הרכב:
מתחילים ב16:15, שיהיה בהצלחה.
למי שלא טרח לקנות ספורט1 אבל כן טרח להתקין acestream =>
acestream://f01dd99ffaa3b1d271ff1f14cc57ecb38a86dbbb
אז סיטי קורעים אתמול את טוטנהאם ואני חייב להגיד שאני קצת מתבייש בליגה האנגלית העונה, עוד מעט חצי עונה ורק אברטון מצליחה לחלץ נקודה מסיטי בעשרה שחקנים וגם זה במזל גדול, כל מה שנאמר לא סותר את זה שיש לסיטי סגל אדיר וגווארדיולה מוציא מהם כל פוטנציאל שטמון בהם אבל אני מצפה ליותר מקבוצות בליגה הזו שהוכיחה כבר שהיא הקשה בעולם בטח ובטח מטוטנהאם קבוצה שניצחה העונה את ריאל ומתרפסת וכמעט מסיימת עם שישיה ברשת, שמישהו ימצא כבר פיתרון לקבוצה הזו.
לענייננו- משחק חוץ קשה ורוטציה שמוריניו אמר שיבצע, קל זה לא יהיה.
אני לא יודע מה השחקנים של סיטי אוכלים אבל זה מרגיש כמו משהו מכוכב אחר, כושר כזה לא ראיתי שנים, קצת חשוד אבל כל עוד לא הוכח אחרת זה לא פחות ממדהים. טוטנהאם ניסתה לשחק את הכדורגל שלה אבל זה פשוט לא ברמה של סיטי וככה זה נראה כשמשחקים לידיים של פפ. למען ההגינות טוטנהאם הייתה צריכה להיות ב9 שחקנים אחרי עבירות מכוערות מצד קיין ועלי.
אנחנו מצידנו לא יכולים לעשות יותר מלנצח את ההתמודדויות שלנו, ואני שמח שאנחנו עושים את זה אחרי הדרבי המאכזב. 2-0 קליל עם כדורגל משעמם כרגיל, אין פוגבה אין מסיבה.
מה הקטע של לוקאקו עם האדישות בגול? דווקא אחלה נגיחה.
הוא ככה כבר מספר משחקים. על פי השערות הוא מוחה על הביקורות שהוא מקבל, על פי השערות אחרות הפעם זה מתוך כבוד לברומיץ’. הוא חוגג כמו גדול שערים של אחרים אז אולי זה פשוט עניין של סגנון. גם בשערים הראשונים שלו העונה הוא הגיב בצורה דומה.
אחרי המשחק מול סיטי יש לו את כל הסיבות שבעולם לא לחגוג.
לינגארד נותן לנו עוצמה מסוימת שלא הייתה לנו עם מחיטריאן. היכולת שלו להיות זמין כל הזמן היא קריטית, בטח בקבוצה שחסרה המון איכות כמונו. מה גם שהעבודה שהוא עושה נותנת לנו המון איזון, ואולי היא הפיתרון בעתיד ללשחק עם 2 קשרי אמצע, כשאחד מהם הוא פוגבה.
ראשפורד במשחק פחות טוב למרות הבישול, אבל טוב שהשתפשף עוד קצת. אהבתי את ההופעה של לוקאקו, היה חד וזמין, מאד מרוכז ותכליתי, ובגדול פשוט נתן משחק טוב. אנחנו כבר קרובים להשלים את הסיבוב הראשון, ולמרות כל הבעיות של פציעות וכו’, אני מאד מתרשם מהעוצמה שלנו. רק שנמשיך כך.
קצת תובנות מאתמול:
עוד ניצחון שנותן למוריניו סך נקודות שאמור להספיק לאליפות, עכשיו משחק גביע ואז 2 משחקים טריקיים מול לסטר בחוץ וברנלי בבית - אם מוריניו לא גמר את הסיפור עם מחטריאן הייתי רוצה לראות אותו משחק.
אני מקווה שמוריניו כבר יודע מה המטרות לינואר- קשר אחורי ומרכזי בעדיפות עליונה ואח"כ מגן שמאלי, את חיזוק ההתקפה נשמור לקיץ.
סמולינג באמת נהדר, ושחקן שקשה לי לקבל את הביקורות עליו. לדעתי הבלם האנגלי הטוב ביותר, בהתחשב בכך שג’ונס פצוע חצי מהזמן. נוצרה לו תדמית של נגר שלא יודע לטפל בכדור, ולא בצדק לדעתי. אתמול שלח כמה מסירות עומק מצוינות מלבד העבודה ההגנתית החפה מטעויות שלו, כרגיל.
זה המשחק האחרון להשעיה של פוגבה, ועמדנו יפה באתגר. אמנם ברומיץ’ בעונה רעה אבל ליברפול הוציאה מולה רק תיקו באמצע השבוע. הניצחון כאן חשוב, והגישה של השחקנים מצוינת - מסתכלים רק על עצמנו, ועל כל משחק בנפרד. ממליץ לראות את הראיון שאחרי המשחק עם אנדר הררה שדיבר על זה, ובאופן כללי כי הראיונות של הררה תמיד מעניינים. הבחור אומר את האמת, ובלהט האופייני לו.
אגב, גם הררה וגם מוריניו הזכירו את העבודה הטובה של מקטומיניי מרגע שנכנס. הפעם הוא קיבל דקות ברגעים קריטיים, ופעל בצורה חכמה מאוד כדי להשיג לנו כמה בעיטות חופשיות. לקראת הכריסמס נראה שבנוסף לשואו זכינו גם במקטומיניי, כשחקן קישור לגיטימי נוסף. הלוואי שיצליח, בקהאם הקטן.
בכל עונה אחרת היינו אומרים שזה ניצחון של אליפות, חבל שבעונה הנוכחית השתנו הכללים.
לא היינו אומרים שזה ניצחון של אליפות כי הליגה רחוקה מלהסתיים !! הדיבור על כך שסיטי תהיה אלופה הוא רק כי היא מציגה יכולת יוצאת מן הכלל ולא נראה שמשהו יכול לעצור אותה, אבל כדורגל זה משחק דינמי ובסופו של יום דברים יכולים להשתנות. בהינתן היכולת הגבוהה של סיטי התפקיד שלנו הוא להסתכל על עצמנו משחק אחרי משחק, למען האמת אנחנו עושים את העבודה שלנו ואני מרוצה.
אני די מאוכזב מהליגה השנה, עושה רושם שהקבוצות החלשות נחלשו החזקות בערך אותו דבר להוציא סיטי. קבוצות עקשניות כמו אברטון ברומיץ בורנמות וטפורד ניוקאסל וסוונזי חלשות גם במשחקי הבית שלהן. עד לפני עונה שתיים כל קבוצה יכלה לנצח כל קבוצה ועכשיו זה מרגיש אחרת, ההוכחה הכי טובה לקח מבחינתי היא שגם במשחקי זוועה שלנו שאין לנו מושג מה אנחנו עושים אנחנו מצליחים לנצח את הרוב המוחלט של המשחקים שלנו, זה אולי מסביר למה סיטי עושה את זה במצב שיוט.
קבוצות הצמרת באנגליה התחזקו כמעט כולן.
סיטי התחזקה מאוד, וגם יונייטד.
טוטנהאם השתפרה וגם ליברפול.
צלסי לטעמי נשארו במקום, פשוט יונייטד וסיטי השתפרו מאוד.
וארסנל זה ארסנל
הטבלה לא תומכת בטענה שטוטנהאם התחזקה העונה. היא כרגע במקום השביעי מתחת לארסנל ובארנלי, מפסידה כמעט לכל הגדולות ומוציאה תוצאות רעות מול הקטנות יותר. בליגת האלופות הסיפור שונה אבל אולי ניתן ללמוד מכך דווקא על הכושר הרע של ריאל.