ומה התכנית של זידאן כשאנחנו לא מצליחים להעביר כדור? 424 כשכל המשחק נשען על קרבאחל ונאצ’ו. גאוני.
איך זה שכל פעם שיוביץ’ לידו בנזמה נדבק לרחבה? והוא עוד אמור להיות שחקן אינטליגנטי.
איסקו השחקן הכי גרוע על הדשא אבל החילוף הראשון של ולנסיה.
לפחות הסיום בטעם טוב. מצחיק שקורטואה עשה יותר מקרן מאשר רוב שחקני השדה בשנתיים האחרונות
קודם כל- אני באמת לא זוכר את הפעם האחרונה שלקחנו נקודות בתוספת הזמן. לכן גם לא ציפיתי, הפתעה מרעננת.
ללא קשר למשחק עצמו, זו תוצאה טובה למסטאייה יחסית להיסטוריה. לגבי המשחק עצמו, יש הרבה מה לדאוג ממנו. מחצית שנייה נוראית. קרבחל וואלוורדה במשחק חלש מאוד, מודריץ’ וקרוס לא קיימים. ראמוס, נאצ’ו ווארן- כל אחד עם טעות/החלקה קריטית במשחק. עם כל הירידות על איסקו ורודריגו, ויניסיוס ובייל בקושי נגעו בכדור, וכשנגעו עשו שטויות.
אין לנו מה למכור בהתקפה בלי הזארד.
נותר להתפלל שבייל יקום על רגל שמאל, ושהחברים יהיו בשיאם בקאמפ נואו. כובד המשקל יהיה על דני גם ברבעי, כשמנדי יחליף את נאצ’ו. חייבים אותו 100 אחוז.
עוד מלפני תחילת העונה אני אומר לכם התחת של זידאן ושיהיה בסדר ואומרים אני סתם אופטימי…
מה שכן לא מבין איך עונה אחרי עונה מגיעים לתקופות הקריטיות כשאין שחקנים, הזאר, בייל, חאמס, מרסלו וגם אסנסיו שנשכח הם 5 מ 6 שחקני ההתקפה הכי טובים שלנו והם לא פתחו הלילה, ואם זה לא מספיק גם קסמירו ומנדי לא שיחקו.
בלי קסמירו ופדה ביחד בקישור זה קשה מאוד, חייבים עוד קשר בינואר.
ואלורדה לא יכול לשחק קשר הגנתי. לא כי הוא לא מוצלח שם, אלא כי אז זה אומר שהוא לא אחד מ2 הקשרים שלפניו. אי אפשר להמשיך עם 2 קשרים שלא יודעים מה לעשות עם הכדור בשליש האחרון, למרות שמודריץ’ עוד מנסה. העובדה שאין מחליף לקאסמירו בסגל היא טעות מטורפת בבניית הסגל שאני לא מבין איך עברה מתחת לרדאר.
לקישור כמו זה ששיחק היום אין מה למכור ברמות הגבוהות בלי 2 מגנים טובים בהתקפה (או אפילו אחד טוב ואחד מעולה). אין לנו את זה, וכל עוד מרסלו ממשיך להפצע, קרבחאל נראה כאילו הוא בן 33 ומנדי הוא מנדי גם לא יהיה לנו את זה. קאסמירו-קרוס-ואלורדה זה כנראה הכי טוב שנראה העונה, אבל הלוואי שמתישהו נראה מחליף לקרוס בדמות קשר אנרגטי שיודע להצטרף לאגף או לרחבה.
בנזמה נתן אחלה גול בדקה 95 ואיזה כיף והכל, אבל הוא מאוד מטריד אותי להמשך העונה. מול קבוצות קטנות וחלשות יש פריווילגיה לשחק עם חלוץ נסוג, ובאמת שהטכניקה של בנזמה מטורפת והוא מדהים עם הכדור והוא יסיים את העונה עם 30-35 שערים ו-15 בישולים, אבל מול קבוצות עם הגנה טובה אנחנו צריכים חלוץ מהיר שיודע לתת ריצה בין הבלמים (יוביץ’?). בנזמה איבד מהירות בשנים האחרונות ולמרות שהוא עדיין שחקן כדורגל מעולה אנחנו צריכים יותר מהירות. זה יעזור גם להזאר להתחיל לבשל שערים.
היה רשום על המשחק הזה איבוד נקודות, הבעיטה בדלי הייתה מתבקשת כמו שרשמתי לפני, בכל אופן נקודה חשובה מאוד בעיקר מבחינה מורלית.
ועוד כמה נקודות:
כמו שמישהו חכם ממני רשם פה קודם, נאצ’ו עשה בדיןק את המוטל עליו, הוא אומנם נחלש במחצית השניה ולא הועיל התקפית אבל אי אפשר לבוא בטענות לשחקן שמלכתחילה די מוגבל ביכולות שלו וחוזר אחרי חודשיים פציעה ישר למסטאייה. עדיין, מגיע לו כל הכבוד על המלחמה.
ראמוס נתן מחצית ראשונה אדירה וגם כמה דקות טובות במחצית השניה, קצת נחלש שולנסיה התחילו להשתלט על המשחק. קרבחאל לעומתו היה נוראי, אם יראה ככה נגד ברצלונה אנחנו בבעיה קשה.
המצב של ההתקפה שלנו די מדאיג לקראת ברצלונה, יש 2 עמדות לא פתורות ואין אף שחקן שהוכיח שמגיע לו את אחד מהמקומות. רודריגו במשחק פרווה ברמות, בייל לא נראה מועיל בדקות שקיבל לאחרונה, וינסיוס זה וינסיוס והכי אני מקווה זה לא לראות את איסקו. רק מדמיין את המחשבה של איבוד כדור שלו ממהלך הסביבון שמוביל למתפרצת שגריזמן מסיים בשער ואני מתחלחל.
ואלורדה לא היה רע (הוא אף פעם לא רע), אבל הוא פשוט לא קשר אחורי. נעשה פה מחדל גדול בקיץ כשלא הביאו שום גיבוי לקסאמירו במקום יורנטה שגם ככה לא נספר אצל סימאונה. אני עדיין חושש מפציעה של קסאמירו שיכולה לגמור לנו את העונה. חסרים בקבוצה 2 קשרים וזה די ברור לעין.
בסופו של דבר הוצאנו נקודה ממשחק לא טוב אם היה מסתיים בהפסד לא היינו יכולים לבוא בטענות כי זו התוצאה המשקפת, השער של בנזמה הוא אחלה פרס מורלי לקראת הקלאסיקו, נקווה שיגיע חד גם לשם.
שימו לב שאנחנו בשוויון נקודות עם בארסה אחרי שבסיבוב הזה עברנו במסטאייה ובפיחואן, ובארסה לא. ה4 מ6 שלקחנו במגרשי השטן האלו עשויים להתברר כיקרים מאוד בסיבוב השני.
אמנם כרגע ההתקפה שלנו בבעיה ואנחנו לגמרי לא פייבוריטים לקלאסיקו, וככל הנראה לא ננצח שם, עדיין אפשר לעשות עונה טובה ולקחת אליפות. הזאר יחזור והמשקל יעבור אליו, ואז יוותר רק מקום אחד פנוי בהתקפה לילדים, בלי לחץ להציל את המולדת כמו אתמול.
בנוגע לקלאסיקו, נראה שכל האופציות בינוניות, ועדיין הייתי פותח עם בייל ורודריגו ושויניסיוס יחליף את החלש מביניהם בהמשך.
בקלאסיקו, על אחת כמה וכמה אם נקבל את מרסלו שהוא חיזוק משמעותי - אפשר להבין מערך של ארבעה שחקנים במרכז השדה, אבל נגד ולנסיה עם כל הכבוד למרכז השדה שלה? זה מאוד מיותר. חייב להגיד שהייתי בעד בייל וגם צילמתי סרטון של דקה לקראת הקלאסיקו והוא נמצא בהרכב שלי, אבל הבחור עלה אתמול בערך רבע שעה לסוף, במקום לרוץ כמו מטורף אתם ראיתם את קצב המשחק שלו? קטסטרופה. אני מניח שקרבחאל לא יציג כזה יום רע במשרד. איסקו מיותר זו לא מילה. אני חושב שאתמול אם קאסמירו היה נכנס ופדה היה עובר לשחק מקדימה אז היינו יכולים להיות יותר מסוכנים. באנו להעביר את הזמן אתמול וחבל.
אני כן שמח בשביל טיבו קורטואה ועם כל הכבוד לפיצ’יצ’י זה היה יכול להיות מרגש פי כמה אם הוא היה זה שכובש את שער השוויון. אשכרה הביא נקודה ולא שוכח את שתי ההצלות הנפלאות שלו. הוא האמין עד לרגע האחרון שנשווה.
העונה הנוכחית בגדול היא קשה לצפייה ברמת הכדורגל, אני חושב ששני משחקים העונה הם בלתי נסלחים - התיקו נגד ויאדוליד בברנבאו במשחק שבו עאלק שלטנו כי היו בעיטות שמקשטות את התקציר ולא באמת שכבנו על השער, אבל כבר כבשנו שער מאוד מאוחר ולא הצלחנו לשמור עליו, וכמובן ההפסד החרפתי במאיורקה, גם אם בהרכב משני. פאנצ’רים כמו נגד בטיס לדוגמא יש בכל עונה גם לקבוצות גדולות אני מניח.
אם היו לנו שחקני התקפה שהם לא איסקו שגם יודעים להיות חלק מהמאבק על השליטה במרכז אולי היה כדאי לעלות ב4-3-3. כמו שזה נראה כרגע עדיף להיות זהיר יותר. כפי שאנחנו מכירים את הקבוצה שלנו, כשמתחילה הטיילת זה מסתיים בתבוסה.
אם אנחנו פותחים עם 4 קשרים בקלאסיקו אז הייתי מעדיף לראות לצידו של בנזמה בחוד את ויניסיוס על פני בייל הרדום ורודריגו שהוא מצוין אבל הוא עוד קשר שמניע כדור,צריך שחקן שהולך לעומק ויעשה קצת בלגן בהגנה הגם ככה מבולגנת של הנבלות.
אבל בכל מקרה אני מעדיף לגמרי את ההרכב הקלאסי,עם שלישיית הקישור שהחזירה אותנו לחיים+רודריגו ובייל באגפים.