מחזור 18 בספרד: גונסאלומאניה והקאנטרה עם 1:5 על בטיס

@Raulito-7 עדיין תלויים באמבפה?

בוודאי ואני לא מנותק - גונסאלו גם היה ביום שהכל הולך לו. בוא נראה אותנו מנצחים וכובשים בעוד משחקים שזה לא יתברר כסטיית תקן, ובמשחקים קצת יותר קשים בלעדיו, נניח כמו שברצלונה מנצחת בלי פדרי - ואולי דעתי תשתנה. אתה קולט שגונסאלו בעצם הכובש השני בטיבו בעידן אלונסו אחרי אמבפה? ויניסיוס אפילו לא החמיץ הוא לא איים על השער.

ראיתי שכתבו פה שלא שיחקנו טוב.
אולי אני מפספס משהו, אבל לדעתי שיחקנו טוב בהרבה דקות.
לדעתי גם ג’וד היה טוב מאוד ואני מעדיף אותו בתפקיד הזה.
ההגנה שלנו די בעייתית. רודיגר לא מזכיר את עצמו של לפני שנתיים, ואסנסיו מאוד לא אחראי. צריך לקנות בלם בדחיפות.

מעניין איך היינו נראים עם גונזאלו בחוד ואמבפה בצד.

שנה שלמה דנו ודיסקסנו האם חוסלו באמת כזה טוב, מתי המספרים יתיישרו, והאם הקריירה שלו בעצם מפוספסת.

קיץ שלם (ועוד משחק אחד של 90 דקות) דנו ודיסקסנו האם גארסיה באמת כזה טוב, מתי המספרים יתיישרו, והאם נכון לפתוח איתו בימין או על הספסל.

בסוף בסוף אחרי כל המערכים ותתי המערכים הדינמיים שמתפתחים תוך כדי משחק מהגנה להתקפה, הווינג באקים שהופכים לסוויפרים והמטרונומים שמגיעים מקו שני ומייצרים יתרון מספרי על תא שטח קטן - אחרי כל זה יש משפט יפה שאומר: בסוף כדורגל זה משחק פשוט. ובמשחק הפשוט הזה, באלופת אירופה 15 פעמים בדיוק כמו במשחק של כיתה ד’ בשכונה - כדי להבקיע שערים, צריך חלוץ. מישהו שיהיה במרכז הרחבה של היריבה, יהיה כתובת לכדורים, יעסיק את המגנים, יעביר את מרכז הכובד קדימה, ויכול להוות איום מקרוב על השער של היריבה. ובטח ובטח שזה נכון, כשכל שאר הדברים והתוכניות המתוחכמות לא הולכים ולא עובדים.

החלוץ הזה יכול להיות יותר טוב או פחות טוב, ואפשר וכדאי לדון על זה. אבל קודם כל צריך לתת הזדמנות אמיתית לדבר הזה. מי יודע, אחרי זה עוד עלולים להגיע בטעות למצב שבו שחקן כמו פראן טורס מנפק מספרים כמו קיליאן אמבפה.

מסכים לגמרי. הקשבתי גם לפרק בפודקאסט של One, מדברים על זה ששוב נראים יותר טוב בלי אמבפה או כשויני ואמבפה לא משחקים יחד. אני לא חושב שזה העניין בכלל, העניין הוא שריאל מדריד זקוקה לחלוץ חוד, ואמבפה, מה לעשות, לא חלוץ חוד. זה פשוט נראה אחרת כשיש שם שחקן למעלה שתמיד מהווה סכנה מהרחבה.

לגבי גונזאלו עצמו - הוא לא שחקן מספיק טוב לרמות האלו כשחקן הרכב קבוע, זה ברור. אבל מה שהוא כן, זה סקורר מעולה. יש לו את כל התכונות של סקוררים מעולים וראו את זה כבר מהדקות הראשונות שלו בקבוצה הבוגרת. זה לא מספיק כי הוא לא באמת יודע לעשות שום דבר אחר, אבל את זה אי אפשר לקחת לו. חלוץ מחליף טוב, שיכול לגמרי להשתלב ברוטציה. וצריך להפסיק עם השטות הזו של לתת לו לשחק קיצוני ימני כי בשונה מחלוץ החוד, יש לו 0 תכונות שמאפשרות לו לשחק שם.

מסכים. אני רק חושב שיש לו עוד תכונה חשובה - הוא יודע להיות קיר לדאבל פסים בצורה מעולה. אתמול הוא עשה את זה כמה פעמים בצורה טובה. לאמבפה אין את זה.

אכן. בדיוק בגלל זה הוא צריך לשחק בהרכב גם כשאמבפה חוזר. לגארסיה יש גם המון תשוקה ומחויבות מקצועית.

מבחינתי המצב האידיאלי הוא ויניסיוס לספסל (ומשם למכירה), רודריגו לצד שמאל ושחקן נוסף לצד ימין. רודריגו בשונה מויניסיוס לא חייב לשחק כקיצוני טהור. הוא יודע ללכת לאמצע ולהיות שותף מוצלח יותר במשחק הקבוצתי. כשיש לך מגן ברמה כמו קרראס זה עוד יתרון משמעותי.

מעניין כמה עונות שיכלו להיות מעולות עוד נכלה על האובססיה/נכונות הזו של פלורנטינו להכחיד את ה-9 הקלאסי מהכדורגל. אנחנו אשכרה בסיפור הזה מאז המכירה של כריסטיאנו (ו-arguably במידה פחותה עוד מהמכירה של היגוואין). עם קארים, שהוא סוג של גם 9 קלאסי וגם ממש לא, זה עבד מדהים (בטח הרבה מעבר לציפיות שלי) לשתי עונות, וקצת פחות ליתר הזמן שלו בלי כריסטיאנו. בלעדיו זה כבר סתם ראש בקיר. אמבפה הוא המון דברים, ביניהם בעיני כדורגלן טוב בהרבה מקארים, אבל אין לו שום דבר מהאיכויות של קארים לא כשחקן ציר, לא כנוגח, ובטח שלא כשחקן יוצר.

מסכים עם הרוח הכללית פה, לפעמים כדורגל זה משחק פשוט ובריאל מדריד אוהבים מאד לסבך. נדיר שיש סיבה לנסות לנצח לאורך זמן בלי חלוץ.

אין באמור כדי לנקות את אלונסו אגב. הזוי שגונסאלו לא קיבל דקות בחוד עד עכשיו.

מסכים לגבי ויניסיוס. באופן אישי, אני פחות נהנה מכדורגל כשהוא משחק. גם בתקופות הכי טובות שלו. יותר כיף לי לראות כדורגל קבוצתי - תמיד העדפתי את צירופי המסירות של רודריגו ובנזמה על פני ההברקות של ויני.

אם רודריגו בשמאל, איפה אתה מציע לשחק עם אמבפה?
אני אשמח אם רודריגו ישאר בימין, אמבפה יהיה בשמאל, וגונזאלו כ9.

אז רק אני, כנראה היחיד פה שמאמין שההרכב אתמול עם אמבפה במקום גונזאלו היה מצליח עוד יותר והיינו משחקים עוד יותר טוב ?

לדעתי המשחק הטוב לא קשור בכלל לזה שעלינו עם ‘'9 אמיתי’’ זה יותר קשור לזה שעלינו עם הרכב מאוזן.

פדה ורודריגו שחזר לחיים נותנים לנו סוף סוף כנף ימין שגם משם אפשר לתקוף ולגרום להגנה להימתח לכל הרוחב של המגרש.

פדה וקרראס זה אולי צמד המגינים הטוב בעולם כיום, הקישור של אתמול לא מאפשר שטחים וזמן עם הכדור שקישור עם גולר וסבאיוס מאפשר.

עם אמבפה אתמול היינו משחקים כנראה יותר טוב.

כן, חייבים חלוץ, אני זה שטענתי מזמן האלאנד בכסף עדיף על אמבפה בחינם, אבל המשחק אתמול לא הוכיח שעדיף גונזאלו על פני אמבפה או ויני.

זאת כמובן אפשרות. אני חושב שכדאי לנסות מערך עם שני חלוצים. אמבפה וגארסיה. רודריגו ישחק כקשר בצד שמאל ובצד השני ישחק עוד קשר כזה (גולר, מסטנטואונו, ניקו פז או שחקן אחר) בנוסף לשני קשרים באמצע.

כפי שכתבתי קודם לכן, רודריגו ממילא הולך המון לאמצע ומשתתף בניהול המשחק. אמבפה ממילא משחק לא מעט בצד שמאל. כשזה קורה עדיף שיהיה חלוץ בתוך הרחבה.

דווקא בצירופים עם קארים, ויני הצעיר והצנוע יחסית היה לא רע בכלל. משחק התקפי הכי ״סקסי״ שהיה אצלנו הרבה מאד שנים.

מסכים, גם לדעתי בהתחשב בסגל הקיים זאת האופציה הכי טובה
חלוץ גבוה ככתובת ברחבה מול כל הבונקרים. אמבפה שחקן התקפי חופשי
רודריגו/ויני בשמאל כל עוד מחויבים להגנה (בדגש על ויני.., יותר על לקבל את המעמד)
לתת לג׳וד להיות באמצע, לנהל את המשחק ולהצטרף למעלה ולקשר לצידו להיות אחראי על חילוצי כדור ויותר אגרסיביות - בדיוק התפקיד שמתאים לקמא/טשואמני שגם ככה לא נותנים תמיכה אמיתית בהתקפה. מבחינתי האופציה המושלמת לשם זה פדה דווקא, עם ברהים בימין

ויניסיוס של עונת הפריצה שלו 2021/22 כשהדריבל היה טוב והוא ליטש את קבלת ההחלטות, הפס האחרון וגם התנועה לעומק, ומצד שני עדיין היה ללא אגו, זה היה בתולי כזה וקארים בנזמה למרות אותו ערב נגד בורוסיה מנשנגלדבאך באמת שימוש עבורו כמעין ‘דמות אב’ בריאל מדריד.

רודריגו נראה הרבה יותר מחויב והיה ממש טוב עם הכדור ברגל באגף ימין. כשוולוורדה (ובהמשך טרנט) משתפים איתו פעולה, ג’וד מבקש לעיתים בצד ימין ויש חלוץ 9 שמעסיק את הבלמים- אני חושב שזה יכול לעבוד. הטעות היא לשחק איתו כחלוץ צד משל היה ניימאר בשיאו.

אגב, גונזאלו בינוני בהרבה דברים אבל יש לו תנועה מעולה ברחבה. לא היה לנו גול בסגנון השער הרביעי מאז שבנזמה הלך, הוא עשה שם סחרחורת לשחקן ההגנה של בטיס. כיף לראות, בטח בהתחשב בכמה שחלוצי 9 נדירים בימינו. תנו לו עונת מוראטה עם מספרים טובים ונוציא עליו 50M+, מספיק לראות מה הולך ביונייטד וצ’לסי עם חלוצים חסרי מוח כמו ששקו ודאפ.

לבנות על רודריגו עקב יכולת טובה שהופיעה פתאום זו טעות שכבר עשינו מספר פעמים בעבר. אני אופתע אם פתאום הפעם הוא ישמור על היכולת הזאת לאורך זמן, כי אצלו היכולת מגיעה בפיקים. אני כמובן ששמח על כך שהוא כרגע נראה מצוין אבל אני לא רואה בו פיתרון ארוך טווח.

‏מסכים לגמרי. אנחנו אוכלים כבר 5 שנים את האשליה הזאת שהנה אוטוטו הוא פורץ ומתקבע כוורלד קלאס, חלאס עם זה. אני פשוט רוצה שהוא יהיה באחד הפיקים שלו בסמוך לחלון ההעברות כדי שהערך שלו במכירה יהיה גם כן בפיק.

הוא לא שחקן שאני מחבב במיוחד ועם זאת, לצערי, יש בערך שני שחקני כנף שעדיפים עליו באופן מובהק- ימאל ואוליסה.
הבעיה בעונה הקודמת הייתה שהוא שיחק בצורה מטומטמת, כאמור, כחלוץ צד שבקושי יורד ומחפש לחתוך ולבעוט לשער. במשחק האחרון שיחק בצורה שיותר מזכירה פליימקר שמגיע מהאגף: הדריבל היה במטרה לפנות שטח וליצור מצבים- זו דרך הרבה יותר נבונה להשתמש בשחקן אגף ימין ימני שלא הולך לקו ומגביה.

זה ברור שלא יהפוך לוורלד קלאס, אבל בתור שחקן שמקבל פחות תשומת לב ועובד קשה יש לו יותר מה לתרום.
פאקו כתב כאן יפה שיש למועדון פטיש עם חלוצים שהם לא מספרי 9, אזכיר שיש פטיש דומה לשחקני כנף ימין שהם לא שחקני כנף ימין- די מריה עוד היה גבולי כי הוא באמת התאים לשם מבחינת סט יכולות, אבל בייל לא התאים לאגף ימין אף פעם. אפשר לחיות עם זה כל עוד מבוצעות התאמות במקום כדורגל אנצ’לוטי של “קחו כדור ושחקו”.

די די די אני כבר לא יכול לשמוע את החרטות האלה. “הוא לא שיחק כנף ימין חצי חלוץ הוא שיחק חצי חלוץ כנף ימין” “הבעיה שהוא משחק בימין ולא בשמאל כי אם הוא היה משחק בשמאל הוא היה הקיצוני הכי טוב בעולם” ועוד שלל חירטוטים שאוהדים אוהבים לספר לעצמם כדי לא להכיר בבעיה האמיתית. הבנאדם לא יציב מנטלית, וזו כבר לא תיאוריה או חשד לא מבוסס. הבנאדם כבר עבר שליש קריירה ועדיין יש סביבו סימני שאלה והוא עדיין עם חודש חודשיים טובים בעונה ובשאר הזמן הוא פחות שחקן. אותי הוא כבר שיכנע שהוא לא מספיק טוב, אשמח שהוא יוכיח לי שטעיתי אבל מבחינתי עד שיוכח אחרת - הוא שחקן לא יציב שנותן חודש טוב בעונה.

אפשר לראות באחד הסרטונים באינסטגרם את התנועה של גונסאלו גארסיה לקרוב ואז לרחוק וכמה הוא זז הן בגול בנגיחה במצב נייח וגם בעקב.

לגבי רודריגו: אתמול היה בסדר, בעיקר הגבהות טובות בכדורים החופשיים. כשקיבל אשראי בהרכב והיו הרבה ציפיות שיעשה את קפיצת המדרגה ליותר מפיק של חודשיים טובים ויגיע לעונה של 20 גולים (מהחצי השני של 22/23 ועד אפריל אשתקד הוא שיחק המון) - הוא קרס שוב ושוב. כרגע כביכול אין עליו לחץ כבר קברו אותו. כמו קבוצה שמתעוררת ולוחצת בדקה ה-80 בקצב כדי להשוות או רצף הניצחונות שלנו בכל עונה שנגמרה בינואר אחרי שהפער מברצלונה כבר דו-ספרתי..

הרשימה של השחקנים שעולים על רודריגו ביותר מ-על הקשקש ולא רק כי הוא היה בשפל חצי שנה - היא הרבה יותר משני שחקנים בלבד לדעתי.