מחזור 16: חוזרים לאבד נקודות עם 2:2 בחוץ מול בטיס (לבנדובסקי, פראן)

הסגל זהה לסגל מול מיורקה

אראוחו עדיין לא קיבל את האור הירוק. צפוי להיות זמין למשחק ליגה הבא ואולי אפילו מול דורטמונד.
קסאדו חוזר לסגל אחרי ההשעיה.
רוב העיתונים צופים הרכב חזק של בארסה, בלי רוטציות. רק בספורט אומרים שפדרי יקבל מנוחה וגאבי יפתח במקומו.

בטיס נמצאת במקום ה 11 בטבלה וחיברה כבר 4 משחקי ליגה ללא נצחון. זמן טוב לפגוש אותם.
מבחינתינו, ויטור רוקה הוא השחקן הכי מעניין שם. לא ראיתי במו עיניי, אבל אומרים שהוא מצא את מקומו שם ומשחק טוב.
עוד שני אקסים צפוים לפתוח מולינו - אבדה וברטרה. גם ביירין וסרג’י אלטימירה האקסים בסגל של בטיס.

בארסה לא הפסידה בבניטו ויאמרין כבר 13 משחקים, כשבשנה שעברה ניצחה תודות לשלושער של (,תופים…) פראן טורס.

קסאדו חזר לסגל וגם פתח כבר מול מאיורקה.

מדובר על קבוצה דיי מעניינת מבחינת אסופת השחקנים שלה. אומנם איבדה את נביל םקיר, גידו רודריגז ושאדי ריאד, אבל עדיין עם כמה שמות מעניינים. צ’ימי אוילה, סדריק בקאמבו, אבדה ועוד הם כמה שמות שיכולים להפוך את את בטיס לקבוצה התקפית מעניינת, ובאמת מתאימה למושאל ויטור רוקה. הבעיה? אין ממש קישור כרגע, בטיס עם מספר פצועים ומושעים כמו לו סלסו, וויליאם קראבאליו, מארק רוקה, וכמובן איסקו, כך שזה בהחלט טיימינג טוב לפגוש אותם.

עדיין העונה שלהם עם או בלי הפציעות וההרחקות לא מרשימה עם ממוצע של שער למחזור ועדיין עם יחס שערים שלילי. אני אומנם לא צופה שריאל תפסיד במונטיליבי, אבל עדיף להגיע המומנטום חיובי למשחקים המאוד קשים מול דורטמונד ואתלטיקו.

איסקו למעשה חוזר לסגל לראשונה העונה, לא שיחק מאז מאי, הייתה לו פציעה בשלהי העונה שמנעה ממנו להגיע ליורו, הוא היה אמור לחזור באוגוסט אבל הרגיש כאבים. לא צפוי לפתוח בהרכב, שחקן חשוב לליגה לדעתי. באמת רשם סטטיסטיקה יפה אשתקד - אני מדבר על התאכלס של שערים ובישולים אבל לא מזלזל בכל הזכיות שלו ב-MVP. מעניין לדעת איך היה משתלב אם בכלל בנבחרת, לדעתי לא יותר מ-10-20 דקות פה ושם כמחליף כי לואיס דה לה פואנטה יצר תלכיד מעולה, אבל איסקו גם עבד קשה אשתקד כמו שלא רץ עשור.

אני חושב שברצלונה הגיבה נהדר למשבר שלה, מודע לכך שבשלבים מסוימים המשחק נגד מאיורקה היה צמוד, ועדיין להשיג 1:5 בחוץ זה מהדהד. לא בדקתי אבל עושה רושם שברצלונה יותר מסתדרת במשחקי החוץ באנדלוסיה מאשר ריאל מדריד.

צריך לקחת בחשבון את ראפינייה, שני במספר הדקות עם 1,763 דקות, האנסי פליק גם כן התייחס אליו. צריך לשמור עליו בכל פעם שניתן אבל אני מבין את החשיבות ובעמדה הזו ברצלונה די צרה.

עניין אחרון: לפני המשחק נגד מאיורקה “חגגו” בתקשורת, בין אם כאלה שבאו להקטין את העונה הנוכחית של ברצלונה ובין אם אלה שזרקו מספר והיו פחות נחרצים אלא סימני שאלה - על הנתון שעד למשחק הקודם ברצלונה של צ’אבי ב-2023-24 וברצלונה 2024-25 השיגו את אותו מספר נקודות. אז קודם כל זה אותו מספר נקודות ועדיין זה קצת-הרבה משקר. קודם כל רמת הכדורגל שאין לתאר בכלל, שמיים וארץ לדעתי. כולם כמעט טובים אצל פליק, הרבה מעבר לרוברט לבנדובסקי. שנית, הפסד ביתי בקלאסיקו ברגע האחרון אחרי יתרון, לעומת 0:4 מוחץ אצל היריבה, ואפשר לדבר גם על ליגת האלופות והחגיגה נגד באיירן מינכן, בארסה של שנה שעברה לא מנצחת משחק כזה.

-ברצלונה 2023-24: מאזן 10-4-1 - 34 נקודות| יחס שערים 28:14| מדורגת רביעית
-ברצלונה 2024-25: מאזן 11-1-3 - 34 נקודות| יחס שערים 43:16| מדורגת ראשונה

הוא חוזר? חשבתי שהוא מיועד לינואר. טוב נראה איך יגיע למשחק.

ההרכב של ברצלונה -

פליק מתכנן לפתוח עם הכי חזק שלו, בתקווה להמשיך את המומנטום החיובי.

ההרכב של בטיס -

בארטרה, אבדה ורוקה פותחים.

רוטציה לא ממש בראש מעייניו של פליק.

גם אלטימירה הגיע מאצלנו.

אפילו אמא של אלטימירה לא זוכרת אותו

וואו שתי הפתעות, חשבתי שלו סלסו מושעה ואיסקו לא יהיה בסגל. כנראה שזה יהיה משחק חוץ מורכב.

דווקא נראה לי משחק פשוט יחסית.
הם לא קבוצה צינית, הם מנסים לשחק כדורגל ונותנים גם ליריבה. יש פערי איכות , אני מצפה לניצחון יפה.

פעם ראשונה שפדרי מחליט במשחק שהוא יותר מסביבון במרכז המגרש ועושה תנועה לעומק זה שובר את ההגנה ויוצר שער, מקווה שיחליט להיות בעיקר סביבון.

לא חייב להיות ציני, פשוט פלגריני יודע להכין קבוצות טקטית למפגשים כאלו מול הגדולות.

יפה לראות שהשיפוט אחיד בספרד. שדורכים על קובארסי אין כזה צילום מדוייק אה?

מתחיל להרגיש שפליק החזיר לי את האמונה בבארסה רק כדי לקחת אותה בחזרה

באופן כללי בארסה לא מצליחה מתחילת העונה להתמודד עם קבוצות שלוחצות. הערב בטיס לחצו עם 5-6 שחקנים וזה גרם לזה שמי שהיה אמון על בניית ההתקפות היו קונדה קוברסי ואיניגו. מיותר לציין שמן הסתם אין להם הכישורים המתאימים.

בעשר דקות האחרונות של המחצית הראשונה בטיס נסוגה קצת אחורה וזה פינה את פדרי וקסאדו לנהל את המשחק. הגול הגיע מייד. הבעיה שזה לא מחזיק מים. אי אפשר לחכות שהיריבה תתעייף ותיסוג.

לפליק אין פתרון למרות שבחיי שמדובר בפיתרון סופר פשוט: פדרי וקסאדו צריכים לרדת מתחת לקו האמצע, קונדה ואיניגו צריכים לפתוח קצת יותר לקוים וככה בקלות יוצרים יתרון מספרי שמחייב את היריבה לסגת לאחור. אי אפשר ללחוץ על חמישה שחקנים כי זה מסוכן מידיי.

השקט פה אומר הכל אה?

האמת שקשה לציין משהו מיוחד מהמשחק עצמו, רק שבטיס לדעתי באו מאוד מוכנים למשחק ועשו את שלהם.

בצד שלנו, ‘‘הופתעתי’’ כבר בהרכב שפליק בחר, במה שמייצג לדעתי את הבעיה שלנו בתקופה האחרונה. השחקנים נראים מאוד עייפים. עם אנרגיה פחותה מבעבר ופחות ריכוז בצד ההגנתי.
גם היום פליק בחר ללכת עם ההרכב הראשון שלנו למרות שעם חזרת הפצועים יש לנו עוד אופציות. נראה שהוא טיפה לחוץ להשיג את הניצחונות אבל מתיש את הקבוצה בדרך.
הפסד כפול.

כל הכבוד לבטיס אבל איבוד נקודות מתסכל, פעם אחר פעם נכנסים לפאניקה במשחקים שלא הולכים לנו בקלות ולא מצליחים לקחת נקודות קשות. קל מידי להבקיע מולנו ופליק פשוט תולה את כל התקוות בהתקפה, סליחה, בלאמין, שיבקיעו יותר משיספגו. לא מבין איך הקונספט של מלכודת הנבדל ממשיך לשרת אותנו בדיוק.

לא כל כך אהבתי את הבעות התסכול של לאמין אחרי השוויון, זה קצת הזכיר לי את ההבעות של רונאלדו אחרי שהיה מציל את המצב והקבוצה שלו היתה סופגת. לאמין מודע היטב לתלות המוחלטת הזאת בו ואם בארסה לא תצליח לעבוד כקבוצה ולא רק לקוות לנס ממנו אנחנו נאבד בסוף את הקסם של הילד שיכרע תחת כובד המשקל.

העונה עם פליק זה או גוליאדה (לפעמים שקרית אבל גוליאדה) או שבכלל לא, אין אמצע. זה בדיוק מהמשחקים שאמורים לגנוב את הנקודות ולהמשיך לשמור על הפער בטבלה. אני באמת לא רואה אותנו מחזיקים במאבק על האליפות עם מאזן כל כך גרוע מתחילת נובמבר.

חשבתי שיהיה משחק קל יחסית כי בכדורגל אנחנו יותר טובים.
כמו שציפיתי, בטיס נתנה לשחק, אבל לא ניצלנו את זה. היינו די חלשים ולא יצרנו מספיק. גם הנקודה היא בונוס, פנייה הוציא 2 גולים בטוחים ועוד מצב של 1 על 1.

פדרי היה מאוד מאופק . כן, עשה אסיסט לאסיסט, אבל לא הרבה מעבר. נראה שהוא עייף.
לבנדובסקי עם גול ממטר, אבל חוץ מזה לא עשה כלום. הוא נראה לא טוב בתקופה האחרונה, וגם המנוחה לא עזרה.
לא הבנתי על מה פליק קיבל את האדום, אבל הפנדל היה מוצדק. הטענה היחידה שלי לשופט זה הצהובים שהוא לא הוציא לצ’ימי אווילה. ספרתי לו 3 עבירות של צהוב.

אגב, טיפה באיחור, אבל צריך לתת מילה טובה לפנייה, לא?

זה לא שאני מחסידיו או ממשהו כזה, הוא מאוד בינוני(ואני נותן קרדיט כאן), אבל בניגוד לעונה שעברה הוא נכנס לעמדה ומתפקד בצורה סבירה(שזה לא כלום ביחס למה שראינו עונה שעברה). נגד בטיס הוא אפילו כבר היה טוב.
אני לא יודע אם שצ’סני יביא משהו ברמה הטכנית שיעזור לנו, ובצד של השוערות פנייה עושה את העבודה. אולי לא נותן את האקסטרה, אבל עושה את העבודה וזה מספיק בשביל לא לאבד את המקום בהרכב.
ראוי במיוחד לציון הביטחון שלו לצאת מהשער וקריאת המשחק בקטע הזה. כמששחקים עם קו גבוה הוא שותף למשחק בצורה מרשימה.

אני נותן לו קרדיט כבר משחק שלישי ברציפות.
הוא התחיל ממש ממש רע, השתפר ועכשיו הוא כבר לא הבעיה העיקרית שלנו.