מחזור 17 : 1-1 במסטאיה

החלוצים שציינת אלו החלוצים שאני כן אוהב, משהו בין 9 ל10. חלוץ 9 קלאסי, לפחות לפי מה שאני יודע או מתכוון, אלו חלוצים שמחכים להזדמנות כדי לכבוש ולא משתתפים אקטיבית במשחק. הלאנד, אינזאגי, אלו חלוצי 9 קלאסים. לא מניעים או מובילים כדור, לא נותנים פסי עומק וכן הלאה. באנגלית קוראים להם goal poacher.

כבר בקושי יש כאלה היום, כמו שבקושי יש גרזנים בקישור האחורי. הכדורגל עבר שינוי בתחום הזה. שחקנים הם הרבה יותר אול אראונד היום.

כדי להיות היום חלוץ 9 דוחק כמו שאתה מתאר אתה צריך להיות באמת פריק, כמו הלאנד לצורך העניין. אם אתה לא הלאנד אתה צריך להביא איכויות נוספות לשולחן.

בדיוק מה שאמרתי.
אם אתה לא חלוץ 9 קלאסי שדופק מינימום שער למשחק אין לך מקום אצלי בימינו.

אין בכלל שחקנים של שער למשחק בהסטוריה (למעט פריקים חד פעמיים שבמקרה שיחקו באותה תקופה, שהיא ה- 15 דנים האחרונות). אז אתה דורש את זה כמינימום?

או הלאנד או לא לשחק עם 9 קלאסי במילים אחרות. אוסימן למשל לא בא אצלי בחשבון (למרות שהוא לא דוגמה הכי טובה מכיוון שהוא כן יכול להביא איכויות נוספות לשולחן).

זה לא רק ״אצלנו״ - אין שחקנים כאלה יותר. זה כמו שתכתוב שבלי משחק ראש משובח אתה לא רוצה ליברו בקבוצה, או שבלי תמיכה התקפית אתה לא רוצה מגן.

יש לך אחד כזה בקבוצה עכשיו. חוסלו. קרלו מנסה לשחק איתו כשחקן התקפה אול אראונד אבל הוא פשוט עושה את זה ברמה מאוד נמוכה. יש לך עוד כמה חלוצים דיי דומיננטים בליגה שעושים את זה, כמו דווביק או אנס אונל שעדיין משחקים כ9. יש לך את הוילונד ביונייטד למשל, הלאנד כאמור בסיטי, יש לך את ז’ירו במילאן, לאוטרו מרטינז, ולאחוביץ’, אלה רק בשלוף…

התפקיד הזה עדיין חי בכדורגל העולמי.

אני גם חולק בכלל על עצם ההגדרה הזאת של ‘חלוץ שמחכה להזדמנות כדי לכבוש ולא משתתף אקטיבית במשחק’. זאת פיקציה, ואף-פעם לא באמת היה דבר כזה.

לבאנדובסקי, קיין, קבאני, איברהימוביץ’, ואם נלך אחורה יותר - דרוגבה, וייה, טורס, אטו - כולם חלוצי 9 ‘קלאסיים’ לכל דבר ועניין, וכולם השתתפו ותרמו המון לשטף המשחק של הקבוצות שלהם.

אני זוכר היטב לדוגמה כשוואן-ניסטלרוי עבר אלינו, איך פתאום אוהדי ריאל בפרט והליגה הספרדית בכלל “הופתעו” שההולנדי גם יודע לשחק כדורגל, ולא רק לדחוק שערים. לסכם שחקן בתור ‘דוחק שערים’ דגול, זה כמעט תמיד הגדרה עצלנית של אדם שרכש את רוב הידע שלו על השחקן מתקצירים ביוטיוב.
אגב, גם הלאנד שחוזר כאן שוב ושוב כדוגמה ‘קלאסית’ לחלוץ מהסוג הזה - משתתף ותורם המון למשחק המסירות של סיטי, ובלא מעט משחקים התרומה העיקרית שלו היא בכלל בזה ולא בכיבוש שערים.

כפי שכתבתי כאן יותר מפעם אחת - חלוץ 9 הוא עוגן סופר חשוב במשחק ההתקפה, שכאשר הוא מתפקד כנדרש ממנו - סביבו נע כל משחק המסירות בחלק הקדמי של המגרש, ובאופן דינמי ונייד, ולא סטטי בלבד כפי שעלולים בטעות לחשוב. הוא מרכז סביבו את ההגנה, מרווח את משחק ההתקפה, מהווה אופציית מסירה למסירות קצרות וחכמות (וכן - גם לצורך שחרור בעיטה מהירה), מחלק כדורים לצדדים, ועוד.
והראייה המכרעת ביותר על טיב התרומה של חלוצי 9 - מה שאורי אמר, על הסטטיסטיקה החד-משמעית בעד קבוצות עם חלוץ 9 דומיננטי.

תמיד היה דבר כזה, ועד היום יש דבר כזה. כשהלאנד מוסר בממוצע ל90 דקות 13 פסים, כשהוא משחק בקבוצה שאיזור המחיה שלה הוא הרחבה של היריבה, זה אומר שהבחור לא משתתף אקטיבית במשחק. לשם השוואה בנזמה מסר 42 פסים בממוצע ל90, כשאנחנו תקפנו פחות מאשר סיטי בסך הכל.

זה לא שחור או לבן, יש שחקנים שהם בין לבין, אבל לקבוצה ששואפת להיות טופ עולמי צריך שחקנים שיעשו יותר מתפקיד אחד. זה לא שאני אומר שלא צריך לשחק עם חלוץ, צריך לשחק עם חלוץ, אבל כזה שעושה יותר מאשר רק לכבוש. חלוץ היום צריך גם להחזיק בתכונות של פליימייקר.

מבלי להיכנס לשמות של השחקנים שהזכרת, ברגע שאתה טוען שהשחקן מביא לשולחן יותר מאשר כיבוש שערים, הוא כבר לא 9 קלאסי.

“תלויים בחבריהם לקבוצה”…

אגב, אני יכול לטעון בדיוק אותו דבר על יתר העמדות הקלאסיות. 10 הקלאסי שנעלם, והיום מספי 10 צריכים גם לנפק מספרים וגם לתרום בהגנה, ה6 הקלאסי שהיום חייב לדעת לעשות יותר מאשר לקצץ, ובלמים ואפילו שוערים צריכים להיות טכניים ולהיות עם משחק רגל טוב. זה לא דהם כבר לא קיימים, הם עדיין קיימים, פשוט לא בריאל מדריד כי יש לנו סגל בנזונה. אבל הם עדיין קיימים.

חוסלו שחקן טוב מאוד, הוא לא רק ‘‘דוחק’’, שחקן מאוד חכם עם ראיית משחק די משובחת וטכניקה טובה, הבעיה היא לא שלחוסלו חסרים כישורים לשחק כדורגל מודרני וטוב הבעיה שקרלו שם אותו באיזורים שהם לא השטח הטבעי שלו, זה כמו שתשים את ויני לשחק חלוץ 9, הוא לא יתרום כלום.
חוסלו במרכז המגרש יכול להיות נכס גם לריאל מדריד, אם זה לדאבל פאסים, לשיחרור שטח, משחק הנעת כדור ואם בלשחק עם הגב לשער מה שמאוד חסר לנו, וכן, גם כמסיים, אתמול למרות חגיגת השערים ראינו כמה פעמים הגענו לקו הרוחב וכדור פשוט שיכול להסתיים בשער קל, אבל לא היה אותו חלוץ.

טיטי אל תשקר לעצמך, תוציא מחוסלו את השערים שלו והוא לא שחקן כדורגל.

בגלל זה מבקיע שער למשחק בכל קבוצה, איזה מזל יש להאלאנד שהוא תמיד בקבוצה הנכונה ותלוי בשחקני על שיסדרו לו מצבים קלים לדחיקה :wink:

חוסלו שחקן כדורגל סופר חכם עם ראיית משחק טובה, משחק טוב עם הגב לשער ויכול לתרום המון לריאל אם ישתמשו בו נכון.
אני לא משקר לעצמי, תבדוק טוב מה הוא עושה במשחק כשהוא במרכז ולא בא לקבל כדור על קו האורך כמו שקרלו מחייב אותו

לכן החרגתי את הלאנד. הוא חריג מבין השחקנים מהסוג הזה.

היית משחק איתו כקשר?

פתאום נפל לי האסימון. מה שאני מתכוון זה חלוצים שגם יכולים לשחק כקשרים ברמה גבוהה.

אתה הבאת את האלאנד כדוגמא לשחקן שתלוי בחברים שלו, אפילו שמת תמונה שלו, שחקן שמבקיע שער למשחק כבר בקבוצתו השלישית בגיל 22 הוא לא שחקן שתלוי באף אחד.

למה לשחק איתו קשר כשהוא חלוץ 9 מצויין.

בנזמה, לבנדובסקי, סווארז וואן ניסטלרוי לא יכולים לשחק קשרים.

אתה מתכוון למסי, כפי שאמרו כאן הניסיון היחיד של קשר שמשחק גם חלוץ, כלומר 9 מזוייף שהצליח בהיסטוריה, ומסי הוא לא דוגמא לכלום

חיפשתי מה המשמעות של חלוץ 9 בגוגל וזה מה שעלה. תקרא את ההודעות הקודמות בדיון, כתבתי בפירוש שאם זה לא הלאנד אז מבחינתי זה לא זה. החרגתי בצורה מפורשת את הלאנד ויותר מפעם אחת.

הלאנד שחקן שהטיקט שלו זה הסיומת וכיבוש השערים. הוא לא יעבור לך 5 שחקנים ויכבוש. הוא כן תלוי בשחקנים שמסביבו שיסדרו לו את המצבים. פשוט הוא כל כך טוב בזה שאני אהיה מוכן לקבל שחקן שמוגבל לתפקיד אחד בתמורה למה שהוא כן נותן.

תיאורטית. האם אתה רואה אותו משחק כקשר עם סט היכולות שלו.

את בנזמה אני לחלוטין רואה. את קיין למשל גם, את פירמינו, תכלס הם עשו עבודת קישור לא פחות מאשר כיבוש השערים. בנזמה אף הגדיל לעשות והיו שנים שעבודתו העיקרית הייתה לייצר מצבים לרונאלדו.

אם נחזור שניה אחורה מכל האופטופיק של הדיון הזה, ונחזור ללבנדובסקי, אז לבנדובסקי לאורך השנים היה הרבה יותר קרוב לחלוץ 9 קלאסי מבחינת סגנון המשחק, אבל הוא מאוד טכני ודינמי ולכן לא הייתי מגדיר אותו כ9 קלאסי. עם זאת בעונה הנוכחית הוא הרבה יותר סטטי, התרומה שלו למשחק נמוכה מעבר לכיבוש השערים הדל ביחס למה שהרגיל אותנו לראות ממנו, ולכן גם אני מאמין שאוהדי בארסה חסרי סבלנות לגביו.