מחזור 17: מנצחים 2:0 את ויאריאל בלה-סרמיקה (כבשו: ראפיניה [פ], לאמין. בישל: פרנקי)

השדרוג האמיתי העונה לעומת העונה הקודמת נמצא בעמדת השוער וגרסיה הוא האיש שמכשיל את ניסיונות ההתאבדות של פליק.

דווקא בתור שוער של “קבוצה קטנה” היכולות שלו באות לידי ביטוי עם קו הגנה בגובה קו השיער של גווארדיולה.

מעבר ליכולת לכשעצמה ברצלונה של פליק שוברת את קובנצית השיעמום של הכדורגל המודרני בעמדה נוספת: לא עוד “סוויפר-קיפר”, אלא שוט-סטופר קלאסי - כזה שעוד עלול לגרום לילד להיכנס לשער מרצונו החופשי.

יאמל, ראפיניה, פדרי - בארסה תסתדר בלי אחד מהשילוש הקדוש - אבל לגארסיה אין תחליף.

מסכים לגבי הכל חוץ המשפט הזה. בלי פדרי אין כדורגל בלי ראפי אין לחץ.

אני מסכים עם מה שכתבת בגדול, אני רק חושב שברצלונה בינונית וזה נראה טוב מאוד במפגשים מול קבוצות מחוץ לספרד שרק נגד ניוקאסל אפשר להגיד ששיחקנו סביר (באירופה).

בכנות אם היה לנו ליגה יותר תחרותית אתה חושב שגם היינו במקום הראשון?

באותה מידה שהליגה הייתה יכולה להיות יותר תחרותית גם אנחנו יכולנו להיות יותר תחרותיים בהתאם. כשיש פחות תחרות, יש פחות פוקוס.

אני לא יודע לשער מה היה קורה אבל לדעתי זה לא משנה. איך שהקבוצה משחקת כקבוצה והאיכות של השחקנים אפשר לבחון ככה או ככה.
השאלה היותר חשובה היא האם קבוצה מציגה בסיס מסוים ומתקדמת עם הזמן, ויחד עם זאת מה הן הציפיות הריאליות מהקבוצה הנוכחית.

התוצאות באירופה הן סבירות בסה’'כ.
אנחנו לא בעמדה של קבוצה מובילה באירופה.
אנחנו בחלק האמצעי/תחתון של הקבוצות המובילות/עשירות.

גם מול PSG שיחקנו מצוין.

שיחקנו חרא מול צ’לסי וממש התאבדנו מול הבלגים.

הכל עניין של מומנטום. תראה איפה צ’לסי עכשיו.

לדעתי גם היינו שוויוניים מול צ’לסי ב-11 מול 11.
בלי ראפיניה ופדרי ועם אראוחו על הדשא.

אני רואה את זה אחרת. צ’לסי בסטמפורד ברידג’ תעלה בשביל לנצח, כלומר ללחוץ באינטנסיביות, ופליק היה מוכן לוותר על המשחק הזה ולא לנסות להשתוות אליהם ולגמור את הדלק של הקבוצה בשביל 3 נקודות שגם ככה לא ישנו משהו, ועובדה העלייה לשמינית תוכרע במשחקים נוחים יותר.

אני מעז לנחש שככה עובד הכדורגל היום בטורנירי ליגה, וזו הסיבה שהפורמט הנוכחי בליגת האלופות מזמין הרבה משחקים כאלה חסרי משמעות עבור קבוצות גדולות.

זה כן מוכיח מה שידענו, שהסגל שלנו בעייתי ולא מושלם, אבל ככה מתמודדת כל קבוצה שהיא לא מושלמת, בוחרת איפה להשקיע יותר ואיפה פחות. שחקנים הם לא מכונות ומאמן צריך לנהל את המאמצים שלהם לאורך כל העונה. עובדה שצ’לסי הפסידה אחר כך לאטאלנטה ולא קרה כלום ואף אחד לא הסיק מסקנות מיותרות.

מול פסז אם אני זוכר נכון עד דקה 30 שיחקנו טוב מהדקה ה30 רק התפללתי שהמשחק יגמר כי פסז רק בנס לא הביסה אותנו.

אני זוכר ששיחקנו טוב והפסדנו שלא בצדק. אבל לא בדקתי עכשיו.

ברור לי שאני מפונק, אוהדי ריאל היו מתחלפים איתנו בשמחה עכשיו

אני גם חושב שרוב הבעיות שלנו זה לא על פליק. למעט קסאדו ותרגיל הנבדל ואולי גם חוסר מנוחה לפדרי ולאמין, אני חושב שבשנתיים האלו הוא עושה קסמים.

יש לנו סגל קצר מידי ויותר מידי פלסטרים בקבוצה אחת

לפי בארסה מאניה בשם המארקה זו לא היתה חגיגת התרסה:

‘מארקה’: “החגיגה של לאמין ימאל אמש אינה פרובוקציה כלפי אוהדי ויאריאל, אלא מחווה לסדרת האנימה והמנגה המפורסמת ‘אינאזומה אילבן’. ליתר דיוק, זוהי חגיגה המבוססת על התנועה של הדמות קידו יוטו.”

התרסה או לא, זה כבר התקבע לאנשים בראש. אני זוכר את פויול מרגיע את אלבס ותיאגו שחגגו יותר מידי. איך אני מתגעגע לפויול.

הוא ילד. אבל אני חייב להודות שזה נראה רע מה שהולך איתו בשבועות האחרונים. הוא פחות אשם ויותר הסביבה שלו.

פעם ראשונה מגלה ששביט עובד גם במארקה.

אגיד יותר מזה, בכללי הוא לא כל כך יעיל העונה. רחוק שנות אור מהיכולת של סוף העונה שעברה. אם הוא לא יתחיל לייצר מצבים בקצב גבוה יותר, לא צריכה להיות לא הפריבילגיה לאבד כל כדור שני.

ברצלונה בקצב של כמעט 100 נקודות, באמת שאין לי הסבר לזה חוץ מהחולשה של הליגה.

הוא מבשל כל משחק שני, קצת יותר מקצב הבישולים שלו בשנה שעברה.

גם כובש יותר. ועדיין, אם אני משווה אותו לכושר של סוף העונה שעברה (לאור גרף ההתקדמות ציפיתי שהוא ימשיך משם), הוא הרבה פחות טוב, אני חושב שכולם יסכימו על זה.