אם רק ימאל ואןליסה עדיפים עליו באופן מובהק באגף ימין זה לא הופך אותו מיד לוורלד קלאס ?
הבעיה עם רודריגו שמצפים ממנו להיות ויני ולהתחרות עם הצב, שיהיה רודריגו, זה מספיק טוב, רק שיקבל ביטחון ודקות ולא לצפות שיהיה כוכב שלוקח על עצמו את הקבוצה על הגב, כפי שכבר ציינת אין הרבה אופציות יותר טובות ממנו בשוק ובאגף השני יש לנו כוכבי על כך שלא צריך אותו לתפקיד הזה.
אני רואה שהרבה פה קובעים שגונסאלו בהכרח לא שחקן לרמות הגבוהות אם כי , טוב שיש חלוץ אמיתי בסגל. ואני לא מבין מה עוד צריך כדי לראות כישרון.
1. אין תחליף לחלוץ אמיתי במגרש, ואמבפה לא כזה. לא סתם כולם מרגישים יותר בנח כשיש חלוץ על הדשא, וזה היה כך גם עם חוסלו. הייתי רוצה לראות נסיון של כמה משחקים עם אמבפה וגונסאלו ביחד במקום עם ויניסיוס.
2.אי אפשר לקבוע מי הוא ולמה הוא מסוגל. שלא כמו רודריגו או קמאבינגה שאותם אפשר בהחלט לנתח, לגונסאלו אין באמת קילומטראז’. עד אתמול לא ידענו שהוא מסוגל לעשות שערים כאלה, מי שחושב שזה פוקס או שזה בגלל שהוא תפס משחק, טועה. הגול הראשון והשלישי זה גולים של כישרון, תנועה כזאת ללא כדור ( בעיקר בגול השלישי) זה משהו לא מובן מאליו בכלל. זאת תכונה של חלוצים גדולים. אני לא יודע איך הוא יתפתח ומה ייצא ממנו, אבל הכדורגל לימד אותי ששחקן צעיר מתחיל קריירה ואין לנו מושג לאן הוא יתקדם.
3. הוא ספרדי , שחקן בית שלנו , צעיר, חלוץ רחבה אמיתי. אנחנו סופר זקוקים לכל אלה. בקיצור הילד חייב לקבל יותר קרדיט.
זה פשוט, הוא לא מהיר מאוד, הוא לא חזק מאוד, היא לא גדול מאוד, הוא לא טכני מאוד, הוא לא יצירתי מאוד והוא לא טוב מאוד באחד על אחד, את כל זה אפשר לראות כבר בדקות המועטות שהוא קיבל, זה דברים שרואים מיד ולא משתנים עם הזמן, כלומר ברור שהוא לא לרמה של חלוץ פותח בריאל. לא בהכרח שחקן לא טוב, אבל בהכרח לא לרמה של חלוץ פותח בקבוצת עילית, שחקן סגל נחמד שיכול לעזור הוא כן.
אי אפשר להשוות במעמד שלהם והציפיות מהם. רודריגו טוב חודש ובאמת מאז מנצ’סטר סיטי הוא אחלה. אתמול לדעתי גם היה טוב אבל הבישולים ממצבים נייחים והוא לא סוחף. יש לו את החודשיים הטובים כל עונה וכך גם אשתקד. פשוט נפלנו בפח הזה ואנחנו סקפטיים. רודריגו מייצר קצת גם מכנף ימין וזו דווקא תשובה טובה לאלו שטענו שהשיבוץ הורג אותו. זה לא ששמו אותו שוער. דקות משחק זה הכי חשוב.
הסטנדאפיסט הזה עם אנקדוטות יפות על ברצלונה, הצחיק אותנו הרבה בפרק. דווקא נהניתי איתו אבל תודה רבה.
לגבי גונסאלו גארסיה הוא חלוץ מחליף בסדר ואפילו בסדר גמור לריאל מדריד בגלל הכל. גם אני הייתי מעדיף פרננדו מוריינטס (2003), היגואין/בנזמה (2011-13), אדבאיור (2011) או מוראטה שעשה כאן עונה אדירה. גפ גונסאלו צריך קצת ביטחון ולשחק רק באמצע.
לומר אחלה זה לא נראה לי. אפשר לומר שמלבד אמבפה וקורטואה הוא השחקן הטוב ביותר שלנו מאז סיטי…
יכול להבין את הבאסה עליו שהוא המון מהזמן לא יציב. אבל רודריגו הוא שחקן של רגעים גדולים וכשצריך אותו הוא מופיע
אני לא חושב שהיו כלכך הרבה כאלה מאז מנצ’סטר סיטי ב-2022 שזה נצחי. הוא טוב על רקע הבינוניות של היתר והחולשה התהומית של ויניסיוס. רוצה לומר שנניח להיות מספר 3 שלנו (מתחילת העונה ג’וד לפניו) כרגע זה לא בהכרח קשה או תעודת כבוד. פעם שחקן במעמדו של רודריגו היה צריך לכבוש שלושער, או בכמה משחקים ברצף או לתת כמה הצגות - בשביל כותרות והייפ. היום במצב שלנו כשהרף ירד אז שניים וחצי משחקים טובים והנה רודריגו “החדש” ממש El Fichaje מודל 2026 במארקה מדפיסים את השער של מחר.
רק חייב לומר שמודה שיש לי חולשה לקאנטרה עוד בגלל חסה רודריגס ונאצ’ו אבל מנגד אין לי דבר נגד רודריגו ואני מתמקד בהווה. שימשיך ככה ועוד
עדיף שלא להכניס לי מילים לפה (מקלדת). אתה לא תמצא הודעה שלי מגן על רודריגו בטענה שהוא כנף שמאל מוצלח. למעשה, בעונה שעברה כשהתפתח כאן הפטיש המוזר הזה אני כתבתי בדיוק את ההפך, ושהוא לא בליגה של ויניסיוס או אמבפה.
האמת היא פשוטה מאוד- כמו שהוא לא שחקן כנף ימין טוב, הוא לא שחקן כנף ימין רע. הדמונזציה שעושים לו מוגזמת. אני העדפתי את ברהים כשהיה בפורמה אבל זה נגמר. אין משהו שברהים עושה טוב מרודריגו ולכן מבין השניים הוא האופציה העדיפה כעת- פשוט מאוד.
לרודריגו יש תכונות טובות אבל הבעיה שלו שהוא לא אליט בשום דבר. אם תמשיך לתת לו לשחק לבד מול שלושה שומרים כאילו הוא מסי או אמבפה לא ייצא מזה כלום. תקיף אותו בשחקנים שיקלו עליו, זה יהיה לא רע. זה לא שונה ממצב פראן טורס בבארסה שהוא חלוץ בינוני במקרה הטוב, אבל הוא הטוב ביותר שיש להם (שמסוגל לזוז עוד) והוא מרוויח מהתפקוד שלו. אם תתן לפראן לשחק על תקן אמבפה אצלנו שלוקח כדורים מהחצי ותוקע בחיבור הוא לא ישים חמישה שערים בעונה. ביום שהאלנד יהיה זמין פליק יביא אותו, עד אז עובדים עם מה שיש- כמו שאנחנו נסתדר עם רודריגו עד שלאוליסה יימאס או שיעלה כישרון חדש בעמדה.
וכן, באותה נשימה, אני בכלל לא אוהב את השחקן הזה ואני עוד פחות אהבתי אותו כשתפס תחת בעונה שעברה כשהוא עלוב ועצלן. כרגע נראה שהוא בגישה שונה מאוד ואני אוהב את זה גם אם אני לא סובל את הנקניק הזה. אם אלונסו ישכיל להוציא ממנו שחקן רוטציה שמרוצה ממעמדו, אנחנו נרוויח מאוד.
אני די בטוח שאין הגדרה ברורה לוורלד קלאס, בכל מקרה בלקסיקון שלי מדובר בשחקן שהוא ברמה נכבדת מעל השאר. רודריגו לא שם, זה לא ממש קריטי אבל גם סאקה וסאלח טובים ממנו וראפיניה, פודן ודמבלה כבר לא משחקים בקו ימין אבל אם יחזרו לשם גם הם טובים ממנו שם.
ג’וד בלינגהאם היה לטעמי השחקן המצטיין בקלאסיקו עם בישול גדול ושער ניצחון וזה לבד שווה כבר למספר המשחקים בהם רודריגו היה באמת ‘וואו’ - נגד מנצ’סטר סיטי, אבל ניחא. הגיוון במצבים הנייחים חסר אבל זה לא סותר שהוא יכול ומסוגל לעשות יותר פעולות גם במשחק עצמו, נגד בטיס הוא היה בסדר. זה לא השחקן המת של הרצף של ה-30 משחקים אבל הוא מראה ניצוצות ולא מעבר.
אם אני מסתכל מתחילת העונה ושם משקל גדול לבישולים גם ארדה גולר תרם יותר מרודריגו ומן הסתם הוא שיחק הרבה יותר דקות ממנו. הוא לרוב לא עשה מספר גבוה של פעולות אבל כדורי העומק לקיליאן אמבפה עזרו לנו מאוד בתחילת העונה זה היה נשק גדול שלנו.