מחזור 18: סוגרים סיבוב וצובעים את הדרבי בכחול-אדום אחרי 2:0 בחוץ על אספניול (כבשו: אולמו, לבנדובסקי. בישל: פרמין 2X)

טוב כמה נקודות שלי-

1. בשקט בשקט דני אולמו הביא לנו 9 נקודות עם השערים המכריעים שלו. את המהפך נגד אלאבס, המהפך נגד את׳ ואת היתרון נגד אספניול. אני עדיין לא חושב שהוא לטופ, ולא הייתי פותח איתו, אבל לליגה הספרדית הוא מטורף והוא שחקן שבסוף עושה את ההבדל מול הקטנות העקשניות האלה. וכן, אתלטיקו מועדון קטן.
  2. פרמין זה פאקינג מלך. זוכרים שלדעתי נגד מדריד הוא בעט באנוכיות כשהיה צריך למסור? באיזה משחק גדול זה היה לא זוכר נגד מי. הפואנטה שהוא למד, ומסר פעמיים בדיוק מתי שהיה צריך. שכר הלימוד ששילמנו משתלם.
  3. אני חושב שיש לנו את השוער הכי טוב בעולם היום. ההצלות שלו זה חתיכת גיים צ׳יינג׳ר, זה בין הרכשים הכי טובים שעשינו בעשור האחרון אם הוא ישאר בריא. הוא מטורף. הדחיפה שלו על מרטין זה פאקינג גאונות. הוא אשכרה דחף בלם שיבלום גול. הוא עצר כדור ממטר, ואז גם שלח יד לכדור אחרי שהשחקן כבר עבר אותו . פשוט שוער מטורף. איזה גניבה שלנו כוסעמק ערס דקו ולאפורטה יא חלאות. כמה אירוני שהשוער שהגיע מאספניול אחראי על הניצחון מולם.
  4. דה יונג זה זבל.
  5. פראן טורס זה השחקן עם הנגיעה הראשונה הכי גרועה שראיתי במשחק.

הנקודה המעניינת היחידה עבורי מהמשחק אתמול זה שברגע שהתחלנו את ההתקפה של הגול הראשון, ימאל ירד כל הדרך עד לאיפה שקונדה עמד, תוך כדי שכבר יצאה מסירה לקונדה, שמצא את פרמין באמצע(אאל’'ט), ובאותו רגע שמחתי שיצאנו להתקפה שבה לשחקנים שלנו לא תהיה האופציה למסור לימאל.
בסוף זה נגמר בשער(מדהים).

וכן, שוב פרנקי עושה לנו גוסטינג.

בסוף יש פה גם עניין של עייפות בסוף המשחק.

קורה פעם אחר פעם - משחקים מול קבוצה עם הגנה חזקה, עושים מולם קרב חפירות, לקראת סוף המשחק כשההגנה שלהם כבר מתעייפת ומתחילה לאבד ריכוז אנחנו מכניסים רגליים רעננות והופ… באים הגולים.

אתה רוצה לייחס את זה ללאמין בצורה כזו או אחרת? אז אני הייתי מייחס את זה לברדק שהוא עושה להגנה מתחילת המשחק, לזה שצריך לשים עליו סגירה מיוחדת, לתשומת הלב שהוא תופס מהם גם ביום חלש כמו אתמול. זה חלק ממה שמביא אותם לעייפות ואת הגולים שמגיעים בעקבות זה.

זה לא סתם שהגולים הגיעו בשלב כל כך מאוחר של המשחק מול אחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה העונה. מישהו צריך לעייף אותם, ואת זה לא עשו לא טורס ולא ראפיניה אמש. ימאל גם לא, אבל הוא מספיק מפחיד בשביל לעייף אותם מנטאלית.

יש הרבה גורמים למה שקורה במהלך המשחק.
הדבר היחיד שאני התכוונתי אליו זה שאם לאמין נמצא בעמדה הרגילה שלו, אז המסירה של פרמין הייתה הולכת אליו במקום לאולמו. וימאל היה במשחק רע/בארסה לא שיחקה בצורה שבה יש לה מגוון אפשרויות בהתקפה.

כל ההתקפות השתפכו לכיוון של ימאל באגף ימין וזה נחמד כשהוא במוד אלוהי, אבל זה לא מה שקרה אתמול. ובעיקר, בארסה צריכה למצוא דרכים נוספות לייצר מצבים לשער שלא תלויות רק בשחקן אחד.

הוא לא במוד אלוהי כל העונה.

מסכים מאוד ולא מדברים על זה מספיק העונה. יש הייפ סביב הדריבלים והמהלכים של הילד אבל בשורה התחתונה הוא הורס המון הזדמנויות טובות בגלל קבלת החלטות לקויה או אגואיסטיות או איזה ניסיון לעשות משהו וירטואוזי. אני חושב שרק בישורת האחרונה של העונה הקודמת לאמין באמת הביא לנו את התכלס ושילב בין האומנות שלו להשפעה הישירה על המשחק. העונה זה עוד לא קורה ולא משנה כמה ציונים גבוהים ייתנו לו בשורה הסטטיסטית.

-מקווה שזה בסדר אבל אני רוצה לתת מילה טובה לאספניול על ‘רוח הקרב’ שלהם במסיבת העיתונאים מצד המאמן שנבחר גם למאמן החודש - דצמבר, הם היו לחלוטין במשחק, שיחקו לא רע. מהקבוצות היותר טובות שלהם מאז ימי ראול טאמודו ואיבן דלה-פנייה (סליחה).

-אולי עוד מוקדם להגיד ‘ניצחון של אליפות’ אבל הרצף של ברצלונה מדהים, ניצחון של הרבה אופי ושוב בדקות האחרונות. דני אולמו יהיה פצוע בכל עונה איזה שליש אבל כשהוא ייכנס לזון. ברור שבלי פדרי הקבוצה פחות טובה אבל היא ניצחה השנה כמה משחקים מאתגרים בלעדיו.

-פרמין שוב - שחקן בית מוצלח שמזכיר את פדרו במידה מסוימת חוץ מהעמדה, אבל עם ההצטרפות שלו מקו שני ושהוא יודע מה עושים בשליש האחרון של השער - ניצוצות של ססק פברגאס לדעתי.

-המנצח הגדול של הדרבי ז’ואן גארסיה כמובן - יש שוער בשער. אני חושב שהוא ממש דמות, מנהיג, פיגורה. השוער הכי טוב בליגה למעט טיבו קורטואה ואני חושב שהרבה-הרבה שנים לא היה לברצלונה משהו כזה, הקפטן טר-שטגן בנסיגה כבר הרבה זמן. ההצלות שלו, איך שהוא “זרק” את מרטין שם לכדור..רכש ענק.