מבחינתי זה ההרכב שצריך לפתוח בכל המשחקים עכשיו, למעט קינוי של אסנסיו ברודריגו.
לא האמנתי בנאצ׳ו, במשחקים האחרונים בהם קיבל דקות הוא נראה מעט מגושם והרבה לטעות, אבל כנראה שבאמת היה מדובר בחלודה והיום הוא הראה שהוא עדיין האיש שתמיד אפשר לסמוך עליו. הוא המגן הימני שלי עד החזרה של ואסקז, קרבאחל צריך להוכיח את עצמו מחדש, עד אז נאצ׳ו לפניו בהיררכיה מבחינתי.
עוד בגזרת הנהדרים נמצאים מיליטאו, סבאיוס וקאמבינגה.
מיליטאו מראה שהוא הבלם הכי חשוב שלנו. טועה פחות שוט ראשון לכל כדור. נכס. זה היה ברור שבלם בן 23 לא נמצא בשיא הבגרות שלו במשחק ויש לו המון איך להשתפר מבחינת ניסיון. שרק ימשיך כך.
קאמבינגה במשחק ענק. עצוב לי לראות את ההתנכלות של השופטים כלפיו כל משחק עם צהוב שטותי וטיפשי. על עבירות חמורות פי כמה שחקני היריבה לא מקבלים כרטיס. הוא צריך ללמוד לשחק יותר בנגיעה אך חוץ מזה הוא גם צריך להיות דבוק להרכב.
סבאיוס לקח את ההזדמנות בשתי ידיים. כשהוא נראה ככה הוא חייב להמשיך. ככה משדרים לכל השחקנים שמי שטוב ישחק. לא מקבלים דקות כי קוראים לך מודריץ׳ או כי החוזה שלך גדול. מקבלים דקות כשטובים. בנתיים סבאיוס הוכיח את עצמו.
יאללה מתי מאריכים לו ולנאצ׳ו את החוזה? שניהם לפני אסנסיו לטעמי בדרך לחוזים חדשים.
לפני המחצית דיברתי על שינוי טקטי של ויניסיוס. שינוי בו הוא מגיע יותר למרכז המגרש. זה נהדר, אבל אם הוא לא ישפר את הצד המנטלי אז זה לא משנה איפה הוא ישחק מבחינה טקטית.
הוא חייב ללמוד לשחרר כדור מהר, הוא כל הזמן מנסה קודם לראות איך לעשות דריבל ורק אז מחפש מסירות, וחבל, לא פעם זה עוצר לנו את ההשתחררות מהלחץ.
יש המון צדק בתלונות שלו לשופט, אבל שישאיר לאחרים לדבר על זה, כי מדברים. מה שהוא עושה סתם מעורר אנטגוניזם אצל השופט.
שיצור אפילו קליפים קצרים אחרי כל משחק של כל הפאולים שנעשו עליו. אבל שיעזוב את השופט במהלכו ויתרכז במשחק.
נאצ’ו צריך היה להיות איש המשחק, מי היה מאמין. נתן הופעת ענק. לא סביר שתהיה לזה המשכיות אבל לגמרי מצדיק מקום בהרכב למשחק הבא, ונראה מה יהיה.
לגבי ויניסיוס - אני חושב שהגיע הזמן שיראה קצת ספסל. זה יעזור לו להתאפס, ירענן אותו, ויתן דקות רבות יותר לרודריגו בעמדה בה הוא הרבה יותר טוב. ויניסיוס לא אלהים ולא יקרה כלום אם גם הוא ישתתף ברוטציות מדי פעם.
ואחרון חביב - קמאבינגה. אני עוד לא סגור על זה, אבל יש מצב שהוא יותר מתאים לעמדת ה-6 מטשואמני עצמו. צריך לתת לזה לרוץ עוד קצת בשביל לגבש עמדה יותר מוחלטת, אבל אולי בכלל תמיד התבלבלנו והחלפנו להם תפקידים.
1.אני משוכנע שהמשפט על נאצ’ו בסגנון ה-“אין מצב שזה יקרה שוב” נכתב לפחות 50 פעמים בפורום. גם ב-2017 כשהוא היה יותר מהיר, גם ב-2020/21 כשסיים את העונה כביר עם אדר מיליטאו כששני הבלמים הבכירים פצועים וגם בעונה שעברה, והוא כל פעם מוכיח אחרת. נאצ’ו בקושי טועה. הוא גם מרחיק מאוד נכון - תמיד הצידה בנגיחות בניגוד לפרלאן מנדי או אנטוניו רודיגר שנוגחים למרכז.
2. הקישור המרכזי שלנו היה ‘מעניין’ מה שנקרא, הפוטנציאל של אדוארדו קמאבינגה עצום. בתקשורת עושים סלט, לדעתי הוא לא צריך לשחק את האחורי ביותר כמובן. אבל אתם יודעים מה יקרה בדרבי - לוקה מודריץ’ וטוני קרוס שסופסלו אתמול ואולי גם אורליאן טשואמני. מי שצריך לפתוח על הספסל כרגע זה פדה ואלוורדה לצערי ומעל הכל ויניסיוס ג’וניור.
3. תמונה טקטית מהמשחק אתמול: כל כך הרבה עמידות טקטיות מחורבנות ראינו במשחקים האחרונים ובעיות מיקום כאלה ואחרות (היציאה הפזיזה קדימה ב-2:0 של ברצלונה למשל, אפילו השחקן של ראיו וייקאנו עוד לפני פגרת המונדיאל שהיה חופשי ומאוחר לגלגל את הכדור לפינה), בעיות חמורות מאוד. שחקנים לא מרוכזים, חולמים וכן הלאה. חאבייר סילס שם את התמונה הזו בטור הדעה שלו ומראה איך אדר מיליטאו צמוד-צמוד לאינייאקי וויליאמס ואדוארדו קמאבינגה עם חצי מבט לאחור כדי לכסות את שחקני אתלטיק בילבאו שעושים תנועה. סוף סוף הייתה תחושה שכן יש לנו קאסמירו.
נאצ’ו לא רק שהיה מצויין בהגנה ומניע כדור הרבה יותר טוב מקרבחאל(ומנדי), גם בהתקפה הוא קיבל כמה כדורים מסובכים והפתיע אותי מאוד עם נגיעות ראשונות רכות ומדויקות שנתנו לא שטח ואפשרות להמשיך להניע כדור, מאותם מצבים קרבחאל ומנמדי היו מאבדים מיד את הכדור.
רודיגר מפתיע לרעה במשחק הרגל שלו, ראיתו אותו הרבה בצ’לסי ושם הוא היה מצויין, מאז שהגיע לריאל רואים חוסר ביטחון והנעת כדור לא טובה עם כמה וכמה טעויות, מאמין שקשור לביטחון עצמי ואם ימשיך לשחק ישתפר בעניין הזה.
קמאבינגה יהפוך לשחקן ענק, רואים בבירור את הפוטנציאל וגם את הנסיון שחסר, אם ישחק 10 משחקים רצוף בהרכב הפותע ישתפר מאוד ויהפוך לקשר הטוב ביותר שלנו, דאבל פיבוט שלו ושל צ’ומה עם פדה מתחת לחלוצים(בועט מרחוק ונכנס לשטח שבנזמה מפנה), זה מערך שאני רוצה לראות.
בנזמה מראה סימני חיים.
מנדי חלש הגנתית כבר תקופה לא קטנה, בלי ההגנה אין לו מקום לא רק בהרכב אלא בסגל.
אנצ’לוטי נראה שהחליט ללכת על אתלטיות, מקווה שצ’ומה יצטרף ולא יחזור במקום שאר האתלטים שמככבים עכשיו.
פדה, אמרו כאן שהוא לא טוב, אולי לא תורם בהתקפה כמו בעבר, אבל הוא קריטי להצלחה שלנו, אסור לגעת בו.
סבאיוס זה אניגמה, יש לו הכל להפוך לקשר מצויין ועדיין לא יצא ממנו הרבה והוא כבר לא צעיר, כנראה הפציעות, אתמול הוא נראה כשחקן הרכב בכל קבוצה בעולם. שחקן שאני מאוד אוהב.
מיליטאו במשחק מצויין, אבל עדיין עם טעות מטומטמת שכמעט והסתיימה בשער, עם כל הצער לא לרמה של ריאל כי לא נראה לי שזה ישתפר, ברמות האלה בלם לא יכול לעשות חור ענק כל משחק על בסיס קבוע, וגם לא אוהב את הפאניקה שלו כשהוא מקבל כדור תחת לחץ מינימלי, החזרות הכדורים המסובכות והמקפצות שלו לקורטואה מעלות את לחץ הדם שלי לגבהים חדשים כל פעם מחדש. שיביאו את הקוראטי הזה מהמונדיאל, איזה קור רוח בהנעת כדור יש לו.