כדי להגיע לקלאסיקו הגדול במצב רוח נפלא, ריאל צריכה להתגבר קודם על ולנסיה החזקה ב"חומת המאסטיייה" (מחר, 22:00) המקום בו ניצחה הקבוצה של זידאן רק פעם אחת בחמש השנים האחרונות. מיליטאו צפוי לשחק כמגן שמאלי
סטטוס ריאל מדריד :
ריאל מדריד מגיעה למשחק בכושר טוב, צמודה-צמודה לבארסה בפסגת הליגה ולאחר הניצחון 1:3 בברוז’ במשחק הידידות. כשהראש עמוק בהגרלת הצ’מפיונס הבאה עלינו לטובה ביום שני ובקלאסיקו הגדול - רגע לפני מגיעה “חומת המאסטייה”, משחק קשה מאוד במגרש בו ריאל ניצחה רק פעם אחת בחמש השנים האחרונות. מיותר להגיד - שונה לגמרי מהטיול בבלגיה, למרות שכל גול של הילדודס מרגש. שאלת השאלות היא מי ישחק כמגן שמאלי כאשר מרסלו פצוע ומנדי מורחק, ונראה שיהיה זה אדר מיליטאו. הוא מהיר, הוא חזק, הוא משתלב לא רע בכלל ואסור לקטול אותו גם אם יש לו אשמה מסוימת בשער של ברוז’. רמז לכך קיבלנו כשנאצ’ו לא שיחק ולו דקה אחת באמצע השבוע. את ההרכב של זידאן קשה לחזות, אבל ברור כי סרחיו ראמוס, טוני קרוס, קארים בנזמה, טובי קורטואה וגם פדה ואלוורדה יחזרו ל-11. “פראן גארסיה? הוא יכול לשחק, הוא בקסטיליה, זה לא יקרה במאסטייה”, הסביר המאמן.
ההנחות הן שרודריגו ישחק מקדימה לצד בנזמה, שחייב להמשיך את ‘הזון’ שלו מהעונה הנוכחית. רודריגו הוא הכובש השני הבכיר בקבוצה היום ובמארקה נכתב עליו שהוא תורם לריאל גם עבודה קשה בהגנה וגם גולים. הוא לא נוגע הרבה בכדור, לא מתמזמז איתו בניגוד לויניסיוס שבמאסטייה כנראה לא יהיו לו יותר מדי שטחים, והילד ימשיך את ההתקדמות שלו. גארת’ בייל לא בעל כושר מספק ל-90 דקות, עובד הרבה פחות ובגדול ההתלהבות מפתיחת העונה שלו ממש דעכה. כשזידאן מאמין בשחקן הוא מסוגל לתת לו לשחק גם שבוע מלא של שלושה משחקים, רמז לכך שרודריגו עשוי לשחק גם בקלאסיקו. “אני לא חושב שהתפקיד שלו בקבוצה פחות חשוב”, אמר על בייל.
שימו לב שקאסמירו לא נח ולו דקה אחת בברוז’ מה שגרר ביקורות מהתקשורת על ההחלטות של זיזו, אך גם מחר העוגן במרכז ישחק. “קאסמירו? אני תמיד מדבר עם השחקנים שלי והוא לא שונה. אם אחשוב על הקלאסיקו זו תהיה טעות”, אמר המאמן והוסיף כי בחדר ההלבשה כלל לא חושבים על הקלאסיקו. המשוואה ברורה: אם יקבל צהוב הוא יחמיץ את הקלאסיקו ביום רביעי. עד עתה ריאל עם מאזן סביר במשחקי החוץ, אתם זוכרים (4-2-1, תיקו בדרבי אבל ניצחון בפיחואן), רק חבל שאי אפשר לשחק שוב נגד מאיורקה החלשה. עוד מבחן, עוד משחק שמצרפים אותו לקלטת של ‘הדרך לאליפות’, אם וכאשר. זה בהחלט יכול להיות מחזור קריטי כשברצלונה פוגשת כבר הערב את ריאל סוסיאדד באנואטה, משחק לא פשוט לשעצמו. זידאן שמר את דעתו לעצמו.
זידאן אמר על ולנסיה, אותה לא הצליח לנצח בעונת הדאבל האגדית אך עשה זאת כעבור שנה - “זה אתגר נוסף לריאל (שהיא לא מנוצחת במאסטייה). ולנסיה משחקת מעולה, משיגה תוצאות טובות והעפילה לשמינית גמר ליגת האלופות. אנחנו צריכים לתת את הגירסה הטובה ביותר שלנו. זה מה שמעניין אותנו ואנחנו רוצים לעשות משחק טוב. נצטרך לקבל החלטות נכונות”. ריאל תגיע לקלאסיקו עם 30 שעות פחות מנוחה, אך זידאן לא מותח ביקורת ואמר שזו החלטה של לוח הזמנים של הליגה ואין מה לעשות. ריאל צריכה לנצח מחר, ובכל דרך. 15 שחקנים כבשו העונה לזכות הקבוצה אבל עדיין אין לנו את הביטחון שיש מספיק סקוררים. גם שער בכדור חופשי לדוגמא, מה שלא קרה כבר 335 ימים - יתקבל בברכה. חשוב להגיע לקלאסיקו בשוויון נק’, אם לא מהפסגה…
רודריגו. יפתח במאסטייה?
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס (C), רפאל ואראן, אדר מיליטאו| קאסמירו, פדה ואלוורדה, טוני קרוס, לוקה מודריץ’ (איסקו)| גארת’ בייל וקארים בנזמה
מה המצב ולנסיה ?
ולנסיה מגיעה למשחק בכושר מצוין לאחר ניצחון ענק 0:1 ביוהאן קרויף ארנה וההעפלה לשמינית גמר ליגת האלופות (מהמקום הראשון) לראשונה מאז 2012/13. אין ספק, שלושה חודשים אחרי הזעזוע הענק מצד ההנהלה כאשר המאמן האהוב מרסליניו פוטר ואלברט סלאדס (האקס שלנו) תפס את מקומו - העטלפים יצאו מההלם. מי האמין שדווקא המאמן הצעיר וחסר הניסיון יצליח ההיכן שקודמו נכשל. “נס, זה נס”, מילמל החלוץ רודריגו שכבש את שער הניצחון בהולנד, בסטייל, אחרי מסירה של פראן טורס הכישרון העולה (ארבעה שערים ושלושה בישולים העונה). זה היה הניצחון השלישי ברציפות של ולנסיה, כשבין היתר הפכה פיגור 2:0 נגד לבאנטה ל-2:4 ענק. היא אמנם מדורגת רק במקום השמיני בטבלה אבל רחוקה נקודה בלבד מליגת האלופות. “ולנסיה היא סלע. היא שורדת את כל המשברים והטלטלות ושוב קוראת לאירופה”, נכתב במארקה.
כפי שאתם יודעים, ולנסיה קבוצה שקשה מאוד להכניעה במאסטייה והיא טרם הפסידה בשמונה מחזורים, אלא שהיא פספסה ועשתה יותר מדי תוצאות תיקו. ב-46 משחקי הבית שלה מאז תחילת 2017/18 היא נכנעה חמש פעמים בלבד.
הקפטן דני פארחו נמצא בעונה גדולה עם שבעה שערים (חלקם אם לא רובם בפנדלים), וגם נכלל בסגל נבחרת ספרד, ואחריו המבקיע הבולט הוא מקסי גומס שהגיע בקיץ מסלטה ויגו כאשר סאנטי מינה עשה את הדרך ההפוכה. מי שקצת מאכזב הוא גונזאלו גדש שהיה זקוק לזמן רב כדי להתניע אשתקד והעונה ממשיך לסבול מפציעות, הוא טרם כבש או בישל העונה. גם ג’פרי קונדוגביה פצוע. רודריגו אמנם כבש רק ארבעה שערים העונה אך יש לו כבר עשרה בישולים. הוא באנקר בהרכב, פותח בכל משחק והחלוץ לצידו מתחלף כאשר לאחרונה גם קווין גאמיירו לא מאכזב. פארחו אמר בראיון לאתר הרשמי של הליגה הספרדית: “כאן אין לנו שחקנים שמנצחים משחקים לבד, אנחנו צריכים להיות קבוצה כל הזמן, לטוב ולרע”. עוד אמר שהוא חיי את החלום להיות בולנסיה תשע שנים שהיו חלקן לא קלות ושהוא גאה לשמש כקפטן. על המטרות: “רוצים להגיע לליגת האלופות גם בעונה הבאה ולהגיע כמה שיותר רחוק בגביע המלך”. רק נזכיר כי העטלפים הם מחזיקי הגביע כמובן.
כשמונה לתפקיד, מן הסתם, אלברט סלאדס התקבל בספקנות רבה לא רק מצד התקשורת והקהל אלא גם מצד השחקנים עצמם, ולא רק בשל האיש שאותו החליף. ככה זה עם תקופה קצרה בלבד כעוזר מאמן - בספרד ובריאל מדריד, וכשהוא חסר ניסיון כמאמן ראשי. כיום, אף אחד לא מפקפק בו. הוא שקט, משקיע ועדיין בתהליך למידה. בספרד נכתב על המפתחות להצלחתו - הוא שיבח לא אחת את מרסליניו קודמו בתפקיד, לא כפה את עצמו על השחקנים מייד, הבטיח להם מייד שלא יהיו שינויים מרחיקי לכת. ברמה המקצועית הוא אוהב לשחק 4:3:3 כפי שהיה במשחק הליגה האחרון ולעתים בוחר ב-4:4:2 כאשר העמדה של קרלוס סולר, כנף שמאל או במרכז - היא השינוי העיקרי לא פעם. השוער הבכיר יאספר סילסן ייעדר וחואנמה דומנק ימשיך למלא את מקומו בין הקורות.
העטלפים מגיעים למשחק עם בעיה כלשהיא בחוד, “רודריגו נשאר לבד”, נכתב במארקה. מקסי גומס נפצע רגע לפני אמסטרדם וייעדר עד השנה החדשה ואילו גאמיירו הסתפק באימונים בחדר כושר. המאמן צפוי לעבור ל-4:5:1 עם דניס צ’רישב, כשנזכיר שוב את מרכז השדה אולי הכי טוב בספרד פרט לשתי הגדולות. סיכוי נמוך שמנו ואייחו ישחק.
ולנסיה חוגגת את “נס אמסטרדם”
ולנסיה - הרכב משוער: חואמה דומנק| דניאל וואס, גבריאל פאוליסטה, מוקטאר דיאקמבי, חוסה גאייה| פרנסיס קוקלן, דני פארחו, קרלוס סולר, פראן טורס| רודריגו וקווין גאמיירו
היסטוריה ומפגשי עבר :
כבר העונה לא אחת שהעונה שעברה היא לא מדד לשום דבר. במחזור ה-30 ריאל התארחה במאסטייה, אולם זיזו כבר היה על הקווים אך זה לא היה זה, ונכנעה 2:1. קארים בנזמה הצליח רק לצמק בשער עמוק בתוספת הזמן. אלא שולנסיה, האמת, הפכה להיות מנחוס אמיתי בשנים האחרונות וריאל מדריד ניצחה במאסטייה רק פעם אחת בחמשת המשחקים האחרונים, מבלי שהעטלפים יהיו קבוצת צמרת יוצאת דופן. אפילו בעונת הדאבל האדירה ריאל נכנעה 2:1 כשסימונה זאזא ופביאן אוריאנה פתחו בבליץ’ תוך תשע דקות. כריסטיאנו רונאלדו רק צימק בנגיחה רגע לפני המחצית (איסקו ומוראטה לא ראו דקה, אגב). משחקו האחרון של רפא בניטס על הקווים היה נגד האקסית במאסטייה (תיקו 2:2, קובאצ’יץ’ הורחק). ואנחנו נתעסק בניצחונות, בכל זאת. כשריאל כבר ניצחה היא עשתה זאת ובגדול, במחזור ה-21 בעונת 2017/18. אמנם שני השערים הראשונים היו בפנדלים של כריסטיאנו אך בהמשך מרסלו וטוני קרוס כבשו שערים גדולים בדרך ל-1:4.
ולנסיה הייתה זו שעצרה את הריצה הפסיכית של ריאל ואנצ’לוטי (22 ניצחונות רצופים) בינואר 2015 (המשחק בו ריאל הובילה, בייל לא מסר וההמשך ידוע) כשניצחה 2:1, ובעונת הדסימה היה זה חסה רודריגס עם שער ניצחון דרמטי בבעיטה חדה לפינה, שהיה אחראי להתפרצות שמחה (2:3 לריאל). בעשור הקודם היה חוק די ברור שנשבר רק ב-2009/10, הערב בו גונסאלו היגואין כבש צמד וריאל התגברה על היעדרותם של קאקא וכריסטיאנו רונאלדו כדי לנצח 2:3 (את שער הניצחון כבש לא אחר מאשר אזקייל גאראי הבלם שנכנס רק כי פפה נפצע) - עד אז היה ברור שניצחון של ריאל במאסטייה=אליפות. 0:1 קטן ומאוחר של ראול ב-2000/01, ושוב אחד כזה בעונת הקאפלו, צמד של רונאלדו-פנומנו ב-2002/03(אחד אחרי בישול ענק של לואיס פיגו), וגם מאניטה בלתי נשכחת עם ברנד שוסטר על הקווים כשאת השער הראשון כבשה ריאל אחרי פחות מדקה (זה נגמר ב-1:5 כשראול, רוביניו וראמוס כובשים ורוד מוסיף צמד). בעשור הזה, 2000-2010, ריאל ניצחה חמש פעמים במאסטייה וכך גם בעשור הנוכחי, אלא שעדיין יש לה אוברדרפאט לסגור. ב-84 משחקי הליגה שנערכו עד היום במאסטייה, המאזן הוא 26:36 לטובת ולנסיה בניצחונות עם יחס שערים 118:127 לטובתה. בסה"כ מפגשי הליגה, אגב, המאזן עומד על 45:87 לטובת ריאל מדריד ונספר לכם שבכל המסגרות היו לא פחות מ-200 משחקים - וואו! (56:103 לזכות ריאל בניצחונות).
בהופעת הבכורה שלו במדי ריאל מדריד בליגה הפסיד זידאן לולנסיה במאסטייה (מחזור הפתיחה של 20001/02), אך הוא התאושש מזה. וכן, נזכיר את אותם משחקים שעולים בכל פעם: ימים ספורים אחרי הזכייה בגביע לאחר הניצחון הענק על ברצלונה, ריאל פגשה את ולנסיה באותו מגרש, התקבלה בפאסיו וניצחה 3:6. גונסאלו היגוואין זרק עם שלושער אבל היה זה קאקא שנתן שואו לא פחות גדול עם צמד. גאראיי, אלביול, קנאלס וגראנרו היו חלק מהשמות. וכמובן, הניצחון הכי גדול של ריאל במאסטייה איי-פעם - 0:5 ענק עם ז’וזה מוריניו על הקווים בעונתו השלישית האחרונה. עונה לא טובה אך עם זיכרון אחד חביב. ריאל באה להוציא עצבים ועשתה זאת. בדקה התשיעית היגואין כבש את השער הראשון ובדקה ה-41 המשימה הושלמה כשכריסטיאנו השלים צמד. גם אנחל די מאריה כיכב. העטלפים צריכים להגיד תודה שריאל הורידה רגל מהגז. בשנות ה-70-80 המשחקים בין הקבוצות היו קצת משמימים. הרצף הכי ארוך של ריאל עומד על ארבעה ניצחונות רצופים בין 2009 ו-2013.