גביע הליגה 18/19 :: עפים מגביע הליגה אחרי פנדלים עם דרבי קאונטי (2-2 בסיום, מאטה, פלאייני)

עוד מפח נפש בסוף השבוע. עסקים כרגיל. הערב מתחילים מפעל בו יש לנו סיכוי ממשי לזכות - גביע הליגה. הכבשים יגיעו לרעות באולד טראפורד, ואנחנו נקווה לראות כמה צעירים וכדורגל טוב.

הרכב צפוי:
רומרו
דאלוט - באיי - ג’ונס - יאנג
פלאייני - מקטומיניי - פוגבה
מרסיאל - לוקאקו - מאטה.

שיהיה בהצלחה.

אנחנו חסרי תקנה.
ממש נחמד לראות את השחקנים של דרבי ולמפארד חוגגים. חמודים כאלה.

הגיע לנו לעוף 2-1, אפילו לא ככה בפנדלים שזה קצת יותר מכובד. פשוט הפסקנו לשחק בין הדקה ה20 ל85. 2 שחקנים הלחיצו אותי בפנדלים, פלאיני וג’ונס. בעוד שפלאיני בעט מעולה (ובכללי הוא אולי בכושר הכי טוב בקבוצה כרגע, באמת כל הכבוד לו ומצד שני זה אומר הרבה), ג’ונס לא יודע לבעוט. דרבי באו עם רצח בעיניים לפנדלים וכל הכבוד להם.

באופו תמוה למדי, מוריניו אחרי המשחק אמר שהוא ידע שניכנס לבעיה אם נגיע למצב שבאיי וג’ונס צריכים לבעוט פנדל. הוא אמנם צודק, אבל זה לא משהו שמנג’ר אמור לומר, נראה שלמוריניו קצת נמאס מהנימוס והוא פשוט פותח פה גדול על כולם. עוד מסמר בארון העונה האחרונה שלו פה.
מי שנראה מבסוט מהסיטואציה זה מרסיאל, ככל שמוריניו מסתבך, מרסיאל משתפר, הוא אולי הבין שוודוורד מהמר עליו ולא על מוריניו והוא מרגיש הרבה יותר טוב. נקודת אור בודדת במנהרה החשוכה.

הקטע עם ג’ונס ובאיי (ולי גראנט) ממש לא במקום. ג’ונס נראה אחרי ההחטאה בדיכאון עמוק, וכמעט כל הקבוצה הגיעה לחבק אותו. ומיד אחר כך המאמן שלו יוצא עליו בתקשורת. זה כבר לא קשור לכדורגל, ואיך זה ישפיע על ג’ונס מבחינה מקצועית, זה עניין של בני אדם. פשוט לא מתנהגים ככה.

מוריניו גם אישר שפוגבה לא יהיה יותר הקפטן השני, וטען שהוא לא צריך להסביר למה, אבל אין שום בעיה בינו לבין פוגבה. אה-הא. קטע ממש מטופש, כי פוגבה יעזוב בינואר ומוריניו בקיץ. כך או אחרת, שניהם לא יפתחו איתנו את העונה הבאה ויצא שנפסיד את פוגבה בשביל מאמן שלא יעשה כאן שום דבר חצי שנה, יקפל את הדברים שלו וימשיך הלאה. אנחנו נישאר עם בור במרכז השדה, בעיה תדמיתית, ובלי השחקן הכי טוב בסגל שלנו גם כשהוא משחק בכאילו ועל רגל אחת. אני תמיד בעד המאמן במאבק מול שחקנים, אבל כאן לכולם כולל כולם ברור שימיו ספורים ואת העונה הבאה הוא בוודאות לא ימשיך. אני גם לא בעד להעלות לפוגבה את השתן לראש עוד יותר, ואני לא באמת אבכה אם הוא ילך, אבל המאבק ביניהם כל כך מיותר ורק אנחנו מפסידים ממנו.

אני לא יכול לחכות לרגע שפוגבה יעוף מפה כבר. השחקן הכי אוברייטד בהיסטוריה של הספורט. השחקן הזה והסוכן המלוכלך שלו מסריחים את המועדון הזה.

אני אשמח אם את העונה הבאה נפתח בלעדיו מעבר לכך אני חושב שאחרי 6 עונות כושלות הגיע הזמן שההנהלה תיקח את המועדון ברצינות בכל מה שקשור לניהול שלו - זה לא רק בעמדת המאמן זה בכל מקום, המועדון הזה חייב כיוון.

הבעיות של יונייטד מתחילות מעל מוריניו ומסתיימות מתחתיו.
למעלה יש הנהלה שלא נראה שעושה מאמץ מיוחד להחזיר את הקבוצה לטופ, עם מרוץ החימוש בליגה האנגלית זה דורש או הימורים רבים על צעירים או לפתוח את הארנק. ביונייטד לא עושים דבר.
זה ממשיך במאמן שלא מתאים למקום ורב עם כולם. גם אם לדעתי ההנהלה לא גיבתה אותו זה לא תירוץ למצב וגם עם הסגל הנוכחי הוא תריך להוציא יותר.
הבעיות ממשיכות עד לשחקן שחושב שהוא מעל המועדון.

יש 2 שחקנים בכדורגל שהצדיקו את היותם מעל למועדון או קבוצה, פוגבה לא אחד מהם ולא קרוב לכך. מדובר בשחקן מצוין עם מנטליות פח, ואחרי שהיא לא השתפרה במשך שנים לא הייתי בונה על זה.

סוף עונה הייתי מעיף את מוריניו ופוגבה, ואשכרה משקיע בבניית הקבוצה!
גם ככה הקבוצה לא במצב טוב וכנראה העונה ועונה הבאה תואר גדול לא יהיה. זה זמן מושלם לבניה לעתיד, להשקעה בצעירים.

אני מסכים שכרגע פוגבה נראה אוברייטד מטורף ולרוב פשוט שחקן בינוני.
אבל אני לא מבטל את השפעת המאמן הן המנטלית והן הטקטית.
מוריניו מתעקש לשחק על כדורים ארוכים בלי החזקת כדור ובלי תנועה מהירה במרכז המגרש. דבר שמשאיר את פוגבה פעם אחר פעם מתוסכל מחוסר האופציות מסביבו ומאבד את הכדור.
שחקן כזה בסיטי יובה באיירן או ברצלונה (או בכלל תחת מאמן שהכדורגל שלו שוטף יותר ולא הרוץ ובעט של מוריניו…) היה יכול לתרום הרבה יותר ולהראות מה הוא שווה באמת.

זה לא מדויק. מוריניו בוחר בכדורים ארוכים ללוקאקו או פילאיני רק כאשר הקבוצה חייבת שער. במילים אחרות, אנחנו משתמשים בשיטה זו רק (או בעיקר) כאשר שיטת המשחק המרכזית שלנו לא מצליחה. במשך 70 דקות או יותר, הקבוצה משחקת בצורה המאפשרת לפוגבה לבוא לידי ביטוי.

אני מאוכזב מאוד מהעובדה שיונייטד כנראה לא תהיה במאבק האליפות השנה, וציפיתי יותר מקבוצה של מוריניו אחרי יותר משנתיים. אולם, פוגבה לא המנג’ר ולא קובע איך הקבוצה תשחק. עדיף שיעשה את בעבודה בשקט או שיחזור ליובה. אישית, לא אתגעגע אליו.

אם להסתכל רגע על האופציות של פוגבה, אני לא בטוח שהמצב שלו כל כך טוב. אם הוא יעזוב זו למעשה הודאה בעובדה שהוא נכשל ביונייטד, די מכה לאגו הגדול של הבחור. האופציה העיקרית בחוץ זו ברצלונה, שבה הוא בודאות יהיה כינור שני כל עוד מסי בקבוצה, שוב, לא דבר שבטוח שפוגבה עם האגו שלו יאהב, בטח אחרי שחווה כבר איך זה שקבוצה נבנית סביבו.
ריאל מדריד כרגע אמנם בלי סופרסטאר משמעותי אחרי עזיבת רונאלדו, אני לא יודע כמה הם צריכים את פוגבה בקישור הנהדר שיש להם, מכל מקום לדעתי מבחינת פוגבה זה הכי טוב.
יובנטוס כרגע עם רונאלדו, לא חושב שלפוגבה יש מה לחפש שם בשנה שנתיים הקרובות. עוד אופציה אפשרית זו אולי פסז’, אבל להם יש את ניימאר על תקן הסופרסטאר שרוצה את כל הצומי ויש להם כבר מספיק בעיות אגו בקבוצה, הן צריכים את פוגבה כמו חור בראש באספקט הזה. אולי אם ניימאר יעבור לריאל.

אפשרות אחרונה מבחינת פוגבה זה לרטון בשקט עד סוף העונה, מוריניו כמעט בוודאות עוזב והמאמן החדש שיבוא כבר יבין מי הבוס. לא מופרך לדעתי