייתי מעדיף את הנורווגי.

אין אף שחקן בעולם שאמור למנוע הגעה של אחד מבין האלאנד ואמבפה.

שלישיה התקפית של שניהם עם ויניסיוס תתן לנו מהירות שלא הייתה מעולם בכדורגל העולמי לדעתי.
עם המעבר לקישור פיזי ואתלטי עם קאמבינגה ופדה יכולה להבנות פה קבוצה מטורפת. רק חשוב לבנות איזשהו משחק לחץ, כי במשחק איטי של הנעת כדור נהנה פחות מהיתרונות של אותה שלישיה.

אני כמובן מסכים איתך, ההשוואה לרונאלדו הייתה נטו בפן הפיזי, כלומר - שכריסטיאנו השחקן בכושר הכי טוב שראיתי ביחס לגילו, ובטח יותר מבנזמה.
להיפך, דווקא מבחינת סגנון המשחק לבנזמה יש יתרון על פני רונאלדו כששניהם מזדקנים - רונאלדו בנוי הרבה יותר על מהירות ועל יכולות אתלטיות, שנפגעות משמעותית עם הגיל (לא משנה עד כמה אתה “שמור”). כלומר, אם נניח מצב היפותטי שבנזמה ורונאלדו שניהם בני 35 אבל באותו כושר ממש - על הנייר עדיף את בנזמה.
וגם אני לא הייתי לוקח את כריסטיאנו בן ה-34+ לקבוצה שלי, ובטח ובטח שלא הייתי מוותר על האלאנד בשביל להביא אותו.

מקווה שינשק עוד הרבה מאוד פעמים את הסמל.

אני רוצה לדבר רגע על מיליטאו.
הוא היה נוראי בפתיחת העונה, עדיין יש לי הרבה ביקורת על האי נוחות והפאניקה שהוא משדר כשהיריבה מתקרבת לנו לשער.
אבל עם כל זה, כדאי מאוד לציין שהוא נהדר בתקופה האחרונה, לרוב מוסר נהדר תחת לחץ ובגדול הוא די חומה. הפזיזות כאמור עדיין שם, זה כרגע החור הכי גדול במשחק שלו.

החלום הרטוב שלי זה שפאו טורס יגיע בקיץ ואלאבה יזוז שמאלה, אני משוכנע שפאו את מיליטאו יהיו צמד בלמים נהדרים ומשלימים אחד את השני.

יש משחק השלמה ברביעי נגד אתלטיק לא?

הפכת את האגפים, העמדה המועדפת כביכול של אמבפה היא כנף שמאל ו-ויני משחק כרגע בכנף שמאל.

כן, יש משחק השלמה ממחזור 9 נגד בילבאו.

צודק רשמתי הפוך בטעות. אבל הנקודה ברורה להזיז את ויני לשחק עם הרגל קרוב לקו זה להרוס שחקן שיכול להיות שחקן ההתקפה הטוב בעולם בשנים הקרובות

עם הנקודה שלך אני מסכים לגמרי. מה גם שהיכולות של אמבפה בימין לעומת של ויני זה שמים וארץ.

כמה פעמים ויני כבר שיחק בימין העונה שאפשר לקבוע על פערי הרמות?
ולא, משחקים מעונה שעברה לא מוכיחים כלום.

בכל אופן, אמבפה שיחק כבר לא מעט בימין כדי שניימאר יקבל את אגף שמאל. הוא יודע לעשות זאת.

באיזשהו מקום, ויניסיוס יכול לתרום לנו לא פחות בימין עם כדורי רוחב. בצד ימין הוא יהיה פחות צפוי כי כבר לא תהיה פעולה עדיפה באופן חד משמעי (חיתוך לאמצע). הוא יתקשה יותר להבקיע, אך יבשל יותר. כשישחקו לצידו שחקנים כמו אמבפה ובנזמה זה יהיה חשוב לנו מאוד.

בלי קשר אני מאמין שנראה הרבה חילופי מקומות.

ויניסיוס טוב בהרבה בצד שמאל. לא קשה לפספס זאת.
הוא דומה לניימאר בפן הזה.
אמבפה ורסטילי יותר ומסוגל לשחק טוב בשני הכנפיים. כמו רודריגו.

מה הכוונה בלא קשה לפספס את זה? מתי היה משהו לפספס?
כי הוא היה גרוע בימין עונה שעברה? גם בשמאל הוא היה גרוע עונה שעברה.

כלומר אני מסכים שאני כנראה שאעדיף את ויניסיוס בשמאל אם אני לא אתחשב באחרים, אבל מאיפה ההנחה שהוא גרוע בימין?
למרות הבעיטה מול סביליה, בעיטות היא לא התכונה החזקה של ויניסיוס. לכן הפריצה עם הרגל החזקה כדי לשחרר בעיטה היא פחות משמעותית אצלו. רוב השערים שלו העונה הגיעו ממצבים טובים אליהם הגיע בזכות הדריבל, תכונה שלא אמורה להפגע בצד השני, מצבים בהן עוצמת הבעיטה הייתה פחות קריטית (דיוק היה הכרחי יותר מעוצמה).

בכל אופן, אני לא בא לטעון שהוא עדיף בימין, אני פשוט לא מבין מאיפה ההנחה הזו שהוא לא יכול פשוט כי עד עכשיו הוא לא נוסה שם העונה.
(שוב, עונה שעברה לא מעניינת אותי כי לפי עונה שעברה גם בשמאל הוא לא טוב).

אני אתמוך שנעשה מה שיותר טוב לקבוצה. גם אמבפה וגם ויניסיוס ישחקו בימין אם יצטרכו.