הקייזר שלנו| מגעיל אותי להגיד אחרי משחקים כאלה “ניצחון של אליפות”, מילא נגד אלאבס בחוץ וכן הלאה, אבל אז אני נזכר בעונה שעברה וביריבה הגדולה שלנו, אז אולי זה קצת פחות מגעיל. אגב זו פעם ראשונה בעידן קרלו אנצ’לוטי שריאל מנצחת שני משחקים 0:1 בליגה, כמה זה היה חסר לנו. ניצלנו במשחק הכי חלש של ג’וד בלינגהאם בריאל, לא איים על השער פרט לנגיחה הסתמית, בקושי נגע בכדור, היה נראה מיואש.
כל כך מגיע לאנטוניו רודיגר לכבוש את השער הזה, שחקן העונה שלנו אחרי פדה ואלוורדה. כל כך יציב, מחויב, דוחף קדימה, עושה עבודה של שלושה שחקנים, ממש שור. נגח מכל הלב, יותר אפילו מהשער נגד שחטאר אשתקד. וקרן של לוקה מודריץ’ - תמיד מעלה זיכרונות טובים, הדסימה או משהו כזה…בקיצור רודיגר העונה הוא בדיוק כל מה שחלמנו עליו והיורש לסרחיו ראמוס.
איזה מזל שהחליטו מראש שוויניסיוס ג’וניור ישחק שעה ולא יותר. ויניסיוס מאכזב מאוד. עלה לכר הדשא כמו פרימדונה, כאילו לא היה פצוע ונעדר לפרק זמן כל כך ארוך במצטבר. לא ממש רעב, מתעסק בשטויות - כן, הוא “לא חבר” של מפאו וראיו, את זה כולנו יודעים. יש לו בכל משחק את הקטע הזה שלא לבעוט ממצב של מאה אחוז ולהתמזמז, כמה חבל, האמת שבקטע הזה גם פדה ואלוורדה הרגיז אותי כשפירגן לרודריגו. פדה חייב להבין שהוא שחקן בכיר בקבוצה ומספיק עם הביישנות הזו. כשברהים דיאס עלה לשחק היו אנרגיות אחרות וקצת יותר סדר וסינרגיה, ואם היה משחק באמצע אז אפילו יותר, גם נגעו בזה במארקה. היום רודריגו לא היה מספיק טוב ולא לקח על עצמו בניגוד לתקופה האחרונה. או החודש בו ויניסיוס היה פצוע ולא הרגשנו זאת.
אם, ואולי זה היה פרק זמן קצר מדי, דווקא בצל כל מכת הפצועים וכשהמרפאה הייתה כל כך מלאה, ריאל שיחקה את הכדורגל הכי טוב שלה בערך, מה זה אומר? שקשה לשחקנים לעמוד בלחץ? שהם יכולים רק עם הגב אל הקיר?
אז מה אם הייתה פגרה, לא רוצה לקבל את זה כגזירה משמיים שריאל מדריד משחקת ככה במשחק בית. יש עוד דברים באמצע, זה לא מאניטה או משחק כמו אתמול. ריאל הייתה חסרת מוטיבציה, חסרת רעיונות. מאיורקה הייתה יותר מסוכנת, נגיחה במשקוף, בעיטה לקורה. בואו נשים את הדברים על השולחן, זו קבוצה במקום ה-14. וכל העולם ידע שהיא תשחק עם שלושה בלמים, פרובוקציות, אגרסיביות. אלה הכלים שלה וזה בסדר. היא לא עברה את הגבול הפעם. זה משחק שדווקא גורם לי להטיל ספק בהמשך העונה על אף שלא בטוח ששתי הגדולות טובות וג’ירונה - מתישהו חושבים שייגמר להם האוויר. המספרים שלנו בסיבוב כן מדהימים בהתחשב בכל מה שהקבוצה הזו עברה. האללה מדריד