<אימוג׳י משפשף עיניים ולא מאמין למה שהוא קורא>
אם אתה מרכיב את רוברטו לפני פרנקי או פדרי או גונדוהן… אשריך…
תגיד, באיזה סמים אתה משתמש?
אפשר שתקשר אותי עם הדילר שלך? שלי כבר כל כך משעממים שאפילו הם לא מצליחים לגרום לי לראות את המשחקים של בארסה…
<אימוג׳י משפשף עיניים ולא מאמין למה שהוא קורא>
אם אתה מרכיב את רוברטו לפני פרנקי או פדרי או גונדוהן… אשריך…
תגיד, באיזה סמים אתה משתמש?
אפשר שתקשר אותי עם הדילר שלך? שלי כבר כל כך משעממים שאפילו הם לא מצליחים לגרום לי לראות את המשחקים של בארסה…
היוזר נפרץ ע"י סרגי רוברטו…
אני מתקשה למצוא עמדה אחת בו אין אלטרנטיבה טובה יותר בסגל הנוכחי.
רוצה להגיד לי איפה הוא נכנס כשכל הסגל בריא?
איפה כתבתי את זה ? כתבתי קשה למצוא 10 שחקנים שאעדיף על פניו.
ומתחילת העונה כמה פעמים השלישייה שציינת הייתה זמינה לשחק ביחד ?
לדעתי עדיף על פני באלדה, ואם קאנסלו משחק בצד שמאל אז אין מגן ימני אחר שאעדיף עליו.
אישית גם אעדיף אותו על פני ראפיניה, לאמין, פראן ואפילו על פני פליקס הלמלם.
רוברטו מבין בצורה מושלמת את המשחק ויודע למצוא את השטחים. הוא אחד היחידים בבארסה הנוכחית שבאמת יודעים בעל פה את האלף בית של המשחק שברצלונה שואפת לשחק. אתמול ראינו אותו נכנס פעם אחר פעם לשטחים ומנצל חולשות בהגנת היריבה כדי ליצור מצבים. הוא בכלל לא שחקן התקפה, ועשה יותר התקפית מכל “כוכבי ההתקפה” שלכם.
לא אומר שהוא האידיאל עבור ברצלונה אבל שחקן ספסל הוא מעולה, בטח ובטח שבברצלונה הנוכחית.
אותי תמיד סיקרן לראות את סרג’י כמחליף לבוסקטס. אבל לא לחמש דקות אלא לחודש.
עצם העובדה שאנשים מדברים פה על סרג’י רוברטו כשחקן לגיטימי רק מראה מה צ’אבי עשה לנו.
אותו זבל כמו קומאן. חושב שבגלל שהוא היה שחקן גדול, זה נותן לו זכות להחריב מועדון. התפוז עוד יכול להתלונן שהוא לא קיבל רכש, צ’אבי קיבל את הכל ורק בוכה על זה שהוא לא קיבל בנוסף גם ברנרדו וזובימנדי.
יא מצחיק אחד, ראית כמה הסגל שלנו קצר? קשה למצוא בו עשרה שחקנים, נקודה.
אבל על כל פנים, האמירה הזו היא תמוהה ולא ברורה. יש לנו שישה קשרים בסגל הבוגרת (שזה לא כולל פרמין), ברור שלא תמצא עשרה קשרים לשים לפניו.
אתה לא מתכוון שנתלבט אם לשחק עם אראוחו בקישור במקום רוברטו - כן או לא, נכון?
אני חוזר:
שוב, כתבתי 10 שחקנים, לא קשרים, כלומר הרכב מלא, במילים אחרות- יש לרוברטו לדעתי מקום בכל הרכב שברצלונה יכולה להציע.
אני צופה בכל משחק של ברצלונה, אם אני אוהד ברצלונה חד משמעית אעדיף את רוברטו על פני כל מי שציינתי, רוברטו לפחות לא מפחד מהכדור, אוהב לקבל את הכדור בכל מצב, עושה תנועה בלתי פוסקת לקבל את הכדור, יכול לשלוט בכדור בשתי רגליים, יודע להניע את הכדור, זה דברים שרוב הסגל שלכם לא יודע לעשות.
ולא, לא חושב שרוברטו הוא שחקן על שמגיע לו מקום בהרכב ברצלונה, רק שהסגל שלכם כ"כ חלש שמגיע לרוברטו מקום בהרכב של ברצלונה הנוכחית.
לא מבין מה אתם כל כך מזלזלים בטיטי… מי ישמע גונדואן הוכיח משהו בבארסה או פדרי… תנו לי הרכב של סרג’י פרנקי ופדרי/גונדואן ודבר אחד לפחות יקרה: בארסה תיראה יותר כמו בארסה.
מה שאני מסכים עם טיטי לגבי סרג’י, שאומנם הוא לא התלמיד הכי חד שלו, אבל בניגוד למי שנשאר הוא אשכרה עבר בבית ספר של פפ. הוא לא עקבי או אתלטי, אבל הוא יודע איפה לעמוד ואיך לקדם את המשחק. אלו דברים קטנים שגם חסרים אצל הקשרים הכי טובים שלנו (חוץ מגונדואן בכנות).
זה רק מראה כמה גם עם מעט תכונות טבעיות טובות (הוא לא הכי טכני, מהיר, חזק וכ’ו) שחקן שעובר תהליך אימון בצורה מסודרת עדיין בעל ערך מוסף על פני צעירים ממנו.
זו הדעה שלי כבר שנים. פשוט בימינו שהרמה שלכם ירדה ביחס ללפני 5 או 6 שנים, והיום הוא כבר ממש יכול להועיל לכם, אין שום היגיון בכך שלא תרצו אותו בקבוצה. אז עוד יכולתי להבין את זה, מילא, אבל היום? טעות קשה לוותר עליו.
כל קבוצה הייתה רוצה כלבויניק יעיל וזול, ואם הוא שחקן שמשחק במועדון שנים, לעולם לא מתלונן על מעמדו ונותן 100% בכל רגע שלו על המגרש, אז בכלל מדובר בלוקסוס.
אם אתה חושב שאנחנו לא צריכים להעיף אותו אז אני לא חולק עלייך. אם אתה חשוב כמו טיטי שיש לו מקום בהרכב שלנו - אז יש פה בעיה רצינית. בעיניי, יש לנו סגל טופ 10 באירופה ולדבר על סרג’י רוברטו לא אמור להיות דבר בכלל, בהינתן מאמן נורמלי שיודע להוציא קצת יותר מהשחקנים שלו. נכון שיש לנו נקודת תורפה רצינית והיא קשר אחורי, אבל גם היא באשמת צ’אבי שביזב את כל הכסף על עמדות שלא היינו צריכים לבזבז עליהן.
משהו שמעניין אותי אם מישהו בדק לעומק.
מה זה בדיוק אומר xg 2 ?
האם 10 מצבים של 0.2 במשחק שווים כמו 3 מצבים של פעמיים 0.7 ופעם אחת 0.6 ? איך בדיוק מחשבים את זה ?
חוץ מזה שיש לך בעיית חשבון קטנה אז כן. עשרה מצבים של 0.2 שווים כמעט ל3 מצבים של 0.7.
מצב של 0.2 זה מצב לא רע בכלל.
xG אינו מדע מדויק ומעיד יותר על המצבים שהקבוצה יצרה מאשר על כמה היא איימה על השער, אבל זה המדד המוביל היום לתת פרספקטיבה טובה יותר מאשר כמות הבעיטות שנבעטו לעבר השער.
אם השאלה היא איך מחשבים כמה המצב שווה ב-xG, זה מבוסס על התפלגות סטטיסטית של מצבים דומים בעבר אאלט.
כל הדיון פה על רוברטו יצא מפורפורציות. הוא זניח בברצלונה ושנה הבאה הוא כבר לא פה.